• No results found

Transcripties Interview Alexandra K: Thanks dat je meedoet met het interview.

hier geïnteresseerd in zijn? Ja Nee

Vraag 20. Hoe wil je dat BALLINNN’ je op de hoogte stelt van de videocontent?

IX. Transcripties Interview Alexandra K: Thanks dat je meedoet met het interview.

A: Geen probleem. Ik had vandaag een interview 9 tot en met 4 uur. Dus ik ben een beetje gaar. Ging over iemand die geen geslacht heeft. Dat is wel interessant.

K: Ok ok. nou nogmaals bedankt voor het meedoen. Zoals je al weet ben ik aan het afstuderen bij BALLINNN en voor mijn scriptie doe ik onderzoek naar contentmarketing. Uiteindelijk moet ik een online contentstrategie leveren als advies bij BALLINNN'. Voor dat advies moet ik natuurlijk wel even duiken in het wereld van de doelgroep van BALLINNN'. Daar voor is dit interiew. Dus uhm. Laten we bij het begin beginnen. Een korte voorstel ronde. Wie ben je, wat doe je...

A: Nou ik ben Alexandra. Ik ben 25 jaar oud en ik studeer aan de HvA uhm Media, Informatie en Communicatie en de afstudeerrichting Nieuws en Media uhm momenteel loop ik stage bij

BELLESQA. Dat is een online magazine dat zicht richt op jonge meiden en uhm in september begin ik met mijn minor filosofie.

K: Wow diep. Op het HvA toch? A: Ja, op het HvA.

K: En waar liggen je interesses.

A: uhm ahah mijn interesses liggen in de wereld van mooie plekken maken. Nee grapje. Van alles en nog wat muziek, uitgaan. Ik weet niet. Vrij weinig.

K: Ok Alex. Even wat vragen over je social media gebruik. Want hoeveel uur per dag besteed je op het internet?

A: Uhm nou nu ik stage loop is dat wel echt 9 tot tien per dag. Maar uhm in mijn vrije tijd dan is het echt denk ik twee uur bij elkaar opgeteld.

K: En vind je dat veel? A: uhm best wel eigenlijk.

K: En hoeveel van die tijd zit je op social media?

A: uuuuuuuuuuuuuhm uhm wordt Tumblr ook als social media gezien? K: Ja.

A: hahah twee uur dan. Volledig aan Tumblr. K: En Twitter..Facebook welke zit je nog meer? A: Ik zit op Facebook, Instagram, Tumblr en Snapchat.

K: Wat is de voornaamste reden waarom social media gebruikt?

A: Uuuuhm het ligt natuurlijk bij alles een beetje anders. Maar het is ja vooral vermaak. K: Is dat hetzelfde voor alle platformen. Kan je een voorbeeld ervan geven?

A: Hoe bedoel je..uhmm Facebook is tegenwoordig ja eerst zat je op Facebook om met je vrienden natuurlijk vrienden en familie en tegenwoordig is het eigenlijk een krant. Meer gewoon een krant te lezen om te kijken wat is er gebeurd in de wereld. Wat voor domme dingen hebben mensen gedaan enzo. En Instagram en Tumblr zijn natuurlijk domweg plaatjes kijken en Snapchat is meer met je vrienden ouwehoeren.

K: Volg je dan ook bepaalde merken en/of contentplatformen op social media? A: wat zijn contentplatformen?

K: Je weet wel blogs, nieuwswebsites enzovoort. A: ooh uhm eigenlijk niet. Ik volg geen merken. K: Waarom niet?

A: Uhm ja weet ik eigenlijk niet waarom niet. Er is gewoon geen merken waarbij ik denk van dat wil ik echt volgen. En blogs uhm voor mijn haar. Dat zijn de enige blogs die ik eigenlijk volg hahah. K: Ok. en wat volg je dan precies.

