• No results found

Beleidsvelden iederz

Groningen gaat uitvoeren.

Beleidsvelden

iederz

GELD

Het lastendeel van het deelprogramma Iederz bedraagt 60,1 miljoen euro. Deze lasten werden gedekt uit rijksmiddelen, commerciële omzet en een bijdrage uit de algemene middelen.

Beleidsveld

iederz

Het afgelopen jaar zijn belangrijke stappen gezet in de vorming van de nieuwe organisatie die de sociale zekerheid in Groningen gaat uitvoeren. In februari is de houtskoolschets vastgesteld. Hierin zijn de organisatorische consequenties geschetst van de beleidsinhoudelijke keuzes die eerder waren gemaakt in de Nota (Re)visie Zicht op uitvoering werk & participatie in Stad. In mei zijn de kwartiermakers benoemd. Zij zijn verantwoordelijk voor de vorming van drie nieuwe directies. De context waarbinnen deze moet plaatsvinden, is ingewikkeld. Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau vinden ontwikkelingen plaats die invloed hebben op het beleid dat moet worden uitgevoerd en de middelen die daarvoor beschikbaar zijn. Deze ontwikkelingen zijn niet altijd eenduidig. Ondertussen gaan de reguliere werkzaamheden gewoon door. Ons streven was om het beschutte bedrijf niet verder te laten groeien en zoveel mogelijk SW-ers naar buiten te plaatsen via begeleid werken of een detachering. In de loop van 2013 hebben we gemerkt dat het in de huidige markt niet eenvoudig is om het aantal detacheringen uit te breiden met mensen die binnen het beschutte bedrijf werkzaam zijn. Het voorbereiden van mensen op een detachering is intensief en het aantal plaatsingen dat in 2013 is gerealiseerd, valt tegen. Daarnaast worden meer detacheringen

voortijdig afgebroken. Hierdoor is het aantal detacheringen uiteindelijk lager uitgekomen dan begroot. Bij het afbouwen van het beschutte bedrijf zullen we ons niet alleen richten op

individuele detacheringen bij reguliere werkgevers. We gaan medewerkers ook voorbereiden op een groepsdetachering en werken op locatie.

Doelen Wat wilden we bereiken?

In 2013 hebben we uitvoering gegeven aan de in de (Re) visie geformuleerde dienstverleningslijnen. In 2013 hebben we binnen het programma Werk & participatie gezamenlijke doelen voor de gezamenlijke doelgroep Wwb en de Wsw geformuleerd. Hiervoor verwijzen we naar het deelprogramma 1.1 Werk en activering.

We hadden voor 2013 verwacht dat we een taakstelling zouden krijgen van in totaal 1.477 SE (Standaardeenheid, een arbeidsplaats van 36 uur voor een werknemer met een arbeidshandicap). Uiteindelijk is deze uitgekomen op 1.232 SE.

Anticiperend op de in de (Re) visie uitgezette beleidslijnen om meer mensen naar vermogen te laten werken, hebben we ervoor gekozen om meer werknemers de stap te laten maken van een beschutte werkplek bij iederz naar een werkplek bij externe werkgevers. Deze beweging hebben

we in 2012 al ingezet en daar zijn we in 2013 mee doorgegaan. Voor 2013 betekent het een halvering van het aantal beschutte werkplekken en een even grote uitbreiding van het aantal plekken begeleid werken en detacheringen. De focus op het bieden van meer plekken begeleid werken en detacheringen betekent ook dat we gaan stoppen met het aanbieden van voortrajecten aan mensen die op de wachtlijst staan. We kunnen immers niet meer iedereen de garantie bieden op instroom op een beschutte werkplek. Door de bezuinigingen van het Rijk op re-integratie is de vraag naar trajecten door externe opdrachtgevers stil komen te liggen. Hierdoor zijn we

genoodzaakt om te stoppen met het aanbieden van deze trajecten. Voor 2013 hebben we het doel naar beneden bijgesteld op 100 trajecten. Voor na 2013 nemen we hier helemaal geen doelstelling meer over op.

