• No results found

w oorden Hebben kracHt

In document God wil dat je gezond bent (pagina 135-145)

Toen de bloedvloeiende vrouw van Jezus had gehoord, ...

kwam [zij] van achteren de menigte in en raakte Zijn bovenkleed aan,

28 want zij zei: Als ik maar Zijn kleren kan aanraken, zal ik gezond worden.

Markus 5:27-28

Hier werkte zij samen met een andere wet. Zij sprak haar geloof uit.

Gods Woord openbaart deze waarheid duidelijk en herhaaldelijk op veel verschillende plaatsen, zoals in Spreuken bijvoorbeeld.

Van de vrucht van iemands mond wordt zijn buik verzadigd, hij wordt verzadigd van de opbrengst van zijn lippen. 21 Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten.

Spreuken 18:20-21

Iemand citeert misschien uit het verslag van Mattheüs ditzelfde voorval van de vrouw die haar geloof uitsprak, waar staat:

... want zij zei bij zichzelf: Als ik alleen maar Zijn bovenkleed aanraak, zal ik gezond worden.

Mattheüs 9:21

Volgens Mattheüs zei zij dit bij zichzelf, maar volgens Markus sprak zij met haar mond. Welke van de twee is juist? Ik geloof beiden. Voordat wij dingen met onze mond uitspreken, zeggen wij ze van binnen. De Schrift spreekt zichzelf niet tegen. Zij deed beide, en dit is één van de

wetten die geloof besturen. Onze woorden hebben kracht. Met onze woorden kunnen wij leven vrijmaken, en met onze woorden kunnen wij dood vrijgeven. Wij moeten erkennen dat er macht is in onze woorden - niet alleen positieve macht, maar ook negatieve macht.

stel je Geloof in w er k inG

Als jij zeurt, moppert en klaagt, zet je de negatieve kracht van ongeloof vrij. Dat ongeloof gaat jouw geloof neutraliseren, opheffen en ontkrach-ten. Veel mensen bidden en vragen God om hen te genezen. Dan komt iemand naar hen toe en vraagt: ‘Hoe gaat het?’ Zij antwoorden: ‘O, ik ga sterven. De dokter heeft mij dit en dat verteld, en alles in mij doet pijn.’

Zij beginnen negatieve woorden te spreken - tegen Gods Woord in - met hun mond, daarmee doen zij de wetten die geloof regeren geweld aan.

Dat is als kortsluiting bij elektrische stroom. Misschien is de kracht er wel, maar omdat jij voortdurend kortsluiting maakt, levert het niet het gewenste resultaat op. Jij moet erkennen dat de woorden die jij spreekt kracht hebben. God schiep de hemelen en de aarde met woorden. Hij sprak de wereld tot bestaan. Hij zei: ‘Laat er licht zijn’ (Genesis 1:3), en

‘Laat de aarde … vrucht dragen’ (vers 11). De fysieke wereld, zelfs jouw eigen fysieke lichaam, reageert op woorden. Jouw woorden zijn belangrijk.

Veel mensen denken: Het maakt niet uit wat ik zeg, maar Gods Woord openbaart dat het wel degelijk uitmaakt wat je zegt. Wat jij zegt, beïnvloedt wat je gelooft. Het zal je lichaam, de duivel en zelfs God beïnvloeden. God gebruikt woorden. Dit is één van de belangrijkste manieren waarop jij je geloof vrijzet.

spr eek Gods woor d

In de meer dan veertig jaar van mijn bediening heb ik voor duizenden mensen gebeden. Door de jaren heen heb ik geleerd dat het, wanneer ik voor iemand bid, heel belangrijk is dat ik met geloof gevulde woorden spreek. Ik spreek nooit mijn twijfels uit. Er zijn gelegenheden geweest dat

mensen in zo’n slechte toestand naar mij toe zijn gekomen, dat er angst en twijfel bij mij opkwam, maar ik spreek het nooit. Ik spreek alleen mijn geloof. Ik heb mensen ondanks mijn ongeloof genezen zien worden, omdat ik het nooit sprak.

