• No results found

Transcripties interview Mercedes

hier geïnteresseerd in zijn? Ja Nee

Vraag 20. Hoe wil je dat BALLINNN’ je op de hoogte stelt van de videocontent?

VI. Transcripties interview Mercedes

K: Zoals je weet ben ik aan het afstuderen bij BALLINNN en voor mijn scriptie doe ik onderzoek naar contentmarketing. Voor mij advies moet ik allereerst inzicht hebben in de doelgroep. Daarom dit interview. Ik zou je graag wat vragen willen stellen over BALLINNN, wat je ervan vindt en je social media gebruik. Dit interview wordt opgenomen voor de uitwerking van de transcripties by the way. Dus...zou je je kort even willen voorstellen?

M: Òk en dat moet ik nu doen?

K: Dat mag je nu doen.

M: Nou ik ben Mercedes en ik studeer Communicatie en ik loop stage bij Valtifest waar ik de marketing en communicatie doe en daar schrijf ik veel voor. Ik zit in het uitgaansleven in Amsterdam. Ik draai hier en daar en dat is ongeveer mij ding.

K: En waar liggen je interesses?

M: Mijn interesses...uhm ik vind oprecht marketing leuk. heel interessant en ik vind draaien had ik eigenlijk niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Want ik vind het oprecht veel leuker dan verwacht. En teksten schrijven. Dat is wel mijn favourite thing ever.

K: Ok top. Dan gaan we naar het volgend segment. En dat is zeg maar je social media gebruik. Enum hoeveel uur per dag besteed je op het internet?

M: Ook op telefoon natuurlijk. Hmm eigenlijk zit ik er echt heel veel want ik zit ook overdag op kantoor en heb de hele tijd Facebook aan. Dus dan heb ik ik denk serieus 8 uur per dag ofzo. Want ik heb gewoon mijn Facebook staat altijd aan want ik doe via Facebook heel veel voor Valtifest enzo doen. Dus ik ben er continue ik heb het nooit uitstaan. Gewoon nooit.

K: Als je kijkt naar social media. Op welke social media kanalen zit je?

M: Facebook, Instagram en Twitter. Dat was het enige soort van?

K: Snapchat misschien?

M: Oooh ik zit ook op Snapchat. ja natuurlijk ook nog. Whatsapp ook nog.

K: ok en wat is dan de voornaamste reden waarom je eigenlijk social media gebruikt?

M: Facebook..uhm Twitter gebruik niet meer echt. Daar zit ik alleen op als ik nieuws wil lezen. Uhm Instagram dat is alleen voor leuke dingen. Dat vind ik echt leuk met foto's en die dingen. Om het een beetje bij te houden. Daar volg ik ook echt geen nieuws dingen ofzo op. En vind ik voor promo niet interessant. En Facebook is heel erg interessant voor promo. En ja hier en daar handig om wat te posten of foto's te plaatsen. Maar dat gebruik ik nog meer voor promo dingen.

M: Dat vind ik wel moeilijk want ik vind Instagram en Facebook alle twee heel leuk. Maar ik denk Instagram met foto's. Ik denk dat ik dat leuker vind. Facebook ja..Ik volg heel veel mensen waar ik geen vrienden van ben. Het interesseert me gewoon niet wat je doet hahahah.

K: Hoor ik daar ook bij dan?

M: Nee hahaha. Je bent veels te lief man hahah

K: Cool haha. En als je kijkt naar social media. Je had het over nieuwswebsites die je volgt op Twitter. Volg je ook merken enzo op social media? Of blogs?

M: Naja ik vind blogs niet zo terwijl ik er zelf een heb. Ik vind ze niet zo...ik denk dat dat van een generatie jonger is ofzo. Van een generatie die jonger van ons. Die zijn echt van dat vloggen en al die blogs ofzo. Dat volg ik echt totaal niet. Maar ik volg wel VICE en die dingen. Maar dat vind ik anders.

K: En komt dat puur door generatie of is er nog een andere reden waarom je geen blogs en merk checkt?

M: Naja ik volg wel wat merken maar die hebben dan niet zo'n blog. Dus dat is dan bijvoorbeeld Levi's die heeft geen blog. Bedoel je gewoon kledingmerken of alle kledingmerken in het algemeen?

K: Alle merken in het algemeen maar ook blogs zoals Púna of BALLINNN.

