• No results found

Transcripties interview Önder

hier geïnteresseerd in zijn? Ja Nee

Vraag 20. Hoe wil je dat BALLINNN’ je op de hoogte stelt van de videocontent?

V. Transcripties interview Önder

K: Thanks dat je mee kan doen aan mijn onderzoek. Ik ben nu aan het afstuderen bij BALLINNN’. Voor mijn afstudeerstage moet ik een online contentstrategie opleveren. Dus, ik had aangegeven dat ik hierbij onderzoek doe naar de doelgroep van BALLINNN en hun mening over BALLINN’. Daarbij spelen influencers ook een grote rol bij. Dus, ik wilde graag een aantal vragen erover stellen. Maar ook simpele vragen zoals vragen over social media gebruik, die een bijdrage kunnen leveren bij mijn onderzoek.

K: Dus als je klaar bent.. O: I’m ready man!

K: Ok ok. Een korte voorstel rondje. Kan je me vertellen wie je bent, wat je doet...

O: Ja natuurlijk, ik ben Önder Dogan. Mensen kennen wel als Murdaturk of Murda. Ik ben rapper slash actor slash presentator. Niet dat ik dat heel vaak doe, maar ik ambieer het wel. Ik ben getekend bij Noahs Ark. Dat is een raplabel van Jiggy Dje. Ennuh ik heb albums uitgebracht in het verleden..De Kassier met FS Green, EP’s gedaan met SiroJ en Jack Chiraq en ben een groep met Hef Bundy and I’m a pretty great person all round.

K: Dat was het voorstelrondje. Ik zou nu graag willen hebben over jouw social media gebruik. Je bent heel erg actief op Social Media en in online presence en ja hoeveel uur per dag besteed je op het internet?

O: Wow, ik denk te veel man. Ik denk dat ik in een uur uuh omdat de iPhone is mijn hand toch. Misschien zit ik wel 20 minuten van een uur erop man. Opgespaard op Twitter, Facebook, Insta kijken. Ik denk wel echt veel, meer dan nodig.

K: Je geeft Facebook en Insta al aan. Zijn dit kanalen waar je continue opzit of gebruik je nog meeerdere social mediaplatformen?

O: Ik gebruik nu het meeste Twitter en Instagram. Facebook zit ik wel op maar niet zo super actief. Ik vind Facebook zo onoverzichtelijk. Zeg maar als je de simplicity van Twitter en Instagram bent gewend is Facebook iets complexer weet je. Ik zit daar niet zo veel op, maar Snapchat gebruik nu echt vaak weet je.

K: En waarvoor Gebruik je Snapchat? O: Om lol vast te leggen.

K: Je noemde ook al Facebook en Twitter en Instagram. Wat is de voornaamste reden dat je erop zit?

O: Ik zit op Twitter vooral omdat ik mijn eigen shit wil delen. En ook gewoon uhm de mensen die ik vol posten ook dingen die mij interesseert zoals een meme, of een link is naar een gek clip. Of een flimpje van iemand die ken. Dat is zo leuk aan Twitter al die verschillende invloeden. Je bent gewoon constant aan het checken. Maar de voornaamste reden is om mijn muziek te promoten.

K: En voor Facebook en Snapchat?

O: Snapchat? Snapchat is gewoon is gewoon going dumb. Instagram is gewoon om mijn eigen ding te promoten. Gewoon dat man

K: En je ziet Snapchat niet als een platform om dat te doen?

M: Nee man, Snapchat is gewoon go stupid. Althans voor mij dan. Het is wel tof als je een fan bent van Murda en dat je mijn Snapchat hebt is het ook gewoon leuk om te zien wat vooor een stupid shit ik allemaal doe. Ik heb wel momenten gehad dat ik in de studio zat en dat ik dingen vastlegde van yo dit om iemand echt horen. Maar is maar 10 seconden dus je krijgt niet heel veel mee. K: Maar hoeveel uur ben je per dag kwijt aan social media gebruik?

O: Uhm yo dat is beetje een moeilijke vraag. Even denken man. Ik zou best zeggen een uur of twee of drie uur per dag.

K: Vind je dat veel?

O: Eigenlijk wel. Ik kan met die tijd een track maken in de studio of met vrouwtje chillen. Maar ik ben zo conditioned dat ik alles op Twitter en op Insta zet. Het is best wel scary eigenlijk

K: Als je kijkt naar Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram en wellicht Whatsapp; wat is jouw favoriet om te gebruiken?

