• No results found

Totaaloverzicht producten/leveranciers

In document Domotica project (pagina 35-38)

Om duidelijkheid te scheppen hoe het productaanbod er nu uitziet en van welke leveranciers deze producten afkomstig zijn, zijn deze overzichtelijk in een tabel verwerkt. In tabel 1 hieronder is dat totaaloverzicht van de producten die het TCZ in de toekomst gaat aanbieden weergegeven. Daarnaast staat ook aangegeven van welke leverancier deze afkomstig zijn.

Leverancier Product/Productgroep

DAZA Optiscan: draadloos, vaste montage, stand alone Topscan Inactiviteitsensor NG Ontvanger Programmeerunit Optiseat Dwaaldetectie Thuiszorg Pager Jung Bewegingsmelders Aanwezigheidsmelders Funkmanagement Lichtmanagement Deurcommunicatie Jaloeziemanagement Temperatuurmanagement Basiselementen netwerktechniek

ABB Intelligent Building Control (KNX) bedraad

Zelfde soort systemen als bij Jung, maar optie bedraad Goelst Elektrische gordijnrails verschillende types en opties

LoXX Elektronisch deurvergrendeling systeem

Home control unit

Toegangscontroleapparaten Videodeur systeem

Alarmapparatuur

Bluetooth toegangscontrole

PronkErgo Hoog/laag keukens

Hoog/laag toilet

Verscheidene kleine hulpmiddelen voor in de douche/keuken Tilliften

ThyssenKrupp Traplift verschillende types en opties Tilliften

Dorma Automatische deurdrangers verschillende types en opties

Tabel 1: Overzicht productaanbod + leveranciers

Pronkergo is in de bovenstaande tabel rood gemarkeerd. Dit komt omdat deze nog niet 100% zeker in het productaanbod zit. Er zijn namelijk nog onderhandelingen aan de gang over de samenwerking.

4.4 Toekomst

Om in de toekomst mee te blijven doen op de domoticamarkt en om klanten een zo compleet mogelijk productaanbod te bieden, is het van belang dat er doorontwikkeld wordt. Het is verstandig om iemand aan te stellen die continue bezig is met de ontwikkelingen van domotica. Deze zal van tijd tot tijd nieuwe producten in het productaanbod moeten opnemen en mogelijk verouderde producten/systemen moeten verwijderen. Daarnaast zal de demoruimte ook mee moeten gaan met de ontwikkelingen. Wanneer er nieuwe producten bij komen zullen deze, als dat mogelijk is, geïnstalleerd moeten worden in de demoruimte. Op deze manier kunnen de klanten de meest recente technieken ervaren en blijft de kennis van het personeel m.b.t. het domotica aanbod up- to-date.

Meer over het continueren van het traject in de toekomst is te vinden in H6: Implementatie.

5. Demoruimte

Binnen de opzet van het domoticatraject valt ook de inrichting van de

demoruimte. Deze moet in de toekomst een goed beeld geven aan potentiële consumenten, mensen met en zonder zorgvraag. Ze moeten in deze ruimte kunnen ervaren wat domotica kan en wat de opties zijn. Daarnaast geeft de demoruimte een goed beeld van het productaanbod dat het TCZ gaat aanbieden. In dit hoofdstuk wordt onder ander besproken hoe de demoruimte is aangepakt, welke producten terug te vinden zijn in de ruimte en welk doeleinden de ruimte binnen het traject heeft.

5.1 De opzet

Om een beeld te krijgen om wat voor ruimte het gaat is hieronder de huidige situatie weergegeven. In afbeelding 1 is een plattegrond van de ruimte en enkele foto’s weergegeven. Tafel Tafel Tafel TP H H t ° Detectie Schakelaar licht TL verlichting Dubbele WCD Vetilatiesysteem Temperatuur regelaar

Afbeelding 1: Demoruimte huidige situatie

Nadat er een goed beeld gevormd is van de huidige situatie is er vervolgens contact geweest met Paree. Na het eerste gesprek met Paree is er een plan van aanpak opgesteld voor de demoruimte. Hierin is terug te vinden welke producten in de ruimte moeten komen, wat er verder moet gebeuren in de ruimte naast de installatie van de domotica, wat TCZ doet en wat Paree doet, wat de planning is en hoe het gefinancierd wordt. De taakverdeling voor de demoruimte ziet er als volgt uit:

- Paree: doet de installatie van de domoticasystemen en draagt er zorg voor dat alles functioneert zoals het hoort.

- TCZ: knapt de ruimte op: verven, inrichting, folderrek etc. , zodat deze klaar is om potentiële klanten te ontvangen.

Er zal nu niet verder op het plan van aanpak ingegaan worden. Voor meer informatie over de inhoud van het plan van aanpak en de afspraken die hiervoor gemaakt zijn, zie

bijlage IV.

5.2 Producten

In hoofdstuk 4 is het productaanbod van het TCZ al uitgebreid aan bod gekomen. Van dit productaanbod komen enkele producten in de demoruimte om de klanten domotica te kunnen laten ervaren. In tabel 1 hieronder zijn de producten/systemen die geïnstalleerd worden in de demoruimte weergegeven.

Leverancier Product/systeem

Jung Aanwezigheidsmelder in de ‘woonkamer’

Bewegingsmelder in de hal

3 Universele dimmers voor alle lichtbronnen 1 universele afstandsbediening

1 puls actor 1 deurintercom 1 beldrukpaneel

1 flatscreen met nerocast 1 radiografische termostaat

Dorma Automatische deurdranger ED 250

Goelst G-Rail gordijnsysteem

LoXX Automatisch deurvergrendelingssysteem

ThyssenKrupp Traplift

Pronkergo Hoog/Laag keuken

Tabel 1: Productoverzicht demoruimte

Pronkergo is wederom rood gekleurd, omdat deze nog niet zeker is. Hierover wordt nog onderhandeld.

De demoruimte is dus voorzien van een compleet licht- en temperatuur management systeem. Daarnaast is er een videodeur communicatie systeem met beeld. Tevens is hier een link ingebouwd naar de telefoon van de hulpdienst. Deze wordt zo in staat gesteld om vanaf haar werkplek na te gaan wie er voor de deur staat en kan vervolgens de deur openen. Verder bevat de demoruimte een automatisch deurvergrendelingssysteem en een automatische deurdranger. Deze zijn aan elkaar gekoppeld. Als men op de knop drukt om het deurvergrendelingssysteem te openen, dan reageert de deurdranger ook en zal de deur automatisch open en dicht gaan. Als laatste zit er in de demoruimte een automatische gordijnrail en traplift. Alles is te besturen middels 1 universele afstandsbediening.

In document Domotica project (pagina 35-38)