• No results found

Relatie met God

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 89-93)

Het is bedroevend dat de kerk eigenlijk in grote mate aan dit probleem heeft bijgedragen door mensen met schuldgevoelens en veroordeling op te zadelen, door ze niet te vertellen over Gods goedheid en onvoorwaardelijke liefde. De kerk heeft gebed verdraaid tot iets waar het nooit voor bedoeld was.

Gebed is op de eerste plaats gewoon in relatie zijn met God. Oké, er zijn momenten voor voorbede en het bestraffen van de duivel, maar dat zou een heel klein percentage van ons gebedsleven moeten uitmaken.

Gebed zou vooral moeten bestaan uit God liefhebben, Hem danken en omgang met Hem hebben.

Besef je je dat Adam en Eva niets hadden om voor te bidden? Dat is echt zo. In de Hof, vóór de zondeval, hoefden zij geen geloof te he bben voor kleding, geen gebed uit te spreken voor huizen, ook hoefden ze niet te smeken om eten. Alles was er al. Het klimaat was perfect. Er was geen regering om op te mopperen en klagen. Zij hoefden niet te bidden voor een opwekking. Wat doet iemand de hele dag als hij niet hoeft te bidden voor al die dingen waarvoor wij vandaag de dag geacht worden te bidden? Ik geloof dat Adam en Eva gewoon elke dag een ontmoeting hadden met God en zeiden: ‘Dank U voor deze prachtige dag! Dit is geweldig! Ik heb net vandaag wat bomen gezien die ik nog niet eerder gezien had. Ik heb er fruit van gegeten en heb er dieren bij zien staan.

God, U bent schitterend!’ Zij spraken gewoon met Hem over hoe hun dag was geweest.

Nadat zij mijn onderwijs ‘Afslag naar echt gebed’ gehoord had, getuigde een vrouw ervan hoe zij die waarheden in haar leven toepaste.

Terwijl zij met de hond aan het wandelen was, besloot zij ermee te beginnen God te danken voor de kleine dingen. Zij dankte Hem voor het mooie weer, dat het opwarmde en dat de lente in aantocht was, en voor de planten die zij zag opgroeien. Terwijl zij God begon te danken voor die dingen, zei ze dat ze Gods liefde heel sterk ervoer.

Haar wandeling duurde in feite twee keer zo lang als normaal en ze was ontstemd omdat zij terug moest om andere dingen te gaan doen.

Toen zij thuiskwam van haar wandeling met de hond, schreef ze mij een e-mail en zei: ‘Ik verheug mij zo op morgen, alleen maar om weer omgang met Jezus te hebben en Zijn vreugde en liefde te ervaren. Ik heb nooit geweten dat gebed zo kan zijn! Eerder ging het altijd over ergens om vragen, of mij bekeren, of iets bestraffen en binden.’

Als je gewoon met God omgaat, zul je merken dat dingen gewoon bovennatuurlijk functioneren. Maar als je niet leeft vanuit dat wat

God in Zijn Woord onderwezen heeft en je gestrest bent, ellendig, ve rbitterd, in onrust leeft en vol onvergevingsgezindheid zit, dan zul je allerlei problemen hebben. Dan heb je een wonder nodig! Een wonder overwint die natuurwetten. Maar als jij wandelt in liefde, blijdschap en vrede, heb je geen wonder nodig. God houdt zoveel van je dat Hij in wonderen voor ons zal voorzien. Maar als wij zouden leren samen-werken met en wandelen in de zegeningen, dan zouden wij zelfs geen wonderen nodig hebben.

s

Manna

O

p het gebied van financiën geldt hetzelfde principe van leren wandelen in zegeningen in plaats van te smeken om wonderen.

God heeft wetten ingesteld die bepalen hoe voorziening op dat gebied werkt.

De Heer heeft gezegd dat Hij het werk van je handen zal zegenen.

De HEERE zal de zegen over u gebieden in uw schuren en in alles wat u ter hand neemt. Hij zal u zegenen in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.

Deuteronomium 28:8 De HEERE zal voor u Zijn rijke schatkamer, de hemel, openen, door uw land regen te geven op zijn tijd en door al het werk van uw handen te zegenen. U zult aan vele volken uitlenen, maar u zult zelf niet hoeven te lenen.

Deuteronomium 28:12 Alles wat jij doet, zal gezegend worden, maar wist je dat 100 maal 0 gelijk is aan 0? Misschien leef je vandaag van de bijstand. Als dat zo is, dan ben ik niet tegen je. En ik bekritiseer je ook niet. Jij mag alles doen wat je wilt. God houdt van je en ik ben niet boos op je. Maar raad eens. Jij bidt dat Gods kracht vrij spel zal krijgen, maar je doet er niks voor — en God kan de bijstand niet zegenen.

Er zijn mensen die denken: ‘Ik ga niet bij McDonald’s werken. Ik krijg van de bijstand meer dan ik bij hen zou verdienen.’ Het verschil is dat als je iets doet, dan kan God dat vermenigvuldigen. Hij kan de bijstand niet vermenigvuldigen. De Heer zal je niet zegenen door de bijstand.

Als je dat voor korte tijd nodig hebt, doe dan wat je moet doen. Het kan iedereen overkomen dat hij tijdelijk hulp nodig heeft, maar blijf daar niet steken. Neem geen genoegen met minder dan het beste van God.

Begin God ervoor te geloven dat je productief wordt en een bijdrage levert. Als het om financiën gaat, weigeren sommige mensen gewoon om te werken.

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 89-93)