• No results found

Deelprogramma7.2: Openbaar vervoer

Deelprogramma 10.3: Integriteit en veiligheid

Handel in drugs, witwassen van zwart geld en uitbuiting zijn voorbeelden van criminele (economische)

activiteiten die de samenleving en de rechtsorde kunnen ondermijnen. De onderwereld kan verweven raken in de bovenwereld.

Wij willen de verbinding tussen onder- en bovenwereld aanpakken en voorkomen dat de overheid criminaliteit faciliteert. We willen de samenleving beschermen tegen deze vorm van criminaliteit door samen met onze partners in te zetten op het aanpakken van criminele infrastructuren in onze gemeente. We doen dat onder andere met het Openbaar Ministerie, de politie, de belastingdienst, het kadaster, de woningbouwcorporaties, maar ook met banken, energieleveranciers, en mogelijke andere partijen zoals makelaars.

Beleidsvelden

 Georganiseerde en ondermijnende criminaliteit

 Mensenhandel

 (Vergunde) prostitutie

 Georganiseerde hennepteelt/drugshandel

 Motorclubs/OMG's

10.3.1 Ondermijnende of georganiseerd criminaliteit

Georganiseerde of ondermijnende criminaliteit zorgt niet alleen voor veel onveiligheid en overlast bij de

bevolking, maar ook voor minder zichtbare, sluipende ontwrichting en ondermijning van de samenleving door de verwevenheid van de onder- met de bovenwereld. We willen voorkomen dat de georganiseerde misdaad misbruik maakt van gemeentelijke dienstverlening. Vaak is er sprake van beroepscriminelen en facilitators die een (sleutel)rol spelen in samenwerkingsverbanden en netwerken die in toenemende mate fluïde van karakter zijn. Vormen van georganiseerde misdaad zijn onder andere de productie van en handel in drugs, mensenhandel, witwassen/vastgoed, fraude en milieucriminaliteit.

Prestatie indicatoren

Met de onderstaande indicatoren is de voortgang van dit beleidsveld in 2016 gemeten. Als er geen gegevens beschikbaar zijn/of één maal per twee jaar gemeten worden staat er een streepje.

Indicator (en) Behaald

2015 Beoogd 2016 Behaald 2016 Aantal RIEC-onderzoeken 1 2 7

177

Concreet meetbare doelstellingen zijn voor dit beleidsterrein moeilijk aan te geven omdat er geen, of slechts zeer beperkt zicht is op de omvang van deze vormen van criminaliteit. Naar aanleiding van “Wijkenaanpak en

Ondermijnende Criminaliteit” (Prof. dr. Tops e.a. 2014) vergaren we in 2016 meer informatie over georganiseerde misdaad op wijkniveau; via onder andere welzijnswerkers en jongerenwerkers.

Wat hebben we hiervoor gedaan in 2016?

 Het interne Bibob-proces is geëvalueerd en de daaruit naar voren komende verbetervoorstellen zijn doorgevoerd;

 Er is een nieuwe beleidslijn Bibob ingevoerd, waarbij de toepassing van de Wet Bibob is uitgebreid naar de Huisvestingswet en vastgoedtransacties;

 De invoering van de wijkenaanpak, model “Tops”, is in voorbereiding;

 De integrale samenwerking met politie, belastingdienst, RIEC en OM in het kader van een groot ondermijningsonderzoek is voortgezet.

Conclusie

 De Wet Bibob wordt consequent toegepast. Toepassing van Bibob heeft alleen al een preventief effect. Daarnaast hebben we in 2016 op grond van de Wet Bibob 3 horecavergunningen geweigerd en 2 keer een voorgenomen besluit tot intrekking resp. weigering van een Wabo-vergunning uit doen gaan.

 De samenwerking met politie, belastingdienst, OM en RIEC begint z’n vruchten af te werpen en brengt de gemeente in een steeds betere en sterkere informatiepositie;

 Met de uitwerking “Wijkenaanpak en Ondermijnende Criminaliteit” (Prof. dr. Tops e.a. 2014) starten we begin 2017, nadat we hiervoor onze capaciteit hebben uitgebreid.

