• No results found

Orderverwerking onder Russische regelegeving

Vanaf 2019 moeten farmaceutische bedrijven die aan de markt voor de Russische Federatie leveren voldoen aan een nieuwe reeks etiketteringsvoorschriften. In wezen vereist deze regelgeving dat elke product-sGTIN (se-rienummer en GTIN) bij de laagste serialisatierang (meestal de artikelrang) begeleid wordt door een speciaal gegenereerde crypto-code en sleutelidentificator.

Een crypto-code is een cryptografische handtekening die de sGTIN van een product codeert bij de laagste gese-rialiseerde rang, samen met andere informatie versleutelt. Productetikettering bij de laagste gesegese-rialiseerde rang moet niet alleen de sGTIN bevatten, maar ook de crypto-code en cryptosleutel.

Dit onderdeel legt de implementatiewijzigingen uit die zijn gedaan om orderbeheer volgens de nieuwe Russi-sche regelgeving te ondersteunen. We beschrijven ook de werkstroom voor orderbeheer onder RussiRussi-sche regel-geving.

Implementatie

De onderstaande tabel vermeldt de belangrijkste functies die geïmplementeerd zijn om aan de regelgeving van de Russische Federatie te voldoen.

Implementatiefunctie Beschrijving

Databaseschema 2.3 Dit databaseschema voegt tabellen en relaties toe voor het associëren van sGTIN’s en crypto-codes en voor het beheren van crypto-codes.

"Russische" GTIN’s U kunt GTIN's als relevant voor de Russische markt markeren. Deze aandui-ding activeert functies voor het downloaden van crypto-codes en sleutels en om ze met sGTIN's te associëren.

"Russische" GTIN’s kunnen alleen gebruikt worden met producten bedeld die zijn voor de markt van de Russische Federatie. Het is niet mogelijk om de-zelfde GTIN voor Russische en andere markten te gebruiken.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 67 / 144

Implementatiefunctie Beschrijving Toewijzingstabel van sGTIN's

aan crypto-codemodules

De systeeminstellingen Serienummerimport bieden een tabel die een klant en een Russisch-relevante GTIN associëren aan een module voor het verkrij-gen van crypto-codes en sleutels. Deze moduleassociatie is ter aanvulling op de associatie van een GTIN met een serienummerimportmodule.

De tabel maakt het mogelijk om een afzonderlijk verzoek voor crypto-codes in te dienen, waar dit niet met het verzoek voor serienummers geïntegreerd is.

Uitbreiding van serienummerim-portmodules

MDLP CTC (crypto-code) im-portconnector

Afhankelijk van de serienummerleverancier, kunnen crypto-codes met serie-nummers geïmporteerd worden of moeten ze mogelijk afzonderlijk geïmpor-teerd worden.

Er is een crypto-codeconnector voor onafhankelijke verzoeken van crypto-co-des voor een set sGTIN's. Deze connector kan ook gebruikt worden voor het verkrijgen van zowel serienummers als hun bijbehorende crypto-codes.

Crypto-codes (en optioneel ook serienummers) worden verkregen vanaf het MDLP-systeem van het Center for Advanced Technology Development (CRPT) in de Russische Federatie.

Het met de hand importeren van serienummers en crypto-codes met Beheer

> Beheer serienummer > Serienummers importeren wordt in het alge-meen ondersteund. Voor "Russische" GTIN’s, zijn er extra velden voor het in-voeren van de crypto-code-importmodule en klantconfiguratie.

Let erop dat serienummers voor "Russische" GTIN's een lengte van 13 tekens moeten hebben.

Planner voor polling-verzoeken Als crypto-codes niet met serienummers geïmporteerd worden, dan is het noodzakelijk om een asynchroon verzoek voor de crypto-codes in te dienen.

Vanwege de benodigde tijd voor het genereren van crypto-codes voor een set sGTIN's, is het niet mogelijk om in een verzoek op het antwoord te wachten.

In plaats daarvan retourneert de crypto-codeverschaffer een verzoek-ID, wel-ke PSM opslaat voor polling.

PSM heeft een planner geïmplementeerd die polling beheert met behulp van de ID van een asynchroon verzoek totdat de gevraagde crypto-codes geïm-plementeerd kunnen worden. Wanneer de voor een verzoek gespecificeerde wachttijd verstreken is, geeft de polling-planner het verzoek opnieuw uit, in-dien nodig meerdere malen, en beheert het antwoord.

Productieondersteuning Verbeterde DMX-codering om de crypto-code en crypto-codesleutel in Data-matrix-codes te omvatten.

