• No results found

Geloof werkt

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 70-74)

God heeft al voorzien. Het is niet een gebrek aan voorziening bij God, waardoor wij problemen hebben, het ligt aan onze ontvangers, die stuk zijn. Wij ontvangen niet zoals we zouden moeten doen. Dat komt omdat wij niet eens mikken op het beste van God. Wij hebben met minder genoegen genomen en wij moeten verandering brengen in onze manier van denken. Wij moeten voor de Heer gaan staan, ons bekeren en zeggen: ‘God, vergeef mij mijn twijfel. Vergeef mij dat wat ik zie, proef, hoor, ruik en voel, echter voor mij is dan U. Vergeef mij dat ik meer reageer op angst, dan op Uw Woord.’

Kort geleden kwam er iemand naar mij toe die zei dat er een vloek op hem rustte. Hij zei dat de vloek om zich heen had gegrepen in zijn familie en er waren hun allerlei negatieve dingen overkomen. Ik zei hem: ‘Luister, die vervloekingen kunnen geen macht over jullie hebben, behalve als je erin gelooft’ (Spreuken 26:2). Dat was voor die man een volstrekt nieuwe openbaring. Jij moet door geloof jezelf toegang verschaffen tot wat God voorzien heeft in het geestelijke domein (wij hebben toegang tot de genade door geloof, zie Romeinen 5:2), maar op precies dezelfde manier moet je je ook toegang verschaffen tot een vervloeking. Dat noemen we ongeloof.

Ongeloof is niets anders dan geloof in het verkeerde. Geloof en ongeloof zijn hetzelfde, behalve dat de ene op God gericht is, d.w.z.

de beloften van Zijn Woord geloven (en er positief op reageren), en de andere is van God afgewend en gelooft de verkeerde dingen zoals de wereld, het vlees en de duivel. Als satan tegen je opstaat — en dat

kan zijn door een vervloeking — moet je daar eerst geloof aan hechten, voordat het daadwerkelijk kan gebeuren in je leven. Ongeloof is geloof hebben in de verkeerde dingen.

Jij bent zelf degene die de duivel zijn bevoegdheid geeft. Jij bent degene die gelooft dat je, telkens wanneer het griepseizoen begonnen is, de griep zult krijgen. Jij hebt die leugen geslikt en dat geloofd. Als dezelfde woorden over mij zijn uitgesproken, geloof ik ze niet en krijg ik geen griep. Ik geloof niet in ziek zijn. Je denkt misschien: ‘Zo werkt het niet.’ Dat komt door wat jij gelooft. Jij gelooft dat je niet vrij van ziekte kunt zijn, dus krijg je gewoon wat je gelooft.

Geloof werkt. Als jij gelooft dat je over je hoogtepunt heen bent en dat je daar geen keuze in hebt, dat je gewoon verplicht bent al die problemen te ondervinden en dat je niet meer in gezondheid kunt functioneren, dan geef je dat macht over jou. Jij bent degene die zegt dat kanker ongeneeslijk is, terwijl de Bijbel zegt dat Jezus boven elke andere naam staat (Filippenzen 2:9). Als jij het een naam kunt geven, Jezus’ Naam staat daar boven. Het stelt niet veel voor!

s

Woorden

H

annah — de dochter van Ashley en Carlie Terradez — werd naar huis gestuurd om er te sterven. De dokters verwachtten niet dat zij terug zou komen voor haar volgende afspraak.

Zij was drieëneenhalf jaar en droeg de kleren van een baby van negen maanden. Hannah had nog nooit in haar leven vast voedsel gegeten. Ze hadden haar gevoed met een speciale oplossing, via een buisje dat tot in haar maag reikte, en nu hadden haar ouders te horen gekregen dat haar lichaampje de oplossing weigerde. Telkens als zij aan mensen vertelden hoe slecht Hannah eraan toe was — zelfs tegen andere christenen — reageerde men met: ‘Wat erg!’ Zij waren meer onder de indruk van wat de dokters zeiden dan van wat God zei.

Maar toen begonnen Ashley en Carlie zich in het Woord te verdiepen. Zij hoorden dat ik, vlakbij waar zij in Engeland woonden, zou komen spreken en dus brachten zij Hannah mee naar Jamie en mij om voor haar te laten bidden. Toen zij ons over haar ziekte vertelden, zei ik: ‘Dat is een makkie voor Jezus!’ Dat raakte een geloofssnaar in hun hart en zij begonnen geloof te krijgen dat de Heer boven deze kwaal verheven was. Hannah zou het einde van de week niet halen, maar in plaats daarvan werd zij totaal genezen. Dat is nu meer dan tien jaar geleden en Hannah leeft nog steeds en maakt het goed. Prijs God!

( Je kunt de hele getuigenis van Hannah, en nog veel meer van dat soort verhalen, lezen of bekijken op onze website: www.awmi.net)

Als mensen de naam van één of andere ziekte of kwaal noemen, bijvoorbeeld kanker, dan slaat de schrik hun om het hart. De meeste mensen zijn meer onder de indruk van wat de dokter, de bankier, of iemand anders zegt, dan van wat Gods Woord zegt, en dat is het probleem. Aan de vloek en de negatieve uitspraken hechten zij waarde.

Als zij horen: ‘We zitten in een recessie en we moeten problemen verwachten’, dan geloven en bekrachtigen zij dat in hun leven.

Herinner je je nog de periode 2007-2009 van de Grote Recessie?

De regering van de V.S. begon geld in de economie te pompen om de economie te stimuleren. Men dacht dat het einde van de wereld nabij was. Er waren zelfs mensen die zelfmoord pleegden omdat zij allerlei verschrikkelijke dingen verwachtten. Uitgerekend dat was het moment waarop God tegen mij zei dat wij moesten uitbreiden. Hij zei mij dat ik moest beginnen met de bouw van de nieuwe Bijbelschoolcampus, en wij begonnen aan de grootste groei in de geschiedenis van deze bediening.

In de laatste vijf jaar, terwijl de ‘Grote Recessie’ met alle zogenaamde gevolgen nog bezig was, hebben wij schuldenvrij een gebouw neergezet van $32 miljoen. Nu zijn wij bezig met de constructie van een gebouw van $53 miljoen, ook schuldenvrij. Ik had de verhalen over de Grote Recessie kunnen geloven en mij terug kunnen trekken, maar ik luis-terde naar God en Hij zei mij wat anders te doen. Ik koos ervoor meer geloof te hechten aan wat God zei dan aan wat de wereld zei.

Misschien denk je: ‘Dat is te eenvoudig’, maar zo eenvoudig is het nu eenmaal. Hoewel het eenvoudig is, is het niet gemakkelijk. Het moeilijkste wat je ooit zult doen, is zover komen dat het Woord van God — wat je van Hem hoort, de waarheid die Hij in je hart tot je spreekt — voor jou waar is. Dat wat God zegt, moet voor jou meer waar

zijn dan wat je familie zegt, wat de professor zegt, en wat de politici zeggen. Zo eenvoudig is het echt. Wie en wat geloof je?

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 70-74)