• No results found

Instellingen voor product- en orderimports en orderexports

Indien de betreffende connectoren geïnstalleerd zijn, omvatten de Systeeminstellingen vermeldingen voor de instellingen Productimport, Orderimport, en Orderexport.

Met al deze drie instellingen kunt u triggers definiëren voor de planners die automatische product- en orderim-ports en orderexorderim-ports uitvoeren. Meer informatie over het definiëren van de starttijdtriggers voor deze connecto-ren is hier te vinden: [Moduletrigger via planner   pagina 127].

Met de instellingen Orderexport kunt u ook filters en opties voor het exporteren van orders definiëren. Meer in-formatie over het definiëren van filters en opties is hier te vinden: [Filters voor orderexport configureren   pagi-na 61].

12.8 Serienummers importeren

In Instellingen > Systeeminstellingen > Serienummers importeren kunt u GTIN’s, SSCC’s en andere product-codes toewijzen aan het volgende:

Een serienummerimportmodule.

Voor “Russische” GTIN’s van de laagste serialisatierang, een aanvullende crypto-code (CTC) importmodule.

(Zie [Orderverwerking onder Russische regelegeving   pagina 67] voor meer informatie over orderverwer-king voor de markt van de Russische Federatie.)

Deze toewijzingen worden door de automatische serienummerimporttaak gebruikt voor het importeren van se-rienummers of sese-rienummers en CTC's voor de Russische markt. Voor handmatige imports moet u de module-toewijzingen afzonderlijk specificeren.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 105 / 144

U kunt de serienummerimporttaak plannen voor automatische SN-imports.

Onderhouden van de Prodcode mapping-tabel

Onderhouden van de Prodcode mapping-tabel wordt hier besproken: [Serienummers automatisch importeren   pagina 121] Deze toewijzing wordt alleen gebruikt voor het automatisch importeren van serienummers. In handmatige imports moet u de moduletoewijzingen zelf specificeren.

Automatische serienummerimports plannen Doe het volgende om de planner te activeren:

1. Instellingen > Systeeminstellingen > Serienummers importeren.

2. Vink het selectievakje Activeren aan.

3. Gebruik de velden Frequentie om repetitieve starts van de polling-planner te plannen.

4. Kies Start Scheduler om de planner onmiddellijk te starten.

Het bijhouden van de CTC GTIN-toewijzingstabel

U moet de CTC GTIN-toewijzingstabel alleen zelf bijhouden voor GTIN's met de laagste serialisatierang (mee-stal de artikelrang) voor de markt van de Russische Federatie. De tabel wijst de combinatie van klant en GTIN toe aan een module voor het aanvragen van CTC's, ofwel van een dienst van een serienummerverschaffer of van het MDLP-systeem van de CPRT, de Russische verschaffer van deze cryptografische handtekeningen.

U mag een invoer in de CTC GTIN-toewijzingstabel alleen maken als uw serienummerimportconnector CTC's geen serienummers levert, in een aanvraag voor serienummers voor productie voor de Russische Federatie.

Zoals de onderstaande tabel laat zien, leveren veel algemeen gebruikte connectors zowel serienummers als CTC's leveren. Het is niet nodig om een invoer te creëren in de CTC GTIN-toewijzingstabel als u één van deze connectors gebruikt.

De tabel hieronder geeft aan of een invoer in de CTC GTIN-toewijzingstabel nodig is voor elke serienummerim-portmodule. Voor die modules die een invoer in de CTC GTIN-toewijzingstabelnodig heben, toont de onder-staande tabel welke CTC-importmodule ingevoerd moet worden.

SN-importmodule Invoer in Prodcodetabel Invoer in CTC-tabel CTC-aanroeptype SAP

ATTP-serienummerim-portmodule

Module-invoer vereist Geen invoer nodig. CTC's geleverd met serienum-mers.

Niet van toepassing

Tracelink-serienummerim-port (Versie 1.34 en ho-ger)

Multitenancy Tracelink SN-import

Geen invoer nodig. CTC's geleverd met serienum-mers. (

Niet van toepassing

SAP ICH (Pharmacode) connector

SAP ICH-connector Geen invoer nodig. Niet van toepassing

Arvato CMO-serienummer-connector

Arvato CMO-serienummer-connector

Geen invoer nodig. CTC's geleverd met serienum-mers. (Neem contact op met PCE voor informatie over beschikbaarheid.)

Niet van toepassing

Arvato MAH-order en -se-rienummerconnector Let op: Kan niet ingevoerd worden als een serienum-merimportmodule, omdat deze functioneert als en orderimportmodule. Voor de volledigheid hier opge-nomen in vermelding SN-importmodules.

Arvato MAH-order en -se-rienummerconnector

Geen invoer nodig. CTC's geleverd met serienum-mers. (Neem contact op met PCE voor informatie over beschikbaarheid.)

