• No results found

Het hangt van jou af!

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 156-159)

Voor de komst van Christus en het Nieuwe Verbond wat Hij vestigde, was er geen remedie voor mensen die zich door afgodenaanbidding aan demonen overgaven. In de dagen voordat mensen wedergeboren konden worden, konden zij niet verlost worden van demonisering. De reiniging van het menselijk ras van demonisch bezeten individuen van

die tijd, kun je vergelijken met het verwijderen van een kankergezwel om iemand in leven te houden. Eigenlijk was het een daad van barmhartigheid tegenover de hele mensheid als je gewoon alle mannen, vrouwen en kinderen, en de dieren, die deelgenomen hadden aan de demonische rituelen, doodde. Dit voorkwam de verdere verspreiding van het kwaad, en beschermde hen die nog wel rein waren.

God had bevolen dat alle afgodenaanbidders en gedemoniseerde mensen gedood moesten worden — alles wat ademde. Alleen lieten deze Israëlieten de vrouwen in leven. Zij brachten ze terug om hun echtgenotes te zijn. Zij lieten ook de kinderen leven, evenals het vee, en zij haalden de opbrengst van de oorlog binnen. Dat maakte Mozes woest, omdat hij zich herinnerde hoe dergelijke vrouwen, op aanraden van Bileam, vele Israëlitische mannen op het slechte pad gebracht hadden. Door hen raakten ze betrokken bij aanbidding van demonen, en er stierven 24.000 mensen aan de plaag (Numeri 25:9).

Als de zegen van God eenmaal gegeven en geactiveerd is, kan die niet meer ongedaan gemaakt worden. Geen enkele bezwering kan er nog iets tegen uitrichten. Niets in het hele universum kan Gods zegen tegenhouden — behalve jijzelf. God heeft gegeven en Hij heeft er geen berouw van (Numeri 23:19). Hij zal niet veranderen. Jij bent gezegend, gezegend, gezegend. Satan kan dat niet verhinderen. Of jij Gods zegen ontvangt, is niet van Hem afhankelijk; en evenmin van de duivel. Het hangt van jou af. Jij bent degene die bepaalt of Gods zegen al dan niet in jouw leven tot uiting komt. Jij bent degene die een vloek kracht geeft.

Het is voor de volle 100% van jou afhankelijk!

‘Maar Andrew, jij zegt dat het mijn schuld is dat mijn leven is zoals het is.’ Inderdaad. Ik zeg dat jouw leven de weg volgt van jouw gedachten. Als jij denkt: ‘Ik ben maar een mens. De dokter zegt dat het kanker is. Wat kan ik dan nog doen? Kanker is ongeneeslijk’, dan ben jij

degene die waarde heeft toegekend aan kanker. Jij bent degene die de vloek geloofde, negatieve dingen ontving en Gods woorden minachtte.

In Deuteronomium 28 staat dat geen ziekte, geen kwaal en niets dat tegen je opstaat, jou ooit in de weg kan staan. Geen van jouw vijanden zal jou ooit op je levensweg belemmeren. God heeft een zegen over jou uitgesproken. Als jij die zegen niet aan het werk ziet, dan heb jij er blijkbaar voor gekozen het niet te geloven. Jij koos ervoor de vloek en negatieve dingen te geloven. Jij besloot naar dingen te kijken en te zeggen: ‘Ik ben maar een mens.’

Ik ben niet ‘maar een mens’. Een derde van mij is van top tot teen Heilige Geest! Ik ben wedergeboren. Ik ben bovennatuurlijk. Ik ga mijn leven niet leiden zoals iemand die de Heer niet kent. Ik lijk niet op mijn buren die Jezus niet kennen. Ik ben opnieuw geboren. Ik heb Gods kracht binnenin mij. Ik heb een keuze. Ga ik de zegen die God op mij gelegd heeft geloven, of blijf ik naar mezelf kijken alsof ik ‘maar een mens’ ben?

Sterker

Misschien heb je geen kinderen kunnen krijgen. Deuteronomium 7:14 zegt:

Gezegend zult u zijn boven al de volken; onder u zal geen man of vrouw onvruchtbaar zijn, onder uw dieren evenmin.

In Exodus 23:26 staat: Geen vrouw in uw land zal een miskraam hebben of onvruchtbaar zijn. Ik zal het aantal van uw dagen vol maken.

Dit gaat over onvruchtbaarheid en miskramen. Jij bent gezegend als het gaat om conceptie en geboorte. Veroordeel ik nu iemand omdat zij door onvruchtbaarheid of een miskraam geen kind heeft kunnen krijgen? Nee. Er is niks mis met die mensen, behalve dat zij gewoon

de zegen niet kennen. Zij hebben die niet geloofd. De zegen moet gemengd worden met geloof. Zij moeten zich die beloften toe-eigenen door geloof. Die mensen hebben in een leugen geloofd die zegt:

‘Sommige mensen zijn gewoon niet vruchtbaar. Dat is nu eenmaal zo.’ Zij hebben ervoor gekozen dat te geloven, maar zij zouden er ook voor kunnen kiezen om te geloven wat Gods Woord zegt. Ik heb met d uizenden mensen gebeden die geen kinderen konden krijgen en ik heb de zegen van Deuteronomium 7:14 over hen uitgesproken. Zij hadden het opgegeven, en dachten dat het gewoon onmogelijk was kinderen te krijgen. Er zijn vandaag de dag overal ter wereld kinderen die Andrew heten. Er is in Oeganda een jongen die Andrew Wommack heet. Ik ga er elk jaar heen en dan laat ik een foto nemen met hem op mijn schoot.

Jij kunt overal vrij van zijn. Ga naar Gods Woord. Zoek op wat God over jou gezegd heeft en meng dat met geloof. De zegen is sterker dan de vloek!

In document Leef vanuit het beste van God (pagina 156-159)