• No results found

PSM wordt aangeboden met drie licentiemodellen, PSM Standard, PSM Professional en PSM Enterprise.

PSM Standard is het volledig functionele PSM-aanbod voor nieuwe klanten en klanten met kleinere installaties.

PSM Standard biedt alle productiebeheerfunctionaliteit van PSM Enterprise, maar dan met een beperkte omvang die een gunstige prijs mogelijk maken.

Met PSM Standard kunt u tot twee productielijnen beheren, waarbij een lijn met een geïnstalleerde master-in-stantie van PLM met de bijbehorende slave-systemen overeenkomt. Als het platform voor de centrale PCE-data-base ondersteunt PSM Standard Microsoft SQL Server. PSM Standard ondersteunt het onbeperkte gebruik van standaardmodules en -connectoren voor serienummer, order, en productimport en orderexport voor een functio-naliteit zoals Active Directory-ondersteuning.

PSM Professional is voor klanten die middelgrote installaties willen gebruiken zonder in de aanpasbaarheid van PSM Enterprise te hoeven investeren. Met PSM Professional kunt u tot zes productielijnen beheren. Als het platform voor de centrale PCE-database ondersteunt PSM Professional Microsoft SQL Server. PSM Professional ondersteunt het onbeperkte gebruik van standaardmodules en -connectoren voor serienummer, order, en pro-ductimport en orderexport voor een functionaliteit zoals Active Directory-ondersteuning.

PSM Enterprise, laat klanten, met zijn veelzijdigheid en zijn vermogen om maatwerk te ondersteunen, grote productielocaties beheren en complexe beheervereisten adresseren. PSM Enterprise maakt onbeperkte produc-tielijnen mogelijk en ondersteunt zowel Microsoft SQL Server als de Oracle Database. Zowel standaard als op maat gemaakte connectoren en aanvullende modules kunnen met PSM Enterprise gebruikt worden.

De onderstaande tabel toont de verschillen in het toepassingsbereik in de PSM Standard en de PSM Enterprise-licentiemodellen.

Toepassingsgebied attribuut PSM Standard PSM Professional PSM Enterprise

Aantal productielijnen 2 6 Onbeperkt

Ondersteunde databasesystemen Microsoft SQL Server Microsoft SQL Server Microsoft SQL Server de Oracle-database Beschikbare connectoren en modules Standaard Standaard Standaard en

aange-past

Alle connectoren en modules zijn beschikbaar voor PSM Enterprise. Deze lijst toont de standaardmodules en -connectoren die voor PSM Standard en PSM Professional beschikbaar zijn:

Aanvullende taalmodule, voor het toevoegen van een nieuwe taal aan PSM

De Russische Cryptocode-module, voor productie met CTC’s voor de Russische market De Tracelink- en Arvato-multi-tenancymodules

De LDAP/Active Directory-module voor gebruikersauthenticatie en rechtengroepstoewijzing met een Active Directory

De XML-orderimport- en productimportconnectoren voor XPath-imports van orders en producten De Arvato CMO-serienummerimport- en orderexport-connectoren

De SAP ATTP-serienummerimport- en orderexport-connectoren De SAP ICH-serienummerimport- en orderexport-connectoren De Tracelink-serienummerimport- en orderexport-connectoren.

Alle andere modules en connectoren vereisen PSM Enterprise.

Hoewel de hier verstrekte informatie op het moment van publicatie accuraat is, kunnen de licentievoorwaarden aan verandering onderhevig zijn. Controleer daarom de licentiedocumenten of neem contact op met PCE voor de meest actuele informatie.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 9 / 144

2 Vereisten aan apparatuur en software 2.1 Vereisten voor de PSM Database Server

2.1.1 Hardware

Processor: Intel® Xeon® 5630-serie of beter Minimum RAM: 8 GB, nog beter is 16 GB Ruimte op de harde schijf: 1 TB

2.1.2 Software

LET OP

Engelse taalinstellingen

De databaseserver moet met Engelse taalinstellingen geïnstalleerd worden om te voorkomen dat database-instellingsscripts niet werken.

