• No results found

Ontzeg hen nooit de toegang

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 95-98)

Wij hadden recht gehad op voedselbonnen. Tijdens het eerste jaar dat wij getrouwd waren, was ons totale jaarinkomen $1,253 en de huur bedroeg $100 per maand. Ik weet niet hoe wij het overleefd hebben.

Het tweede jaar was ons inkomen $2,300. Wij hadden bonnen voor voedsel, bijstand of een of andere steun van de overheid kunnen krijgen, maar ik bleef gewoon geloven dat er wat beters was dan uitkeringen en regeringssteun. Ik geloofde God. Ik bakte er niet veel van, maar ik had in ieder geval wel dat doel.

Op een keer gingen wij met $7 en een waardebon een supermarkt binnen en baden en geloofden God omdat wij al een tijd lang niet gegeten hadden. Wij hadden eten nodig! Ik weet niet hoe, maar wij kwamen naar buiten met zeven zakken met boodschappen en zegels ter waarde van tien dollar. Wij kwamen thuis en probeerden uit te zoeken hoe dat gebeurd was, maar we zijn er nooit achtergekomen. Dingen waren in de aanbieding en het was verbazingwekkend. Het is een won-der dat wij het overleefd hebben!

Wij bezochten op een keer ‘Christ for the Nations’ en luisterden naar iemand die over voorspoed preekte. Ik herinner mij dat ik daar naar de cassettebandjes met onderwijs stond te kijken en dacht: ‘die zouden mijn leven veranderen!’ Maar ik kon dat niet betalen. Ik keek naar Jamie en zij had tranen in haar ogen. Zij wist ook dat die Bijbellessen ons konden helpen, maar zij was er zich pijnlijk van bewust dat wij ze niet konden kopen. Dat was het moment waarop ik een vast besluit nam. Ik bad: ‘God, als U mij ooit iets uit Uw Woord laat zien waar een ander mee geholpen is, dan zal ik ze dat nooit om financiële redenen ontzeggen.’

Dat is waarom wij zoveel van ons lesmateriaal — miljoenen bandjes, cd’s, dvd’s en boeken — weggeven. Op onze website staan er gemiddeld

per maand honderdduizenden gratis downloads op de teller. De Heer heeft ons de laatste vier decennia in staat gesteld om vele m iljoenen verschillende soorten lesmaterialen over Bijbelse onde rwerpen weg te geven. Halleluja! Glorie voor Zijn Naam!

Na die samenkomst over voorspoed reden wij in de binnenstad van Dallas onze tank leeg. Het was rond 11 uur ‘s avonds en het was koud!

Ik wist niet wat ik doen moest. Wij hadden geen geld, dus legde ik die auto de handen op en beval hem in Jezus’ Naam te rijden. De motor startte weer en ik heb er een week mee gereden voordat ik weer geld had om te gaan tanken. Dat was een wonder!

Ik had niet genoeg geld om antivries in diezelfde auto te stoppen, dus bevroor het motorblok en er kwam een barst in. Je kon de scheur zien en er liep water uit. Ik had geen geld om de auto te laten repareren, dus bad ik er gewoon voor. Wij hebben meer dan een jaar in die auto gereden met een gescheurd motorblok. Het was een wonder! Er is geen verklaring voor. Wij ervoeren wonder na wonder.

‘Nee, Heer.’

Nadat wij naar Colorado verhuisd waren, was ik onder het rijden aan het nadenken over al die dingen. Ik zei: ‘God, wij zagen vroeger altijd wonderen. Wij moesten elke dag bidden want anders konden wij niet eten. Maar nu is het decennia geleden dat ik een wonder heb gehad. Het is lang geleden dat ik mijn handen op onze auto heb moeten leggen en hem zonder benzine heb zien rijden, dat wij honger gehad hebben en een wonderbaarlijke hoeveelheid boodschappen kregen.’

Terwijl ik hierover bad, dacht ik: ‘Er klopt iets niet. Vroeger zag ik elke dag van mijn leven een wonder!’

Toen sprak de Heer tot mij en vroeg: ‘Wil je naar die tijd terug?’

Ik antwoordde: ‘Nee, Heer, ik denk het niet. Het is fijner hoe het nu is.’

Als er nu iets aan mijn auto mankeert, ga ik ermee naar de garage of ik koop een nieuwe. Dus, wat is beter? Kunnen bidden, in geloof gaan staan, het Woord belijden en BOEM plotseling geeft iemand je een gloednieuwe auto? Nou, dat zou een prachtig wonder zijn, maar ik heb toch liever gewoon genoeg geld op de bank staan om een auto te kunnen kopen als ik er een nodig heb.

Dat is een van de verschillen tussen een zegen en een wonder. Voor een wonder is het nodig dat er natuurwetten opzij gezet of ingetrokken worden. God heeft die natuurwetten geschapen. Hij trekt ze niet zomaar in of zet ze niet willekeurig opzij, want ze zijn oorspronkelijk ten goede geschapen. Dus als jij van wonder naar wonder wilt leven, dan zul je van de ene in de andere crisis leven. Er moet een hopeloze nood in je leven zijn voordat God je een wonder schenkt. Wonderen zijn niet zomaar te krijgen, dus zij die voor wonder na wonder bidden, leven van crisis tot crisis.

Ik zie dat soort mensen voortdurend. Zij zitten in hopeloze si tuaties en willen dat ik voor hen bid, maar ze hebben alle wetten van God overtreden. Er zijn namelijk niet alleen natuurlijke of fysieke wetten. Er zijn ook geestelijke wetten, zoals die op financieel gebied:

• Wat wij ter hand nemen zal Hij zegenen (Deuteronomium 28:8);

• Als wij niet werken, zullen we ook niet eten (2 Thessaloni-cenzen 3:10);

• Honderd keer nul is nul (Genesis 26:12).

De lijst met geestelijke wetten is eindeloos. Deze mensen die naar mij toekomen en wanhopig om gebed vragen, doen niet wat het Woord

zegt; zij zijn niet in actie gekomen. Zij zijn depressief, ontmoedigd en verbitterd. Ze zijn boos en zitten vol van onvergevingsgezindheid.

Zij overtreden elke geestelijke wet en leven voortdurend in een crisis, omdat zij niet samenwerken met wat God hen heeft gezegd.

Past die beschrijving vandaag bij jou? Overtreed jij geestelijke wetten? Leef jij voortdurend in een crisis? Heb je samengewerkt met wat de Heer je opgedragen heeft? God houdt van je, net zoals Hij van Jamie en mij houdt. Hij schonk ons wonderen omdat Hij niet wilde dat wij zouden verhongeren. Maar weet je? Wij hadden een fundamenteel probleem met onze financiën en het kan best zo zijn dat jij met het-zelfde probleem zit.

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 95-98)