• No results found

Een wissel trekken op je toekomst!

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 21-25)

Jamie en ik betalen al onze auto’s contant. Stel dat je voor minder geld een kwalitatief goede auto koopt in plaats van een luxueuze, dan zou je het geld dat je aan de autolening uitgeeft opzij kunnen zetten.

Binnen vier jaar tijd kun je dan schuldenvrij een auto kopen en niet al dat geld verkwisten aan de rente op de lening. Als je bereid zou zijn niet in het nieuwste of beste model te rijden, kun je binnenkort je auto’s contant betalen. En ben je vanwege de rente niet twee of drie keer aan het betalen voor die auto.

Ik zie van die tv-reclames die leningen met een looptijd van vijf of zelfs zes jaar als lokkertje gebruiken. De meeste auto’s gaan niet eens zo lang mee. Tegen de tijd dat de auto niet meer nieuw ruikt of je hem door een ongeluk beschadigd hebt, ben je hem zat. Ik wed dat je meest al geen vijf of zes jaar met een auto rijdt. Zelfs als je dat doet, kom je er bedrogen mee uit omdat de waarde zo is afgenomen dat die niet meer opweegt tegen de nog openstaande lening. Toch neem je het verschil in waarde mee naar de volgende autolening en dan vraag je je af, waarom het beste van God niet in je financiën weerspiegeld wordt.

Dat komt omdat je niet naar het beste van Hem verlangt. Je neemt genoegen met de bevrediging van het moment. Het geeft je tijdelijk misschien voldoening, maar je trekt een wissel op je toekomst!

Dat is wat er zich hier in Amerika op nationaal niveau afspeelt.

Wij zijn bezig een enorm gat voor onszelf te graven. Onze nationale schuld loopt zo torenhoog op dat het twijfelachtig is of wijzelf of onze kinderen die schuld ooit zullen kunnen afbetalen. Het is onrealistisch

te denken dat wij dat jaar na jaar kunnen blijven doen en dat andere landen aan ons blijven lenen en met ons bevriend willen blijven. Vroeg of laat zal iemand de stekker eruit trekken. Iemand zal zijn geld komen opeisen en dan stort het hele zaakje als een kaartenhuis in elkaar.

Noch regeringen noch individuen kunnen die levenswijze eindeloos volhouden, vroeg of laat zal onze schuld ons inhalen. Iedereen die leeft met een schulden mentaliteit maakt deel uit van het probleem. Het is verkeerd en wij streven het beste van God niet na!

De meeste mensen vinden krediet gewoon fantastisch. In plaats van jaren te moeten wachten om een fatsoenlijke auto te kunnen kopen, kun je hem nu meteen hebben! Wat de kredietverstrekkers er niet bij vertellen, is dat je er door al die rente ruim het dubbele voor betaalt. Je leven komt op zijn kop te staan en je creëert zoveel problemen, dat je misschien wel twee of drie banen moet aannemen om ervoor te kunnen betalen. Vroeger konden vrouwen thuisblijven en de kinderen op-voeden. Nu moeten beide echtelieden werken omdat wij op krediet in een huis wonen en in een auto rijden en dingen kopen die meer kosten dan wij ons kunnen permitteren. Dus besteden wij onze kinderen uit aan anderen en vragen ons af waarom wij problemen hebben.

Ik zeg niet dat je van de duivel bent als jij je nu in een dergelijke situatie bevindt. Wij hebben zelf ooit schulden gehad in onze bediening.

Een tijdje geleden hebben wij een lening van $3.2 miljoen genomen om een gebouw in Colorado Springs te kopen. Bovendien moest het gebouw in kwestie voor nog eens $3.2 miljoen gerenoveerd worden voordat het voor ons bruikbaar was. Ik probeerde er een lening voor te krijgen, maar die werd voortdurend uitgesteld. De bank bleef maar zeggen: ‘Volgende week heb je je geld … Volgende week krijg je je geld

… .’ Negen maanden later gingen wij met de bankier aan tafel en hij zei: ‘Het is nu te lang geleden, we vragen een nieuwe taxatie aan. We

beginnen het proces van voren af aan.’ Ik hoorde ze in gedachten al weer negen maanden lang zeggen: ‘De volgende week … .’

