• No results found

Transcriptie interview Rawin

hier geïnteresseerd in zijn? Ja Nee

Vraag 20. Hoe wil je dat BALLINNN’ je op de hoogte stelt van de videocontent?

X. Transcriptie interview Rawin

Bedankt voor meedoen aan mijn onderzoek. Voor mijn scriptie doe ik onderzoek naar

voorzien van mijn online contentstrategie. Om antwoord te geven op mijn probleemstelling, moet ik inzicht hebben in de behoeften van de doelgroep. Dit interview wordt door middel van een topiclijst gehouden. Daarnaast wordt het interview opgenomen.

K: Voordat we beginnen met het echte werk..kan je je kort voorstellen.

R: Nou ik ben Rawin Samadhan. 25 jaar. Nog eigenlijk student, maar nu veel aan het werk. Veel bijbaantjes. Uhm sport houdt me bezig wat wil je nog meer?

K: Waar kom je vandaag? R: Zaandam

K: Interesses?

R: Naja sport, muziek, mode. Ja toch?

K: Ook het volgend segment. Om een beter beeld te krijgen van de doelgroep van Ballinnn, ben ik benieuwd naar je social media gebruik. Ennuh hoeveel uur per dag besteed je op het internet? R: Op internet? Niet eens social media? Oh shit pure uren. Jezus. Even denken. Nee, even denken, pure uren? 2 uur denk. Heftig he?

K: Op welke social media kanalen zit je dan?

R: Voornamelijk Facebook en Instagram. Ik zat vroeger wel Twitter, maar dat werd wel minder. K: En waarom is het geminderd?

R: Het boeide me niet meer man? K: En waarom niet?

R: Dat ligt een beetje aan wat je volgt en wat ik volgde was niet meer interessant om nieuwe dingen te volgen.

K: en wat is de voornaamste reden voor je social media gebruik.

R: tis verschillend. Het houdt je op de hoogte van de actualiteit en ook met mijn interesses. Updates eigenlijk.

K: Welke social media kanaal is jouw favoriet?

R: Trouwens ik ben er eentje vergeten. Pinterest. En dat is gelijk ook mijn favoriet. K: En waarom

R: Daar heb ik ok. En ik gebruik het puur voor mezelf. Ik heb 10 pins ofz. K: Je had het al over muziek en sport...en volg je dan op social media merken?

R: Nike, Adidas, Puma..moeten het alleen sportmerken zijn? Dan kledingmerken, schoenmerken, even denken. Weet je wat het is. Je weet wat je volgt maar kan het niet .

K: Ok op welke kanalen volg je ze dan?Op je favoriete?

R: Ja overal op Insta en Facebook en Pinterest. Ik denk dat Pinterest meer voor categorieën is/ K: En volg je ook op social media contentplatformen zoals Puna enzevoort?

R: Uhm Puna dan, Ballinnn ook. Classyissue. Op insta ja voetbalzone en soccer hightlights en dat soort dingen zoals transfer nieuws. Voetbalzone, voetbalprimeur..op instagram vooral

K: Wat is de reden waarom je ze volgt? Ook voor actualiteit? R: Enerzijds dat en ook om mijn eigen kast uit te breiden hahaha. K: En wat vind je van e wijze waarop ze communicerren op social media?

R: Dat verschilt per kanaal. Sommige zijn heel erg vervelend en dan ben ik er ook heel snel klaar mee.

K: Hoebedoel je?

R: Ja dan gaan ze gewoon anderen kopiëren. Eigenlijk als je een iemand volgt en dan weer terug ziet op een ander account.

K: Wat voor soort accounts zijn dit dan?

R: vooral modedingen. Met van die moodboards. K: Ok. Het volgende dan: hoe ken je BALLINNN’?

R: Ik denk via vrienden maar ik denk ook met hun updates dat het allemaal binnne mijn interesses valt.

K: Ben je het gaan volgen en checken door je vrienden?

R: Nee, voordat ik iets check ga ik er dieper op in. En dit was goed

K: BALLINNN’ biedt content aan in verschillende categorieën, waaronder MUSIC, EVENTS, FASSHION, LIFE en CULTURE. Onder deze hoofdpijlers vallen weer andere subtopics waaronder sex, relatie, technologie, food enz.. Maar wat vind je van alle inhoud

R: Ik vind de diversiteit tof. Ik kan niet zeggen dat er iets tussen zit wat niet tof zit. Dus ja om heel eerlijk te zijn dat het allemaal aanspreekt

K: zijn er dingen die je mist? Of die je vaker terug wilt zien?

