• No results found

Systeeminstellingen exporteren en importeren

U kunt PSM-systeeminstellingen exporteren en importeren - waarbij de instellingen onder de verschillende tab-bladen onder Instellingen > Systeeminstellingen gedaan worden.

Systeeminstellingen exporteren/importeren

Met exporteren en importeren kunt u bijvoorbeeld een back-up maken van instellingen of deze overzetten tussen een test- en productiesysteem.

Wat wordt er geëxporteerd?

Alle instellingen in de zichtbare tabbladen in Systeeminstellingen, met de uitzondering van het tabblad Sys-teeminformatie worden geëxporteerd en in een XML-bestand opgeslagen.

Ook de inhoud van de tabbladen die eerder zichtbaar waren en onderhouden werden worden geëxporteerd.

Voorbeeld: Stel dat u een serienummerimportconnector in uw systeem geïnstalleerd hebt. U hebt ook invoeren in de Prodcode mapping-tabel onderhouden. Later deïnstalleert u de serienummerimportconnector. Als gevolg daarvan is het tabblad Serienummers importeren niet meer zichtbaar in de Systeeminstellingen. Hoewel de Serienummers importeren niet zichtbaar is, worden de instellingen van het tabblad, evenals de invoeren in de Prodcode mapping-tabel geëxporteerd.

Een exportbestand bevat sets van verouderde instellingen die u kunt negeren. Dit zijn de instellingen die ver-schijnen met typen die beginnen met SID_, OET_, PIT_, OIT_ en DAT_.

De toestand van planners (lopend of gestopt) wordt niet geëxporteerd. De toestand van planners wordt niet ge-wijzigd door een import van systeeminstellingen. Als een planner al voorafgaand aan de import liep, blijft die gepland en na de import doorlopen.

Regels voor de import

De waarde module in het element instellingen in het importbestand moet PSM_SYS_SETTINGS zijn. De versie in het element instellingen moet overeenkomen met de waarde van Versie PSM Core in Instellingen > Sys-teeminstellingen > Systeeminformatie. Voorbeeld: Een importbestand met de versie 1.15.1 kon niet geïmpor-teerd worden in een PSM-systeem met Versie PSM Core 1.15.0.

Alle inhoud van een importbestand wordt in de systeeminstellingen van het doel-PSM-systeem geïmporteerd.

De toestand van planners (lopend of gestopt) wordt door de import niet gewijzigd. Als een planner al vooraf-gaand aan de import liep, blijft deze nog steeds gepland en na de import doorlopen. De instellingen voor het interval waarmee de planner gestart wordt kan echter door de import gewijzigd zijn.

Als het importbestand instellingen bevat van tabbladen die niet zichtbaar zijn in de Systeeminstellingen in het doel-PSM-systeem, dan worden de overeenkomstige instellingen in het importbestand geïmporteerd en in de database opgeslagen, ook al is het tabblad niet zichtbaar. Als het verborgen tabblad in het systeem zichtbaar wordt (er wordt bijvoorbeeld een serienummer-importconnector geïnstalleerd, zodat de Serienummers impor-teren zichtbaar wordt) dab worden de geïmporteerde instellingen voor het tabblad gebruikt om de velden op het tabblad op te vullen.

Back-upbestand: Wanneer u instellingen importeert, creëert PSM automatisch eerst een back-upbestand met de instellingen zoals deze voorafgaand aan de import bestonden. Het back-upbestand wordt in dezelfde map op-geslagen als het bestand dat geïmporteerd wordt. De bestandsnaam voldoet aan de onderstaande conventies, maar heeft _BACKUP toegevoegd aan het einde van het bestand.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 109 / 144

Bestanden exporteren

De XML-bestanden die door de systeeminstellingenexport gegenereerd worden, worden op deze locatie opge-slagen: <GlassFish directory root>/domains/<PSM_Domain>/config/settings. De bestandsnaam volgt deze conventie: PSM_SYS_SETTINGS_<PSM-versie>_<Tijdstempel>.xml

Voorbeeld: c:\glassfish\domains\PCE-PSM\config\settings\PSM_SYS_SET-TINGS_1.15.0_2020-01-01_09-00-00_nnn.xml

Wanneer u klikt op Systeeminstellingen importeren, geeft het systeem alle beschikbare exportbestanden weer.

U kunt ook de inhoud van de bestanden weergeven zodat u de waarden kunt controleren die vanuit een be-paald bestand geïmporteerd zouden worden.

Het XML-element instellingen toont de connectornaam en -versie:

instellingen XML-element

Elke systeeminstelling wordt geëxporteerd in een XML-structuur systemSetting:

systemSetting-element

De betekenissen van de systemSetting-elementen worden in de onderstaande tabel weergegeven.