Geen invoer vereist Asynchroon, verzoek her-haald door Polling-planner

SN-importmodule Invoer in Prodcodetabel Invoer in CTC-tabel CTC-aanroeptype MDLP (CRPT)

CTC-import-connector

Invoer van module verant-woordelijk voor SN-import (niet de MDLP CTC-import-module)

MDLP CTC-importmodule Asynchroon, verzoek her-haald door Polling-planner

Instellingen > Systeeminstellingen Serienummers importeren

Om een invoer toe te voegen aan de CTC GTIN-toewijzingstabeldoet u het volgende:

1. Kiezen Beheer > Instellingen > Serienummers importeren.

2. Selecteer een GTIN uit de vervolgkeuzelijst. Alleen “Russische” GTIN’s worden in de lijst weergegeven.

3. Selecteer een CTC-importmodule uit de vervolgkeuzelijst. De lijst toont alleen de modules die in PSM geïn-stalleerd zijn.

4. Als de module een multitenancy-module is, moet u de klant selecteren voor wie de CTC's geïmporteerd moeten worden.

5. Klik op de knop CTC GTIN-toewijzing .

Uw invoer wordt toegevoegd aan de CTC GTIN-toewijzingstabel.

De invoer is van kracht bij de volgende uitvoering van de serienummerimporttaak. Tenzij anders is aange-geven in de bovenstaande tabel, worden CTC-imports alleen ondersteund voor de automatische import met de serienummerimporttaak.

Opmerkingen over uitvoering van SN/CTC-imports voor “Russische” GTIN’s

Als er een invoer is in de CTC GTIN-toewijzingstabeldraagt het systeem zorg voor het aanroepen van de CTC-importmodule; er is geen afzonderlijke actie van uw kant nodig. De logberichten ten aanzien van de serienum-merimportmodule zijn onveranderd. Aanvullende logberichten melden de uitvoering van de CTC-importmodule.

Een CTC-importmodule retourneert CTC's niet direct. In plaats daarvan retourneert het een UUID, een ID voor het importverzoek. De Polling-planner (geconfigureerd in de Instellingen) neemt de verantwoordelijkheid over voor het herhalen van het verzoek om de CTC's op te halen nadat ze gegenereerd zijn.

Het systeem is verantwoordelijk voor het interpreteren van de resultaten van een polling-verzoek, dat bijvoor-beeld besluit wanneer een verzoek mislukt is in het geval van herhaalde fouten. Een polling-verzoek wordt ge-rapporteerd in Logboekinvoeren.

Handmatige import van serienummers en CTC's voor “Russische” GTIN’s wordt ook ondersteund, ter aanvulling op imports door de automatische taak voor serienummerimports.

Achtergrondinformatie over het invoeren van CTC's

CTC's worden altijd samen met serienummers gevraagd. Een serienummer voor een “Russische” GTIN is alleen beschikbaar voor gebruik als zijn CTC ook in de database beschikbaar is.

Omdat het tijd kost om de CTC's voor een set sGTIN's te genereren, moet een serienummerverschaffer ofwel voorafgaand aan het verzoek zijn en CTC's opslaan, of het verzoek voor CTC's moet als een asynchrone modu-le-aanroep uitgevoerd worden. In het geval van een asynchrone aanroep uploadt u een set sGTIN's en vraagt u CTC's voor hen aan, krijgt u een aanvraag-ID terug, en plaatst u later een aanroep terug met het verzoek-ID om de actuele CTC's te importeren.

Sommige verschaffers van serienummers vragen vooraf CTC's aan en laten u deze met de serienummers im-porteren. Andere verschaffers hebben hun eigen speciale interface voor het asynchroon verzoeken van CTC's voor serienummers. En sommige serienummerverschaffers gebruiken de standaard MDLP CTC-importmodule.

De standaard MDLP CTC-importmodule kan gebruikt worden voor zowel het importeren van CTC’s voor een set geüploade sGTIN’s of voor het verzoeken van zowel serienummers als CTC’s voor een “Russische” GTIN.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 107 / 144

In feite laat de CTC GTIN-toewijzingstabel u een tweede module-aanroep toevoegen - voor het aanvragen van CTC's - aan de serienummerimportmodule-aanroep die reeds gedefinieerd is in de Prodcode mapping-tabel.

Serienummerimportmodules die CTC's importeren met serienummers voor een “Russische” GTIN hebben geen invoer nodig in de CTC GTIN-toewijzingstabel. Alle andere SN-importmodules hebben een dergelijke invoer no-dig. In deze gevallen, vraagt de module in de Prodcode mapping-tabel serienummers aan. De module die is gedefinieerd in de CTC GTIN-toewijzingstabel verzoekt CTC's voor de geïmporteerde serienummers.