Mattheüs 6:31 zegt:

Heb daarom geen gedachte, zeggende … [letterlijk vanuit het Engels]

Je kunt niet verhinderen dat een gedachte opkomt, maar je kunt wel voorkomen dat je die gedachte je eigendom maakt. ‘Heb geen gedachte’:

je hebt een gedachte pas tot je genomen als je die gedachte uitspreekt.

Wat je zegt is uiterst belangrijk.

Toen deze bloedvloeiende vrouw zei: ‘Als ik alleen maar de zoom van Zijn bovenkleed aanraak, zal ik gezond worden,’ stelde zij een wet van God in werking. Wij zagen net dat er dood en leven is in de macht van de tong. Zij sprak iets positiefs, en toen, toen zij ernaar handelde, kwam de kracht vrij. Als jij strijd levert met een bepaalde soort ziekte, moet je met geloof gevulde woorden beginnen uit te spreken. Jij moet de resultaten willen van de woorden die jij zegt. Spreek niet na wat de dokter gezegd heeft, of hoe je je voelt. Spreek wat het Woord van God zegt over je, en spreek het in geloof. Aanvankelijk geloof je het misschien niet helemaal, maar geloof komt door het horen - en horen, en horen - van het Woord van God. Gods Woord spreken en doorgaan met het te spreken, zal je helpen het te geloven.

Geestelijk e k r acHt

Nog een Bijbelpassage die ons het belang van onze woorden toont, is:

Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt.

Markus 11:23

Jouw woorden worden drie verschillende keren in dit ene vers bena-drukt. Jij moet jouw geloof uitspreken, geen ongeloof. Wanneer jij jouw geloof uitspreekt, wordt geestelijke kracht vrijgegeven. Hiermee geef je God de mogelijkheid om Zijn kracht te laten stromen.

De meeste artsen hebben deze filosofie aangenomen dat zij je nooit teveel hoop willen geven. Zij stellen je altijd het ergste scenario voor, en denken dat dát goed en verstandig is om te doen. Ik ben mij ervan bewust dat artsen dit doen om redenen van aansprakelijkheid, maar je moet mensen hoop geven en positieve woorden spreken. Je moet niet de negatieve dingen spreken. Wanneer je bij iemand op bezoek bent in het ziekenhuis, praat niet met hen over sterven. Praat met hen over leven.

Laat leven vrij komen met je woorden. Spreek het Woord van God. Zijn Woord zal leven en gezondheid voor heel hun wezen worden.

Ze zijn immers leven voor wie ze vinden, en genezing voor heel hun vlees.

Spreuken 4:22

spr eek tot jou w berG

Nogmaals, Jezus zei in Markus 11:23

... wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven ...

De berg die hier genoemd wordt, heeft betrekking op jouw probleem.

Als je ziek bent en een kwaal hebt, spreek tot die ziekte. Zeg: ‘Kanker, jij bent dood. Ik beveel je mijn lichaam te verlaten in de naam van Jezus.

Kanker, je verlaat mijn lichaam nu.’ De Bijbel zegt dat je moet spreken tot je probleem, toch spreken de meeste mensen tot God over hun pro-bleem. Het is eenvoudig, maar diepzinnig. Het heeft een omwenteling in mijn leven gebracht.

Wanneer het op genezing aankomt, moet je leren in dit principe te werk te gaan. Als je pijn hebt in je voet, zeg: ‘Pijn in mijn voet, in Jezus’

naam beveel ik je te vertrekken.’ Zeg niet: ‘God, neem alstublieft de pijn in mijn voet weg.’ Dat is niet wat Hij ons geïnstrueerd heeft om te doen.

Hij zei ons tot ons probleem te spreken, niet tot Hem te spreken over ons probleem. De meeste mensen zijn niet bezig samen te werken met deze waarheid. Zij overtreden deze wet, en daardoor stroomt Gods kracht niet. Wij moeten doen wat de Heer ons opgedragen heeft.

