• No results found

Huishoudens tussen de 20 tot 60 jaar

5 Crossmedia en Interactie

7.3 Digitale afvaltools

Ook is er gezocht naar bestaande digitale afvaltools die wellicht kunnen helpen bij de ontwikkeling van HHDDED. Er zijn diverse tools geanalyseerd, zowel op het gebied van voeding als op beweging.

7.3.1 Digitale, sociale weegschaal

Er is een nieuwe weegschaal op de markt, namelijk de WIFI Body Scale. Deze weegschaal is gekoppeld aan Twitter: iedere keer als de persoon in kwestie op de weegschaal gaat staan wordt er automatisch een tweet verzonden met zijn / haar huidige gewicht. Daarbij wordt meteen vermeld hoeveel je nog moet afvallen om je doel te bereiken. Het klinkt als een nachtmerrie, maar volgens de makers zeer effectief wanneer je graag wilt afvallen (Mashable, 2009).

Ook slaat de WIFI Body Scale al je weegmomenten op, zo kun je via een mobiele applicatie gemakkelijk je afval-proces bekijken en analyseren. Naast je gewicht in kilo’s wordt ook je vetpercentage, BMI en hartslag geregistreerd. Zelfs de luchtkwaliteit in de omgeving wordt gemeten en gekeurd. De weegschaal kan van acht mensen tegelijk een registratie bijhouden, hij herkent namelijk wie er op de weegschaal gaat staan. Zo kunnen meerdere mensen tegelijk gebruik maken dit apparaat, ook kun je met vrienden of familie een ware afval-competitie beginnen (Mashable, 2009).

7.3.2 Gadgets die calorieën voor je tellen

Drinkbeker Vessyl

Er is een drinkbeker op de markt genaamd Vessyl, deze herkent via sensoren de vloeistof die in de beker wordt gegoten. Vervolgens geeft Vessyl aan wat voor soort vloeistof het is en hoeveel centiliter er wordt genuttigd. Vessyl kan tevens precies weergeven hoeveel calorieën er in de drank zitten, wat het cafeïnegehalte is en hoeveel suiker, vet en proteïne het drankje bevat.

Wanneer de gebruiker te weinig water drinkt dan wordt dit ook aangegeven (Nutech, 2014). Met een bluetooth-verbinding staat de beker in contact met je smartphone. Een mobiele applicatie registreert vervolgens het dagelijkse verbruik. Vessyl kan informatie doorgeven aan populaire activiteiten-trackers zodat er een mooi totaalplaatje kan worden gemaakt van je huidige gezondheidsstatus (Nutech, 2014).

Calorie teller

Er zijn momenteel verschillende calorieën tellers in omloop, zowel via mobiele applicaties als via het internet. Eigenlijk komen alle programma’s op hetzelfde neer: via een handige zoekfunctie vult de gebruiker in wat hij of zij nuttigt, vervolgens geeft deze teller aan hoeveel

calorieën het product bevat. Wanneer je bijvoorbeeld een caloriearm dieet volgt is zo’n calorie-teller een heel fijn hulpmiddel.

De tellers worden steeds verder uitgebreid: zo kun je bij sommigen je hele dag of zelfs week invoeren, de teller geeft dan aan of je per dag te veel of te weinig eet.

7.3.3 Recepten-vinder van de Albert Heijn

Zowel via de mobiele applicatie als via de website biedt Albert Heijn heerlijke recepten aan. Door middel van handige ‘verfijn’ opties kun je de zoekopdracht heel goed personaliseren. Zo kun je een menu-gang selecteren, een prijsklasse, een tijdsindicatie, een speciale keuken en nog veel meer. Verder kun je aangeven hoeveel tijd je hebt, of je vegetariër bent en wat voor vlees / vis je graag eet. Ook kun je aangeven dat je enkel ‘slanke’ gerechten wilt zien, in het geval van HHDDED erg handig. Zo heb je als je op dieet bent toch nog de keus, dat maakt afvallen toch iets comfortabeler.

7.3.4 Bezorgservice / pick-up point van de Albert Heijn

Albert Heijn heeft al een aantal jaar haar bekende bezorgservice. Het werkt heel simpel: je bestelt je boodschappen online, Albert Heijn doet vervolgens de boodschappen voor jou en bezorgt ze netjes thuis op en moment dat het jou uitkomt. De servicekosten verschillen tussen de €4,95 en €12,95, afhankelijk van de hoogte van je bestelling en van het bezorgmoment dat je kiest (AH-2, z.j.).