XML-element Betekenis

<id> Een lopend indexnummer van de systeeminstelling in het bestand.

<type> De technische naam van de systeeminstelling.

<value> De waarde van elke instelling. Een lege instelwaarde wordt weergege-ven door een leeg element: <waarde/>.

Vereiste rechten

Voor het zien van de export- en importknoppen en het gebruiken van de functies moet u deze rechten hebben:

mayExportSystemSettings mayImportSystemSettings Berichten

De export- en importfuncties voor systeeminstellingen kunnen de hieronder getoonde berichten aan het Log-boekinvoeren toevoegen. In het algemeen verschijnen de berichten ook op het scherm terwijl u werkt.

Berichtnummer Berichttype Betekenis Opmerking

100800 INFO Instellingen geëxporteerd. Het bericht bevat de

"mo-dule"-naam

PSM_SYS_SETTINGS (een vaste waarde), de PSM-versie en de naam en lo-catie van het exportbe-stand.

Dit bericht wordt ook afge-geven wanneer een auto-matisch back-upbestand van bestaande instellingen gecreëerd wordt bij de im-port van systeeminstellin-gen.

100801 FOUT Export van instellingen

mislukt.

Indien beschikbaar legt een aanvullende tekst de oorzaak van de fout uit.

Berichtnummer Berichttype Betekenis Opmerking

100802 WAARSCHUWING Geen instellingen

gevon-den om te importeren.

U hebt geprobeerd de in-stellingen te importeren vanuit een leeg of ongeldig bestand.

100803 FOUT Import van instellingen

mislukt.

Kan bijvoorbeeld gebeuren als u instellingen van een oudere versie van PSM in een nieuwer PSM-systeem probeert te importeren.

Indien beschikbaar legt een aanvullende tekst de oorzaak van de fout uit.

100804 INFO Instellingen geïmporteerd. Het bericht bevat de vaste

waarde PSM_SYS_SET-TINGS, de PSM-versie en de naam en locatie van het exportbestand.

Workflow van export/import van systeeminstellingen Systeeminstellingen exporteren:

1. Open Instellingen > Systeeminstellingen.

2. Selecteer Systeeminstellingen exporteren om de export te genereren.

Een bericht dat soortgelijk is aan deze, bevestigt het succes van de export: Instellingen van PSM_SYS_SETTINGS met versie 1.15.0 geëxporteerd naar C:\CI\tools\glassfish4\glassfish\do-mains\domain1\config\settings\PSM_SYS_SETTINGS_1.15.0_2020-01-15_12-44-50_133.xml.

Systeeminstellingen importeren:

1. Open de Systeeminstellingen in het PSM-systeem waarin u de instellingen wilt importeren.

2. Selecteer Systeeminstellingen importeren. Het systeem presenteert een lijst van de importbestanden van waaruit u kunt selecteren.

Selecteer de knop Weergeven als u de inhoud van het bestand wilt bekijken voordat u deze importeert .

3. Klik op Importeren om het bestand te importeren.

Er wordt altijd een automatische back-up van de huidige instellingen gemaakt. Een bericht dat soortgelijk is aan deze, rapporteert de naam en locatie van het back-upbestand: Instellingen van PSM_SYS_SETTINGS met versie 1.15.0 geëxporteerd naar C:\CI\tools\glassfish4\glassfish\domains\domain1\config\set-tings\PSM_SYS_SETTINGS_1.15.0_2020-01-15_12-49-20_895_BACKUP.xml.

Een bericht dat soortgelijk is aan deze, bevestigt het succes van de import: Instellingen van

PSM_SYS_SETTINGS met versie 1.15.0 geïmporteerd van C:\CI\tools\glassfish4\glassfish\domains\do-main1\config\settings\PSM_SYS_SETTINGS_.15.0_2020-01-15_12-49-21_435.xml.

De geïmporteerde instellingen worden automatisch opgeslagen.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 111 / 144

13 Instellingen voor alle lijnen

In het menu Settings > Instellingen voor alle lijnen geselecteerd worden.

Dit is een alternatief voor het definiëren van deze instellingen met de "STANDAARD"-lijn in PLM (zie PLM-hand-leiding voor meer informatie).

13.1 Serienummerbeheer

Instellingen> Instellingen voor alle lijnen > Serienummerbeheer

Als dit selectievakje is geactiveerd zullen de lijnen serienummerbereiken gebruiken die zijn geïmporteerd uit een systeem van niveau 4; als het gedeactiveerd is, genereert PLM eigen serienummerbereiken.