• No results found

Overzicht van typen verkeer

In document RETAILMARKTEN VOOR VASTE TELEFONIE (pagina 185-188)

A) Lokaal verkeer

Lokaal verkeer naar geografische nummers bestaat door de netwerktopologie van KPN als

uitgangspunt te nemen. In deze structuur staat lokaal verkeer binnen Nederland in KPN-terminologie bekend als verkeer ‘binnen de regio’, ook wel aan geduid met de term BiBa (binnen basis). Een regio bestaat uit een netnummergebied plus de aangrenzende netnummergebieden, die naar aanleiding van een televisiespot van KPN ook wel worden aangeduid als de ‘bloemblaadjes’. Lokaal verkeer is op basis hiervan nog onder te verdelen in (1) verkeer binnen het netnummergebied van de beller en (2) verkeer in een netnummergebied aangrenzend aan het netnummergebied van de beller.

B) Nationaal verkeer

Verkeer naar geografische nummers dat niet lokaal is, is op basis van de netwerktopologie van KPN nationaal. In KPN-terminologie staat nationaal verkeer binnen Nederland bekend als verkeer ‘buiten de regio’, ook wel aan geduid met de term BuBa (buiten basis). Dit is derhalve verkeer dat buiten het eigen netnummergebied van de beller en buiten een van de aangrenzende netnummergebieden valt.

C) Internationaal verkeer

Verkeer naar andere landen valt als geheel onder internationaal verkeer. Internationaal verkeer (ook wel IDD, International Direct Dialling genoemd) bestaat uit telefoonverkeer vanuit het vaste net naar een geografisch of niet-geografisch telefoonnummer in het buitenland. Internationaal verkeer kan behalve via IDD ook via indirect bellen worden aangeboden, bijvoorbeeld door gebruik van informatienummers. In dit geval wordt na het bellen van een informatienummer de internationale bestemming over de ontstane verbinding doorgegeven, waarna naar deze internationale bestemming wordt doorgeschakeld.

D) Vast-mobiel-verkeer

Verkeer binnen Nederland dat op een vast openbaar telefoonnetwerk ontstaat en moet worden afgeleverd op een mobiel toestel wordt aangeduid met de term vast-mobiel verkeer.

E) Verkeer naar bedrijfsnummers

In het nummerplan zijn specifieke reeksen nummers opgenomen die bestemd zijn als

bedrijfsnummers (088-nummers). Met deze nummers kunnen bedrijven zowel vaste als mobiele toestellen adresseren. Hier wordt bekeken verkeer binnen Nederland dat op een vast openbaar telefoonnetwerk ontstaat en moet worden afgeleverd op telefonieaansluitingen die geadresseerd zijn met bedrijfsnummers.

F) Verkeer naar informatienummers

Dit is verkeer dat op een vast openbaar telefoonnetwerk binnen Nederland ontstaat en moet worden afgeleverd op een telefonieaansluiting die wordt geadresseerd met een 0800/090x-nummers. Verkeer naar informatienummers kent enkele bijzonderheden. De belangrijkste bijzonderheden betreffen de tarieven voor het bellen naar deze nummers. Ten eerste kunnen de tarieven samengesteld zijn uit een tarief voor de verkeersdienst en een tarief voor de inhoud van de dienst (de informatie of algemener, de ‘content’). Ten tweede zijn er tariefopties waarbij de gebelde partij een deel of het geheel van de verkeerskosten voor zijn rekening neemt (zogenaamde ‘reverse charging’).

De partij waar het verkeer ontstaat dient voor deze diverse tariefopties afspraken te maken met alle partijen die betrokken zijn bij de verdere afhandeling van het verkeer naar informatienummers. KPN biedt hier op dit moment bijvoorbeeld de KPN Telecom PSTN 90x Customer Billing Service aan. Hierbij wordt de eindgebruiker door KPN gefactureerd en draagt KPN het gefactureerde bedrag over aan de partij die het gesprek aflevert. Deze draagt de vergoeding voor de content vervolgens over aan de nummerhouder. Bij het gebruik van een 0800-nummer is een oproep voor de beller gratis. KPN handelt in dat geval de gesprekken af volgens de dienst KPN PSTN 800/90x Connect Service waarbij de partij die de gesprekken aflevert de misgelopen retailvergoeding op wholesalebasis vergoedt.

