• No results found

Transcripties Interview Jay

hier geïnteresseerd in zijn? Ja Nee

Vraag 20. Hoe wil je dat BALLINNN’ je op de hoogte stelt van de videocontent?

VII. Transcripties Interview Jay

K: Bedankt dat je wilt mee doen aan mijn interviews. Ik ben momenteel aan het afstuderen bij BALLLINNN. En ik schrijf daar mijn afstudeerscriptie. En ik doe een beetje onderzoek naar de doelgroep en influencers die een relatie hebben met BALLINNN'. Ik wil graag weten wat zijn van BALLINNN' vinden, de content van het platform en hun social media. Daarnaast zou ik graag wat

informatie willen hebben over de social media gebruik van de mensen die ik interview. Dit interview wordt door middel van een topiclijst gehouden. Daarnaast wordt het interview opgenomen.

J: No problem man`

K: Yo volgens mij ging er iets fout man?

J: Ja man ik hoor je nu?

K: Ja man, ok. Laten we bij het begin beginnen. Kan je je zelf even voorstellen?

J: Ja dat kan. Mijn naam is Jay-Way.Woonachtig in Amsterdam Zuid-Oost oftwel de SMib. Uhm verder ben ik ja student bij de Herman Brood Academie. Zit nu in mijn tweede jaar. Als het goed is ga ik naar mijn derde jaar. Ik ben daarnaast bezig met het afronden van een project die ik in september ga uitbrengen en uhm dat zo een beetje dan.

K: Ok tof tof en waar liggen je interesses.

J: Voornamelijk muziek. Voornamelijk muziek ik uhm ik kom zelf. Ik ben zelf nu al 10 jaar bijna bezig met muziek en ja daarnaast you know ja muziek is wel echt like mijn hobby op dit moment. En waar ik nu echt mee bezig ben. Of het nou optredens zijn of schrijven of opnemen of netwerken met mensen die bezig zijn met muziek.

K: Ok cool. Dan zou ik het nu graag over je social media gebruik hebben. Hoeveel uur per dag besteed je op het internet...too be honest.

J: ik ben sowieso alladay bezig met het inter net. Ik denk dat ik wel 2 uurtjes per dag bezig ben met het internet.

K: Vind je het veel?

J. Ik vind het best wel veel. Als ik eerlijk moet zeggen en ik betrap mezelf te vaak op dat het eerste wat ik doe ja moet ik mezelf gewoon zeggen effe niet op internet haha en het is echt een gewoonte en ik vind het niet zo gezond als ik eerlijk moet zijn.

K: ennuh en zit je dan vaak op social media? Wat doe je er allemaal mee

J: ja ik check wat gaande is of op Facebook of op Twitter. Ik check wat er gaande is wat is nieuw en ja ik kan me gedachten er ook op kwijt. Daar ben ik voornamelijk ook mee bezig en ik gebruik het ook als een tool om te promoten natuurlijk.

K: En je noemt nu Facebook, Twitter zit je ook op andere kanalen?

J: Snapchat ook nog, Youtube. Er komen steeds meer social media apps zo het wordt steeds moeilijker voor ons om sociaal te zien. Like really social te zijn weet je ahha. Allemaal afleidingen die op ons afkomen. Daar ben ik allemaal mee bezig.

K: Je gaf aan dat je voornamelijk checkt wat gaande is. Is dat je voornaamste reden of zijn er ook andere dingen je ervoor gebruikt.

J: Uhm ik heb het gevoel dat als ik op social media ben dat ik niet meer op de hoogte ben van wat er speelt en up to date ben. Ik heb het gevoel van I'm missing out. Er gebeurt om de haverklap wel iets. Als je een dag niet op Social media bent dan ben je laat dat met bijvoorbeeld dat Tyga net vreemd is gegaan met een Transgender en dan is het zo old news. En dan kan je niet meelachen en dan voel je je nep hhaaha. Maarja dat is het een beetje

K: En als je dan kijkt naar de social media kanalen die je net hebt opgenoemd, welke is jouw favoriet?

J: Uhm...Even kijken...

K: Of welke gebruik je het meest?

J: Welke gebruik ik het meest...ik denk dat ik op dit moment het beste Twitter gebruik.

K: Hoezo Twitter en de ander niet?