Dynamische application identifiers AI 91 (crypto-codesleutel) en AI 92 (cryp-to-code). De DMX van een "Russisch" artikel specificeert AI's 01, 21, 91 en 92.

Verbeteringen van bepaalde Smart Camera, High Resolution Camera en prin-tercores/-drivers voor het afdrukken en lezen van codes met crypto-codes.

Orderexport-verzendmodule PSM biedt een verzendmodule voor exports. De module kan afzonderlijke modules verzenden - bijvoorbeeld voor orderexport en voor CRPT-rapportage - indien nodig, om alle meldingen in een orderexport uit te voeren. De modu-le is geïmpmodu-lementeerd als een multitenancy-modumodu-le, zodat de modumodu-le voor meerdere klanten kan verzenden. Het is ook in PSM geïntegreerd; er is geen afzonderlijke installatie voor nodig.

Implementatiefunctie Beschrijving Planner voor het opschonen van

crypto-codes

De regelgeving van de Russische Federatie vereist dat crypto-codes na hun gebruik niet bewaard worden.

PSM verschaft een nieuwe planner voor het regelmatig controleren op serie-nummers die gebruikt zijn en die niet in de verwerking van de local cache vastgehouden worden. De bijbehorende crypto-codes worden vervolgens ver-wijderd.

Vanwege hun tijdelijke aard, worden cryptocodes niet in PSM of PLM weerge-geven. Ze worden bijvoorbeeld niet weergegeven in een orderhiërarchie of in de Hiërarchie orderresultaat. U kunt ze weergeven door het scannen van een DataMatrix-code in de Informatie tonen van een globaal handscanner-apparaat in PLM.

PLM Direct Ook PLM Direct is verbeterd ter ondersteuning van productie conform de re-gelgeving van de Russische Federatie.

Werkstroom

Produceren voor de Russische Federatie verloopt als volgt:

Instellen en import van serienummer/crypto-code

1. Instellen van de planner voor de pollingverzoeken in de Systeeminstellingen. Deze planner beheert de asynchrone verzoeken voor crypto-codes door de CTC Import Connector van MDLP bij de Russische CRPT.

Het beheert ook asynchrone verzoeken voor crypto-codes door de TraceLink CTC Import Connector.

Let op: Niet vereist als u alleen serienummer-importmodules gebruikt die zowel serienummers als de bijbe-horende crypto-codes en sleutels importeren. Zie voor meer informatie [Serienummers importeren   pagi-na 105].

2. Instellen van de CTC Purge Scheduler in de Systeeminstellingen. Deze planner verwijdert crypto-codes nadat ze gebruikt zijn. De regelgeving van de Russische Federatie vereist dat ze na gebruik niet bewaard worden. De serienummerss die gebruikt worden voor artikelen voor de markt van de Russische Federatie worden niet beïnvloed.

3. Identificeer de artikelrang-GTIN's die geen crypto-codes nodig hebben. Markeer dergelijke GTIN's als Rus-sisch-relevant in Beheer serienummer.

Opmerkingen:

Russische codering wordt alleen ondersteund voor GTIN's bij artikelrang.

“Russische" GTIN’s mogen niet voor andere markten dan de Russische markt gebruikt worden. Een

"Russische" GTIN heeft altijd een bijbehorende crypto-code en sleutel.

Als u een GTIN die al niet-Russische serienummers als “Russisch” verklaart, worden de bestaande serie-nummers verweesd. Ze worden niet gebruikt. Evenzo verwezen, bij het verwijderen van de Russische toewijzing vanaf een GTIN, alle serienummer en crypto-codes die mogelijk als geïmporteerd zijn.

4. Wijs elke "Russische" GTIN toe aan de juiste serienummerimportmodule in de instellingen Serienummers importeren . Doe dit in de Prodcode mapping-tabel.

Deze instelling specificeert de serienummerimportmodule die gebruikt moet worden voor het automatisch importeren van serienummers met de SN-importplanners.

5. Wijs elke "Russische" GTIN toe aan de juiste crypto-code-importmodule in de CTC GTIN-toewijzingstabel.

Het effect van de tabel is om een optionele tweede module-aanroep aan het proces van het importeren van serienummers voor "Russische" GTIN's toe te voegen. De crypto-code-importmodule zorgt voor het toevoe-ren van de geïmporteerde serienummers aan de Russische CRPT en het verzoeken van crypto-codes en sleutels voor de serienummers en GTIN. Niet alle serienummerimportmodules hebben een afzonderlijk ver-zoek voor crypto-codes nodig; het handhaven van deze tabel is niet in alle gevallen nodig.