A: Ja het zijn gewoon blogs over krullen ennuh en krullen tot kroeshaar en ik hoe ik het moet verzorgen. Dat zijn echt de enige blogs die ik volg.

K: Dus de voornaamste reden is dat je er info kan vinden over je haar? A: Ja, dat klopt.

K: Wat vind je dan van die blogs over haren en hoe ze communiceren op social media? Volg je ze alleen op facebook of op andere platformen?

A: Echt alleen op hun website. Ik volg ze niet op Facebook en niet op Instagram? Helemaal niks. Alleen hun blog.

K: Is daar een reden voor?

A: uuuuuhm ja omdat ik dan kan zoeken wanneer ik daar zelf zin in heb. En niet dat men mijn feed vol met reclame zit. En daar heb ik geen zin als ik tegenkom.

K: Vind je dat het irritantste aan mensen volgen op Facebook? A: Jazeker. Ik vind het gewoon niet chill als er een overkill is.

K: Ok. Ik zou het nu graag over BALLINNN' willen hebben. Hoe ken je BALLINNN eigenlijk? A: Via social media eigenlijk en ik ken BALLINNN ook omdat ze eerder voor mij ook uhm fotografeerde bij feestjes enzo toch? Ik ken ze als eerste van toen ze fotos maakten bij feestjes. K: En uhm bij BALLINNN biedt zeg maar in verschillende categorieën, waaronder LIFE, EVENTS, MUSIC, CULTURE en uhmm en FASHION. Onder deze hoofdpijlers vallen weer andere topics waaronder sex en relatie artikelen. Maar wat zijn dan jouw favoriete topics?

A: uuuhm. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo vaak op BALLINNN zit omdat ik vind dat ze altijd wel een beetje laat zijn met nieuws enzo. dus dan heb ik een keertje ergens gelezen en dan kom zij een keertje aankakken.

A: Naja over het algemeen, maar ze hebben ook niet echt hun eigen content? Het is altijd wel vertaald het is nooit eigen toch?

K: BALLINNN' biedt zeker wel eigen content aan. Dit in de vorm van bijvoorbeeld de Top 5 en interviews. Natuurlijk zijn reposten we wel artikelen van de andere bronnen. Er is wel een balans tussen die twee.

A: Oh wel? Ik had nooit echt door dat ze eigen content hadden.

K: En uhm als je kijkt naar de categorieën die je dan wel kent van BALLINNN', wat zou je dan vaker terug willen zien en waarom?

A: uuuuuhm ik zou het uhm meer muziek denk ik zoals nieuwe releases en dat soort dingen.

K: Is dat het enige? Je had het ook al over eigen content zie je niet vaak...

A: Misschien meer goede interviews met artiesten zeg maar vernieuwende interviews met artiesten. Dus niet van die standaard. Maar dat ik zeg maar. Meer van die diepte interviews met uhm

artiesten.

K: Ok uhm het volgende dan: BALLINNN en social media. Want bezoek je BALLINNN meer op mobiel of check het via de desktop?

A: Ja ik kom ze altijd tegen via Facebook dus ik kom nooit echt op de website zelf behalve als ik oh iik hoorde mezelf de behalve als ik zeg maar wow ik hoorde mezelf behalve als ik zeg maar een artikel een kopje of artikel me echt trekt dan klik ik door naar de website.

K: En volg je BALLINNN dan ook op andere platformen of alleen Facebook?

A: Alleen Facebook.

K: Is daar een reden voor?

A: Omdat ik dan ze bijvoorbeeld op Instagram totaal niet interessant vindt. En voor de rest voor mij heb ik niet dezelfde dingen zoals zij hebben. Ik weet niet wat ze hebben voor social media.

K: BALLINNN heeft Snapchat , Twitter, Facebook, Youtube en Instagram.

A: Oh dat vind ik niet zo interessant om te volgen?

K: Hoe bedoel je dan niet interessant?

K: O.a. Snapchat wordt voornamelijk gebruikt om verslag te doen van evenementen. Zoals vorige week hebben we Woo Hah gedaan.