Sinds kort heeft Albert Heijn ook iets nieuws, namelijk de zogenoemde pick-up points. Het werkt bijna hetzelfde als de bezorgservice, alleen in plaats van dat de boodschappen thuis worden bezorgt kies jij een pick-up point, daar worden de boodschappen door het Albert Heijn personeel afgeleverd. De volgende dag kun je bij het pick-up point je boodschappen ophalen. Deze service is niet gratis, maar wel de moeite waard. De hoogte van de kosten is af is afhankelijk van het moment waarop je de boodschappen ophaalt en de grootte van de bestelling. De bijdrage varieert tussen de €1,- en €2,50.

In de vorige hoofdstukken werd duidelijk dat mensen hulp moeten krijgen op de kritieke momenten waarbij gewoontes de overhand krijgen, dus ook wanneer ze in de supermarkt in de verleiding komen. Door deze handige service hoeft men niet meer langs de koekjes, chips en frisdrank en is de verleiding een stuk minder.

7.3.5 Mobiele applicaties die je (sport)activiteiten registreren

Stappenteller Accupedo

Accupedo is een nauwkeurige stappenteller die je dagelijkse loopactiviteit(en) op je scherm kan monitoren. Met overzichtelijke grafieken en een stappenlogboek houdt Accupedo je stappen, calorieën, afstand en tijd bij. Verder zijn er dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks grafieken te zien die je voortgang visualiseren. Deze mobiele applicatie motiveert je om daadwerkelijk meer te gaan lopen, je kunt namelijk iedere dag een persoonlijke doel instellen; Accupedo helpt je om dit doel te behalen door middel van pushberichten (Google Play, 2014).

Via een slimme 3D bewegingsherkenning worden looppatronen herkent en onderscheidt van niet-wandel-activiteiten. Accupedo telt je stappen, ongeacht waar je je telefoon draagt. Via Facebook kun je automatisch je wandelingen delen, dit is een zeer sociaal element binnen de app.

Running apps

Ook voor mensen die van hardlopen houden zijn er talloze apps.

Zo heb je van Nike een mobiele applicatie die je loopproces registreert genaamd Nike+. Tijdens het hardlopen geeft de applicatie via een voice-over je tijden door, houdt hij bij wat je gemiddeld per kilometer rent en noteert hij via GPS nauwkeurig je gelopen route. Ook deze applicatie toont de gebruiker een week-, maand- en jaaroverzicht.

Opmerkelijk is de gamification die Nike+ toepast. Zo kun je steeds in een nieuw level komen. Hoe meer kilometers je rent, hoe hoger je komt. Ook kun je je NikeID (persoonlijke profiel) openbaar maken voor (Facebook) vrienden en overige Nike leden, zij kunnen dan zien hoe veel (of hoe weinig) je hebt gelopen. Door de bepaalde sociale druk die ontstaat zorgt de gebruiker dat hij / zij wel voldoende kilometers loopt (Nike+, z.j.).

Naast Nike+ heb je ook talloze andere hardloopapplicaties. Allen komen min of meer op hetzelfde neer. Zo heb je bijvoorbeeld Runkeeper, Runtastic of bijvoorbeeld Endomondo.

7.4 Conclusie

Wanneer je een concept ontwikkelt op basis van de Entertainment Education strategie zijn er een aantal tips en mogelijke valkuilen waar je rekening mee dient te houden. Zo zal ‘Heel Holland… door dik en dun’ zich enerzijds moeten richten op een realistisch en haalbaar doel waardoor de kijker van het concept ook kan participeren. Het hoofdmedium ‘televisie’ is niet voldoende om je doelgroep te laten bewegen; crossmediale diensten die interactie creëren met de doelgroep zullen je daarentegen wel dichter bij het doel brengen.

Het is belangrijk om te zorgen voor een breed referentiekader, verschillende kandidaten zorgen dat je doelgroep zich met ten minste één kandidaat kan identificeren. De

deelnemende kandidaten moeten in de categorie ‘gewone Nederlanders’ vallen, hierdoor is de herkenning van de kijker het grootst. Hoe meer verschillende typetjes, hoe groter de kans op een identificatie. Van belang is de verhouding man / vrouw; bij teveel vrouwelijke

deelnemers verlies je namelijk alle mannelijke kijkers.

Naast kandidaten met matig overgewicht is het ook goed om een paar extreme obesitas- patiënten bij je project te betrekken; zij zullen zorgen voor een verbluffend eindresultaat (inclusief huid corrigerende operaties en dergelijke) wat de kijkcijfers hoog houdt. Mensen blijven graag zitten tot het einde omdat ze de ‘before & after’ willen zien.

Afbeelding 8) In deze afbeelding zijn te levels te zien die je bij Nike+ kunt behalen. (Nikeplus, 2014).