R: Naja weet ik niet. Dat vul je aan met andere dingen die je volgt. Maarof BALLINNN’ iets moet toevoegen wat ze nog niet hebben, nee. Dit is BALLINNN’ en dit is tof.

K: Dus als je kijkt naar jouw interesses, denk je niet dat BALLINNN’ zich meer moet gaan focussen op bijvoorbeeld mode of iets dergelijks.

R: Hmmm. Ik denk dat als ze het allebei in meerdere mate zouden doen dat ze het fijn zouden vinden.

K: Dus je vind het nu minder?

R: Nee, wat ze nu hebben is genoeg. Maar meer is altijd goed. K: Je hebt natuurlijk een smartphone. Check je BALLINNN’ ook mobiel.

R: Hangt ervanaf waar ik ben. Natuurlijk vaker mobiel dan op de desktop. Dat is het wel. Als ik wifi heb op mobiel.

K: Check je de website vaak of scan je alleen de artikelen? R: Meer de artikelen.

K: Is daar een reden voor?

R: weet ik eigenlijk niet man. Hahaaha. Misschien moet ik dat maar eens doen. K: Ok thanks. Volgend segment over BALLINNN en social media?

R: JA?

K: Welke platformen? R: Insta en Facebook K: De andere kanalen niet? R: Nee

K: Waarom niet?

R: Ik zit niet meer op Twitter? K: Heb je Snapchat?

R: Ja,

K: Wist je dat BALLINNN een snapchat heeft?

R: Nee, eigenlijk niet. Weet je met snapchat...eerst volgde ik jan en alleman erop, omdat het leuk was. Maar nu heb ik me beperkt tot alleen mijn naaste vrienden. Dat is relaxed Ik volgde eerst van die uhm vakantie reis snaps en die dingen. Mensen die vaak reizen en van die Victoria Secret modellen hahaha. Dat boeide me op een gegeven moment niet meer. Als ik dat wilde zien ga ik ergens anders checken.

K: Je zou BALLINNN’ niet volgen op Snapchat?

R: Ik zou zo snel niet weten wat BALLINNN met snapchat doet of zien wat mij zou boeien. K: Ze maken een Snapchat verslag van verschillende evenementen. Zou je dit aanspreken? R: Ja ik ga het checken, maar als het me niet aanspreekt ben ik snel weer weg. Dit soort dingen...meestal kan je er bij zulke evenementen niet zijn. En dat is een mooie manier om op de hoogte te zijn. Bij wijze van een livestream

R: Het is best veel? Het is best veel toch? Het is niet echt alsof er iets me ontgaat. Als ik dan een dag niets heb gedaan dan check ik wel wie wat heeft gepost. Als ik dan k BALLINNN zie dan check ik wel effe.

K: En als je het op social media ziet? Klik je dan ook meteen door? R: Naar de website?

K: Ja link je door dan naar de website vanuit social media?

R: Ja man zeker. Oh wacht even ik zit dan wel vaak op de website haha. K: Case closed

R: Ja hahah ik heb net gezegd van niet. Maar eigenlijk wel. Als het tof is dan check it. K: Deel je dan de artikelen ook?

R: Via Whatsapp wel.

K: Is dat het platform waarbij je artikelen deelt.

R: eeeuhm. Naja nee ik ben wel een deler. Dus als ik iets echt tofs zie dan ja. Ik denk dat mijn vrienden wel heel erg gek van me worden met al da gedeel haha.

K: Ennum als je kijkt naar de artikelen. Hoevaak zou je een nieuwe artikel willen zien op de website. R: Om je een beeld te geven. Ik dacht eerst dat jullie echt zes posts per dag plaatsen op de website. Ik check het frequent. Ik mis denk ik wel een deel.

K: En als je kijkt naar social media? R: Op insta vaker.

K: Dus Ballinnn moet vaker op Insta op insta posten? R: Naja nee ik ziet het wel. Ondanks dat ik veel mensen volg. K: Hoeveel mensen volg je dan?

R: Uhm...denk 602 mensen. In verhouding zie BALLINNN minder dan al die andere omdat die ook zo veel achterlijke dingen posten. Dus stel dat jullie twee uur hebben tussen posts dan ben ik op Insta flink aan het swipen, maar op Facebook ben ik er zo. Dat is het.

