• No results found

Integratie landelijke en regionale voor- voor-zieningen

In document CONCEPT PROGRAMMA VAN EISEN (pagina 118-122)

5.4.2 (Inkomende) signaleringen, meldingen en contacten

7 PvE: Integratie

7.4 Integratie landelijke en regionale voor- voor-zieningen

E9 Koppeling met VIR (lezen en schrijven)

De 3D-Suite integreert op zodanige wijze met de Verwijsindex Jongeren dat alle functionaliteiten en berichten als beschreven in de specificaties van het betreffende vrouwtje volledig worden on-dersteund (voor zover van toepassing realtime en zowel lezen als schrijven).

D.w.z. dat ten minste (doch niet noodzakelijkerwijs uitsluitend) het mogelijk is - signalering ontvangen, incl. metadata

- signalering versturen, incl. metadata

Toelichting: de Verwijsindex Risicojongeren (VIR) is een landelijk informatiesysteem dat bedoeld is om hulpverleners binnen verschillende organisaties inzicht te geven in elkaars betrokkenheid bij een jongere.

S32. Signaalwerking: inkomend

De 3D-Suite biedt een gedocumenteerde API waarbij daartoe geautoriseerde systemen signalerin-gen kunnen indienen bij de 3D-Suite.

O76 Signaalwerking

Beschrijf de mogelijkheden die de voorgaand gevraagde API van de 3D-Suite biedt, voor wat be-treft

- identificatie en autorisatie van betrokken organisaties (bijv. een inkomend signaal van een arts)

- identificatie van de betrokken burgers (burger, gezin)

- gestructureerde en ongestructureerde gegevens m.b.t. de signalering - vertrouwelijkheid van de melding

Beschrijf tevens welke functionaliteiten de 3D-Suite biedt om uitgaande signaleringen te sturen aan overige systemen.

E10 Koppeling met de GeVS: SUWInet-Inlezen (lezen)

De 3D-Suite integreert op zodanige wijze met Suwinet-Inlezen dat alle functionaliteiten en berich-ten als beschreven in de specificaties van het betreffende vrouwtje volledig worden ondersteund (voor zover van toepassing realtime).

D.w.z. dat ten minste (doch niet noodzakelijkerwijs uitsluitend)

- het mogelijk is informatie op te vragen van de burger, t.b.v. het klantbeeld

- informatie wordt enkel getoond indien er voldoende autorisatie is voor de betreffende persoon (dus niet iedere gebruiker)

Bijlage 12.2 geeft een overzicht van de beschikbare gegevens. Enkel voor daartoe geautoriseerde personen is alle informatie inzichtelijk

119 Koppeling met CORV

De 3D-suite integreert op zondanige wijze met de Collectieve Opdracht Routeer Voorziening18, zo-als beschreven in de desbetreffende Project Start Architectuur. Dit betekent ondermeer dat ge-bruik gemaakt moet worden van digikoppeling melding ebMS en gestandaardiseerde berichten.

CORV zorgt voor een goede routering en vertaling van berichten tussen het justitiedomein en het gemeentelijk domein. Deze voorziening moet voor 1 januari 2015 operationeel zijn.

S33. Dienst Justitiële Inrichtingen (lezen en schrijven)

De 3D-Suite integreert op zodanige wijze met het DJI dat ten minste t.b.v.:

- infoverstrekking van DJI: signaleringen dat een persoon is gedetineerd (en er o.a. geen recht is op een bijstandsuitkering) worden verwerkt door de 3D-Suite

- In het kader van de nazorg van volwassen (ex-)gedetineerde burgers is er ten minste een verwijzing naar het samenwerkingsmodel tussen gemeenten en justitie: Digitaal Platform Aan-sluiting Nazorg

- Infoverstrekking aan DJI: het DJI kan inzicht krijgen in wat de gemeente weet (ten minste DAT) van een gedetineerde.

S34. Veiligheidshuizen (schrijven en lezen)

De 3D-Suite integreert op zodanige wijze met het Casus ondersteunend systeem voor Veiligheidshuizen (GCOS) dat

- Burgers kunnen worden aangemeld, en

- De voortgang van een burger kan worden gemonitord

S35. Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (lezen)

De 3D-Suite integreert op zodanige wijze met het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) dat

- vroegtijdige schoolverlaters binnen de gemeente automatisch als signalering de 3D-Suite bin-nen komen, en

- in het integrale klantbeeld voor leerplichtige kinderen een aanduiding is dat het een vroegtijdi-ge schoolverlater betreft

S36. Overige adapters met landelijke systemen

De 3D-Suite integreert op zodanige wijze met onderstaande systemen dat alle functionaliteiten en berichten als beschreven in de specificaties van het betreffende vrouwtje volledig worden

ondersteund (voor zover van toepassing realtime en lezen en schrijven).