10.3.2 Mensenhandel

Mensenhandel betreft een vorm van georganiseerde criminaliteit waarbij mensen, veelal met list en bedrog, worden verleid arbeid te verrichten binnen bepaalde economische branches, waardoor zij echter geen sturing meer kunnen uitoefenen op hun eigen werk- en leefsituatie. Deze vorm van georganiseerde criminaliteit komt voor in diverse branches, maar in Groningen vooral binnen de (vergunde en niet-vergunde) prostitutiebranche. We willen:

 Mensenhandel tegengaan en bestrijden;

 Dat Groningen een onaantrekkelijk afzetgebied is voor mensenhandelaren;

 Signalen van mensenhandel vroegtijdig herkennen en zo vroeg mogelijk interveniëren. Wat wilden we bereiken in 2016?

 Terugdringen mensenhandel en optimaliseren van de zorg voor de slachtoffers van mensenhandel. Wat hebben we hiervoor gedaan in 2016?

We hebben in Noord-Nederland een eenduidige ketenaanpak mensenhandel ingevoerd.

Er zijn in 2016 51 signalen mensenhandel uit de stad Groningen binnengekomen bij de ketenregisseur. Dat heeft geresulteerd in 7 concrete casussen.

De bijdrage vanuit het Veiligheidsbudget aan de zorgcoördinatie is verhoogd met 20 duizend euro. De ketenregisseur geeft regelmatig voorlichting over de signalering van mensenhandel.

Conclusie

De aanpak van mensenhandel verloopt, qua samenwerking en afstemming tussen de betrokken partijen, goed

10.3.3 (vergunde) prostitutie

178

De stad Groningen kent nog slechts één raamprostitutiegebied. Het toezicht op de naleving van de

vergunningsvoorwaarden gebeurt door de bestuurlijk toezichthouders van de gemeente in samenwerking en afstemming met de politie. We willen de arbeidsomstandigheden van prostituees verbeteren en willen illegale prostitutie bestrijden. Tevens werpen we barrières op tegen mensenhandel en uitbuiting.

Prestatie indicatoren

Met de onderstaande indicatoren is de voortgang van dit beleidsveld in 2016 gemeten. Als er geen gegevens beschikbaar zijn/of één maal per twee jaar gemeten worden staat er een streepje.

Indicator (en) Behaald

2015

Beoogd 2016

Behaald 2016

Aantal uren inzet VTH - 1.200 850

Wat wilden we bereiken in 2016?

 Verbeteren van de werkomstandigheden van de prostituees en het tegengaan van mensenhandel en andere uitbuitingssituaties en van niet vergunde prostitutie.

Wat hebben we hiervoor gedaan in 2016?

 Per 1 juli 2016 is het nieuwe prostitutiebeleid ingevoerd. Daarbij is onder andere de minimumleeftijd voor prostituees verhoogd naar 21 jaar, mogen prostituees niet meer dan 11 uur per etmaal werken en dienen de prostituees te beschikken over een bewijs van intake.

 Er kon volstaan worden met inzet van minder uren aan toezicht dan van tevoren gepland was omdat de invoering van het nieuwe beleid later plaats vond dan verwacht.

Conclusie

Het is nog te vroeg om nu al iets te kunnen zeggen over de effecten van het nieuwe prostitutiebeleid. Een eerste evaluatie van de effecten het nieuw beleid zal in het najaar van 2017 beschikbaar komen.

10.3.4 Georganiseerde hennepteelt/ drugshandel

Op 1 december 2016 is het integrale drugsbeleid in werking getreden. Ons drugsbeleid bestaat uit meerdere terreinen. De belangrijkste daarvan zijn:

Coffeeshops

Het gaat hierbij om onder welke voorwaarden een coffeeshop kan worden gedoogd. In het beleid is opgenomen dat er maximaal 14 coffeeshops zijn toegestaan in de gemeente Groningen.

