• No results found

Transcripties interview Stephanie K: Voorstel rondje! Wie ben je wat doe je?

hier geïnteresseerd in zijn? Ja Nee

Vraag 20. Hoe wil je dat BALLINNN’ je op de hoogte stelt van de videocontent?

VIII. Transcripties interview Stephanie K: Voorstel rondje! Wie ben je wat doe je?

S: Shit, dat vind ik altijd zo moeilijk haha. Nou ik ben Stephanie Afrifa. Ik ben geboren en getogen in Zoetermeer. Uhm ik ben opgeklommen van vmbo naar de universiteit. Uhm ik heb mode en handel gedaan. Uhm ik heb aan de Amsterdamse Fashion instituut gestudeerd, toe naar universiteit Comtemparary Cultural studies gedaan en daarna nog een Fashion master in Arnhem uhm ja daarnaast ben ik werkzaam in de kunst en cultuursector. Ik ben nu in vaste dienst bij een galerie als art consultant. Daarnaast ben ik curator ik heb mijn eigen podcast en ik ben een beetje bezig met een eigen productiemaatschappij aan het opzetten. Ik ben ook plusmodel. Ik ben ja er zijn zoveel verschillende dingen waarmee ik geld verdien hahah.

K: Naast kunst en cultuur heb je nog andere interesses?

S: uhm ja ook geschiedenis en antropologie. Ja cultuur is natuurlijk een heel breed woord. Ja dus dat en ja waar ben ik nog meer in geïnteresseerd? Ik ben eigenlijk in alles geïntresseerd behalve wiskunde en economie en politiek.

K: ok top. Zou het nu graag hebben over je social mediagebruik. En uhm hoeveel per dag besteed je op het internet.

S: Ja dat verschilt wat betekent dat ook door je Instagram scrollen? Of je Snapchats checken. Gewoon echt?

K: Ja in het algemeen eigenlijk. Hoeveel denk je puur aan internet surfgedrag te besteden? S: Zo uhm drie uur? Ofzo wacht nee. Zeker vijf uur ofzo haha.

K: Vind je dat veel?

S: Ja ik weet niet. Ik vind het sowieso veel. Voordat ik ga slapen ben ik wel uren verder. K: En als je kijkt naar je social media gebruik, hoeveel uur besteed je daaraan?

S: Uhm ja dat is ook moeilijk want tegenwoordig bijvoorbeeld er worden veel links op Facebook gezet en dan klik je op die link maar ga je naar een andere site. Misschien dan in verhouding 2,5 uur...ik weet niet aha. Ik denk dan twee uur social media en drie artikelen lezen.

K: Op welke social mediakanalen zit je dan?

K: Waarom gebruik je dat niet meer?

S: Ja te moeilijk. Ik weet ook nooit wat ik erop moet zeggen. Ik zeg domme shit die in mijn hoofd komt zet ik op Twitter. Dus mensen die me volgen op Twitter zullen wel iets raars van me denken ofzo.

K: als je kijkt naar Instagram, Facebook, Snapchat enzo wat is dan de voornaamste reden dat je erop zit?

S: uhm Naja Facebook sowieso om op de hoogte te blijven? Wat er een beetje speelt in de wereld. Ja dat vooral eigenlijk. En Instagram is gewoon mooie mensen kijken en naar eten kijken soort van een utopia van de wereld wat echt niet zo is. Weet je wel. Instagram is heel erg oppervlakkig en Facebook is wel wat dieper.

K: En van die kanalen die je nu hebt opgenoemd.. welke is dan je favoriet?

S: Ja ik denk dan toch Instagram. Omdat het alleen maar beelden. En je aanklikken wat je wilt zien. Het komt niet in je gezicht. Het is wat makkelijker. Wacht dit is zo moeilijk. Ik denk dat toch wel Facebook, want Instagram kan je niet zomaar sluiten en dan weer terugkomen. Laat me dan zeggen Facebook.

K: Volg je dan ook merken enz op de kanalen?

S: Ja ik volg BALLINNN haha. Maar ook Amerikaanse sites zoals Essence mag uhm Complex. Maar dat is dan Facebook. Op Instagram doe ik dat dan niet.

K: Is daar een reden voor?

S: Ja omdat ze dan pure dingen die ik ook al op Facebook dan zie en meestal gaat het dan niet om de afbeelding maar om een link naar de website.

K: Is dat dan een van de redenen waarom je geen merken volgt?

S: Ja zoals lookbooks enzo dat kan ik natuurlijk allemaal al opzoeken weet je. Ik wil gewoon Instagram meer verrast worden. Wel echt kunsternaars, maar merken nee ho maar. K: En als je kijkt naar contentplatformen, wat is de voornaamste reden waarom je ze volgt? S: Toch om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Ze plaatsen tenslotte wel nieuws. K: Ok. Je noemde al BALLINNN, zijn er ook andere platformen die je volgt?