Ik herinner mij dat ik in Charlotte, in Noord Carolina, een vrouw met een ernstig gezondheidsprobleem vertelde over deze waarheid. Men had in 1994 allerlei soorten ziekten en kwalen bij haar vastgesteld. Zij had voortdurend folterende pijn en leed daar zwaar onder. De artsen zeiden haar in 1997 dat zij onmogelijk nog veel langer zou leven, en dat zij binnen een maand zou sterven. Toen ik voor haar bad, was het 2001.

Zij had al vier jaar langer geleefd dan men gezegd had. Maar zij leed aan veel mankementen, en had verschrikkelijk veel pijn.

Ik sprak met haar en legde waarheden van het Woord uit aangaande genezing. Toen bad ik met haar, en sprak tot de pijn. Zij had pijn in heel haar lichaam. Dus commandeerde ik de pijn te vertrekken. Ik vroeg het niet, ik nam mijn door God gegeven autoriteit als gelovige en beval de pijn te vertrekken.

neem autor iteit en bev eel

Zo zegt de HEERE, de Heilige van Israël, zijn Formeerder: Zij hebben Mij naar de toekomstige dingen gevraagd, aangaande Mijn kinderen - zou u Mij bevel geven aangaande het werk van Mijn handen?

Jesaja 45:11

Dit brengt ons op nóg een belangrijke wet van het Koninkrijk. Aange-zien God door de verzoening van Christus Zijn deel al gedaan heeft, moeten wij nu, als gelovige de autoriteit nemen en de kracht van God gebieden te stromen (Jesaja 45:11). In plaats dat wij vragen, met een vraagteken aan het eind van onze zin, en ons afvragen wat God gaat doen, moeten wij geloven en handelen naar de waarheid dat de Heer het al gedaan heeft. Door Zijn striemen ben jij (voltooide tijd) al genezen (1 Petrus 2:24).

Die Zelf onze zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout, opdat wij, voor de zonden dood, voor de gerechtigheid zouden leven. Door Zijn striemen bent u genezen.

1 Petrus 2:24

Dus sprak ik tot het lichaam van die vrouw, ik sprak tot de pijn, en ik beval de pijn haar lichaam te verlaten. Onmiddellijk was zij voor de eerste keer in zeven jaar vrij van pijn. Zij begon God te prijzen, maar stopte toen en zei: ‘Toch heb ik nog een brandend gevoel in mijn rug bij mijn middel. Hoe komt het dat dát gevoel niet is weggegaan?’

Ik reageerde: ‘Nou, ik heb niet tot een brandend gevoel gesproken.

Je hebt mij niet verteld over een brandend gevoel, dus heb ik daar niet tegen gesproken.’ Dus bad ik weer, en deze keer zei ik: ‘Brandend gevoel, in Jezus’ naam, ik beveel je te vertrekken.’ En het ging weg.

Deze vrouw was helemaal buiten zinnen, wandelde rond en prees God. Ik besteedde er bijna een half uur aan om te vertellen hoe zij haar genezing moest vasthouden, omdat satan zal komen en proberen het Woord te stelen (Markus 4:15). Ik zei haar wat zij moest doen als zij ooit nog pijn, een brandend gevoel of iets dergelijks kreeg.

En dit zijn zij bij wie langs de weg gezaaid is: in wie het Woord gezaaid wordt, en als zij het gehoord hebben, komt de satan meteen en neemt het Woord weg dat in hun hart gezaaid was.