G) Internetinbelverkeer

Dit is verkeer dat op een vast openbaar telefoonnetwerk binnen Nederland ontstaat en afgeleverd moet worden bij een Internet Service Provider (hierna: ISP). ISP’s kunnen voor de telefonieaansluiting waarop zij bereikbaar zijn diverse soorten nummers gebruiken, zoals geografische nummers,

informatienummers312 of speciale nummers voor internet inbelverkeer (06760-nummers). Het verkeer valt bij gebruik van geografische nummers of informatienummers onder de daar beschreven

kenmerken. Internet inbelverkeer naar 06760-nummers kent echter een aantal specifieke kenmerken. Deze specifieke kenmerken betreffen aan de retailkant voornamelijk bijzonderheden over de tarieven. Bij verkeer naar 06760-nummers kan op basis van minuten of een vast bedrag per tijdseenheid (flat rate) worden afgerekend. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de beller te laten betalen voor de oproep (‘calling party pays’) of de gebelde ISP (‘called party pays’, ofwel reverse charging). Op dit moment ontstaan hieruit de volgende varianten:

- Afrekenen per minuut door de beller: dit staat bekend als het zogenaamde terminating model; - afrekenen per minuut door de ISP, waarbij de beller een 0-tarief kent en de ISP direct

vergoedt: dit staat op dit moment bekend als MIACO (Metered Internet Access Call Origination);

- afrekenen van een vast bedrag per tijdseenheid door de beller: dit staat op dit moment bekend als FRIACT (Flat Rate Internet Access Call Termination);

- afrekenen van een vast bedrag per tijdseenheid door de ISP, waarbij de beller een 0-tarief kent en de ISP direct vergoedt: dit staat op dit moment bekend als FRIACO (Flat Rate Internet Access Call Origination).

Voor de verschillende vormen van afrekenen moet de partij waar het verkeer ontstaat afspraken maken met de partij waar het verkeer voor de ISP wordt afgeleverd.

H) Verkeer naar nummers voor persoonlijke assistentdiensten

Dit is verkeer dat op een vast openbaar telefoonnetwerk binnen Nederland ontstaat en moet worden afgeleverd op telefonieaansluitingen die geadresseerd worden met nummers voor persoonlijke assistentdiensten (084- en 087-nummers). Hier valt bijvoorbeeld ook het verkeer onder dat van vaste telefonieaansluitingen wordt doorgeschakeld naar het voice mail platform van KPN (084-2333).

312 Inbellen via informatienummers is in toenemende mate populair voor toegang tot websites die afgeschermde content (vaak erotisch) hebben.

I) Verkeer naar semafoonnummers

Dit is verkeer dat op een vast openbaar telefoonnetwerk binnen Nederland ontstaat en moet worden afgeleverd op telefonieaansluitingen die geadresseerd worden met semafoonnummers (0656-, 0657-, 0658-, 0659- en 066-nummers).

J) Overige verkeer

Naast de genoemde verkeersstromen bestaan er nog enkele verkeersstromen die niet te

categoriseren zijn. Hieronder moet bijvoorbeeld worden begrepen verkeer dat op een vast openbaar telefoonnetwerk binnen Nederland ontstaat en moet worden afgeleverd op het nationale alarmnummer 112 of op het nummer voor de nationale abonnee-informatiedienst 118. Daarnaast bestaan er nog diverse typen telefonieaansluitingen waarmee telefoondienst ondersteunende diensten kunnen worden bereikt, zoals 1200 waarachter de klantenservice van een aanbieder van telefonie kan worden bereikt. Tot slot is er een reeks nummers bestemd voor diensten met een bijzonder maatschappelijk karakter, zoals 1488 waarmee de politie kan worden bereikt voor niet-spoedeisende zaken.

Met uitzondering van de abonnee-informatiedienst achter het nummer 118 en de

telefonieaansluitingen met een bijzonder maatschappelijk karakter, is het bereiken van de andere typen telefonieaansluitingen, hier genoemd, voor een beller gratis.

K) Piek-/dal-/weekend- en nachtverkeer

Piek-, dal- en weekend- en nachtverkeer worden in het algemeen beschouwd als dienstelementen van de verkeersdiensten lokaal, nationaal, internationaal en vast-mobiel met een tariefstelling die varieert naar een tijdzone binnen een etmaal of de dag van de week. Het college is van mening dat deze dienstelementen onderling als vraagsubstituten kunnen worden beschouwd. Dit is het geval omdat de relatieve tarieven tussen voornoemde tijdvakken zijn vastgesteld met het doel de vraag naar

verkeersdiensten zo gelijkmatig als mogelijk over de tijd te verdelen. Met andere woorden een kleine maar significante verandering in de desbetreffende onderlinge tariefsverhoudingen zal tot een verschuiving van de vraag naar andere tijdvakken leiden.

In document RETAILMARKTEN VOOR VASTE TELEFONIE (pagina 185-188)