• No results found

- de vervulling van een vacature door externe personeelsmobiliteit van een andere overheid naar de provincie

In document Provincieraadsbesluit (pagina 60-64)

Artikel 114:

toepassings-gebied en algemene bepalingen

§1.Deze vorm van mobiliteit houdt in dat een personeelslid van een gemeente van het Vlaamse gewest, een OCMW van het Vlaamse gewest, een OCMW-vereniging van het Vlaamse gewest, een andere provincie van het Vlaamse gewest, een AGB van een gemeente van het Vlaamse gewest, een APB van een andere provincie van het Vlaamse gewest of een personeelslid van de Vlaamse overheid, wordt aangesteld in een vacante betrekking van de personeelsformatie die in dezelfde graad of in een andere graad van dezelfde rang is ingedeeld.

De aanstellende overheid bepaalt overeenkomstig artikel 116 §1 voor elke vacature welke van de hierboven opgesomde personeelscategorieën aan de specifieke procedure voor externe personeelsmobiliteit kunnen deelnemen.

§2.De procedure voor externe personeelsmobiliteit kan als een afzonderlijke procedure worden toegepast dan wel in combinatie met een of meer van de volgende procedures: de aanwervingsprocedure, de procedure van interne mobiliteit en de bevorderingsprocedure..

§3.De procedure van externe personeelsmobiliteit is van toepassing op de volgende betrekkingen:

 statutaire betrekkingen

 bestendige contractuele betrekkingen

§4.De procedure is niet van toepassing op:

 betrekkingen van provinciegrifier en financieel beheerder

 tijdelijke betrekkingen

 betrekkingen in het kader van werkgelegenheidsmaatregelen van de hogere overheid

 betrekkingen voor projecten

 betrekkingen die bij mandaat ingevuld worden

Artikel 115:

deelname-voorwaarden

§1. De personeelsleden die behoren tot de categorieën die aan de procedure mag deelnemen moeten aan volgende deelnamevoorwaarden voldoen:

Wie kan deelnemen?

1. de vast aangestelde personeelsleden in een gelijkwaardige graad

2. de contractuele personeelsleden in een gelijkwaardige graad indien ze bij de eigen overheid werden aangeworven:

na een externe bekendmaking van de vacature en

na een gelijkwaardige selectieprocedure als van toepassing op vacatures in statutaire betrekkingen.

§2. Onder gelijkwaardige graad als vermeld in het eerste lid wordt verstaan:

 voor personeelsleden uit de lokale en provinciale overheden, vermeld in §1 van dit artikel: een graad van hetzelfde niveau en van dezelfde rang in de hiërarchie van de graden waaraan dezelfde functionele loopbaan en salarisschalen verbonden zijn en met vergelijkbare voorwaarden en een vergelijkbaar functieprofiel;

 voor personeelsleden uit de diensten van de Vlaamse overheid: een graad van hetzelfde niveau en van dezelfde rang waaraan vergelijkbare salarisschalen verbonden zijn en met vergelijkbare voorwaarden en een vergelijkbaar functieprofiel.

§3.Met dezelfde functionele loopbaan en salarisschalen in §2, punt 1, worden gelijkgesteld:

 de functionele loopbaan en salarisschalen A1a-A1b-A2a en A1a-A2a-A3a voor de basisgraad van niveau A;

 de functionele loopbaan en salarisschalen A6a-A6b-A7a en A6a-A7a-A7b voor de specifieke basisgraad van niveau A.

Artikel 116:

procedure

§1.De aanstellende overheid beslist bij vacantverklaring van een betrekking of ze alleen of in combinatie met een andere procedure voor de invulling van een betrekking, een beroep doet op deze vorm van externe personeelsmobiliteit. In voorkomend geval bepaalt ze ook de personeelscategorieën die aan de procedure kunnen deelnemen.

§2.De vacante betrekking wordt meegedeeld aan Jobpunt Vlaanderen dat zorgt voor de bekendmaking van de vacature op de eigen website. De vacature wordt ook bekendgemaakt conform artikel 23.

§3.De bepalingen inzake het vacaturebericht, de wijze van en de termijn voor kandidaatstelling die gelden voor een aanwervingsprocedure zijn van overeenkomstige toepassing.

