• No results found

Intake, doelstelling, maatregelselectie en ondersteu- ondersteu-ningsplan

In document CONCEPT PROGRAMMA VAN EISEN (pagina 94-97)

5.4.2 (Inkomende) signaleringen, meldingen en contacten

5.4.3 Intake, doelstelling, maatregelselectie en ondersteu- ondersteu-ningsplan

Dit omvat de fases/functies van intake, onderzoek, doelstelling, maatregelselectie en behandel (ondersteunings)plan (zie par. 5.1.2). Het betekent niet dat in alle gevallen alle functies ingezet worden noch impliceert het dat er sprake is van een vaste volgorde. In het behandelplan zijn de afspraken tussen de burger/ het gezin en de regisseur vastgelegd. Het vormt het de basis, waarop de ondersteuning wordt geleverd.

14 De desbetreffende PSA Keteninformatie is formeel vastgesteld in het opdrachtgeversoverleg stelselherziening Jeugd (VNG, VWS en VenJ) op 25 juni 2013. Er zal (1) gegevens uitwisseling tussen gemeente, jeugdstraf-rechtketen en jeugdbeschermingsketen gaan plaatsvinden, bijvoorbeeld een gestandaardiseerd Verzoek tot On-derzoek (VTO) als startmoment voor de jeugdbeschermingsketen; ook zullen de gemeenten allerlei gestan-daardiseerde berichten uit de justitiële jeugdketens ontvangen en (2) beleidsinformatie richting V&J. VWS, VenJ en enkele gemeenten gaan hiervoor een proeftuin inrichten.

95 Er is sprake van één ondersteuningsplan, dat alle doelen bevat incl. de

maatregelen / taken / acties van zowel de burger zelf, zijn netwerk, gemeentelijke medewerkers, als de betrokken uitvoeringsorganisaties.

Alle situaties (eenvoudig, complex, enkelvoudig, multi-probleem, vrijwillig en onder dwang) passen in dit stramien. Juist omdat het flexibel is.

O53 Intake & onderzoek

T.b.v. intake en onderzoek kan een zo compleet mogelijk (binnen de kaders van wetgeving / pri-vacy) overzicht van alle geleverde ondersteuning richtinggevend zijn voor het op te starten tra-ject: betreft het een geheel nieuwe burger? Is er sprake van herhaling, terugval wellicht? Is er op andere terreinen recent ondersteuning gevraagd en toegewezen? Etc.

Beschrijf alle functionaliteiten inzake Intake & onderzoek die standaard onderdeel uitmaken van de 3D-suite en die naar uw mening relevant zijn. Denk hierbij aan:

- Het complete klantbeeld (zie ook par. 5.4.1) - Direct, on line inzicht in de ingediende (aan)vraag

- Direct, on line inzicht in de resultaten van de vraagverheldering, indien de burger die evt.

voorafgaand aan de ingediende aanvraag of afspraak heeft ingevuld.

- Direct, online inzicht in afgesloten trajecten.

- Functionaliteit voor een casusoverleg t.b.v. bespreking van de situatie van de burger (casus) in een team van professionals.

De intake hoeft niet één regisseur en één burger (of gezin) te betreffen. Ook mantelzorgers kunnen een rol spelen, net als andere professionals. Beschrijf de mate waarin een een regisseur ondersteunt wordt om ad-hoc rollen en taken te toebedelen.

O54 Ondersteuning tijdens intakegesprekken

Beschrijf tevens de ondersteuning v.w.b. diagnose en zelfdiagnose: welke mogelijkheden zijn er voor de regisseur én de burger om de intake en diagnose bijvoorbeeld aan de hand van een beslisboom zelf uit te voeren. Zie ook het voorbeeld in bijlage 0.

Beschrijf ook de wijze waarop de Zelfredzaamheidsmatrix en de Participatieladder (en evt.

vergelijkbare instrumenten) door de medewerker en de burger zelf zijn in te zetten. Geef daarbij aan op welke wijze dergelijke instrumenten geïntegreerd zijn in de 3D-suite. Is er bijvoorbeeld sprake van een intake-vragenlijst op basis van de Zelfredzaamheidsmatrix? Op welke wijze is de Zelfredzaamheidsmatrix gekoppeld aan de doelstellingen en de maatregelen?

Er is vaak sprake van overleg bij de burger thuis. Ook dan zal de 3D-suite beschikbaar moeten zijn, zowel om gegevens/ documenten te raadplegen als ook gegevens/ documenten toe te voegen/ te wijzigen. Beschrijf de wijze waarop dat mogelijk is, bijvoorbeeld door –beveiligd- een subset van data mee te nemen, of door een versie van de applicatie te bieden die bruikbaar is i.c.m. mobiele toegang.