J: Ik denk dat Twitter meer meer broadcast is..als ik kijk naar Facebook ben ik meer gelimiteerd tot mijn vriendenkring en kennissen en Familie en Twitter is echt retweet iedereen van alles like ja je ziet echt van alles net als trending topics wat is gaande ja ik denk dat Twitter alles komt op direct op Twitter. Ik snap dat Twitter daar heb je ook die memes die mensen maken op Whatsapp heb je van die mensen die dat dan sturen en dan heb zo van ik heb dat vorig jaar al gezien op Twitter. Het is oud. Je weet toch, ik denk dat Twitter het meest popping is. Ik heb het gevoel dat het een beetje is uitgemolken maar nog steeds ik weet niet man het heeft een nieuw ja het is het is een soort van een go-to place geworden van alle updates zo'n beetje voor mij.

K: En als je kijkt naar social media die je dan gebruikt. Hoeveel uur besteed je dan eigenlijk op Social media?

J: Hmm that is een good one. Ik denk dat ik wel per dag een uurtje of tweebezig ben op social media.

K: Een uurtje bezig en verschilt ook wel per platform?

J: Ja toch wel

K: Check je Twitter dan het meest?

J: Jazeker

K: Als je kijkt....ja je zei dat je social media vooral gebruikt om up-to-date te blijven alles en nog wat. En volg je dan bepaalde merken of platformen die updates geven?

J: Ja ik check bijvoorbeeld Complex heel veel. Die hebben zo veel hoe noem je dat on the daily die ze echt belichten. En Canvas, Musiqbiz, Squirt. Complex is wel een van mijn favoriete platformen op dit moment

K: En volg je ze volg je Complex op alle social media platformen die je gebruikt of gebruik je ze op een specifiek platform?

J: Voornamelijk Twitter en voor sneakers ofzo op Instagram

K: En volg je naast Complex nog andere contentplatformen in Nederland?

J: Ja sowieso sowies. Ik check sowieso Noisey, BALLINNN' sowieso uhmm Puna, dat zijn echt de drie platforms die echt check.

K: Dat is dan de reden waarom die platformen dan checkt?

J: Bij Puna is het echt om up-to-date te zijn van alles wat gaande is omtrent Nederlandse Hiphop en bij Noisey kijk ik gewoon echt voor voor echte artikelen over bijvoorbeeld uh festivals hoe noem je dat items. En voor BALLINNN is het voor mij like BALLINNN is echt nieuw voor me. Het is niet nieuw voor mij maar tegelijkertijd maar op BALLINNN worden onderwerpen belicht die nergens anders echt belicht worden. Dat vind ik wel grappig. Dat dreigt me wel op BALLINNN' op af te gaan.

K: Wat zijn dan dingen waarvan je denkt dat wil echt lezen op BALLINNN?

J: Ik vond het grappig dat artikel over kaboelafeesten. En dat zou je niet zien op een Puna of eenNoisey. Ik vond dat kapot grappig. Ik zag laatst nog een artikel van uhm maak je niet druk dat het uit is. Iedereen is zowat aan de het is nu echt break-up season in de zomer. En ik vond het grappig. Vooral hoe ik het zie dat iedereen nu aan mad aan break ups. Ja dat soort eigenlijk. En ik vind dat die vormgeving van hoe je de artiesten belichten heel erg dope.

K: Van Top 5?

J: Ja, vind ik wel dope. Ik vind dat heel veel platforms ja ik vind dat het wel nieuw is. En heel veel platforms zijn niet echt uitdagend genoeg. Ik denk dat elke fan wil wel weten wat de top 5 is van zijn favoriete artiest natuurlijk en ja dat vind ik wel dope en interessant om te checken.

K: top. Zou je dat vaker willen zien dat elk platform een podium aanbiedt aan jan en alleman?

J: Hoe bedoel je?

K: Nu is het bijvoorbeeld de Top 5..

J: Ja dat is wat ik vaker wel zien. Wat ik raak altijd wel verbaasd als ik die dingen zien. Zo van vind je jij die dingen ook dope? Leip, so we might have something in common. Als je luistert naar mensen hun muziek.

K: Maar als je kijkt naar Puna of een BALLINNN...wat vind je van de wijze waarop zij zich zeg maar communiceren op social media?

