• No results found

Opnieuw creëren van klantdefinities na een upgrade met veranderingen in

13.3 Rangbeschrijvingen

15.1.1 Multitenancy

15.1.1.5 Opnieuw creëren van klantdefinities na een upgrade met veranderingen in

gewij-zigd, moet u uw bestaande multitenant-klantdefinities opnieuw creëren. De reden hiervoor is dat in multitenancy veranderingen in de module-instellingen niet automatisch aan bestaande klantdefinities doorgegeven kunnen worden.

De procedure die gevolgd moet worden voor het opnieuw creëren van klantdefinities wanneer u een dergelijke module-upgrade uitvoert is als volgt:

1. Documenteer en verwijder alle bestaande klantdefinities.

2. Wis de Glassfish-cache.

Dat wil zeggen, verwijder de inhoud van de gegenereerde map in de Glassfish-mappenstructuur:

\glassfish4\glassfish\domains\PCE-PSM\generated.

3. Creëer elk van de klantdefinities van de betreffende module opnieuw.

Voorbeeld: Als een upgrade van de Tracelink-orderexport-multitenancy-module een nieuwe instelling introdu-ceert, moet u elk van de klantdefinities die u eerder voor deze module hebt ingesteld opnieuw creëren.

In de nieuwe klantdefinities kunt u elke vereiste instelling voor de nieuwe moduleparameter maken. Het op-nieuw creëren van klantdefinities is zelfs noodzakelijk als de op-nieuwe module-instelling een geschikte standaard-waarde verschaft of in uw geval niet ingesteld hoeft te worden.

15.1.1.6 Serienummers importeren

15.1.1.6.1 Serienummers automatisch importeren

Opmerking: Dit onderdeel beschrijft de procedure voor het importeren van serienummers voor een “normale”

GTIN. Voor instructies over het importeren van serienummers voor een “Russische” GTIN, ziet u [Serienummers importeren   pagina 105].

Voor het importeren van serienummers moet u een productcodetoewijzingskaart creëren. Met deze toewijzings-kaart definieert u welke module verantwoordelijk voor het importeren van serienummers voor een productcode en klant.

Voorwaarden

Klanten zijn al gecreëerd. Zie ook het hoofdstuk [Een klantconfiguratie creëren   pagina 119].

Productcodes zijn beschikbaar. Zie de PSM-gebruikershandleiding, hoofdstuk [Productcodenummers   pa-gina 91].

Procedure

1 Ga naar Instellingen > Systeeminstellingen > sectie Serienummers importeren.

2 In het onderdeel Prodcode-toewijzingstabelselecteert u vanuit de vervolgkeuzelijsten de combinatie van productcode, module en klant waar u de toewijzing voor wilt creëren.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 121 / 144

3 Klik op Creëer mapping.

Instellingen > Systeeminstellingen > Serienummers importeren > sectie Productcodetoewijzingstabel De Productcodetoewijzing wordt gecreëerd en aan het einde van de tabel ingevoegd.

Met de verstrekte klantconfiguraties en productcodetoewijzingskaasten, kan de PSM automatisch serienum-merimports via de planner uitvoeren. Voor uitgebreide instructies voor het configureren van een automati-sche serienummerimport, raadpleegt u het hoofdstuk "[Moduletrigger via planner   pagina 127]".

Voorbeeld

In het onderstaande voorbeeld importeert de module Multitenancy Tracelink SN Import serienummers voor de getoonde productcodes met behulp van de klantconfiguratie met de naam mycustomer.

Instellingen > Systeeminstellingen > Serienummers importeren Zie ook

Serienummers handmatig importeren   pagina 122 15.1.1.6.2 Serienummers handmatig importeren

Opmerking: Dit onderdeel beschrijft de procedure voor het importeren van serienummers voor een “normale”

GTIN. Voor instructies over het importeren van serienummers voor een “Russische” GTIN, ziet u [Serienummers importeren   pagina 82].