A: Oh dat vind ik niet interessant.

K: en waarom niet?

A: Dat boeit me echt geen moer. Dat niet als bij mensen die van zichzelf heel veel festivalfilmpjes erop zetten denk ik ook boeiend byeeee. Terwijl ik het zelf ook doen maar voor mensen boeit het me gewoon geen kut.

K: En uhm zeg maar als je kijkt naar Facebook. Als je artikel leest. Deel je het dan ook weer op social media?

A: nee

K: Waarom niet?

A: Als het echt interessant is of grappig of whatever dan wil ik er wel iemand in taggen. Maar ik deel zelf niet.

K: Deel je het dan wel met je vrienden?

A: Ja privé wel soms. Niet vaak. Met jou haha en Cansu.

K: Je zegt dat je BALLINNN alleen checkt via social media en de site zelf niet bezoekt. Heb je het uberhaupt weleens gedaan?

A:Nee eigenlijk nog nooit.

`K: Ok en als je kijkt naar Facebook. Hoe vaak zou je een nieuw artikel daarop willen zien? A: Niet vaker dan 5 keer perdag.

K: Vind je het nu genoeg of juist minder?

A: Ik zit op Facebook meer om mensen te praten maar uhm. Maar voor de rest ga ik niet veel door mijn feed. Alleen maar om te praten ofzo. Dus ik zit niet heel veel op BALLINNN.

K: En als je kijkt naar de categorieën die we behandelen. WElke categorie zou je vaker op welk platform zien?

A: uhm het ligt er aan. Het ligt er echt aan wat voor content het is. Als het uhm een interview is zou ik het denk ik toffer vinden als je een toffe zelfgemaakte foto op Instagram zou zetten en dan kan doorklikken. En op Facebook juist de domme de grappige artikelen weet je wel.

K: Ok. volgend segment. BALLINNN’ gaat videocontent introduceren op haar website. De videocontent is gerelateerd aan de pijlers die behandeld worden op de website. Dit in samenwerking met RTL MCN in september. Maar volg je al videoplatformen?

A: Nee.

A: Ik heb nooit zin om video's te kijken.

K: Ook niet van Bellesqa?

A: Nee, had al aangegeven tijdens mijn gesprek dat ik niets van hun had gezien. Doe ik echt niet. Omdat het me gewoon niet boeit.

K: Ok en wat vind je van het idee dat BALLINNN’ iets met videocontent gaat doen? Verheug je je rop?

A: Ja ik vind het allemaal. Er zijn zoveel websites die videocontent hebben. Het moet super interessant en boeiend zijn wil ik het kijken. Ik vind gewoon dat er een overload is aan filmpjes informatie. Alles en iedereen te veel schreeuwt en het allemaal nieet boeiend is.

K: En als je kijkt naar je interesses. Wat zou je dan graag terug willen zien? A: Meer diepte

K: diepgang in wat?

A: Uhm ja meer diepgang in de onderwerpen die ze graag willen hebben. Dus zeg maar als BALLINNN meer gaat doen met muziek dan wil ik graag de diepgang van een artiest achter een artiest en dan niet.. meer diepgang vind ik wel interessant.

K: Dat is dan muziek. Zijn er nog andere onderwerpen? A: Ja, ik weet niet. Zolang er maar diepgang.

K: En uhm hoe wil je dan dat BALLINNN' je op de hoogte stelt van de videocontent? A: Instagram?

K: Alleen instagram?

A: uhm op Facebook ook maar ik denk niet dat ik zo snel op Facebook zou doorklikken. K: Dus Instagram voornamelijk. Andere platformen niet?

A: Nee, want dat boeit me niet.

K: Dat was het interview dan Alex. Thanks. Heb je nog wat te zeggen of wil je nog iets kwijt. A: Naah I'm good.

K: Toppeer. Bedankt voor het interview voor de duizendste keer.