• No results found

DIENST ARCHIEVEN

V) PARTNERSCHAP BIJ PROJECTEN EN TOEGEKENDE SUBSIDIES:

a. Kerstmarkt

Oproep tot offerte. Verhuur van 40 chalets bij de firma Chalets BAKA.

b. Atrium/Hub Brussel:

De kaderovereenkomst ondertekend tussen het Gewestelijk Handelsagentschap Atrium en de Gemeente Sint-Jans-Molenbeek is op 30 juni 2018 afgelopen krachtens de bepalingen ervan.

Alle verbintenissen van Atrium werden overgemaakt aan het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven waarvan de handelsnaam voortaan Hub Brussels is.

Bij wijze van overgangsmaatregel en alvorens een nieuw samenwerkingsakkoord voor te stellen dat zich uitstrekt tot alle activiteiten van het Agentschap, stelt het Agentschap voor om de activiteiten en projecten die momenteel samen met onze diensten worden uitgevoerd, voort te zetten en af te sluiten en alle nieuwe projecten op het grondgebied van de gemeente uit te voeren door het sluiten van een

54 projectovereenkomst.

Hiervoor werden verschillende bijeenkomsten georganiseerd met ATRIUM/Hub Brussel.

c. Campagne REUSE

Dit project beoogt de sensibilisering van handelaars en marktkramers via een campagne voor de verdeling van herbruikbare tassen en is gebaseerd op 2 luiken:

1. De verwezenlijking van een grote hoeveelheid (30.000 eenheden) herbruikbare tassen die gedurende één maand zullen worden verdeeld aan marktkramers en handelaars van de gemeente.

2. De productie van 3 modellen van tassen door de naaiafdeling van het Koninklijk Atheneum Serge Creuz en de naaiateliers voor de bewoners van de gemeente.

J. TEWERKSTELLING

I. MISSIE

De hoofdopdracht van deze dienst betreft het inwijden van projecten van tewerkstelling en partnerschap met de tewerkstellingsactoren, opleiding en socioprofessionele inschakeling van de gemeente:

 Synergiën van samenwerking tot stand brengen tussen de actoren:

tewerkstelling/opleiding/sociale economie van de gemeente

 Activiteiten organiseren voor de werkzoekenden

 Creëren en publiceren van de oriëntatiemiddelen

 Oprichten van een oriëntatiedienst ter bestemming van het publiek

 Zoeken van openbare en private partners: tewerkstellings- en/of van opleidingsprojecten

Met een welwillendheid voor efficiëntie en doeltreffendheid, werken de dienst tewerkstelling en zijn partners samen in het kader van het Huis van Tewerkstelling, met als gemeenschappelijk doel de Brusselse werkzoekenden te helpen bij de ontwikkeling van een professionele loopbaan, en de werkgevers bij het vinden van oplossingen betreffende hun aanwervingen.

In het kader van deze samenwerking, stellen de partners van het Huis van Tewerkstelling van Sint-Jans-Molenbeek samen een reeks acties en dienstverleningen in het werk, hernomen en verduidelijkt in een actieplan.

Context

Het Huis van Tewerkstelling is de virtuele groepering van operatoren actief inzake tewerkstelling en socioprofessionele inschakeling op het gemeentelijk grondgebied van Molenbeek. Ze ontwikkelen acties en gemeenschappelijke projecten via een Begeleidingscomité. Dit laatste bestaat uit vertegenwoordiger(s) van elke partner die deel uitmaakt van het Huis van Tewerkstelling, te weten:

 De Antenne van Actiris

 De Lokale Missie

 De Gemeente

 De PWA

 Het OCMW

II ACTIVITEITEN

II.1 Sensibiliseren

De problematiek van de tewerkstelling is complex en betreft verschillende aspecten van het leven van

55

de werkzoekende. De dienst Tewerkstelling wil de verscheidene facetten van deze problematiek onderzoeken op een humoristische en speelse manier. De dienst wil het evenals voor de werkzoekenden mogelijk maken om afstand te nemen van hun dagelijks leven en het groot publiek te sensibiliseren voor de situaties die door de werkzoekenden beleefd worden.

 Ontdekking, uitwisseling en bewustmakingsgroepen tussen agenten van de partners van het jobhuis “connect 1080”

Op 20 november 2019 werden twee sessies georganiseerd over het thema "werkgelegenheid en immigratie" onder leiding van SAMPA en BAPA.

II.2 Bevorderen

Tewerkstelling bevorderen door banden te scheppen met de economische actoren, matching tussen de werkzoekenden en de aanbiedingen van de werkgevers.

Gevoerde acties:

 Win -Win

Win-Win is een project dat de wil heeft om acties uit te voeren richting bedrijven en handelaars, om partnerschappen te ontwikkelen tussen Molenbeekse werkgevers, professionele integratieplannen en economische ontwikkelingsplannen (bedrijvencentrum, loket lokale economie,…).

De voorgestelde maatregelen zullen werkgevers in staat stellen werkzoekenden te ontmoeten die vaak slecht gekwalificeerd zijn en die voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken zullen worden voorbereid.

II.3 Helpen

De werkzoekenden helpen door hen dienstverlening voor te stellen. Zo bijvoorbeeld, de aanbiedingen versterken betreffende hoofdzakelijk het leren van informatica, het leren van talen, enz.