Vereiste RDBMS:

Minimale vereisten: Microsoft® SQL Server™ 2014, standaard editie met SQL Server Authentication en Da-tabase Admin Account (N.B.: Het wachtwoord van dit account mag niet verlopen).

Aanbevolen voor de globale PCE-database: Microsoft® SQL Server™ 2016. Aanbevolen voor de local ca-che-PCE-database: Microsoft® SQL Server™ 2016 Express op Windows 10.

De SQL Server Agent-dienst in de Windows-host is vereist

De verzameling van de MSSQL-server en -database moeten hetzelfde zijn. De volgende verzamelingen zijn toegestaan:

Latin1_General_CS_AS Latin1_General_BIN2

LET OP

De ingebouwde "sa"-gebruikersaccount in MS SQL Server voor PSM mag niet gebruikt worden

Om veiligheidsredenen raden we het gebruik van de ingebouwde "sa"-gebruikersaccount in Microsoft SQL Server voor het opbouwen van de verbindingspool van de PSM-applicatie met de gegevensbank sterk af. We raden u aan om in plaats daarvan een andere gebruikersac-count (bijvoorbeeld psm_user) te creëren die de "db_owner"-rol voor de PSM-database heeft.

LET OP

Wijziging collatie in bestaande installaties

Het gebruik van hoofdlettergevoelige collatie, zoals hierboven vermeld, is altijd de voor-keursinstelling geweest, maar sommige MSSQL DB-installaties weken hiervan af. Als u op dit moment een globale database gebruikt met een niet-hoofdlettergevoelige instelling en uw systeem een upgrade geeft, moet eerst geanalyseerd worden of gegevens die zich al in het systeem bevinden fouten veroorzaken wanneer de collatie naar hoofdlettergevoelig wordt gewisseld. Indien enige uitvoer, hetzij van gebruikers of systemen, erop vertrouwt om niet hoofdlettergevoelig gekoppeld te worden, kan de werkstroom onderbroken worden. Samen-gevat moet het wijzigen van de collatie in bestaande systemen een op risico gebaseerde be-slissing zijn die per geval bekeken wordt.

2.1.3 Ruimteberekening DB

Sommige tabellen laten wellicht aanzienlijke groei zien, afhankelijk van uw instellingen en werkstroom. De da-tabasebeheerder moet letten op de omvang van de database en indien nodig de gegevens archiveren.

Voorbeeld

Deze tabellen zullen gedurende de productie in omvang toenemen:

tbl_logs: bevat alle loggegevens en zal in de loop der tijd groeien. De groei is meestal gemiddeld, maar kan aanzienlijk toenemen wanneer zich problemen voordoen tijdens de productie.

tbl_ordersunits en tbl_ordersunits_ext: groeien in de loop der tijd, afhankelijk van het aantal geproduceer-de artikelen.

tbl_prodcodenumberlists: groeit in de loop der tijd, afhankelijk van het aantal serienummerlijsten dat in het systeem geïmporteerd wordt.

tbl_prodcodecryptolists: groeit in de loop der tijd, afhankelijk van het aantal Russische serienummers en overeenkomstige cryptocodes dat in het systeem geïmporteerd wordt.

Daarna volgt een berekening van de tabelgrootte voor 200 miljoen serienummers.

id BIGINT

DataType INT is 32 bit = 4Byte DataType BIGINT = 64 bit = 8Byte DataType date = 8Byte

NVarchar(20) = (20 * 2) + 2 Bytes = 42Bytes 3 bits worden opgeslagen als 1 Byte

Dit komt neer op 99 Bytes per record.

99 * 200000000 = 19800000000 Bytes = 18,44 GB

Let erop dat de DB-prestaties afhankelijk zijn van de grootte van de tabellen.