O: Ik zie Whatsapp niet echt als social media. Whatsapp is meer chatten met vrienden toch. Wacht nee is wel social media. Duh. Best dom. Dan gebruik ik Whatsapp wel het meeste omdat je altijd wel met iemand aan het praten bent.

K: Maar is dat dan je favoriete social media platform? O: Mijn favoriet is Instagram.

K: Hoezo dat?

O: Uhm soms post ik een dag of twee helemaal niks op Instagram, maar dan zit ik er nog steeds p. Ik kan er helemaal in verdwalen in al die pages. Het is zeg maar van uhm hoe heet die film ook alweer van Leonardo di Caprio? Met al die dromen. INCEPTION. Dan beland je zomaar op een page en ga je weer in die page en dan beland je weer opee npage van oma’s. Het is crazy

K: ok ok. Volg je dan ook merk op de platformen waar je actief bent? O: Uhm merken zoals?

K: Ik noem maar wat Vodafone enzevoort. Gewoon merken die je erg tof vind? O: Zou je FC Barcalona ook een merk kunnen noemen?

K: Ja

O: Dan ja man. Ik volg echt veel voetbal dingen op Twitter. Ik volg heel veel dingen van artiesten uit Amerika en de Uk die ik heel erg tof vind. Ik volg uh van alles en nog wat.

K: Los van merken, volg je dan ook blogs op social media?

M: Ik volg sowieso BALLINNN, Ik volg WORLDSTARHIPHOP. Ik volg...ik weet niet of ik PUNA volg ofzo. Ik zit dagelijks op die sites, dus als ik het volg Twitter ofzo is het een beetje dubbel op. Ik volg niet direct de sites die ik dagelijks check is dubbel.

K: Je noemde ook al BALLINNN’, wat is de voornaamste reden waarom je BALLINNN’ volgt? O: Omdat BALLINNN’ is qua content breder dan muziek. Het gaat over alles. Laatst zag ik iets op de sites..wacht laat me kijken. Die van Kanye in de vliegtuig waarin hij een beat aan het tikken is . I love dat.

K: Vooor de rest volg je geen andere platformen O: Jawel, voetbalzone bijvoorbeeld.

K: wat vind je van de manier waarop ze communiceren via social media

O: Nou toevallig. Er was nieuwetje op Voetbalzone over Arda Turan en Barcelona en dat hij weer verkocht kan worden. Voetbalzone plaatste bericht met iets van fittie ofzo. Ik houd daarvan. Over het algemeen twitteren zij wel ok. Kort en bondig.

K: Ok. Dat was dan het stukje social media gebruik. Ik wil het nu hebben over BALLINNN’ en haar social mediagebruik. Want hoe ben je eigenlijk in aanraking gekomen met BALLINNN’?

O: Ik ga je iets grappigs laten zien. Mijn neefje stuurde een foto van yo kijk ons hier man. In de foto zie je met een BALLINNN’ stickers. Dit was tijdens Red Cups in de Paradiso. Ik had een pokoe gemaakt met Feis en BigTwee en ik moest daar optreden. Het is in die tijd.

K: Dat was dan je eerste aanraking met BALLINNN?

O: Ja, eigenlijk wel. Ze zijn natuurlijk bij mij op schrijverskamp geweest.

K: BALLINNN’ biedt content aan in verschillende categorieën, waaronder LIFE, EVENTS, MUSIC, CULTURE en FASHION. Onder deze hoofdpijlers vallen weer andere topics waaronder sex, relatie, technologie, food enz.. Wat zijn uw favoriete pilaren?

O: Ik vind BALLINNN’ de friste platform van Nederland man. Jullie zorgen ervoor dat een non-hiphop publiek te maken krijgt met een andere kan van Hip-hop. Want jullie presenteren het op een toffe manier. Ik vind BALLINNN dope. Jullie zijn poppin’ en all over the place.