S: Ja NSMBL, van Anna natuurlijk. Ja dat weet ik niet zo goed uit mijn hoofd. Volg ik Puna? Ja ik volg Puna. Maar ik zie ze nooit in mijn Timeline. Oh ja VICE, I-D Magazine. Ik vind het heel moeilijk. Maar dat is het wel een beetje.

K: Maar wat vind je van de wijze waarop ze communiceren en vooral op social media.

S: Ik moet je eerlijk bekennen vroeger was ik echt van BALLINNN is echt tof en vroeg ik me af wie zit erachter weet je dus dat had ik wel maar verder maar nu komt BALLINNN heel lang niet in mijn timeline. Misschien heb ik het uitgezet of misschien dacht ik misschien wordt het wel wat wacker ofzo. En verder Puna enzo ik zie dat niet zo veel op mijn timeline. Dus kan er niet zo veel over zeggen.

K: En hoe merk je dat op Twitter. Wat vind je van de contentplatformen op Twitter?

S: Naja ik volg geen merken op Twitter. Daarnaast scroll ook nooit door mijn timeline. Ik volg er eigenlijk alleen grappige mensen haha. En uhm op Instagram ook niet. Najah ik volg wel magazines n

kunst torries instagram. Het mooie eraan is dat ze geen foto's plaatsen die bij het artikel hoort, maar meer een sfeerbeeld. Dat vind ik wel. Wel jammer dat je niet kan doorklikken op Instagram. K: Als je dat wel kon, zou je dan wel de contentplatformen op insta checken?

S: Ja en nee. Want ze gaan sowieso veel plaatsen dan. Maar ik vind niet alles interessant. Want ik heb wel als iemand een paar keer achter elkaar iets posts en het is niet interessant dan unfollow ik je weet je wel. Het is moeilijk om mij te houden als follower haha

K: Ai. Nu weer het volgende. En nu wil het graag meer hebben over BALLINNN want hoe ben je in aanraking gekomen met BALLINNN?

S: Ik denk ook gewoon via Facebook, want er waren echt vaak dingen artikelen die super vaak werden gedeeld. Echt grappige shit weet je. Dus ik denk ook echt via vrienden via Facebook. K: want uhm BALLINNN behandelt verschillende topics uhm pilaren op de website. Zoals muziek, events, fashion life en cultuur. Maar wat zijn dan jouw favoriete categorieën, wat vind jij het leukst om te lezen?

S: Nou eigenlijk ga ik nooit echt uit me zelf naar de website. Wauw dat is best erg als ik het zo besef. Wat er op mijn bord wordt geschoteld ga ik gewoon lezen. Maar jullie hebben toch ook van die columns? Heel vlot en grappig geschreven weet je onze taal. Het is ook gewoon niveau ofzo. Maar ik kan niet zeggen over een soort section is waar ik altijd naar kijk.

K: Wat voor onderwerpen zou je dan wel willen zien zodat je het vaker zou checken?

S: Uhm kunst. Het zou mooi zijn als er een soort kruisbestuiving is tussen kunstwereld en de doelgroep van BALLINNN. Al die instituten willen een jonger doelgroep aanspreken. Maar ze weten niet allemaal hoe ze dat moeten doen.

K: ok haha volgend segment en dat is dan BALLINNN en social media. Op welke platformen volg je BALLINNN?

S: Op Facebook alleen.

K: Waarom alleen op Facebook?

S: Ja ik heb eigenlijk niet bedacht dat er instagram is ofzo. En ik heb daar eigenlijk geen behoefte als ze al Facebook hebben

K: Je volgt alleen dus op Facebook. Wat vind je van de manier op hoe we communiceren en de contactfrequentie?

S: Zoals ik al aangaf zie ik ze heel lang niet meer in mijn timeline dus. Ik vind het heel moeilijk maar wat ik me herinner is dat ik het heel erg tof vond. Goeie tekstjes enzo want tegenwoordig probeert iedereen dat clickbait toch? Dat kan soms zo overdreven zijn, maar dat doen jullie goed.

S: Nee, ik klik door naar de website.

K: Deel je die artikelen dan ook weer?

S: Nee meestal niet

K: Waarom niet?

S: Omdat ik heel erg selectief ben met de dingen dat ik deel. Tenzij het iets heel erg grappig is en ik dan iets prive deel.

K: ok ok en gezien de categorieën die BALLINNN behandelt op de website..via welke social mediakanaal zou meer over een bepaald topic willen zien?

S: Naja`zoals ik al zei alle artikelen op Facebook. Artistieke shit op Instagram waar het beeld spreekt. Ennum alle columms en leuke artikelen enzo op Facebook. En ja voor muziek ja het is moeilijk man. Dus dan zou ik. Fashion en kunst op Instagram zette en meer diepte dingen op dat allemaal op Facebook.

K: En Twitter en Snapchat?

S: Twitter is dan wel weer handig in linkjes enzo maar ook voor artikelen en grappige one-liners dus als iemand bijvoorbeeld een grappig artikel dat jullie dan ook iets grappigs zetten op Twitter. En niet alleen een link. Snapchat is ook tof eigenlijk. Heb het nu gezien.