M: jazeker die volg ik wel. Maar dat is geen persoonlijke blog weet je. Het is tegenwoordig van al die persoonlijke blogs. Bijvoorbeeld op Valtifest ingehuurd die gewoon 100.000 volgers hebben. Over fashion enzo.

K: En dat vind je niet tof?

M: Nee ik hou er helemaal niet van. En dat weten ze ook op kantoor. Dus ik hou er helemaal niet van. Ik snap ook het nut niet dat je dat allemaal moet bijhouden. Ik word al gek als ik al een iemand moet bijhouden laat staan dat sommige mensen 10 mensen ofzo bijhouden.

K: Wat zijn dan blogs die je dan wel volgt?

M: Vice, BALLINNN, uhm wat volg ik nog meer wat heb je nog meer van dingen?

M: Die al helemaal niet.

K: Ok. je noemde Vice en BALLINNN...ennuh waarom volg je die twee dan wel?

M: Vice vind ik gewoon goed ook qua nieuws enzo qua wat zij posten. Wat zij posten vind ik gewoon heel scherp. En ik vind die foto series van hun heel erg goed. Dat past gewoon en dat past gewoon het is niet van de jongere generatie. Dat is duidelijk voor onze generatie en ouder. En BALLINNN vind ik qua uitgaan nou gewoon goed. Ik vind het gewoon ja het is wat jonger. Ik heb het idee Vice is wat ouder. BALLINNN vind ik gewoon ze schetsen een super duidelijk beeld en dat vind ik gewoon grappig en dat klopt.

K: Wat vind je van de communicatie van de blogs die je volgt?

M: Nou Vice is wel goed. Bijvoorbeeld de foto serie geven ze heel duidelijk aan wat het is waardoor je wel gaat klikken. En het is te veel echt gewoon een overkill. dus dan uuh. En LINDA nieuws volg ik!

K: En wat bedoel je dan met overkill?

M: Het is zo veel informatie. Dat vind ik gewoon wel..dat is wat ik heb met die persoonlijke blogs het is zo veel informatie. Ik kan het echt niet verwerken. Waarbij ik denk hou op gewoon! Zo veel.

K: Komt dat puur door een bepaald platform of doordat je zo veel platformen volgt?

M: Ik denk dat het ook wel ligt aan hoeveel mensen je volgt. Ik volg niet zo veel omdat ik het gewoon niet trek. Ik trek niet zo veel informatie. Ik moet op gegeven moment er gewoon een stop op moet zetten. Ik ben echt nog van RTL...ik ben gewoon meer van het nieuws op TV kijken en al die dingen bijhouden

Op een gegeven moment volgde ik Anonymous op Twitter. Maar die gasten twitteren echt elke minuut. Ik vind het erg interessant omdat ze dat tweeten over Isis enzo maar het werd op zo veel. En ik dacht ja hallo..sorry maar dit is niet te doen. Ik kan het gewoon niet bijhouden.

K: ok ok. Volgend segment. Dat gaat meer over BALLINNN. Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met BALLINNN?

M: via social media. Door het liken kreeg ik het in mijn timeline.

M: Ja hoe kan het eigenlijk. Omdat ik de artikelen wel interessant vond.

K: Kanje wat voorbeelden opnoemen?

M: Uhmmmmm over de hiphop scene hebben ze wel goede artikelen vind ik. En er zijn niet zo veel dingen die daarover schrijven. Dat vind ik wel. en het is best wel vlot geschreven!

Snap je het is niet zo het duurt niet zo lang.

K: want uhm BALLINNN behandelt verschillende topics uhm pilaren op de website. Zoals muziek, events, fashion life en cultuur. Maar wat zijn dan jouw favoriete pilaren?

M: Wat wel zo is dat ik niet zo vaak zit op jullie website. Moet ik eerlijk zeggen. Maar dan ga ik denk ik ja ja ik vind die muziek interviews heel goed. Valt dat onder muziek of onder cultuur?

K: Onder de cultuur.

M: Cultuur he. sowieso cultuur. Fashion vind ik niet zo dat interesseert mij ja ik vind dat FASHION zo groot wordt gemaakt terwijl het eigenlijk best wel meevalt. Dus ehm ja,

K: Wat vind je dan van de inhoud van dat soort artikelen?