K: Wat is het grootste verschil tussen bijvoorbeeld en Puna, FunX en een BALLINNN’

O: Kijk Top-Notch en Noahs Ark zijn twee grote partijen. Maar Top Notch heeft jaren voorsprong. Dat is ook het geval bij Puna en BALLINNN’. Puna is al jaren in de game en heeft een voorsprong gekregen. Een track record die langer is dan Noahs Ark. Puna was de afgelopen vijf jaar de grootste hip-hop blog van Nederland. State was maar dat was een beetje aan het afzwakken. En nu is er een competitie. Nu biedt BALLINNN’ een soort van competitie. Meer mensen kennen Puna..althans in onze circuit. Dat vind ik echt master

K: Cool. Welke onderwerpen zou je vaker terug willen zie...als je kijkt naar de hoofdpilaren O: wat ik echt tof vindt is die Top 5 shit. Dat vind ik heel master. Ik vind die gastredacteurschap heel dope en de manier hoe jullie het hebben opgezet. Vooral met die top 10 lijstjes enzo I like that. Het is heel funny en kan heel top zijn. Je krijgt een beetje insights in artiest die je anders niet zou krijgen. Op Lifestyle gebied...ik zou gewoon die...creativeit fresh houden. Iets anders Puna.

K: Zijn er ook echt onderwerpen dat vaker mag terugkomen?

O: fashion, het is altijd mooi om mensen te laten weten how the fuck they should look. En liefde ja is altijd goed. Leer de jeugd man. We moeten ze wat bijleren. Vooral de jongeren. Als je erover gaat praten hoeft het niet funny ofzo te zijn. We moeten ze echt wat bijleren. Daar geloof ik wel in. Want de jeugd zit op al die platformen.

K: Maar check je BALLINNN dan ook op je mobiel?

M: Over het algemeen check ik het op mijn mobiel, maar als ik artikelen echt lees op de website man. Maar als ik shit wil bijhouden dan wel via Insta enzo.

K: En hoelang zit je dan op de website.

O: Niet zo lang man. Als ik echt dingen wil checken, check ik het vooral op de laptop man. Ik zit dan gewoon op jullie homepage en dan ga ik gewoon scrollen.

K: Laten teruggaan naar het social mediagebruik van BALLINNN’. Volg je BALLINNN’ op al haar social platformen?

O: Twitter, Facebook, Instagram.. K: Snapchat ook?

O: Jawel ja ik volg ze niet, maar ik wist wel dat jullie het hebben. Jullie doen al die feesten. Maarik blijf liever op de hoogte via Instagram. Maar volgens mij zit ik een paar keer op jullie Snapchat man. Sowieso Team Ballinnn op Fissa, heel erg tof

K: Je volgt BALLLINN’ op bijna alle platformen? Wat vind je hoe vaak we dingen plaatsen op social media? Onze contactfrequentie?

O: Ik vind dat jullie meer kunnen droppen op Insta man.

K: zijn er ook onderwerpen die je graag vaker zou willen terug zien?

O: Jazeker, lifestyle, fashion, food, want ik ben een foodhead toch. Grappig filmpjes om een artikelen aan te kondigen. Zoals die Kanye of Rihanna filmpke

K: Je hebt nu over Insta. Wat vind je van Twitter en Facebook.

O: ik ga eerlijk met je zijn. Door Twitter scroll heel vaak. Als ik iets wil dan ga ik naar mijn vergrootglas en ga ik op iemands Timeline checken en kijk ik dat in zijn geheel. Op Twitter gebied zou ik 1,2,3 niet weten wat ik jullie zou moeten doen.

K: En op Facebook?

O: Ik zou het niet weten man. Ik zit er niet echt op. En voor Twitter..ja ik weet niet man.

K: Je gaf aan dat je vaak diep in de wereld van BALLINNN’ gaat. Maar deel je die artikelen ook weer op je eigen social media.

K: Doe je dat via Facebook, Twitter, Instagram?

O: Ja sowieso want mijn instagram is gelinkt aan mijn Facebook en mij Twitter

K: Ok. We hadden het net al over de frequentie. Hoe vaak zou je een nieuwe artikel willen zien op de website

O: Ik ik ik zou het niet erg vinden als een website 3 a 4 sterke artikelen schrijft en deelt je weet toch dat het drie a vier goede sterke artikelen zijn.

K: Geldt dat ook voor Social Media?

M: Stel je hebt er drie en je baseert het op Instagram. Dan heb je eigenlijk elke dag een rijtje qua posts.

K: Als je kijkt naar de categorieën. Op welke social mediakanalen zou je welke topics het meest terug willen zien.