Damoclesbeleid

Het Damoclesbeleid is gericht op het bestrijden van hennepkwekerijen en handel in soft of harddrugs. We werken hierin samen met politie, OM, woningbouwverenigingen en energiemaatschappijen. Aanvullend op het strafrechtelijk traject van politie en OM kan de burgemeester bestuursrechtelijke maatregelen nemen zoals het sluiten van panden.

Prestatie indicatoren

Met de onderstaande indicatoren is de voortgang van dit beleidsveld in 2016 gemeten. Als er geen gegevens beschikbaar zijn/of één maal per twee jaar gemeten worden staat er een streepje.

Indicator (en) Behaald

2015

Beoogd 2016

Behaald 2016

Aantal bestuurs-rechterlijke maatregelen 19 15 19

179

 Om te kunnen toewerken naar een betere en efficiëntere informatie-uitwisseling en opzetten van een ketenaanpak tussen de gemeente, politie, justitie, belastingdienst en woningbouwverenigingen is in 2016 het hennep convenant ondertekend;

 Er zijn uitvoeringsafspraken met woningbouwverenigingen gemaakt;

 Er zijn afspraken gemaakt met de politie over de werkwijze bij sluiten panden en over het aanleveren van rapportages in geval van aantreffen van een kwekerij of handelshoeveelheid drugs.

Wat hebben we hiervoor gedaan in 2016?

In 2016 zijn 3 horecabedrijven in verband met het aantreffen van harddrugs gesloten. Daarnaast zijn 16 andere panden gesloten, 8 panden in verband met het aantreffen van een kwekerij of drogerij, 3 panden in verband met het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs en 5 panden in verband met het aantreffen van een handelshoeveelheid harddrugs.

Conclusie

Het nieuwe drugsbeleid is gereed en het hennepconvenant voor informatie-uitwisseling is ondertekend.

10.3.5 Motorclubs/OMG'S

In Nederland is het aantal Outlaw MotorcycleGangs (OMG’s) de laatste jaren toegenomen. OMG’s zijn motorclubs die zich met enige regelmaat norm-overschrijdend en crimineel gedragen. In Groningen zijn drie chapters van OMG's of supportclubs bekend.

Wat wilden we bereiken in 2016?

In de gemeente Groningen zijn drie chapters van OMG’s of supportsclubs bekend. Ze beschikken echter niet over een clubhuis of een andere vaste plaats van samenkomst. We willen voorkomen dat OMG’s of de daaraan gelieerde supportclubs “vaste voet aan de grond krijgen” in bestaande horecabedrijven of buurtgebouwen of een nieuw clubhuis kunnen starten. Daarnaast willen we, in samenwerking met ketenpartners, de

informatievoorziening van de gemeente op peil houden ten aanzien van OMG’s en supportclubs. Wat hebben we hiervoor gedaan in 2016?

 We werken binnen RIEC-verband samen met als doel om via een integrale aanpak de schijnbare onaantastbaarheid van OMG’s te doorbreken. In samenwerking met het RIEC, de politie en de Belastingdienst, houden we onze informatiepositie op peil;

 Waar aanwijzingen waren voor initiatieven van een OMG om zich te vestigen in de gemeente zijn ter plaatse controles uitgevoerd en/of gesprekken gevoerd met de exploitant/eigenaar van de betreffende locatie;

 Met organisatoren van evenementen zijn afspraken gemaakt over maatregelen om te voorkomen dat OMG-leden zichtbaar ('in color') aanwezig zijn bij het evenement.

Conclusie

De maatregelen die zijn getroffen om te voorkomen dat OMG`s in horecabedrijven en/of buurtgebouwen een clubhuis starten lijken effect te hebben gehad, omdat in/bij de betreffende locaties geen OMG-leden (in color) meer zijn gesignaleerd. Het blijft echter noodzakelijk de OMG`s en supportclubs en hun afzonderlijke leden nauwlettend in de gaten te houden.