• No results found

Medewerkerportaal voor gebruikers buiten de gemeente

In document CONCEPT PROGRAMMA VAN EISEN (pagina 68-72)

Inzage in eigen integraal klantbeeld (inclusief plan)

4 PvE: Generieke functionaliteit

4.5 Medewerkerportaal en werkbak

4.5.8 Medewerkerportaal voor gebruikers buiten de gemeente

S11. Toegang t.b.v. zaken en klantinformatie voor de uitvoeringsorganisaties

De 3D-Suite bevat een portal of vergelijkbaar die de uitvoeringsorganisaties toegang geeft tot alle klantcontacten, lopende en afgesloten zaken van de Gemeente die aan haar organisatie zijn ge-koppeld/toegewezen, voor zover de betreffende persoon daartoe is geautoriseerd.

In deze portal kan de uitvoeringsorganisatie ten minste lopende (deel)zaken beheren, klantcon-tacten hieraan koppelen, de status van klantconklantcon-tacten en lopende zaken verzetten en een toelich-ting bij deze statusverandering vastleggen.

Tevens zijn nader te bepalen delen van de klantinformatie inzichtelijk voor geautoriseerde gebrui-kers bij de uitvoeringsorganisatie.

De portal is na authenticatie via internet toegankelijk in een browser.

S12. Documenten in de portal t.b.v. de uitvoeringsorganisaties

De genoemde portal (S11) biedt tevens de mogelijkheid om documenten toe te voegen aan de lopende zaken die aan haar organisatie zijn gekoppeld.

In deze portal kan de uitvoeringsorganisatie de status van klantcontacten en zaken verzetten en een toelichting bij deze statusverandering vastleggen.

O30 Portalfunctionaliteiten t.b.v. uitvoeringsorganisaties

Beschrijf de functionaliteit van de 3D-Suite m.b.t. de portal t.b.v. uitvoeringsorganisaties. Geef aan welke informatie beschikbaar is en welke acties uitgevoerd kunnen worden.

Geef tevens aan of de portal een specifieke portaalpagina voor uitvoeringsorganisaties is, of dat deze portal in feite dezelfde interface is als voor medewerkers van de Gemeente maar dan door middel van rollen en rechten zodanig beperkt dat alle niet relevante functionaliteiten en content is afgeschermd.

G18 Inzicht in klantbeeld gezin / burger voor medewerkers (incl. UO’s) G18.1

− Per gezin en per burger is voor zover daartoe geautoriseerd alle in de 3D-Suite opgenomen informatie beschikbaar binnen 1 overzichtspagina, incl. verwijzing naar eventuele derde bron-nen.

G18.2

69

− Alle signalen, meldingen, trajecten, gegevens, dossiers, documenten, afspraken, plannen en overige bekende informatie over eerdere hulpverlening, etc. over een persoon én een gezin zijn inzichtelijk voor daartoe geautoriseerde gebruikers.

G18.3

− Alle personen zijn in relatie tot het gezin en andere relaties weer te geven, de gebruiker kan doorklikken naar het gezin en naar de gezinsleden.

G18.4

− Bij een burger en een gezin kan de gebruiker doorklikken naar trajecten, deelzaken (master-detailschermen of vergelijkbaar).

G18.5

− Bij een burger en een gezin is realtime alle via het koppelpunt GeVS beschikbare informatie inzichtelijk voor daartoe geautoriseerde gebruikers: afhankelijk van de rechten niets, DAT, of WAT

G18.6

− Bij een kind zijn realtime alle gegevens zichtbaar die in het leerplichtsysteem bekend inzichte-lijk voor daartoe geautoriseerde gebruikers: afhankeinzichte-lijk van de rechten niets, DAT, of WAT

70

4.6 Burgerportaal (zelfregie)

Een burgerportaal heeft betrekking op een afgeschermd gedeelte binnen de gemeentelijke website.

Burgers kunnen hier gepersonaliseerde informatie inzien. Dit betreft naast status,

ondersteuningsplannen en dossiers ook onder meer contactmomenten en persoonlijke gegevens.

Via het portaal kan de burger communiceren met de gemeente, naast ook e-mail / telefoon / fysiek. Idealiter wordt de burger tijdig op de hoogte gesteld van wijzigingen, waarbij de berichtgeving ook in de zogeheten berichtenbox binnen de ‘Mijn Gemeente’ pagina kan worden ingezien. Dit kan als een aanvulling / uitbreiding gezien worden op ‘Mijn Overheid’, waarbij men door middel van een e-mailservice geïnformeerd. Ook het gebruik van mobiele devices is relevant i.h.k.v. persoonlijke informatievoorziening.