O: Naja als je kijkt naar Twitter. Twitter moet gewoon simpel blijven en niet zo’n maak video zeg maar option. Lekker simpel en gewoon lezen. Instagram heeft natuurlijk wel en Snapchat. Als ze allemaal dezelfde eigenschappen hebben dan kan...heeft niet zo veel zin. Kan ik net zo goed een gebruiken. Dus zeg maar...ik denk zeg maar ik ga naar Twitter om shit te lezen, of een filmpje te checken van een artiest op Youtube zelf. Ik zit op Instagram voor foto’s en Insta clipjes en op Snapchat om domme shit te zien snap je. En dat is hoe ik het filter. Het meeste wat ik doe is ..er is een account die heet Barcastuff...ik zit daar elke dag op man.

K: En wat doet Barcastuff wel goed?

O: Ze hebben korte berichten of interviews quoten van spelen of ze hebben zeg maar oude foto’s van legens met caption erbij van wanneer het plaatsvond.

K: BALLINNN’ gaat videocontent introduceren op haar website in september. De videocontent is gerelateerd aan de pijlers die behandeld worden op de website. Maar volg je eigenlijk al bepaalde platformen die videocontent aanbieden ? En m

O: Ik volg Buzzfeed, ik volg barcastuff specifiek...ik volg uhm zo ik volg Footbal Vines. Ik volg Huffingtonpost. Uhm ik volg TMZ die zet sowieso video’s

K: Wat vind je zo goed aan deze platformen?

O: TMZ vind ik sowieso belachelijk. It’s beautiful...ja damn het is zo moeilijk ineens. Het zou niet eens moeilijk moeten zijn. Wat ik wel goed vind Worldstar bijvoorbeeld is dat ze de meest domme shit kunnen vinden en plaatsen op hun website. Het is grappig dat wij in de wereld om zulke domme shit kunnen lachen

K: Maar wat vind je van het idee van dat BALLINNN’ videocontentgaat introduceren? Wat zou je vaker terug willen zien?

O: ik zou willen dat BALLINNN’ artiesten wat meer promo geven, dan internationale artiesten. Vooral ook al hip-hop. Met video en beeld kan je mensen veel meer naar voren kan brengen. Ik vind dat sites als BALLINNN’ en Puna hebben heel invloed op Hilversum en of wij wordden gedraad op de radio. Zeg maar image perceptie. Ik vind dat jullie daarbij een bijdrage kunnen leveren en wij rappers ook. Het wordt meer een samenwerking. Niet dat het alleen content voor je site. Het moet iets betekenen. Voor jou en mij.

O: No dissrespect naar Puna, dat zijn mijn boys maar het is zeg maar niet fris of creatief. Het is heel ...het klinkt heel lomp maar het is niet uitdagend. ER zit niets achter waardoor ik denk OH DAT IS MASTER. Puna en Hot97 hebben dezelfe setting. Dezelfde vragen. Waar ben je mee bezig, met welke artiesten werken...Ik wil dat niet weten. Ik kom er wel achter. Give me something to enjoey.

K: Dat is dan ook weer een tip voor BALLINNN’?

O: Ja, StateTv had ook een segment. Leuk rappers op tv, maar het was het niet. Je bent al gangster rapper leuk op tv en here put on your monkey suit en make us laugh. Zo hebben zij Lexxxus als sinterklaas verkleed en Ik met Volendam. Het is toffer als je iets doet wat bij de rapper past maar ook uplifting naar buiten brengt. Dat is master. Dat is voor jullie maar ook van de rapper iets moois.

K: Tof. Hoe zou je op de hoogte worden gesteld worden van de video content?

O: Instagram en Twitter man. Want..hebben jullie niets iets van een Youtube account ofzo?

K: JA, Ballinnn, heeft een Youtube account

O: Dus mochten jullie video’s doen kan je de ook Video plaatsen? Maar dan kunnen jullie gewoon een link plaatsen op Twitter. Vaak als je die linkt heb dan heb je die Youtube foto er ook in op Twitter.

K: Facebook ook?

O: Facebook ook man. Facebook is huge. Ik gebruik het zelf niet frequently. ER zijn mensen die Facebook meer gebruiken dan Twitter.

K: Welke kanalen zouden we niet moeten te gebruiken?

O: Snapchat

K: En waarom?

O: want ik denk dat mensen niet zitten te wachten op dat , maar op domme shit.