MEETBAAR RESULTAAT 2013 indicator Behaald 2012 Beoogd 2013 Behaald 2013 Verschil Taakstelling SE 1.438 1.477 1.232 -245 Beschutte werkplekken 968 500 552 +52 In detachering/ begeleid werken + intern gedetacheerd

470 977 969 -8

Trajecten externe opdrachtgevers

654 100 40 -60

Subsidietekort -6,3 -6,5 -6,9 +0,4

Activiteiten Wat hebben we hiervoor gedaan?

In 2013 hebben we onze dienstverlening aangepast op de in de (re)visie geformuleerde nieuwe dienstverleningslijnen. We hebben het beschutte bedrijf verder afgebouwd door zoveel mogelijk mensen extern te detacheren. We hebben ons in 2013 gefocust op onze corebusiness van het aanbieden van beschutte werkplekken, begeleid werken en (groeps)detacheringen.

Beschut werken

Beschut werken is er voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische

arbeidsbeperking. Zij kunnen met diverse werkzaamheden onder begeleiding aan de slag op een beschutte werkplek binnen het sociaal werkvoorziening bedrijf (iederz): bijvoorbeeld op het gebied van de woondecoratie, industrie of post. In 2013 hebben we in het kader van de afbouw van de Sw, het aantal beschutte werkplekken fors teruggebracht. Dit is hoofdzakelijk gerealiseerd door de groepsdetachering van het Groenbedrijf naar Stadsbeheer.

Begin 2013 nog 968 beschutte werkplekken. Eind 2013 waren dit er nog 552. Dit is in lijn met wat we in de begroting hebben afgesproken namelijk minimaal 500 beschutte werkplekken.

Begeleid werken

Begeleid werken is er voor die werknemers met een indicatie voor de Sw die niet zelfstandig een taak/ functie kunnen uitvoeren. De werknemer werkt op een reguliere werkplek bij een reguliere werkgever. De werkgever ontvangt een subsidie bedrag voor het bieden van een werkplek en de juiste begeleiding op de werkvloer. In 2013 wilden we nog in totaal 150 plekken realiseren waar Sw-ers onder begeleiding kunnen werken. Uiteindelijk zijn dit er 182 geworden.

Detacheringen

Ook in 2013 zijn er Sw-ers gedetacheerd bij reguliere werkgevers. Dit betekent dat de Sw-er in dienst blijft van iederz maar bij een werkgever aan de slag gaat. Deze betaalt aan iederz een detacheringsvergoeding. Van de beoogde 400 externe detacheringen hebben er afgelopen jaar 384 gerealiseerd. Het aantal detacheringen binnen de gemeente is fors toegenomen als gevolg van de overgang van het Groenbedrijf naar Stadsbeheer. Daarnaast is een kleine 30 mensen op een functie binnen het gemeentelijk Shared Service Center werkzaam. .

Conclusie Wat hebben we bereikt?

In 2013 wilden we het aantal beschutte werkplekken verder afbouwen. Hierin zijn we geslaagd, met name door de overgang van het Groenbedrijf naar Stadsbeheer. Het aantal mensen dat bij een reguliere werkgever aan het werk is, is licht afgenomen. Deze afname hangt samen met de verslechterde economische omstandigheden.

Deelprogramma 5

OVERIGE WERK EN INKOMEN

Binnen dit deelprogramma komen onderwerpen aan de orde die niet onder onze reguliere dienstverlening rondom werk, activering en inkomen vallen.

Beleidsvelden

Nieuwbouw Harm Buiterplein

GELD

De totale investeringen in de nieuwbouw SOZAWE zijn geraamd op 66 miljoen euro. Dit bedrag is oor uw raad volledig beschikbaar gesteld.