J: Ik denk dat Puna wat grappig is dat Puna ik had toevallig met mijn zusje over je merkt dat BALLINNNN echt een bepaalde taal spreekt of ik denk eh. Ik denk echt eeh het is our language sowieso. Als je die BALLINNN artikelen leest dan leest het alsof alsof ja dat er geen robot achter zit en ja alsof het een standaard gekopieerde tekst is vanuit Amerika snap je. Dat omgetoverd is tot Nederlands

K: Merk je dat wel bij andere platformen?

J: Uhmm toch wel een beetje. Ik zag toevallig laatst een post en dit is niet om Puna te bashen. Althans ik weet niet of het van Puna was. Volgens mij een platform waar ik artikel zag over Lil Wayne en dat hij getekend was Roc Nation van Jay-Z. En ik had al mijn onderzoek gedaan snap je. Het was echt letterlijk vertaald, want dat was namelijk niet zo. Hij had getekend bij Jay-Z maar niet voor Roc Nation. Het kwam nooit ter sprake. En het grappige was dat diezelfde avond checkte ik de post weer en was die gewoon gewijzigd haha. Ik dacht van huh. En ik vind gewoon dat BALLINNNN' er zit gewoon een tintje humor aan de BALLINNN' posts. Er zijn geen kaders als er artikelen gepost worden. De straattaal die dan verwerkt wordt soms I'm like...het is our language het is onze cultuur en het staat niet ver van ons. Het is gewoon cultuur.

K: En wat vind je dan van hoe wij onze content pushen? Want volg je BALLINNNN op social media?

J: Weet je wat het is...ik volg genoeg mensen die BALLINNNN' volgen dus ik heb zo van i dont need to follow them gewoon like Ì dont need to hit the follow button gewoon uhm maar wat ik zie als ik een post zie wat ik wel merk is dat snel geneigd ben om er op te klikken omdat ik BALLINNN zie. They be covering it so it must be really interesting. En ook gewoon de copy's die jullie plaatsen.

K: Want als we praten over BALLINNN...hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met BALLINNN?

J: Ik denk dat de eerste keer dat ik BALLINNN' zag volgens mij toen ik aan het touren was in Amerika 2013 en een vriend van mij heeft een artikel geplaatst over uhm het ging volgens mij niet eens over muziek, maar iets over dames ofzo. En ik wilde iets posten. Maar later zag ik dat mensen ziek veel gingen posten en ze posten verschillende artikelen. Ik zag de hele tijd BALLINNNN BALLINNN ik zag de hele tijd BALLINNN voorbij komen. En ik dacht heh en op gegeven moment ben ik die site gaan checken. En ik kwam erachter dat het echt een platform is voor verschillende uhm je had dan fashion je had dan muziek, van alles. En op die manier ben ik er een beetje achter gekomen.

K: Ok, tof...

K: zeker. want we hadden al over verschillende content want eh BALLINNN’ biedt content aan in verschillende categorieën, waaronder MUSIC, EVENTS, FASSHION, LIFE en CULTURE. Onder deze hoofdpijlers vallen weer andere topics waaronder relatie en sex enzo. Maar wat vind je van de inhoud van de content?

J: Eeey relevant. Ik denk eeh het zijn echt van niet iedereen kan zich erin verdiepen, maar dat niks uit. Er is voor iedereen wat wils. En dat vind ik mooi eraan. Gewoon BALLINNN'

K: We belichten heel wat op BALLINNN'. WE hebben een hele brede formule als het gaat om content. Maar wat voor artikelen zou je graag vaker terug willen zien op de website?

J: Uhm...onderwerpen. Daar vraag je me wat. Uhm Ik denk uhm jullie coveren al zo veel. Wat zou uitdagend zijn voor jullie?

K: En wat nou als je kijkt naar je interessegebieden zoals muziek. Wat zou je daarvan vaker terug willen zien?

J: hmm ik denk echt uhm items waarbij qua like ik denk uhm wat ik terug wil zien is Youtube video's en docu's. Echt docu's man.

K: Wat bedoel je met docu's. Life behind the artist ofzo iets?

J: Ja precies. Ja BALLINNN moet zo iets zoals bij een artiest die voor het eerst tourt. En het is een artiest dat jullie uuuh ooit hebben belicht op jullie site en dat jullie de bevoorrecht krijgen om de eerste hoe noem je dat de behind the scenes kunnen belichten op de website. Dat jullie een dag meelopen.

