• No results found

Jij wordt geacht een hoofd te zijn en niet een staart. Het is als met

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 182-186)

‘Ga van ons weg’

Deuteronomium 28:13 Jij wordt geacht een hoofd te zijn en niet een staart. Het is als met

die honden die een slee trekken; de leider van de groep bepaald hoe er wordt samengewerkt en waar de groep heen gaat. Denk daar eens over na. Jij moet in de optocht voorop lopen. Dat is de enige manier om ooit een andere kijk op een zaak te krijgen. Jij moet een hoofd zijn en niet een staart.

Jij moet omhoog gaan en niet omlaag. Als ik iemand vraag hoe het met hem of haar gaat en zij antwoorden: ‘Het gaat wel, onder de omstandigheden’, dan vraag ik mij af, ‘Waarom zit je ONDER de omstandigheden? Jij moet er uitsluitend boven staan en niet eronder.

Wat heb je onder de omstandigheden te zoeken?’

Ben je een hoofd of een staart? Sta je erboven of eronder? Dat is wat de Heer zegt waar je moet staan en het zijn zegeningen. Waarom ontvang je ze niet? Jij kiest tussen het leven en de dood, een zegen of een vloek (Deuteronomium 30:19). Jij kunt ervoor kiezen een hoofd te zijn en niet een staart. Jij kunt een keuze maken omhoog te gaan en niet omlaag. Het leven hoeft jou niet te verlammen, of te belemmeren in je vooruitgang, zoals dat bij anderen gaat. Jij bent de gezegende van de Heer!

‘Waarom heeft U dit toegelaten?’

Voortdurend komen mensen naar mij toe met hun trieste verhalen.

Met tranen in de ogen vertellen zij mij hoe erbarmelijk het met hun gesteld is. Ze hopen door bedelen sympathie, medeleven en hulp van mij te krijgen. In plaats daarvan bekruipt mij de neiging om ze een oorvijg te verkopen. Ik kijk ze aan en zeg zoiets als: ‘Waarom heb je dat toegelaten? Hoe heb je het zo uit de hand kunnen laten lopen?’ Zij reageren dan: ‘Oh, maar daar heb ik geen invloed op!’

Als jij er zo aan toe bent, dan geloof je niet dat je gezegend bent, en daarom laat je je door al die dingen onderdrukken. Jij gelooft dat je gewoon maar onder de vloek moet leven en het er maar mee moet doen, want je bent per slot van rekening ‘maar een mens.’ Ik ben niet ‘maar een mens’. Eén derde van mij is van boven tot onder Heilige Geest. Ik

ben een hoofd en niet een staart. Ik ga omhoog en niet omlaag. Ik ben gezegend!

Ik moedig je aan hoofdstuk Deuteronomium 28 helemaal te lezen, en de zegeningen eruit te pakken. En vergeet niet dat jij al de vloeken die je daar tegenkomt, niet hoeft te hebben. Door Christus zijn de vloeken veranderd in zegeningen. Jij kunt het tegenovergestelde geloven en ontvangen. Jij bent gezegend!

s

Vreugde

Welzalig de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters.

Psalm 1:1

D

e meesten van ons hebben de leugens van de wereld zelfs nog meer geslikt dan wij beseffen. Wij hebben ons door de wereld laten vertellen: ‘Je kunt dit niet en je kunt dat niet’, ‘Het is het seizoen om ziek te worden’, ‘Je moet dit hebben’ of ‘Je hebt een zekere leeftijd, dus moet je dat hebben’. Dat is wandelen in de raad van de goddelozen en negatieve dingen verwachten, net als goddeloze mensen dat doen.

Wij moeten kijken naar mensen in de Bijbel, zoals bijvoorbeeld Mozes. Hij leefde 120 jaar en zijn natuurlijke kracht was niet verminderd en zijn gezichtsvermogen was ook niet afgenomen (Deuteronomium 34:7). Als Mozes dat kon, en wat wij hebben is beter dan wat hij had, dan zouden wij mogen verwachten minimaal datzelfde te hebben (Hebreeën 8:6). Veel mensen verwachten niet dat zij langer leven dan 60 of 70 jaar. Ze vertellen dat zij al met één been in het graf staan en het kalmer aan moeten doen. Nee, wij moeten juist actief blijven en dingen doen. Wij zijn degenen die onszelf vervloeken en de zegen stoppen.

God zal die nooit stoppen en satan kan dat niet. Wij zijn zelf degenen die bepalen of de zegen in ons leven werkt of niet!

Door de bank genomen, produceren onze universiteiten tegenwoordig goddeloosheid. Ik hoorde David Barton een statistiek aanhalen waaruit blijkt dat ongeveer 90 procent van de christelijke jeugd na één jaar niet-kerkelijke hogeschoolopleiding hun geloof afzweert. Dat komt omdat seculiere hogescholen erop uit zijn het geloof in God te vernietigen.

Zelfs de van origine meer religieuze instellingen, zoals Harvard, Yale en Princeton, zijn nu anti-God.

Ons eerstejaars programma op Charis Bible College is ontworpen om gelovigen te grondvesten op fundamentele waarheden. Het is ideaal voor studenten, die vanwege hun roeping van God, een opleiding op een seculiere hogeschool zullen gaan volgen. Op die manier worden zij mentaal en geestelijk voorbereid op datgene waar zij op school mee te maken krijgen, voordat zij beginnen aan hun opleiding tot advocaat of arts of waar zij ook voor geroepen zijn. Zij kunnen één jaar volgen en zo hun geloof opbouwen, zodat zij niet zonder een vast fundament voor de leeuwen gegooid worden. Er is niet veel goeds daarbuiten!

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 182-186)