• No results found

1 Open Beheer > Productbeheer > Producten bewerken. Het scherm Producten bewerken wordt geopend.

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 75 / 144

2 Selecteer een product uit de lijst. Gebruik de filtervelden om, indien nodig, een product te helpen selecteren.

Het venster Product toevoegen/bewerken wordt geopend:

Beheer > Productbeheer > Producten bewerken > selecteer een product uit de lijst

Productnaam bewerken

In het frame Mastergegevens, klikt u naast het veld Productnaam en bewerkt u de naam van het product.

Product AI bewerken

LET OP

Plausibiliteitscontroles

Afhankelijk van plausibiliteitscontroles beperkt PSM de AI's die u aan een product kunt toe-voegen. Onder andere de volgende beperkingen zijn van toepassing:

AI R14 (productcodereferentie) mag niet toegevoegd worden op Rang 0 (global).

AI 01 (GTIN) mag niet toegevoegd worden op Rang 0 (global).

Order-globale AI’s zoals AI 10 (Batch) en AI 17 (expiratiedatum) mogen alleen toegevoegd worden op Rang 0 (globaal).

LET OP

AI's R09 en R10 zijn mogelijk niet aan producten toegewezen

AI R09 (lijstopmaak) en R10 (lijn) zijn mogelijk niet meer aan producten toegewezen. In plaats daarvan kunt u R90 (Standaard lijntoewijzing voor product) en R91 (Standaard lijstopmaaktoewijzing voor product) in productdefinities gebruiken. Zie ook de gebruikers-handleiding van de Generieke XML-product- en orderimportmodule, waar de optie Prioriteit geven aan lijstopmaak van product meer informatie biedt.

LET OP

AI’s 21, 91 en 92 zijn mogelijk niet aan producten toegewezen

De dynamisch gevulde AI's 21 (serienummer), 91 (cryptocodesleutel) en 92 (cryptocode) zijn mogelijk niet aan producten toegewezen.

LET OP

Gebruik per productcode slechts één serialisatiealgoritme.

U mag slechts één serialisatiealgoritme gebruiken (gespecificeerd met applicatie-ID R01) met elke productcode die u in uw systeem definieert. Deze beperking is van toepassing op alle orders en productdefinities die de productcode vermelden. Zorg ervoor dat elke specifi-catie van een serialisatie-algoritme dat u in een product maakt niet in strijd is met serialisa-tie-algoritmen die elders gespecificeerd zijn (zoals in orders) voor dezelfde productcode.

Voorbeeld: U mag serialisatiealgoritme PCLIST niet in één order met een GTIN gebruiken en vervolgens naar het gebruik van serialisatiealgoritme INC wisselen voor dezelfde GTIN in een andere order.

LET OP

Voor geaggregeerde orders geldt dat als u AI's 30 en R37 aan producten toe-voegt,

AI 30 (VAR. COUNT) en AI R37 (CONTENT COUNT) niet automatisch aan een order met een aggregation-moederrang vanuit de lijstopmaak toegevoegd worden. Indien deze applicatie-ID's nodig zijn voor de productie van een geaggregeerde order, dan kan het handig zijn om ze bij de aggregation-ouderrang in het in de order gebruikte product te definiëren. Op deze manier kunnen de AI's in de order automatisch beschikbaar gemaakt worden.

1 In de kolom Bewerken van het paneel Productgegevens klikt u op het potlood naast de AI die u wilt be-werken.

2 Bewerk de GTIN-waarde en klik op het vinkje om de instellingen te bevestigen. Zie het onderstaande scherm:

Beheer > Productbeheer > Producten bewerken > selecteer een product uit de lijst

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 77 / 144

Dupliceren van producten

Vanuit het venster Product toevoegen/bewerken kunt u een bestaand product dupliceren. Na duplicatie wordt de productnaam met een achtervoegsel uitgebreid. Het eerste duplicaat van een product heeft het achtervoegsel

"_copy" en de daarna volgende duplicaten van hetzelfde product hebben de achtervoegsels "_copy_1", "_co-py_2" enzovoort.

1 Klik op Duplicaat.

2 Selecteer de eigenaar.

3 Selecteer de gewenste details voor het product.

4 Klik op Opslaan.

Zie ook

Het scherm Producten bewerken   pagina 74

10.3.1 Producten activeren en deactiveren

Elke gebruiker met het gebruikersrecht mayEditProducts kan gedeactiveerde producten activeren of deactiveren.

De activeringsstatus van een product wordt weergegeven in de lijst met producten op het scherm Producten be-werken.

Beheer > Productbeheer > Producten bewerken.

Om een product te activeren of deactiveren, moet u het product openen door erop te klikken. Afhankelijk van de activeringsstatus van het product, toont het systeem de knop Activeren of Deactiveren. Bij deactivering wordt u gevraagd de actie te bevestigen voordat deze uitgevoerd wordt. Een gedeactiveerd product blijft zichtbaar in de productlijst; zijn activeringsstatus wordt gewijzigd om de deactivering weer te geven.

10.3.2 Productgegevens verwijderen

1 Open Beheer > Productbeheer > Producten bewerken > selecteer een product uit de lijst. Het venster Pro-ductdetails bewerken wordt geopend:

Beheer > Productbeheer > Producten bewerken > selecteer een product uit de lijst

2 Verwijder een AI vanuit de productgegevens door het selectievakje Selecteren aan te vinken en vervolgens op de knop Verwijderen te klikken. Bevestig uw actie. De AI wordt onmiddellijk uit het product verwijderd.

Zie ook

Het scherm Producten bewerken   pagina 74

PCE Site Manager - PSM Standard 1.17 - Handleiding - Documentversie A 79 / 144

11 Serienummerbeheer

LET OP

Menu is standaard niet zichtbaar.

Het menu Management > Serial Number Management is zichtbaar zodra de Instellingen S/N geactiveerd worden onder Settings > System Settings > Instellingen S/N. Zie het hoofdstuk [Instellingen S/N   pagina 104].

Welke menu-onderdelen in het deelmenu zichtbaar zijn is ook afhankelijk van uw individuele configuratie en de modules die u geïnstalleerd hebt. Als alleen een importmodule van een serienummerbestand geïnstalleerd is, is het menu-onderdeel Serienummers importeren verborgen. Bij gebruik van de weergave Serienummers im-porteren, worden alle importmodules van een serienummerbestand uitgesloten van de selectiemodulelijst die gebruikt wordt om te definiëren met welke module de import uitgevoerd wordt.

LET OP

Gebruik per productcode slechts één serialisatiealgoritme.

U mag slechts één serialisatiealgoritme gebruiken (gespecificeerd met applicatie-ID R01) met elke productcode die u in uw systeem definieert. Deze beperking is van toepassing op alle orders en productdefinities die de productcode vermelden.

Voorbeeld: U mag serialisatiealgoritme PCLIST niet in één order met een GTIN gebruiken en vervolgens naar het gebruik van serialisatiealgoritme INC wisselen voor dezelfde GTIN in een andere order.

11.1 SN-import connectorinstellingen

Houd er rekening mee dat de instellingen van de connector die in uw PSM-systeem geïnstalleerd is kunnen af-wijken van het volgende scherm. Uw eigen connector kan meer of minder functies aanbieden, naar gelang uw behoeften. Afzonderlijke handleidingen beschrijven uw connector en hoe deze geconfigureerd en gebruikt wordt.

De instellingen voor een serienummer-importconnector kunnen er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Instellingen > Module-instellingen > Serienummerimport