Daarnaast kunnen klanten via hun ‘Mijn Gemeente’ pagina ook informatie verstrekken aan Gemeente, zoals het uploaden van ontbrekende documenten bij een aanvraag, het wijzigen van een afspraak, etc. Via een elektronisch (contact)formulier kan eenvoudig informatie gevraagd worden als bijvoorbeeld de gemeentelijke website of kennisbank van de 3D-Suite tekortschiet of de afhandeling van een ondersteuningstraject vragen oproept. Burgers hebben aldus de mogelijkheid om contact te leggen met hun regisseur. Voor authenticatie van personen maakt de persoonlijke informatievoorziening gebruik van ten minste DigiD EI en Machtigingen.

G19 Aanbod: Persoonlijke informatievoorziening

De 3D-Suite bevat persoonlijke informatievoorziening (een ‘Mijn ondersteuning’-pagina) met ten minste de volgende functionaliteiten:

G19.1

- Toegang mogelijk via DigiD Eenmalig Inloggen (ten minste zekerheidsniveau midden) en DigiD Machtigingen.

- [Bij deze niet-sterke authenticatie is géén toegang tot informatie die als zodanig is aangeduid.]

G19.2

- Inzage in gepersonaliseerde informatie G19.3

- Inzage in persoonlijke gegevens en lopende en zaken G19.4

- Informatieuitwisseling met de behandelaars G19.5

- Inzage in eigen ‘lopende zaken’ en het ondersteuningsplan G19.6

- Gebruik van webintake-formulieren en beslisbomen o.b.v. dezelfde inrichting als werknemers, zoals beschreven in par. 4.3 en 4.5.3

G19.7

- De 3D-Suite biedt functionaliteit om burgers op een ‘Mijn ondersteuning’-pagina inzage te ge-ven in hun eigen gegege-vens, waaronder ten minste e-mailadres en telefoonnummers. Hierbij wordt bovendien de mogelijkheid geboden om deze gegevens zelf aan te vullen / te wijzigen G19.8

- De 3D-Suite biedt functionaliteit om burgers op een ‘Mijn ondersteuning’-pagina inzage te ge-ven in de gegege-vens en zaken van minderjarige gezinsleden

G19.9

71 - De 3D-Suite biedt functionaliteit om burgers op een ‘Mijn ondersteuning’-pagina inzage te

ge-ven in de gegege-vens en zaken van overige gezinsleden, indien daartoe geautoriseerd door de regisseur

O31 Autorisatie van toegang tot gegevens

Geef aan of en hoe (ten minste door dit aantoonbaar aan de regisseur door te geven) de burger zelf de autorisatie kan inzien én bepalen wie toegang heeft tot zijn/haar gegevens.

G20 Persoonlijke berichtenbox G20.1

− De 3D-Suite biedt burgers een persoonlijke berichtenbox. Hierin komt gepersonaliseerde in-formatie van de Gemeente of een ketenpartner niet alleen binnen, maar wordt deze ook be-waard. Melding van nieuwe persoonlijke berichten worden via het voorkeurskanaal van de burger verstuurd.

G20.2

− De 3D-Suite stuurt tevens een e-mail of SMS (naar wens van de burger) wanneer een bericht klaar staat of een taak dient te worden volbracht (deelzaak).

G20.3

− De burger kan tevens berichten sturen naar de regisseur en naar de uitvoerder van een zaak.

O32 De burger als mede-uitvoerder

Als een burger en/of een mantelzorger ook taken uit het ondersteuningsplan moeten uitvoeren dan heeft die voor het systeem de rol van ‘ondersteuner’/ ‘uitvoerder’ en als zodanig grotendeels dezelfde functionaliteit nodig als een medewerker van een uitvoeringsorganisatie.

Beschrijf de mate waarin via het burgerportaal de burger zelf alle functionaliteiten kan gebruiken als een medewerker, voor zover daartoe geautoriseerd door de regisseur. Geef daarbij aan in wel-ke mate en met welwel-ke granulariteit de regisseur ad-hoc rechten kan geven om bovenstaande functionaliteiten en gegevens in te zien dan wel te beperken indien de burger een rol speelt in het ondersteuningsplan.

O33 Overige functionaliteiten: persoonlijke informatievoorziening

Beschrijf alle eventuele functionaliteiten op het gebied van persoonlijke informatievoorziening die standaard onderdeel uitmaken van de 3D-Suite en die naar uw mening in het kader van deze pa-ragraaf relevant zijn. Denk in dat kader bijvoorbeeld aan:

- Inzage van eerdere ondersteuningsplannen.

- Inzage van correspondentie en andere documenten behorende bij een zaak.

- Netwerk rond de burger bijhouden - Correctiemogelijkheden

72

In document CONCEPT PROGRAMMA VAN EISEN (pagina 68-72)