• No results found

4 Branche en marktanalyse

5.2 Voogd & Voogd

Voogd & Voogd (V&V) is een volmachtbedrijf, oftewel de administratieve schakel tussen verzekeraars en adviseurs gericht op schadeverzekeringen. Als gevolmachtigd

assurantiebedrijf en ICT-dienstverlener vertegenwoordigt zij de belangrijkste Nederlandse verzekeraars. V&V heeft meer dan 250 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in

Middelharnis (Zuid-Holland). Daarnaast hebben zij een vestiging in Roosendaal. V&V bestaat uit twee ondernemingen. Verzekeringen C.V. is een gevolmachtigd

assurantiebedrijf en Diensten B.V. is het ict-bedrijf van V&V. De software- en ICT-diensten zijn branche-specifiek en gericht op ketenintegratie en zijn operationeel sinds 2001. Het product dat zij biedt, heet ’Klik & Sluit Webtotaal’.

Adviseurs met een vergunning kunnen een aanstelling aanvragen, waarmee ze gebruik kunnen maken van producten en diensten. Voor aangesloten adviseurs verzorgt zij innovatieve tools zoals Uw Backoffice, Klik & Sluit Kantoor- en Webmodules,

ProlongatiePolisCheck en ServiceAbonnement. De meest recente tool is Polismap, inclusief app, welke door adviseurs is aan te passen aan de eigen huisstijl. Met de app kunnen consumenten eenvoudig persoonlijke gegevens en polissen inzien en beheren. (Voogd, 2015). In bijlage IV is schematisch weergeven wat V&V ten opzichte van LBI aanbiedt.

5.2.1 Communicatiemiddelen

Website Dient als corporate website en verschaft veel informatie. Op de website staat uitgebreide informatie over de producten en diensten. Er kan er een aanstelling aangevraagd worden door het samenwerkingsformulier in te vullen. Adviseurs kunnen zich aanmelden voor een oriënterend gesprek met één van de relatiebeheerders op één van de kantoren.

Klik & Sluit is niet direct online te kopen op de website Boodschap ‘De zekerheid van een succevol totaalconcept’. Strategie Informeren, formeren en overreden.

Social media - Twitter - Facebook - LinkedIn

Ja

643 volgers, laatste update 9 jan. 2015 189 likes, laatste update 2 mrt. 2015 741 volgers

Adverteren In diverse vakbladen en via online bannering.

Persberichten Voor nieuwswaardige ontwikkelingen stelt V&V een persbericht op dat verstuurd wordt naar de vakbladen.

Direct mail V&V benadert potentiële klanten met informatie over haar producten en diensten d.m.v. folders en een begeleidende brief.

Beurzen Verzekeringsbranchedag (www.vbdag.nl). Het grootste jaarlijkse vakevenement voor financiële dienstverleners in Nederland. Ieder jaar is zij hier vertegenwoordigd met een stand.

Infodagen Eén keer per jaar organiseert V&V op diverse locaties in het land informatiebijeenkomsten over nieuwe ontwikkelingen. Indien potentiële adviseurs tot de doelgroep behoren, worden zij via een direct mailing uitgenodigd.

Persoonlijke verkoop Mond-tot-mond reclame

Overige (plus)punten In 2009 heeft zij een innovatieprijs ontvangen. Levert extra waarde voor potentiële klanten. Bron: L. van Eekelen, marketing en sales – Voogd & Voogd.

5.3 Marketingplaats

Marketingplaats is gevestigd in Veenendaal. Marketingplaats biedt het product Zekerweb. De klant kan hierbij kiezen uit 3 pakketten, waaronder ZekerWeb Basis, ZekerWeb Plus en ZekerWeb Pro. Deze drie abonnementen verschillen in standaard en extra diensten zoals online vindbaarheid en een marketingprogramma (Marketingplaats, 2015). In bijlage IV is schematisch weergeven wat zij ten opzichte van LBI aanbiedt.

5.3.1 Communicatiemiddelen

Website De website bevat uitsluitend informatie over het product ZekerWeb

Boodschap ‘Meer dan een website. ZekerWeb is een complete formule voor internet en marketing voor financiële dienstverleners.’

Strategie Informeren en overreden

Social media: - Twitter - Facebook - LinkedIn

Nee

Alleen de link van deze website op de eigen pagina deelbaar Alleen de link van deze website op de eigen pagina deelbaar 9 volgers

Beurzen: Marketingplaats staat niet op beurzen.

Persoonlijke verkoop Het team bestaat volgens een medewerker uit vier leden zonder accountmanager.

Overige punten De bezoeker dient eerst telefonisch of met een contactformulier contact op te nemen met het bedrijf.

5.4 Assupport

Assuport is gevestigd in Nijmegen. In 2000 heette het bedrijf Dossiernet.nl. Assupport is een vernieuwde versie van dossiernet: een website om het financieel intermediair volledig te ondersteunen in haar activiteiten op internet met hulpmiddelen (Assupport, 2015). In bijlage IV is schematisch weergeven wat zij ten opzichte van LBI aanbiedt.

5.4.1 Communicatiemiddelen

Website De website bevat uitsluitend informatie over het product Kant-en-klare website

Boodschap ‘Assupport: Maximaal Support voor de financieel adviseur’

Strategie Informeren en overreden

Social media: - Twitter - Facebook - LinkedIn

Ja

10 volgers, laatste update 23 jul. 2014 – 2 tweets -

-

Beurzen: ‘Nee, slechte ervaring mee’, aldus R. Eyzenga, eigenaar Assupport.nl

Persoonlijke verkoop Direct mail

Overige (plus)punten Eens per jaar organiseren zij een training waar bezoekers zich in kunnen schrijven voor direct mail.

Handige functie op de website waarbij de klant een eigen offerte aan kan maken door opties aan te vinken die hij wil en in een oogopslag kan zien wat het zal kosten.

5.5 Assurantiewebsite

Assurantiewebsite is sinds 2010 onderdeel van Steviger! Webmedia. Het biedt verzekeringstussenpersonen een eigen professionele en interactieve website. Assurantiewebsite is in de concurrentieanalyse meegenomen, omdat -ondanks dat zij minder opties biedt in het pakket - , steeds meer websitebouwers zich focussen op andere niches. (Assurantiewebsite; Steviger!, 2015). In bijlage IV is schematisch weergeven wat zij ten opzichte van LBI aanbiedt.

5.5.1 Communicatiemiddelen

Website Dient als corporate website en verschaft noodzakelijke informatie over een assurantiewebsite en de mogelijkheden. Assurantiewebsite is niet direct online te kopen op de website. Boodschap ‘Assurantiewebsite is dé betaalbare oplossing voor

tussenpersonen’. Strategie Informeren Social media: - Twitter - Facebook - LinkedIn Nee -

Alleen de website van Steviger! heeft Facebook. -

Beurzen: -

Persoonlijke verkoop -

Direct mail S. van Klaveren (eigenaar Steviger!): ‘Eigenlijk doen we niks aan het werven van klanten. We hebben het opgezet als goede oplossing voor assurantietussenpersonen. We hebben wel twee keer direct mail verstuurd naar de doelgroep

assurantietussenpersonen met 1-4 medewerkers, maar je krijgt weinig respons en is dus relatief duur’.