 Web search for jobs

Dit project bestaat erin een workshop te organiseren van informaticamateriaal voor het publiek van alle partners van het Tewerkstellingshuis.

Via deze workshop hebben de deelnemers de mogelijkheid begeleid te worden om:

 Te leren zoeken naar jobaanbiedingen op internet (hoofdzakelijk op de website van Actiris, ...);

 Een e-mailadres te gebruiken om te online te solliciteren (maken van een adres, hulp bij het voegen van bijlagen, ...);

 Alle andere nuttige functionaliteiten bij de zoektocht naar werk.

Het betreft soepele modules die de werkzoekenden kunnen onthalen in een beperkte termijn om ze zo snel mogelijk autonoom te maken bij hun zoektocht naar werk.

Dit project gaat uit van een vaststelling gemaakt door alle partners van het Tewerkstellingshuis. Het is werkelijke noodzakelijk om de werkzoekenden in moeilijkheden te voorzien van de middelen om digitale ruimten te gebruiken die ter beschikking gesteld zijn door de partners van het Tewerkstellingshuis (Self zone van Actiris, Tafel van Tewerkstelling van de Lokale Opdracht, Ruimte van Tewerkstelling van het OCMW).

Het project loopt van 05/12/2018 tot 30/09/2020.

 Thematische workshops in mijn stad

De dienst werkgelegenheid startte met de implementatie van het concept van thematische workshops ten behoeve van werkzoekenden;

Op 22 oktober 2019 werd een workshop georganiseerd rond het thema zelfbeeld.

56

 Map plan

De dienst voor arbeidsvoorziening ontwikkelt in het kader van het jobhuis een website om werkzoekenden te informeren over de activiteiten van de leden van het arbeidsbureau en partners, de openingsuren enz.

II.4 Ondersteunen

Naast traditionele operatoren van “TEWERKSTELLING”, ontwikkelen de verenigingen projecten en steun aan de werkzoekenden. De dienst Tewerkstelling gaat partnerschappen aan met deze verenigingen om hun acties te versterken.

Geen activiteiten ontwikkeld tijdens het dienstjaar 2019-2020.

II.5 Oriënteren

Sinds 01 februari 2019 wordt een permanentie georganiseerd voor alle werkzoekenden.

Deze permanentie biedt een steun aan de werkzoekenden in hun ondernemingen.

Deze steun gebeurt via een individuele begeleiding op socio-professioneel vlak.

Deze begeleiding van heeft de volgende doelstellingen:

- Informeren en adviseren

- Nieuwkomers oriënteren naar partnerstructuren die nuttig kunnen zijn bij hun sociaal en professioneel parcours: VIA, MLOC, Actiris…

- Hulp bieden bij:

 Opzoeken van informatie

 Opstellen van een CV

 Opstellen van motivatiebrieven

 Uitvoeren van een beroepsproject

 Voorbereiden van een sollicitatiegesprek

Thematische workshops organiseren zoals speed dating, rollenspel ten opzichte van een werkgever ...

naargelang de noden.

De medewerker in inschakeling voor een publiek van werkzoekenden verzekert dus de opvolging, het gidsen en de psychologische en/of sociale en/of professionele en/of pedagogische oriëntatie van de werkzoekenden. Hij zorgt voor de contacten met de instellingen waarvan de inschakelingsprocedures afhangen van de werkzoekenden.

Deze permanentie vindt elke dinsdag en donderdag plaats van 9u tot 11u30 en van 13u30 tot 15h00, elke woensdag van 9u tot 11u.

Sinds het begin werden min of meer 97 mensen onthaald en geholpen naargelang hun aanvraag.

Telkens wordt een socioprofessionele balans opgemaakt en de aanvraag wordt behandeld naargelang de noden.

Er werden twee mensen aangenomen om het team te versterken.

II.5.1 Speciale studentactie

57

De dienst werkgelegenheid ondersteunt studenten bij hun zoektocht naar studentenjobs door verschillende acties zoals:

- CV schrijven

- Sollicitatiebrieven schrijven - Werkgeversgerichtheid - Enzovoort;

Deze studentenservice vindt plaats van begin februari tot eind april, elke woensdagmiddag.

II.5.2 Studentenjobs

Het project “studentenjobs” voorziet studentenjobd en stages voor jonge inwoners van Molenbeek, zowel bij gemeentelijke diensten als bij bedrijven.

De gebruikte methodologie is als volgt:

• De centralisatie van vacatures van verschillende bedrijven door de dienst voor arbeidsvoorziening.

• De verspreiding van jobaanbiedingen onder jonge Molenbeekers via de website van de gemeente, de Facebook van de gemeente en partners (Maison deemploi, buurtverenigingen, vzw, enz.).

• Afstemming tussen kandidaatprofielen van studenten en vacatures van bedrijven.

II. SUBSIDIES

Via subsidies wil de dienst tewerkstelling Molenbeekse verenigingen ondersteunen, waarvan de activiteiten bestemd zijn aan Molenbeekse mannen en vrouwen.

 Le Trait d’Union

Le trait Union is een vereniging die haar gebruikers verwelkomt en beluistert op verschillende gebieden, met name op het gebied van het zoeken naar werk en opleiding.

De ondersteuning van de arbeidsdienst in 2019 is op het niveau van de werkingskosten van de vereniging.