M: Toevallig las ik vandaag een artikel over met die dude van Frenna. Hij heet Frenna toch?

K: Ja

M: Die vond ik wel heel erg goed. Ondanks dat het een lang verhaal was het heel erg goed.

K: Als je kijkt naar de ondewerpen...welke topics zou je vaker terug willen zien?

M: Oh weet je wat ik heel leuk vindt. Waar jij die illustraties van maakt?

K: Top 5?

M: Ja dat vind ik echt leuk. Dat vind ik echt leuk. Ik vind het heel grappig hoe het is geschreven. Ik weet niet wie het schrijft maar uhm wat ik grappig vindt is je hoort die rappers het zeggen.

M: Dat vind ik een heel mooi ding. Want je het is vlot achter elkaar. Het is niet zo'n wat je tegenwoordig hebt is dat mensen heel sneel in de foout gaan met iets wat veels te lang is en dan niet interessant en dan stop ik ermee.

K: Dat is dan ook iets wat een grote rol speelt bij het checken van websites zoals BALLINNN?

M: Dat vind ik in het algemeen. Tenzij het diepte-interviews doet net als je bij Frenna had. Dan wel. Want dat werkt. Maar je moet geen artikelen plaatsen die te lang zijn. Want dat werkt gewoon niet.

K: Ok cool. Dan het volgende. En dat is BALLINNN en zijn social mediagebruik. Op welke platformen volg je BALLINNN?

M: Ik volg ze alleen op Facebook. Ik kom alleen altijd op BALLINNN via Facebook.

K: Waarom alleen Facebook?

M: Omdat ik het uhm ik vind dingen qua nieuws ja hebt van die promo dingen wel en waar je instagram ook voor gebruikt en dat je dan ook een link krijgt naar de website vind ik niet interessant. Daar volg ik alleen mensen die ik interessant vind om te volgen, omdat ze gewoon vrienden. Ik volg daar niks qua merken qua magazines. Of andere merken.

K: Komt dat door de limieten van dat platform?

M: Komt gewoon omdat ik niet denk ik vind het echt geen toegevoegde waarde hebben. Ik vind eigenlijk Instagram geen toegevoegde waarden hebben voor tijdschriften ofzo. Omdat het eigenlijk hetzelfde heeft als Facebook. Dan moet je echt heel toffe foto's wil je daar iets extra's uithalen.

K: Ok en uhm wat vind je van de contactfrequentie van BALLINNN op Facebook?

M: Vind ik wel goed. Het is niet te veel. Geen overkill. En uhm wat ik wel heb bij Vice is dat Vice post dingen dubbel. Dat begrijp gewoon al niet. Eerst 12 uur geleden iets posten en dan nog een keer, maar dan denk ik al bij mezelf dat heb je toch al gepost!? Dan denk ik gooi er dan gewon wat geld op via Facebook ofzo. Sponsor het dan. Het is een megabedrijf dan is het raar dat je het weer gaat posten en het ziet er slordig uit. Alsof je niks te vermeldden hebt een dan post je het gewoon nog een keer.

M: Nee, ik ga nooit zelf naar de website. Er is serieus geen website waar ik zelf naar toe ga omdat te checken.

K: En waarom niet?

M: Het zit gewoon niet in mijn systeem ofzo. Ik weet niet. Ik ga gewoon op Facebook en via daar kom ik gewoon op dingen die ik wil lezen maar ik heb niet wat ik denk ik moet ergens heen.

K: Stel je vind het toffe artikel op Facebook deel het je dan opnieuw?

M: Ik deel het eigenlijk nooit ik tag wel soms. Maar niet omdat ik het tof vind maar heel erg grappig vind haha

K: En uhm hoevaak zou je een nieuw artikel zien op Social media?

M: Dat moet echt wel dagelijks.

K: wat zou een perfect aantal voor je zijn?

M: Ligt er aan wat voor een atikel het is. Echt wel dat jullie elke dag iets moeten posten. Qua cultuur ook. Maar je moet niet iedere dag een diepte interview doen. Dat doe je wel een keer per week. En de rest doe je uhm zoals je die grappige dingen kan je wel twee keer per dag posten ofzo. Het is wel heel erg verschillend hoe het dan is ofzo.

K: Als je kijkt naar de categorieën. Welke topics zou je vaker willen terug zien op Facebook?