Markus 4:15

Hoe Het konink r ijk w er kt

En inderdaad, voordat zij zich klaarmaakte om te vertrekken, keek zij mij aan en zei: ‘Het brandende gevoel is terug.’ Ik zei: ‘Nou, ik heb je al verteld wat je moet doen. Ik ga je handen vastpakken en instemmen, maar jij moet bidden. Nu neem jij de leiding hierover.’ Dus bad deze vrouw een tamelijk goed gebed en zei: ‘Vader, ik dank U dat het Uw wil is om mij te genezen.’ Dertig minuten tevoren geloofde zij nog dat het

God was die haar deze ziekte gegeven had. Maar zij had Gods Woord ontvangen toen ik dat ongeloof tegensprak. Zij bad: ‘Vader, ik geloof dat ik door Uw striemen genezen ben. Ik eis mijn genezing op in de naam van Jezus.’ Nu is dat een tamelijk goed gebed vergeleken met waar zij vandaan kwam, maar ik wist dat het niet zou werken.

In de wetenschap dat het brandende gevoel niet weg was, vroeg ik haar: ‘Heb je het brandende gevoel nog? ‘Ja, waarom is het niet weggegaan?’ ‘Omdat jij tot God sprak over jouw brandende gevoel in plaats van te spreken tegen je brandende gevoel.’ Toen opende ik mijn Bijbel bij Markus 11:23 en deelde meer over deze waarheid met haar en zei: ‘Jij moet tot je berg spreken.’

Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opge-heven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt.

Markus 11:23

Zij keek mij aan en zei: ‘Je bedoelt dat ik moet spreken tot het branden - het bij naam noemen en er echt tegen spreken?’ ‘Ja, dat is wat de Bijbel zegt dat je moet doen.’

En Jezus antwoordde en zei tegen hem: Laat niemand meer vrucht van u eten in eeuwigheid!

Markus 11:14

Je vindt dit misschien vreemd, maar Jezus sprak tot een vijgenboom (zie Markus 11:12-26). Hij is Degene Die ons gezegd heeft tot de berg te spreken (Markus 11:23). Het werkt. Het is een wet in Zijn Koninkrijk. Je hoeft het niet ten volle te begrijpen om het te doen. Als je de schakelaar op een muur omzet, hoef je niet te begrijpen waarom je lampen aangaan.

Je doet het gewoon, en het werkt. Laat je geloof vrij en oefen je om met de door God gegeven autoriteit tot de berg te spreken. Het zal werken.

Dus bad deze vrouw opnieuw en zei: ‘Brandend gevoel, in de naam van Jezus … .’ Onmiddellijk stopte ze en riep uit: ‘Het is al weg!’ Dat is alles wat zij moest zeggen. God had haar bevrijd. Meer dan een jaar

later ging ik met haar uit eten, en zij wandelde nog steeds in goddelijke gezondheid. Het was een groot wonder! Een van de belangrijke sleutels die ik gebruik zijn mijn woorden. Om precies te zijn, ik spreek niet alleen positieve woorden tot God, maar ik spreek positieve woorden tot mijn situatie. Ik neem autoriteit en geef de situatie bevel te veranderen.

Dit zijn enige van de wetten van het Koninkrijk. In het begin lijkt het misschien vreemd, maar dit is nu eenmaal hoe het Koninkrijk werkt.

ont va nG Het door Geloof

Als jij een financieel probleem hebt, spreek tot je checkboek. Jouw check-boekje spreekt tot jou en zegt: ‘Kijk naar al dit rood - al deze cijfers in het rood - er is nauwelijks zwart. Het Woord heeft niet gewerkt. God voor-ziet niet in jouw behoeften.’ Die gedachten zullen tot je komen terwijl je naar je boekhouding kijkt. Dus spreek tot de berg. Zeg: ‘In de naam van Jezus, mijn God voorziet, in heerlijkheid, in alles wat ik nodig heb overeenkomstig Zijn rijkdom door Christus Jezus. (Filippenzen 4:19.) Ik beveel deze rode inkt weg te gaan en dat zwarte inkt komt. Ik roep Gods overvloedige voorziening op om zich te manifesteren, mijn boekhouding zal voortaan zwarte cijfers laten zien, er zal geld op mijn rekening gestort worden en ik zal voorspoedig zijn.’