Voor elke Russische GTIN wordt het CTC-verzoek automatisch getriggerd nadat de verzochte serienummers door de automatische serienummerimporttaak geïmporteerd zijn. Aangezien een afzonderlijke CTC-import asynchroon is, zijn de crypto-codes alleen beschikbaar nadat de uiteindelijke download van de gevraagde CTC's door de polling-planner getriggerd zijn. De polling-planner draagt zorg voor de poging crypto-codes en sleutels te downloaden, totdat alle verzochte CTC's beschikbaar zijn.

Totdat de download is voltooid, worden de geïmporteerde serienummers weergegeven als In behandeling in het Lijstoverzicht serienummer.

Voor meer informatie over het invullen van deze tabel, raadpleegt u [Serienummers importeren   pagi-na 105].

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 69 / 144

6. In Beheer serienummer stelt u het poolminimum en -maximum van "Russische" GTIN's in zodat de auto-matische import serienummers en crypto-codes voor de GTIN's verzoekt.

U kunt het Lijstoverzicht serienummer gebruiken om de status van uw geïmporteerde serienummers te zien. De kolom Beschikbaar toont het aantal serienummers dat gereed is voor productie.

De “Russische” sGTIN's zijn nu gereed voor gebruik in productie.

Productie met sGTIN's en crypto-codes

Let op het volgende wanneer u voor de markt van de Russische Federatie produceert:

1. Uw orderdefinitie voor productie voor de markt van de Russische Federatie mag niet alleen application identifiers 01 en 21 bij de atikelrang bevatten.

In uw order moet u ook AI's 91 (crypto-codesleutel) met een lengte van 4 en 92 (crypto-code) met een lengte van 44 tekens (of 88 tekens, nog niet duidelijk op het moment van schrijven; PSM wordt met de juiste lengte geïnstalleerd) definiëren bij de atikelrang (laagste geserialiseerde rang). AI’s 91 en 92 zijn niet nodig bij een andere rang.

Uw definitie van AI 21 (serienummer) moet de lengte instellen naar 13.

2. Voor “Russische” GTIN's worden alleen geaggregeerde orders ondersteund.

3. In uw orderdefinitie moet het serialisatie-algoritme bij de laagste serialisatierang (meestal de artikelrang) ingesteld zijn naar RUSSIA.

Voor artikelen die zijn voorgedrukt met een sGTIN, crypto-code en sleutel, moet het serialisatie-algoritme in-gesteld worden naar PCPOOL voor serienummers die gevalideerd moeten worden of PCLIST voor serie-nummers die gelezen en opgeslagen moeten worden. Voor de voordrukscenario's, moet de SMC (320) in-gesteld zijn naar PRINT_INSPECTION met modi Alleen-lezen en Wildcard ingeschakeld.

4. Bij de laagste serialisatierang moet de DMX-definitie van de etiketprinter en verificatiecamera insteld worden om AI's 91 en 92 in te stellen. De regelgeving van de Russische Federatie vereist dat de crypto-code de sGTIN begeleidt.

Standaard definieert PLM een Russische DMX als 01-21-91-92-17-10. Volgens de Russische regelgeving zijn AI's 10 en 17 optioneel en zijn de andere verplicht.

Als er geen crypto-codes beschikbaar zijn voor de sGTIN's die u wilt produceren, toont PLM een bijbeho-rend bericht en wordt de productie niet gestart.

Om AI's 91 en 92 te accommoderen, moeten artikelen met een grotere DMX dan in het verleden gebruike-lijk was afgedrukt worden. Op dit moment ondersteunen de printerdrivers van Wolke, Domino en REA en de Series 3 SMC’s, en de HRC 2 (50 MB resolutie) het afdrukken en lezen van de grotere grotere DataMatrix-codes. Zie de gegevensbladen van PLM en de apparaten voor actuele en officiële informatie.

Met Wildcards uitgeschakeld, stuurt PLM een referentie naar 21-91-92 naar een SMC voor codeverificatie.

5. Bij rangen hoger dan de artikelrang, is de productie ongewijzigd.

Aangezien de regelgeving van de Russische Federatie (op het moment van schrijven) vereist dat crypto-co-des verwijderd worden zodra ze gebruikt zijn, zijn crypto-cocrypto-co-des alleen zichtbaar op afgedrukte artikeletiket-ten. De weergave Hiërarchie tonen vertoont geen crypto-codes. Het scannen van een fysieke DataMatrix-code met een handscanner toont echter de crypto-DataMatrix-code en sleutel in de weergave Informatie tonen van de globale handscanner.

Crypto-codes worden ook niet geëxporteerd en worden niet gearchiveerd.