Het programma zal uit moeten gaan van een gestuurde opzet in plaats van een ongestuurde opzet, dit zal namelijk zorgen voor meer spektakel, dynamiek, motivatie en visualisatie. Een gewone burger zorgt namelijk wel voor herkenbaarheid maar zal ook snel als ‘saai’ worden beschouwd. Daarbij heb je – wanneer je je programma stuurt – meer grip op het

eindresultaat. Een afvalrace is uitermate geschikt, dit zorgt naast grip op het (eind)resultaat ook voor amusement. Kijk wel uit dat het amusement de informatie niet overschaduwd. Verder is het belangrijk om je doelgroep altijd positief aan te spreken; een negatieve toon demotiveert. Wanneer er iets te winnen valt dan is het slim om de kandidaten niet alleen prijzen voor zichzelf te laten winnen; als men voor een ander moeten knokken verhoogt dit de (sociale) druk.

Verder moet er goed nagedacht worden over een eventuele planning. Zo kan de jaarwisseling bijvoorbeeld een goed moment zijn om je concept te lanceren. Op dit soort momenten is de awareness van potentiele kijkers vaak net iets hoger.

Uit de best practices bleek dat de kijker de informatie die ze kreeg zeer oppervlakkig, bekend en clichématig vond. De tips van HHDDED moeten dus verassend en vernieuwend zijn wil je de doelgroep motiveren.

Op het gebied van crossmedia kan heel goed gekeken worden naar Operatie NL Fit, dit concept is namelijk van hoge crossmediale waarde.

Te zien was bij The Biggest Loser Holland dat teamwork versterkend werkt. Ook is het voordelig om naar een bepaald doel te werken, net als men deed bij Operatie NL Fit. Bij dit format werkte men toe naar een vijf-kilometerrun aan het einde van de afleveringen; dit was iedereen echt afsluiting waar naartoe kon worden geleefd.

Als laatste zijn er een aantal digitale afvaltools geanalyseerd die wellicht goed van pas komen bij HHDDED. Zo is er een digitale weegschaal die zorgt voor een duidelijke visualisatie van het gewichtsverlies. Deze visualisatie is confronterend en houdt je tijdens het afvalproces scherp.

Wanneer je via social media naar buiten brengt dat je gewicht wilt verliezen zal de sociale druk zorgen dat je extra gemotiveerd bent.

Om mensen te laten beseffen wat ze allemaal eten en drinken is het handig om te werken met een digitale drinkbeker of met een mobiele calorie-teller.

Note: veel digitale tools zijn kostbaar. De doelgroep zal hoogstwaarschijnlijk niet het budget vrij hebben om de WIFI body scale of digitale drinkbeker te kopen. Wellicht kan een goedkopere versie worden ontwikkeld of kunnen slechts enkele tools als prijs worden weggegeven.

Om mensen tegemoet te komen in hun afvalproces is het handig om recepten aan te bieden. Echter, niet iedereen heeft hetzelfde budget en ook niet iedereen lust alles. Een digitale receptenvinder is daarom ideaal, zo kun je zelf aangeven welk type keuken je bijvoorbeeld prefereert, wat voor vleessoort je lekker vindt en in welke budgetklasse je wilt koken.

Wanneer mensen naar de supermarkt gaan worden ze vaak ter plekke verleid. Om dit te voorkomen is de bezorgservice / pick-up service van de Albert Heijn een ideale oplossing, dan hoef je zelf niet de winkel in maar bestel je de boodschappen online.

Het is voor veel mensen moeilijk om in te schatten wanneer ze voldoende bewegen op een dag en wanneer niet. Daarom is de stappenteller van Accupedo een uitkomst. Deze applicatie stuurt je een berichtje wanneer je het dag-target hebt gehaald, evenals wanneer je nog even een blokje om moet. Dat Accupedo je bewegingen visualiseert is ook prettig, een grafiekje is immers veel leesbaarder dan een stel cijfers.

Naast Accupedo zijn er veel meer sport-applicaties: deze tonen de gebruiker hoe snel hij of zij een bepaalde afstand aflegt, hoe ver deze afstand is en hoeveel calorieën daarbij zijn verbrand. Ook kun je zien of je progressie hebt geboekt omdat alle bewegingen worden geregistreerd.

8 Resultaten

Dit hoofdstuk bevat de resultaten van het kwantitatieve onderzoek, ofwel de uitkomsten van de half-gestructureerde interviews met experts, de uitkomsten van de half-gestructureerde interviews met de doelgroep en de uitkomsten van de enquêtes. Enkel de relevante resultaten zullen naar voren komen.