K: Ok het volgende gaat over BALLINNN en social media. Je gaf al aan dat je BALLINNN niet echt volgt op social media, omdat je omgeving het volgt. Dat betekent dat je ze op geen enkel platform volgt?

J: Nee

K: Is dat bewust?

J: Als het goed is volg Noisey enzo ook niet. Bij mij is het zo van...ik ga gewoon automatisch naar de site. Dus dan heb ik iets zo van I dont need to follow them on social media. Dat is net als bij Nu.nl bijvoorbeeld. Ik volg Nu.nl ook niet op social media. Ik weet niet eens of ze social media...sowieso waarschijnlijk. Ik ga er sowieso automatisch like je wordt wakker je doet je ding. En ja BALLINNN Puna zo van. Het is niet zo van nee ik ga ze niet volgen. Het is meer van vanzelfspreken om te checken wat er gaan de is.

K: Als je dan op de site komt. Kijk je dan het liefst via desktop of mobiel?

K: Hoelang zit je erop en check dan alles of?

J: Ik moet eerlijk zijn. Ik zit niet elke dag op BALLINNN ofzo. Je kan wel chill terugscrollen en om te kijken wat er gaande is en welke interessante dingen gebeuren er in deze week. Het is soort van ...ik merk als ik op die site ben dat ik steeds nieuwe tabbladen open en ja verschillende type interviews vanuit BALLINNN lees enzo.

K: Cool. Je gaf aan dat je artikelen pas checkt als ze op je Timeline komen. Check de direct het artikel op de website of scan je de posts op Facebook? En deel je ook alle artikelen weer?

J: UHM even kijken ...niet zo zeer. Ik ben niet zo van het artikelen delen. Als ik iets deel dan doe ik het wel prive ofzo. Ik ben niet zo van you should check this out. Dat heb ik niet echt gehad nee. People that want to know will know eventually.

K: We hadden het net al over docu's en video's daar gaan de volgende vragen over. BALLINNN’ gaat videocontent introduceren op haar website. Dit in samenwerking met RTLC MCN. De videocontent is gerelateerd aan de pijlers die behandeld worden op de website.

Volg je zelf al platformen die videocontent aanbieden? En zo ja, kan daar al wat voorbeelden van geven

J: Ja man, Noisey man. Noisey docu's zijn echt dope. Specifiek over de docu over Chicago. Dat vind ik echt dope.

K: En wat vind je van het idee dat BALLINNN nu video content gaat introduceren?

J: Ik vind het tof. We leven nu echt in een wereld. Everybody wants to see visuals ennuh weetje. Artikelen zijn dope maar als ook nog visuals erbij hebt. Ik denk dat mensen sowieso ik weet. Ik denk dat je een stukje hoe noem je dat. Soort van exclusiviteit. Wat ik net zei. Als BALLINNN de

bevoorrecht krijgt om zo iets als de the behind the scenes van een artiest weet je. Soort van exlusiviteit want dat is belangrijk. I thinks it is a dope idea.

K: En hoe zouden we je het beste kunnen bereik via social media?

J: En met video's? Via Youtube sowieso. Omdat ik dan meteen instant acces heb.

K: En andere kanalen?

J: Ook handig ook handig. sowieso

K: zijn er dan specifieke platformen waarvan je denkt van ok als jullie nu videocontent introduceren wil ik het daar en daarop zien?

J: Uhm? Bedoel je kanalen?

K: Ja bijvoorbeeld Instagram, Facebook...

K: Ok thanks. Dat was eigenlijk het einde van het interview. Heb je nog opmerkingen, of wil je wat dingen kwijt over BALLINNN'?

J: Ja uhm Keep on flooding the culture. Ik denk dat we dat gewoon nodig hebben. Gewoon qua jullie content. Jullie zijn gewoon goed bezig. Ennuh blijf vooral doorgaan. Het gaat allang niet alleen maar om muziek. Het is nu echt veel breder geworden en ik denk dat jullie dat ook aanbieden op jullie site. Er zijn verschillende categorieën waar we naar toe kunnen gaan. Blijf vooral doorgaan. Ik denk dat het echt iets groots kan worden. IS HET AL ahah

K: Thanks voor het interview nogmaals.

J: No problem.

VIII. Transcripties interview Stephanie