Wat betreft de fysieke genezing, spreek tot je lichaam. Ik bestrafte kort geleden suikerziekte in een man tijdens één van mijn samenkomsten. Ik vroeg niet aan God om het te bestraffen, ik bestrafte het. De Heer heeft Zijn deel al gedaan. God had deze man al genezen. Het is alleen een kwestie van iemand die hier op aarde zijn geloof vrijgeeft door autoriteit te nemen en tot de berg te spreken.

Er is zoveel meer wat ik met je zou kunnen delen over je autoriteit nemen en tot de berg spreken. Het is echt belangrijk dat je deze openbaring ontvangt en erin gaat wandelen. Daarom wil ik graag twee van mijn boeken getiteld: ‘De autoriteit van de gelovige,’ en ‘Je hebt het al!’ bij je aanbevelen. Je moet leren dat God Zijn deel al gedaan heeft en nu moet jij je autoriteit nemen en bevelen dat het geschiedt. Alles waarin Christus voorzien heeft door Zijn lijden, sterven en opstanding is op dit

moment door genade in de geestelijke wereld beschikbaar, maar om de manifestatie van die voorziening in de fysieke wereld te ervaren, moet je je uitstrekken en het in geloof ontvangen.

repa r eer en Herstel

Ik beval de suikerziekte van die man weg te gaan. Toen sprak ik tot zijn alvleesklier en zei deze weer volledig tot leven te komen en naar behoren te functioneren. Ik deed dit omdat dat het deel van zijn lichaam was dat niet juist werkte. Ik beval zijn insuline weer op het juiste niveau te komen, enzovoorts.

Een maand later kwam deze man naar mij toe met een geweldig verslag. Hij begon de dagen met opgeslagen gegevens te doorlopen in zijn elektronische controleapparaat, dat hij gebruikte om zijn bloedsuikerniveaus te testen. Ik weet niet zeker wat het betekent, maar zijn bloedsuikerspiegel was op de dag dat ik voor hem bad, veel en veel te hoog. Toen begon het gewoon te zakken, en steeds verder te dalen.

Hij bleef door de gegevens klikken en toonde mij dat het elke dag minder werd. Op dat moment was het zoiets van 10.8. Deze positieve verandering vond plaats omdat ik niet alleen de suikerziekte bevel gaf te vertrekken, maar ik ook tot zijn lichaam sprak om te herstellen.

Ik heb daadwerkelijk mijn handen op mensen gehad met tumoren, die op hetzelfde moment verdwenen - vlak onder mijn hand - toen ik bad en de kanker bestrafte. Maar ik heb mij ook gerealiseerd dat zulke ziekten het lichaam schade toebrengen, dus spreek ik tot de delen van het lichaam die aangetast zijn en ik zet Gods genezende kracht vrij. Ik beveel de organen die langzaam maar zeker vernietigd worden om te herstellen en opnieuw te groeien. Dit is hoe ik tot de berg spreek.

Wanneer ik voor mensen bid met zoiets als artritis, bestraf ik de artritis bij naam. Ik geloof dat artritis een demonische geest is, dus bestraf ik de geest en ik beveel de artritis in Jezus’ naam te gaan. Als ik hier zou stoppen, zouden zij van artritis genezen kunnen zijn, maar de schade die het aan hun lichaam heeft toegebracht, zou er nog steeds

zijn. Dus bestraf ik niet alleen artritis, maar ik spreek tot het lichaam dat het moet herstellen. Ik beveel verwrongen ledematen weer hun juiste plaats in te nemen. Ik beveel pijn, zwelling en ontsteking weg te gaan.

Duizenden keren heb ik de goede resultaten gezien die voortkomen uit samenwerking met deze geestelijke wet.

Het gaat erom dat je moet spreken. De bloedvloeiende vrouw sprak en zei: ‘Als ik maar Zijn kleren kan aanraken, zal ik gezond worden.’

Toen handelde zij naar wat zij geloofde. Het had haar totaal geen goed gedaan om te zeggen wat zij zei, als zij er geen daden aan verbonden had.

In document God wil dat je gezond bent (pagina 135-145)