Om een ​​handmatige serienummerimport te starten:

1 Open Beheer > Beheer serienummer > Serienummers importeren.

Het onderstaande voorbeeld toont een import van een GTIN-productcode dat de klantconfiguratie met de naam "Customer D" gebruikt uit de Multitenancy Tracelink SN Import Module.

Beheer > Beheer serienummer > Serienummers importeren 2 Klik op Import.

Serienummers worden in de PCE-database geïmporteerd. U kunt de serienummers zien/openen op Beheer

> Beheer serienummer > Overzicht serienummer of Beheer > Beheer serienummer > Lijstoverzicht se-rienummer afhankelijk van welke module en configuratie is gebruikt om sese-rienummers te importeren.

Zie ook

Serienummers importeren   pagina 105 15.1.1.7 Orders exporteren

15.1.1.7.1 Orders automatisch exporteren

1 Ga naar Instellingen > Multi-pachtmodules > <Multitenancy-module voor orderexport>. Indien geïnstal-leerd kunt u bijvoorbeeld ook de Multitenancy Tracelink Order Export selecteren.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 123 / 144

2 Selecteer het tabblad van de klant waarvoor u de klantconfiguratie wilt definiëren of een nieuwe klant wilt creëren. Zie het hoofdstuk [Een klantconfiguratie creëren   pagina 119].

Voorbeeld van klantconfiguraties voor Multitenancy Tracelink Order Export

3 Definieer alle noodzakelijke module-instellingen die voor de orderexport vereist zijn en klik op Opslaan.

Voor meer informatie over de specifieke module-instellingen, raadpleegt u de gebruikershandleiding van de singletenancy-module.

4 Om een product aan een klantconfiguratie toe te wijzen gaat u naar Beheer > Productbeheer > Producten bewerken en selecteert u een Eigenaarnaam die met de gewenste klantconfiguratienaam correspondeert.

Beheer > Productbeheer > Producten bewerken.

De eigenaarnaam wordt in de productgegevens in de AI R51 opgeslagen.

5 Optioneel: u kunt de naam van de producteigenaar AI R51 wijzigen in het formulier Master Data. Zie ook [AI’s met speciaal gedrag tijdens exporteren   pagina 127].

Voorbeeld van een product dat is toegewezen aan klant A.

6 Om te definiëren welke in PSM geïnstalleerde module verantwoordelijk is voor het exporteren van de order gaat u naar Beheer > Orderbeheer > Orders bewerken en selecteert u de Bestemmingsmodule.

Beheer > Orderbeheer > Orders bewerken

De bestemmingsmodule wordt in de AI R50 in de ordergegevens opgeslagen. Zie ook [AI’s met speciaal gedrag tijdens exporteren   pagina 127].

PSM kan nu automatisch multitenancy-orderexports uitvoeren. Voor uitgebreide instructies voor het configu-reren van een automatische orderexport, raadpleegt u het hoofdstuk "[Moduletrigger via planner   pagi-na 127]".

15.1.1.7.2 Orders handmatig exporteren

Voor het starten van een ​​handmatige orderexport:

1 Openen Beheer > Orderbeheer > Order exporteren voor doelklant.

2 Na een consistentiecontrole van de order kunt u uit deze module een multitenancy-orderexportmodule selec-teren en een klantconfiguratie.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 125 / 144

In het onderstaande voorbeeld wordt de order geëxporteerd van de Multitenancy Tracelink Order Export Module met behulp van de klantconfiguratie met de naam "Klant B".

Beheer > Orderbeheer > Order exporteren voor doelklant.

3 Klik op Exporteren.

De order die u heeft geselecteerd wordt geëxporteerd naar de bron die wordt geïdentificeerd door de instellin-gen in de klantconfiguratie van de geselecteerde module. In dit voorbeeld is het de klantconfiguratie "Klant B” van de "Multitenancy Tracelink orderexport".