Beleidsveld

Nieuwbouw Harm Buiterplein

Op 25 maart 2009 heeft de raad het besluit genomen om over te gaan tot nieuwbouw aan het Harm Buiterplein. De nieuwbouw moest in ieder geval plek bieden aan de medewerkers die in het primaire proces werkzaam zijn bij de GKB, SOZAWE en het UWV WERKbedrijf. Later zijn daar de afdelingen parkeren en bouwen en wonen van ROEZ bij gekomen. Ook zal het

klantencontactcentrum (KCC) er een plek krijgen. In December zijn de meeste collega’s verhuisd naar hun nieuwe werkplek op het Europapark. Met het opleveren van de nieuwbouw komt de rapportage over dit beleidsveld voortaan te vervallen.

Doelen Wat wilden we bereiken?

Met de nieuwbouw aan het Harm Buiterplein willen we een betere dienstverlening aan

medewerkers en bezoekers bieden. Daarnaast moet het nieuwe gebouw op een meer eigentijdse wijze plaats bieden aan medewerkers. Behalve dat het gekozen kantoorconcept moet leiden tot een effectievere dienstverlening aan onze burgers en een efficiënter gebruik van beschikbare middelen en ruimte, verwachten we hiermee ook een bijdrage te leveren aan het vergroten van het werkplezier van onze medewerkers. Een van de middelen daartoe is het mogelijk maken van tijd- en plaats onafhankelijk werken.

Activiteiten Wat hebben we hiervoor gedaan?

Nieuwbouw Harm Buiterplein

De opdrachtnemer (BAM utiliteitsbouw) heeft de nieuwbouw 1 november 2013 formeel aan de opdrachtgever (gemeente Groningen) overgedragen. Vervolgens is gestart met de losse inrichting en verhuizing van de verschillende organisatieonderdelen naar de nieuwe locatie Harm

Buiterplein. Op 2 december 2013 is de locatie tijdens een bijeenkomst met medewerkers door de gemeentesecretaris in gebruik genomen.

Tijdens de bouwfase is besloten, behalve het UWV WERKbedrijf en delen van SOZAWE, ook andere organisatieonderdelen van de gemeente Groningen in de nieuwe locatie te huisvesten (Parkeren, Bouwen en wonen). Het in ontwerp al flexibele gebouw maakte het mogelijk om in de eindfase van de bouw nog aan te kunnen sluiten bij de gemeentelijke organisatieontwikkeling.

Het indelingsconcept gaat uit van ‘werkvlekken’ waarbinnen medewerkers in beginsel een flexibele werkplek (flexplek) hebben. Op het moment van ingebruikname is een verdeling aangehouden van 8 werkplekken op 10 fte’s. Inmiddels werken er 700 medewerkers op een flexplek.

Momenteel werken we aan het opstellen van de nacalculatie van het project. Vooruitlopende op de bespreking hiervan in uw raad kunnen we vaststellen dat de

nieuwbouw binnen het door uw raad totaal beschikbaar gestelde budget van 66 miljoen en binnen de planning is uitgevoerd.

Nieuwbouw en duurzaamheid

Het nieuwe gebouw sluit aan bij de ambitie van uw raad om in 2035 een energie neutrale stad te zijn. Al bij het ontwerp is nagedacht over het duurzame karakter van het gebouw. Hierbij is

gekeken naar energiebesparing, de te gebruiken materialen en de flexibiliteit. De composietgevel is volledig geïsoleerd, het drievoudige glas biedt een optimale (geluids-)isolatie. Ten behoeve van de verwarming en koeling van het gebouw wordt gebruik gemaakt van een Warmte Koudeopslag (WKO) systeem. Het gebouw krijgt een groen dak en op het dak staat een groot aantal

zonnepanelen. Het gebouw (met een staalconstructie) is demontabel. Bij de inrichting van het gebouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. De locatie van de nieuwbouw vlakbij NS station Europapark en het busstation draagt bij aan het gebruik van openbaar vervoer.

Conclusie Wat hebben we bereikt?

De nieuwbouw aan het Harm Buiterplein is binnen het beschikbare gestelde budget van 66 miljoen euro en binnen de gestelde termijn opgeleverd.