K: Ennum en als je kijkt naar de categorieeën. Op welk kanaal lees je het liefst over een bepaald categorie. Dus welke categorie zou je vaker willen zien op onze social media.

R: Ik heb geen specifieke voorkeur. Maar ik zou graag vaker muziek willen terugzien op Insta en fashion en Facebook vaker actualiteit dingen. En dat is ook hoe ik social media gebruik. Op Facebook wil ik dat soort dingen niet terug zien.

K: Wat zou je daar wel willen zien?

R: Gewoon nieuwtjes. Weet ik veel van celebrities en artiesten. Dat is wel lachen en zit ook wel binnen mij categorieën.

K: Cool. Volgend segment. Want BALLINNN gaat videocontent introduceren. R: Via?

K: Via onder andere Facebook en Youtube. Ook op insta. De videocontent is gerelateerd aan de pijlers die behandeld worden op de website. Volg je al platformen die videocontent hebben? R: hmmm vroeger wel nu niet meer. Het begint irritant te worden.

K: Waarom dat?

R: Ik lees liever. Ik denk dat ik als ik zo’n reportertje ofzo iets zie dat vind ik echt niet tof. Ik heb liever gewoon puur content zwart op wit. Zoals jullie het nu doen.

K: Want je zei al je vind nu niet meer leuk...wat

R: Ja vroeger vond ik het wel leuk. Zoals Worldstar enzo. Dumpert als het eronder valt. Vkmag. Precies

K: Wat vond je er goed?

R: Goed? Ja het boeide me, interessant. Gewoon man. Er zijn gewoon idioten op de wereld en zij brengen dat in elkaar.

K: Nu vind je het minder en je geeft aan dat je liever dingen zwart op wit wilt. Wat vond je er nu zo slecht aan dan?

R: Dat is moeilijk te zeggen toch. Wat elk zo’n website verzamelt gewoon content. K: En van die Youtube series?

R: Zou ik niet chill vinden. K: Waarom niet?

R: Ik link dat soort dingen direct aan FunX report enzo. Het is zo zwaar irritant. Boussima ofzo gaat dan weer de straat op. Zo irritant. Boussima blijft thuis haah.

K: En wat vind je van het idee dat Ballinnn videocontent gaat introduceren? R: Naja ik weet wat jullie gaan doen dus ja ik wil het wel zien.

K: Wat zou je dan graag of vaker terug willen zien als je kijkt naar alle topics op de website? R: Weet je wat ik graag terug willen zien? Maar ik weet niet of het eronder valt. Interviews man. Ik denk dat jullie dat het beste kunnen brengen en ik denk dat jullie volgers jullie de goede kant op kunnen sturen. Uhm als jullie gewoon dat soort mensen gaat interviewen waar jullie nu mee bezig zijn. Je kan niet even Pharrell bellen met yo faka ahah. Wat ik bedoel is..jullie zitten in een goede hoek, dus als jullie ook interviews gaan doen, dan zou dat wel tof zijn.

K: En los van interviews? Zou je nog andere dingen willen zien?

R: Volgens mij is mijn beeld daarvan verpest. Ik denk dan meteen aan een Pownews verslaggever of een FunX Reporter. Want ik denk dat want ik denk meteen in verslaggevers maar weet niet wat jullie gaan doen.

K: Ik kan je wel een tipje van de sluier geven. We gaan bijvoorbeeld sketches doen en interviews. R: Door jullie eigen mensen?

K: JA vanuit ons en met celebrities etcetera.

R: Ik denk dat als je het eerste wilt doen dat je het wel moet doen. Maar ik snap wel dat het vervelend voor mensen kan zijn.

K: De sketches? Wat zou een tip zijn? R: Geen idee, wordt niet als de andere?

K: En als we het gaan introduceren, hoe zou je op de hoogte worden gesteld?

R: Gewoon de verkorte versie op Insta en Facebook. En ja uhm. Gewoon kort een bondig. Wie deed dat ook alweer goed. Complex? Naja al goed. Zolang het maar kort en bondig op de website komt. Het moet je interesse wekken.

K: En via welke kanalen niet?

R: Mijn persoonlijke voorkeur? Uhm. Snapchat? Maar TV op Snapchatten kan gewoon niet. Twitter misschien. Maar daar kan ik geen uitspraken over doen want daar zit ik niet op hahha.

K: Cool. Slotwoord: Wil je nog wat dingen kwijt. R: Nee, eigenlijk niet.

K: Thanks voor het meedoen. R: No problemo.

XI. Samenvatting diepte-interview Cansu