• No results found

Taal

De taal van de PSM GUI wijzigen:

1 Open Instellingen > Systeeminstellingen > Algemene instellingen.

2 Klik de geïnstalleerde taal, bijvoorbeeld Engels. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu:

Instellingen > Systeeminstellingen > Algemene instellingen (taal)

3 Selecteer de taal die u weergegeven wilt hebben en klik op Opslaan.

Als gevolg wijzigt GUI-taal van de PSM naar de geselecteerde taal. Een nieuwe login is niet noodzakelijk.

Taal controletraject

Gebruik deze instelling om de taal op te geven waarin systeemgerelateerde logboekberichten naar het controle-logboek (het Logboekinvoeren) geschreven worden. Indien er geen specificatie is, dan gaan de instellingen automatisch naar het Engels.

Instellingen > Systeeminstellingen > Algemene instellingen selecteert de Taal controletraject

Voorbeeld: Indien u zich bijvoorbeeld in Noorwegen bevindt, maar de Windows-systeemtaal Engels is, dan kunt u deze instelling gebruiken om systeemgerelateerde logboekberichten in het Noors in plaats van in het En-gels te laten schrijven.

Display ProductGTIN_Link activeren

Activeer deze optie om product-GTIN-associaties in de lijst GTINNummers bewerken weer te geven.

Als de optie niet geactiveerd is, dan toont GTINNummers bewerken alleen GTIN-nummers:

Instellingen > Systeeminstellingen > Algemene instellingen > Display ProductGTIN_Link activeren

Als u de optie activeert, toont GTINNummers bewerken de associaties tussen producten en GTIN’s. De product-naam komt eerst, gevolgd door de GTIN tussen haakjes. Dergelijke associaties ontstaan wanneer u AI 01 aan een productdefinitie toevoegt. Hoewel de kolomnaam gewijzigd is naar Productnaam, kunt u filteren op zowel productnamen als GTIN’s:

Instellingen > Systeeminstellingen > Algemene instellingen > Display ProductGTIN_Link activeren

Het gebruikersrecht mayChangeActivateDisplayProductGtinSetting is vereist om deze instelling te wijzigen.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 99 / 144

Logboekinstellingen

Instellingen > Systeeminstellingen > Algemene instellingen > Logboekinstelling

Logboekinvoeren worden altijd naar de tabel Logboekinvoeren in het menu Logboekinvoeren geschreven. In de Loginstelling kunt u instellen of logboeken met bepaalde logboekniveaus ook geregistreerd moeten worden naar het logboekbestand van de applicatie.

Eudralex-registratie van redenen voor veranderingen

De Eudralex-regelgeving voor geneesmiddelproducten vereist dat PSM in staat is de reden voor een verandering aan de instellingen en parameters van het systeem kan registreren. Met het selectievakje Activeer registratie van reden voor verandering kunt u verplichte registratie van veranderingen aan de configuratie van PSM in- of uitschakelen.

Instellingen > Systeeminstellingen > Algemene instellingen

Als u het selectievakje markeert moet een gebruiker die de configuratie van PSM verandert, bijvoorbeeld door een systeeminstelling te veranderen of een nieuwe GTIN te definiëren, de reden voor de verandering registreren in ofwel het veld Reden voor verandering of het dialoogvenster voor reden voor verandering. Welke vorm van veranderingsregistratie verschijnt is afhankelijk van gebruiksaspecten van de gebruikte functie. De gebruiker moet een reden voor verandering die ten minste vijf tekens lang is registreren. Anders wordt de configuratiever-andering geweigerd.

Indien geactiveerd, wordt de reden voor een verandering bijgevoegd aan de logboekinvoer die de verandering documenteert.

Als u de instelling van het selectievakje verandert, ververs dan PSM in de browser om de wijziging in uw sessie te activeren.

De veranderingen voor welke een reden gevraagd wordt (als deze functie geactiveerd is) zij als volgt:

Systeeminstellingen Instellingen voor alle lijnen

Module-instellingen (modulespecifiek) Multi-pachtmodules (modulespecifiek) Producten bewerken en productvelden Orders bewerken en ordervelden ProductCodeNummers bewerken

AI Management (AI Beheer)

Voor meer informatie ziet u hoofdstuk 9 van https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/files/eudralex/vol-4/an-nex11_01-2011_en.pdf

De machtiging mayChangeLogReasonForChangeFlag is vereist voor het veranderen van de instelling van het selectievakje.

Triggervertraging

De vertragingstijd voordat een gegevenstabelfilter wordt getriggerd wordt ingesteld in het veld Vertraging voor tabelfilters (ms) triggeren.

Resultaten automatisch voltooien

Om het aantal automatisch voltooiingshints bij het zoeken naar een ordereenheid te regelen wordt de instelling Limiet automatisch voltooien van resultaten gebruikt. De standaardwaarde voor deze instelling is "10" en kan gewijzigd worden naar een maximum van "30" hints. Als er meer hints beschikbaar zijn wordt aan het ein-de van alle hints een tekst weergegeven. Zie ook het hoofdstuk [Zoeken op orein-dereenheid   pagina 66].

Sneltoets voor het verversen van de getoonde gegevens

Met deze instelling kunt u een sneltoets selecteren die gebruikt kan worden om beeldschermen handmatig te verversen; ze worden niet automatisch ververst. Als de instelling naar F2 is, zal het indrukken van F2 geduren-de het weergeven van bijvoorbeeld het Logboekinvoeren het beeldscherm bijwerken met eventuele nieuwe log-boekmeldingen die beschikbaar zijn.

Niet alle F-toetsen zijn beschikbaar, aangezien sommige al gebruikt worden voor andere functies in gangbare internetbrowsers zoals Edge, Chrome of Firefox.

Instellingen voor het vastleggen van een probleem

Met de functie Een probleem in het logboek vermelden kunt u informatie vanuit GlassFish en PSM verzamelen om te helpen met de analyse van een probleem dat zich kan voordoen. In de onderstaande tabel worden de re-levante instellingen weergegeven:

Instelling Gebruik Opmerking

MT-service logboekpad Specificeert de map waarin Een probleem in het logboek vermel-den het .zip-bestand opslaat dat PSM- en GlassFish-informatie be-vat.

Het standaardpad is C:\PCE\PSM op de GlassFish-server. PSM creëert de map indien deze nog niet be-staat.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 101 / 144

Instelling Gebruik Opmerking Glassfish-logboekperiode Deze instelling, die in dagen

gespe-cificeerd wordt, laat u bepalen hoe-veel Glassfish-logboekbestanden er in het servicebestand opgenomen zijn. Een probleem in het logboek vermelden registreert alle logboek-bestanden die zijn bijgewerkt in de periode tussen de uitvoering van Een probleem in het logboek ver-melden en de Glassfish-logboek-periode aantal dagen in het verle-den.

De standaardwaarde is 2. Dit bete-kent dat alle logboekbestanden die in de afgelopen twee dagen zijn bij-gewerkt in het servicebestand wor-den opgenomen.

Glassfish logboekpad Specificeert de map waarin

GlassFish-logboekbestanden te vin-den zijn. PSM legt de vereiste log-boekbestanden vanuit deze map vast voor het servicebestand.

Dit bestandspad is installatiespeci-fiek. U moet daarom controleren dat deze juist is voordat u PSM installe-ren of bijwerkt.

Indien het bestandspad onjuist is, dan zijn er geen GlassFish-logboek-bestanden in het servicebestand op-genomen.