M: Heb ik eigenlijk niet. Nee. Wat ik wel leuk zou vinden. Ik weet niet of ze het doen hoor is iets meer met foto's werken.

K: En wat voor een foto's??

M: Ja vond die fotoseries. Raymond van doet het weleens voor VICE. Van die heel toffe foto's en ik denk dat het bij BALLINNNN ook wel zou passen. Oh ja en by the way ik vind die website BALLINNN heel erg goed. Ik vind het duidelijk, overzichtelijk en geen rotzooi. Dat is gewoon tof.

K: Ok het volgende BALLINNN gaat binnenkort videocontent introduceren en ie zijn gebaseerd op alle categorieën. Volg je al contentplatformen? En zo ja welke?

M: Zo dat is moeilijk. Lindanieuws enzo hebben van die korte filmpjes. Maar ik moet eerlijk zijn. Ik kijk dat niet. Omdat ik het een beetje too much vindt. Kijk bij mijn filmpje voelt alsof het een verplichting is ik moet wel kijken om te weten wat er gebeurt. Als het te lang duurt dan stop ik ermee. Maar dan ben ik al geneigd om af te haken terwijl ik het misschien interessant vindt. ik weet niet.

K: Dus er moet een balans zijn in de contactfrequentie van de videocontent?

M: Jazeker. maar dat ben ik. De generatie onder mij die een stuk jonger zijn 14 15 jaar die kijken HEEL VEEL HOOR naar dat soort dingen. Dat is echt niet normaal. Ze volgen allemaal van die Youtubers enzo. Ik moet er niet aan denken. Ik vind het echt verschrikkelijk. Maarja nee er zit echt wel een megamarkt in. Die mensen gaan 20 minuten een filmpje kijken over iemand die zich make uped ofzo. HELL NOO.

K: En wat je zo goed aan de filmpjes van Linda Nieuws?

M: Nou ik volg een meisje die ik persoonlijk ken en zij heeft van die tech filmpjes op Linda. en die doet ze zelf en ze doet allemaal van die testjes. Super grappig. Heel korte filmpes maar zij kan het heel goed. Maar ik ga geen 10 minuten filmpjes bekijken.

K: En wat vind je van het idee dat BALLINNN videocontent gaat introduceren?

M: Wel tof. Ik ben er erg benieuwd naar. Ik hoop niet dat het een soort van Xite wordt in het kort. Want dat vind ik echt verschrikkelijk. Maar gewoon dingen over de hip-hop scene en dingen waar ze induiken. Daar ben ik gewoon benieuwd naar hoe ze gaat doen.

K: Wat vond je dan zo slecht aan Xite?

M: Het is zo neep. Het is zo nep. Er zit niks echts in. Alles moet een soort van mooie charme zijn. En wat ik zo tof vind aan BALLINNN en Vice is dat alles echt is en goed en niet gephotshopts als bij Vice. En ruig. En bij Xite is het super braaf.

K: En hoe zou je op de hoogte willen gesteld worden van de videocontent.

M: Op Facebook

K: En de andere platformen?

K: En waarom niet.

M: Omdat je anders dan overkill krijgt. Je moet niet twee keer per dag een filmpje plaatsen. Want het is veel.

K: Je noemt nu alleen Facebook en de andere niet. Hoezo niet?

M: Omdat ik die dan niet volg. En met Instagram zou het trouwens wel een goede zijn als je die filmpjes gaat doen. Want dan hebben jullie 15 seconden en kan misschien meer mensen taggen. Maar ik zou daar nooit ja ik check dat niet echt ofzo.

K: En als je kijkt naar de frequentie?

M: Ik denk dat je voor Instagram wel elke dag een filmpje kan plaatsen. Dat zou wel kunnen. Ik vind sowieso dat je op Instagram iedere dag wel iets kan plaatsen.

K: Zou het je niet storen?

M: Nee, helemaal. juist. Bij Facebook wel.

K: En waarom wel bij Facebook en bij Instagram niet?

M: Bij Facebook is het best wel veel en je hebt ook wel meer tekst en die dingen enzo. Ennuh en Instagram ben je niet echt verplicht om ergens op te klikken om weer ergens naar toe te gaan.

K: Ok is goed. Merra dat was het interview. Wil je nog dingen kwijt?

M: Nee, alleen dat je animaties tof zijn man.

K: Thanks man. Nogmaals bedankt Merra.