Artikel 117:

toelatings-voorwaarden

§1.Om toegang te hebben tot de selectieprocedure moeten de kanididaten:

toelatingsvoorwaarden

1. voldoen aan de algemene toelatingsvoorwaarden

2. voldoen aan de vereiste over de taalkennis opgelegd door de regelgeving op het gebruik van de talen in bestuurszaken,

3. voldoen aan een vereiste inzake specifieke ervaring in een gelijkwaardige graad 4. een gunstige evaluatieresultaat gekregen hebben voor de laatste evaluatie 6 5 geen niet-doorgehaalde tuchtstraf

6. zo nodig, beschikken over het vereiste diploma

§2.De aanstellende overheid beoordeelt de geldigheid van de ingediende kandidaturen. Alleen kandidaten die voldoen aan de voorwaarden, worden toegelaten tot de selectieprocedure.

§3.Voor de aanvang van de selectieprocedure worden de kandidaten die niet tot de selectieprocedure worden toegelaten schriftelijk op de hoogte gebracht.

Artikel 118:

selectie

De selectieprocedure bij externe mobiliteit bestaat uit minimaal een sollicitatiegesprek. De aanstellende overheid kan bijkomende selectiemethodieken voorzien.

Artikel 119:

aanstelling

§1.De aanstellende overheid beslist over de aanstelling. De geselecteerde kandidaat die overkomt van een andere overheid, wordt aangesteld in de betrekking waarvoor hij zich kandidaat gesteld heeft. De kandidaat voor een statutaire betrekking wordt in statutair verband aangesteld. De kandidaat voor een contractuele betrekking wordt in contractueel verband aangesteld.

§2.De aanstellende overheid bezorgt een kopie van de aanstellingsbeslissing aan de overheid van herkomst van de kandidaat.

§3.De aanstellende overheid bepaalt de datum of de termijn van indiensttreding van het geselecteerde personeelslid.

§4.Het personeelslid dat overkomt van een andere overheid legt opnieuw de eed af.

Artikel 120:

proeftijd en inloopperiode

§1.Het personeelslid is onderworpen aan een proeftijd van drie maanden als het statutair wordt aangesteld of een inloopperiode van drie maanden als het contractueel wordt aangesteld. Deze termijn wordt verlengd met de duur van afwezigheden, zodra het personeelslid tien werkdagen afwezig is geweest.

§2.Bij de oproeping van kandidaten wordt steeds de proeftijd of inloopperiode vermeld.

Artikel 121:

anciënniteiten

§1.Het personeelslid dat overkomt van een andere lokale overheid behoudt na de aanstelling in een nieuwe betrekking als gevolg van deelname aan de procedure van externe personeelsmobiliteit de salarisschaal en de schaalanciënniteit die het verworven had in de functionele loopbaan van zijn vorige betrekking.

§2.Het personeelslid dat overkomt van de diensten van de Vlaamse overheid krijgt de functionele loopbaan die verbonden is met de graad waarin het wordt aangesteld. Het personeelslid wordt ingeschaald in een salarisschaal van die functionele loopbaan in overeenstemming met de al verworven geldelijke anciënniteit en met de gecumuleerde schaalanciënniteit, verworven in de functionele loopbaan van zijn graad van herkomst.

§3.In afwijking van §2 wordt ervaring in de privésector of als zelfstandige bij de andere overheid alleen gevaloriseerd in de geldelijke anciënniteit voor zover de provincie die valorisatieregeling ook heeft voor het eigen personeel.

§4 De niveau-anciënniteit en de dienstanciënniteit die het personeelslid verworven had bij de andere overheid, worden volledig in aanmerking genomen voor de vaststelling van de niveau-anciënniteit en de dienstanciënniteit bij de overheid waarin het personeelslid aangesteld wordt.

§5.De regels voor de vaststelling van de graadanciënniteit na aanstelling in een andere graad bij de toepassing van een procedure van interne mobiliteit zijn ook van toepassing op het personeelslid dat met toepassing van de externe mobiliteit overkomt van een andere overheid en dat aangesteld wordt in een andere graad.

Artikel 122:

andere arbeidsvoor-waarden

§1.Het personeelslid dat overkomt van een andere lokale overheid is onderworpen aan de regels over de jaarlijkse vakantie, de feestdagen en de andere verloven en afwezigheden die gelden bij de overheid waar het aangesteld wordt. Er zijn geen overgangsmaatregelen van toepassing.

§2.De regels over het ziektekrediet bij de overheid waarbij het vast aangestelde statutaire personeelslid wordt aangesteld, zijn van toepassing. De jaren dienstactiviteit en de al opgenomen ziektedagen bij de overheid van herkomst, worden meegerekend voor de vaststelling van het aantal dagen ziektekrediet.

Hoofdstuk 4.3.5 : vorming

In document Provincieraadsbesluit (pagina 60-64)