G22 Het plan (doelstelling, maatregelselectie en opstellen plan) (basis)

In toenemende mate zal een mix van professionele en informele ondersteuning de oplossing bie-den. Handwerk van de regisseur blijft nodig, maar een voorstel van het systeem kan hem daarbij zeker helpen. Zowel het voorstel als de uiteindelijke keuze van de regisseur (en burger) worden

96 vastgelegd, zodat later op basis van nadere analyses de regisseur betere keuzes kan maken en het systeem beter ingeregeld kan worden.

De functionaliteiten inzake intake & onderzoek die standaard onderdeel uitmaken van de 3D-suite omvatten ten minste:

G22.1

- Gestructureerd vastleggen van doelen per gezin. Er zijn per gezin meerdere doelen mogelijk waarbij het te bereiken doel verschilt per leefdomein. Doelen kunnen ook aan specifieke ge-zinsleden gekoppeld worden.

- Relaties/ afhankelijkheden tussen de doelen vastleggen.

G22.2

- Vastleggen van met de klant afgestemde de termijnen waarop doelen gehaald worden.

G22.3

- Vastleggen van evaluatiemomenten waarop geëvalueerd wordt of de doelen bereikt zijn G22.4

- De mogelijkheid om vast te leggen in hoeverre de doelen bereikt zijn op een evaluatiemoment, ten minste o.b.v. tekstvelden.

G22.5

- De mogelijkheid om één of meer maatregelen (taken/acties, zie paragraaf 5.4.4) te selecteren en te koppelen aan de vastgestelde doelen z.d.d. maatregelen aan doelen zijn te matchen.

G22.6

- Vastleggen van de termijnen waarop de taken uitgevoerd dienen te zijn (gerelateerd aan de ter-mijnen van de doelen)

G22.7

- Vastleggen van de kosten van de geselecteerd acties (mogelijkheid om bij acties standaard-kosten op te nemen), ten minste o.b.v. tekstvelden

G22.8

- Vastleggen van de uitvoerder of uitvoerders van de acties (gezin, omgeving, en/of professione-le ondersteuners)

G22.9

- Verschaffen van actuele totaaloverzichten per plan incl. doelen, taken, kosten, termijnen, ge-kozen ondersteuners, etc.

O55 Het plan (doelstelling, maatregelselectie en opstellen plan)

Beschrijf alle aanvullende functionaliteiten inzake intake & onderzoek die standaard onderdeel uitmaken van de 3D-suite en die naar uw mening relevant zijn bij het opstellen – en tijdens uit-voering zonodig aanpassen – van een ondersteuningsplan. Denk hierbij aan de mate waarop de regisseur, burger en ondersteuner worden ondersteund bij het vastleggen van de in voorgaande wens gevraagde aspecten en:

- Gestructureerd vastleggen van doelen per gezin bij voorkeur o.b.v. een instrument / methode als de Zelfredzaamheidsmatrix

- De wijze waarop afhankelijkheden tussen doelen worden vastgelegd (eerst doel 1 en 2, als dat

97 gereed is doel 3 en tenslotte doel 4).

- De mogelijkheid om de realisatie van doelen vast te leggen in kwantitatieve en kwalitatieve zin (bijv. zelfredzaamheid inkomen was 1 en groeit in 3 jaar naar 4, met een beschrijving van de eindsituatie)

- De mogelijkheid om vast te leggen in hoeverre de doelen bereikt zijn op een evaluatiemoment (zelfredzaamheid ‘inkomen’ is nu 3 en verbeterd, en 60% is gerealiseerd).

- De mogelijkheid om één of meer maatregelen (taken/acties, zie paragraaf 5.4.4) te selecteren en te koppelen aan de vastgestelde doelen z.d.d. maatregelen bij voorkeur door de 3D-Suite aan doelen zijn te matchen.

- Taken selecteren o.b.v. standaardlijsten (bijv. dienstenboek) maar ook ad-hoc acties opnemen (oma gaat helpen schoonmaken, of bijv. een dienst van een niet eerder bekende organisatie).

- Vastleggen van relaties tussen de taken (bijv. o.b.v. gerelateerde zaken)

- Vastleggen van de kosten van de geselecteerd acties (mogelijkheid om bij acties standaard-kosten op te nemen), ten minste o.b.v. tekstvelden doch bij voorkeur ook gestructureerde vel-den i.r.t. voornoemde standaardlijsten (bijv. dienstenboek)

- Aanvullende informatie over bijvoorbeeld ‘best practices’ (een succesvolle aanpak in een ver-gelijkbare situatie).

- Verschaffen van actuele informatie over de ondersteuner zoals wachttijden.

- Informatie over collectieve voorzieningen en informele ondersteuning

- Ondertekenen van het behandelplan. Hierbij kan gedacht worden aan de inzet van digitale handtekening

- Actuele totaaloverzichten per plan incl. doelen, taken, kosten, termijnen, gekozen ondersteu-ners, etc. zijn bij voorkeur realtime / dynamisch (zodra het plan wordt aangepast worden de overzichten automatisch aangepast).

- Etc.

In document CONCEPT PROGRAMMA VAN EISEN (pagina 94-97)