K: Wat zou je dan op snapchat zien?

S: Zoals jullie nu doen festivals enzo en maar gewoon ook dat iedereen die iets doet bij BALLINNN' iets plaatst over een onderwerp ofzo.

K: Je noemt nu evenementen, zou je nog andere dingen erin terug willen zien?

S: Ja, stel er is fashion week ofzo en jullie gaan erheen dan moeten jullie er wel verslag van doen op Snapchat. Wat action shots. Bijvoorbeeld een musea of een leuk interview met een artiest. Al die dingetjes.

K: Ok nice. Nu wat anders. BALLINNN gaat in september videocontent aanbieden. Dit in lijn met de topics waar over geschreven wordt op de website. Wel even een vraagje: volg je al wat

videoplatformen?

S: Ja ik heb daar geen geduld voor man. Maar ik volg op Facebook NowThis. Dit is een pagina met allemaal van die korte filmpjes. Dat vind ik wel tof. Zij posten zeg maar een samenvatting van alles wat gebeurt in de wereld. In max 1 a 2 minuten in de vormen van beelden en video. Je hoeft dan niet al die artikelen meer te lezen. Complex maakt ook nu filmpjes. Maar dat is dom. Ze plaatsen dus een artikel en video erover.

S: Ja precies. Plaatst gewoon een artikel en laat mensen het lezen, maar ga niet en een video en dan ook nog eens een artikel daaronder waar precies hetzelfde weet je en zeggen nooit iets extra in die video. Alles kan je daaronder lezen. Doe het een of het ander weet je wel.

K: Je noemt nu een aantal negatieve dingen over Complex Magazine...maar zijn er ook platformen die je ooit hebt gezien waarvan je denkt die vind ik tof?

S: Zoals ik al zei NowThis vind ik een goeie uhm even denken hoor wie zijn er nog meer...ik ben niet echt een videopersoon nee.

K: Ok en wat vind je van het idee dat BALLINNN dat gaat doen?

S: Ja hangt er vanaf wat weet je. Als jullie iets kunnen bedenken wat er nog niet is waarschijnlijk en wel interessant kan maken voor mij vind ik het heel tof maar als het meer zoiets is van uhm uhm. Naja zoiets als NowThis als jullie zoiets zouden doen zou het echt tof zijn. Maar dan zou ik niet meer lezen he haha.

K: En welke onderwerpen van de site zou je terug willen zien in de videocontent?

S: Ja wat wil nou echt zien uhm ja misschien is het wel leuk als jullie bijvoorbeeld dat is nu best hip naja hip dat mensen dingen meemaken in hun leven en er allemaal grappige shit over zeggen ofzo. Van elke section dat een persoon zijn mening erover geeft. Iemand die gewoon schijt heeft en zijn eigen mening geeft. Iemand die real en bij wijze van nog geen sketches maakt.

K: Terug naar videocontent. Hoe wil je op de hoogte worden gesteld van de videocontent? S: Ja dat is een goeie. Weet je wat tof zou zijn? Ik weet niet of het haalbaar is? Maar hebben jullie een nieuwsbrief?

K: Ja sinds kort.

S: Ja dat is tof maar dat je ook kan aangegeven welke onderwerpen je interesseren en dat je dan een melding krijgt als voor die onderwerpen een filmpje is gekomen of zo iets weet je wel. Of misschien een per week een lijst met de tofste filmpjes van deze week ofzo die met de meeste views of die jij misschien interessant vindt.

K: Dus een nieuwsbrief zou je zeg maar tof vinden? En Facebook

S: Facebook ook, maar het is gewoon niet chill als het altijd niet in mijn timeline komt weet je wel. Dan heb ik liever mijn nieuwsbrief want dan komt het direct naar mij toe en dan hebben jullie ook meer kans dat ik het zien. Oh wacht als jullie filmpjes maken kunnen jullie ook 15 sec. snippets maar je hebt alleen niet die link dat je kan doorklikken weet je wel. Maar snippets of een korte versie van zo'n filmpje waar 15 seconden ook al iets grappigs is.

K: Snapchat en Twitter komen totaal niet aan bod>

S: Naja snapchat wel, dan kan je de making of ervan filmen en dan heb je al mensen waargemaakt van weet je als het komt dan moet ik het echt checken weet je wel. Snapchat wel maar twitter boeit me niet.

K: Ok top. Dat waren dan al mijn vragen eigenlijk. Ja slotwoord heb je nog iets wat je wilt vertellen? S: Uhm ja ik vind BALLINNN heel erg. Ik ben super selective dus dat is dan een compliment. Wel jammer dat het niet vaak in mijn timeline komt. Wat ik wel vindt...het is heel erg mannelijk. Mannelijk perspectief ofzo. Alle artikelen enzo. Maarja als je het heel vrouwelijk maakt dan wordt afgeworpen als vrouwen blog. Het balans is best wel lastig tho.

S: Succes met je scriptie

IX. Transcripties Interview Alexandra