18 De desbetreffende PSA Keteninformatie is formeel vastgesteld in het opdrachtgeversoverleg stelselherziening Jeugd (VNG, VWS en VenJ) op 25 juni 2013. Er zal (1) gegevens uitwisseling tussen gemeente, jeugdstraf-rechtketen en jeugdbeschermingsketen gaan plaatsvinden, bijvoorbeeld een gestandaardiseerd Verzoek tot On-derzoek (VTO) als startmoment voor de jeugdbeschermingsketen; ook zullen de gemeenten allerlei gestan-daardiseerde berichten uit de justitiële jeugdketens ontvangen en (2) beleidsinformatie richting V&J. VWS, VenJ en enkele gemeenten gaan hiervoor een proeftuin inrichten.

120 - Adapter t.b.v. landelijke voorziening ‘Mijn Overheid’, o.a. verzenden van berichten aan burgers - Adapter t.b.v. betalingskassa, o.a. verzenden van berichten aan burgers

- Adapter t.b.v. authenticatiesysteem DigiD EI en DigiD Machtigingen

O77 Koppelingen: overig

Geef een uitputtende opsomming van alle eventuele overige koppelingen met specifieke landelijke voorzieningen waarmee standaardkoppelingen met de 3D-Suite worden meegeleverd en desge-wenst geïmplementeerd bij Gemeenten (inbegrepen bij de prijsopgave en als zodanig zonder ad-ditionele kosten “out-of-the-box” beschikbaar en verifieerbaar in de PoC).

Besteed daarbij expliciet aandacht aan privacy en beveiliging, incl. doelbinding, en geef aan of het lezen of schrijven van berichten betreft.

Denk aan

- Justitie (zie ook http://justid.nl/ebv/ en gegevenswoordenboeken van justitie) - Externe politiebroker

- Vecozo t.b.v. declaraties

- Awbz-brede zorgregistratie (AZR), zorgkantoren

- Overige systemen en organisaties, bijv. i.h.k.v. AWBZ/Wmo - Etc.

O78 Koppelingen: toelichting

Beschrijf de functionaliteit van elk van de koppelingen tussen het 3D-systeem en de onderstaande landelijke voorzieningen:

- VIR - GeVS - DJI

- Eventuele overige koppelingen met landelijke en regionale voorzieningen.

Beschrijf bovendien de functionaliteit van elk van de koppelingen tussen de 3D-Suite en de be-treffende gemeentelijke voorzieningen in het kader van:

- Documentopslag

- Documentcreatie en gebruik van sjablonentools

- Eventuele overige koppelingen met gemeentelijke voorzieningen.

Beschrijf daarbij voor elke koppeling, dus zowel koppelingen met landelijke voorzieningen als met gemeentelijke voorzieningen, steeds ten minste (voor zover van toepassing):

- De functionaliteiten van de betreffende koppeling, onder vermelding van de betreffende ver-sie(s) van de betreffende te koppelen voorziening / het betreffende vrouwtje waarvoor deze gelden. Beschrijf daarbij steeds ten minste of en zo ja hoe er bij de betreffende koppeling - in-dien het betreffende vrouwtje dit ondersteunt - daadwerkelijk sprake is van gegevensuitwisse-ling, incl. welke gegevens het betreft en of gebruikers daartoe nog handelingen dienen te ver-richten (en zo ja welke, zoals: wordt bij een URL-koppeling gelinkt naar de betreffende “home-page” en moeten gebruikers daar verder zoeken of naar een in de betreffende context relevant element). Maak daarbij indien van toepassing steeds onderscheid tussen lezen uit en schrijven in de betreffende voorziening (incl. het meegeven van parameters in URL’s), alsook tussen re-altime en batchgewijs.

- Autorisatie op applicatie-niveau (bijv. d.m.v. certificaten en encryptie), incl. de mate waarin beveiliging en privacy worden gewaarborgd.

121 - Of en zo ja hoe de betreffende koppeling - indien het betreffende vrouwtje dit ondersteunt - is

onderworpen aan autorisaties per persoon (rechten en rollen, bijvoorbeeld dat de koppeling al-leen “actief” is als de ingelogde gebruiker daar autorisatie toe heeft), incl. doelbinding. Be-schrijf daarbij bovendien of bij de betreffende voorziening nog ingelogd dient te worden (indien van toepassing) dan wel dat er sprake is van SSO en geef aan of de koppeling (incl. eventuele SSO) ook functioneert vanaf een device dat zich niet in het gemeentenetwerk bevindt (thuis-werkplek, mobiel device, etc.).

- De flexibiliteit (mate van aanpasbaarheid) van de betreffende koppeling, incl. de mate waarin dit door middel van configuratie (“paramaters”) kan worden gerealiseerd (indien het betreffen-de vrouwtje dit onbetreffen-dersteunt). Beschrijf daarbij tevens in welke mate en op welke wijze functio-neel resp. technisch beheerders van Gemeenten de betreffende koppeling volledig zelfstandig, voor zover mogelijk zonder dat daarvoor geavanceerde programmeerkennis nodig is (zero co-ding), functioneel resp. technisch kunnen beheren.

122

7.5 Zaaksysteem en backofficesystemen van

In document CONCEPT PROGRAMMA VAN EISEN (pagina 118-122)