‘Te laat’

Ik zei tegen de bankier: ‘Nee, ik ga hiervoor bidden.’ Dat had ik helemaal in het begin al moeten doen, maar dat had ik verzuimd.

Dus nam ik de tijd om er ernstig in tongen over te bidden. De Bijbel zegt dat als wij in tongen bidden, dan bidt onze geest (1 Korinthe 14:14). Er staat ook dat je kunt bidden om een uitleg, en dat deed ik, en God herinnerde mij aan een profetie die eerder uitgesproken was.

Dat profetische woord ging over onze groei en er werd in gezegd: ‘Je hoeft geen lening op te nemen voor de uitbreiding van de bediening, want je hebt een bank.’ Toen dat uitgesproken werd, dacht ik: ‘Wat voor bank heb ik dan?’ De broeder die aan het profeteren was, ging verder en zei: ‘Jouw partners zijn je bank. Je gaat dit schuldenvrij doen.’

De Heer herinnerde mij aan deze specifieke profetie toen ik in gebed was vanwege die lening die maar uitgesteld werd. Dus besloot ik: geen schulden meer!

In de mate waarin onze bediening indertijd geld ontving en gezien het bedrag dat wij al gespaard hadden, redeneerde ik dat het meer dan honderd jaar zou gaan duren voordat wij die $3.2 miljoen bij elkaar zouden hebben. Maar er was in onze Bijbelschool geen enkele ruimte meer over, dus er moest nu een oplossing komen. De bediening barstte zowat uit haar voegen. Wij stonden voor een ramp, als wij dat nieuwe gebouw niet snel konden kopen en renoveren. Maar ik had het gevoel dat God tot mij sprak, dus nam ik het besluit om het beste van God te ontvangen. Ik verklaarde: ‘Al bieden ze me heel de som die ik nodig heb, morgen aan, ik neem het niet aan.’ En raad eens. De volgende dag kwam de bankier naar mij toe en zei: ‘Je hebt geen $3.2 miljoen

nodig — wij denken dat je $4 miljoen nodig hebt. Wij hebben nu de toestemming je $4 miljoen te lenen.’ Ik antwoordde: ‘Te laat,’ en ik wei-gerde de lening. Wij legden ons erop toe om dat project schuldenvrij te ondernemen. Het duurde ruim veertien maanden, maar het geld kwam binnen en wij rondden de renovatie schuldenvrij af. Glorie voor Jezus!

Toen sprak de Heer tot mij dat wij naar Woodland Park in Colorado moesten verhuizen en een Bijbelschoolcampus moesten starten. Wij zouden er plaats bieden aan zoveel mogelijk mensen om aan hen levensveranderende training te geven om de wereld te bereiken. Dus hebben wij dit nieuwe gebouw neergezet in Woodland Park dat wij The Sanctuary (De Tempel) noemen. Wij zien nu al hele landen veran-deren! De eerste fase kostte $32 miljoen en omvatte de aankoop van het perceel, de infrastructuur, de architectenhonoraria en de aanbouw van het eerste gebouw met een oppervlakte van meer dan 6.600 m2 dat wij The Barn (De Schuur) gedoopt hebben. Dat is allemaal schuldenvrij tot stand gebracht. Halleluja!

Tijdens het schrijven van dit boek bevindt de aanbouw van ons tweede gebouw zich in een vergevorderd stadium. Er is ook grote behoefte aan een parkeergarage en ook die plannen liggen op uitvoe-ring te wachten. Er is parkeergelegenheid voorzien voor 1.085 auto’s.

Dat tweede gebouw, The Auditorium (De Aula), wordt meer dan twee keer zo groot als The Barn. Tot nu toe hebben we al $27 miljoen in dit project geïnvesteerd. We zijn zo ongeveer op de helft en we zijn van plan alles schuldenvrij te realiseren.

Andrew Wommack Ministries heeft ruim 400 medewerkers in dienst in kantoren in Colorado Springs en Woodland Park. Het onroerend goed The Sanctuary, dat net buiten de stad ligt, heeft een oppervlakte van bijna 64 ha. . Het biedt een prachtig onbelemmerd uitzicht op Pikes Peak. In 2016 zijn de activa van de bediening op

deze twee locaties geschat op meer dan $50miljoen. Ja, wij zouden nu gemakkelijk geld kunnen lenen, maar ik mik op het beste van God!

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 21-25)