• No results found

Specifieke stappen van de methode 1 Het probleem in de huidige situatie analyseren.

In document Kwaliteitsmanagement (pagina 74-77)

kwaliteitsmanagement te komen, specifiek in de uitvoering, met de veranderingen in 2017 in ogenschouw?

Bijlage 1 Specifieke stappen van de methode 1 Het probleem in de huidige situatie analyseren.

De huidige situatie in het bedrijf; dit willen we onderzoeken door interviews met projectleiders, uitvoerders, werkvoorbereiders en timmerlieden af te nemen voor wat betreft direct gerelateerd aan de uitvoering, maar ook door interviews van projectontwikkeling, commercie, onderhoud en beheer en de directie om alle elementen die van invloed zijn op de uitvoering te onderzoeken. Daarnaast onderzoek naar de bestaande protocollen voor kwaliteitsborging en onderzoek naar kwaliteitsproblemen in het verleden, en hoe deze zich relateren aan geen of onvoldoende kwaliteitsborging. Daarnaast willen we onderzoek doen naar alle relevante regelgeving die nu reeds van toepassing is, zoals het bouwbesluit, welke horen bij de te bewaken

kwaliteitsvoorschriften. Het type onderzoek dat we hierbij willen toepassen is exploratief onderzoek. Naast het beschrijven van gegevens zullen we ook kijken naar de verschillen tussen de bestaande protocollen voor kwaliteitsborging. Deze gegevens zullen we gebruiken om verder in ons onderzoek een

kwaliteitsmanagementsysteem met alle vereiste elementen voor betrouwbaar kwaliteitsmanagement te formuleren voor een efficiënte kwaliteitsborging.

De stappen die we voor het analyseren van het probleem in de huidige situatie zullen ondernemen zijn de volgende:

 Het bezoeken van vier verschillende bouwplaatsen en een interview (half-gestructureerd) houden met de uitvoerder, werkvoorbereider(s), projectleider en met de persoon die verantwoordelijk is voor de kwaliteitsbewaking indien iemand hier specifiek voor is aangewezen. Ook de timmerlieden zelf willen we snel enkele vragen stellen over hun opvattingen omtrent kwaliteitsbewaking (gestructureerd).  Het interviewen van al het relevante personeel van het bedrijf (half gestructureerd), dit over de gehele

breedte van het bedrijf, waarbij de directeuren, commercie, projectontwikkeling, projectleiders, uitvoerders en werkvoorbereiders aanbod komen.

 Onderzoek naar de bestaande protocollen, methodes en tools.

 Diverse opdrachtgevers van Van Wijnen benaderen om hun ervaringen met het bedrijf en verwachtingen met de nieuwe wetgeving te bespreken.

 Een aantal adviesbureaus benaderen die de kwaliteitsborging van projecten doen, om ook hen te interviewen aangaande de manier hoe deze bureaus de kwaliteitsbewaking doen van bouwprojecten. Tevens wat zij al in huis hebben ter voorbereiding van de stelselwijziging.

 De relevante waarborgregelingen contacteren om een beeld van hun verwachtingen en voorbereidingen te geven.

 Contact opnemen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over wat hun verwachtingen zijn en wat voor beleid zij uitstippelen voor gemeenten.

 Om de manier hoe gemeentes zijn omgegaan met de verantwoordelijkheden die ze met de nieuwe regelgeving toeschuiven naar de aannemers in kaart te brengen, het onderzoeken van hun werkwijzen en interviews houden met medewerkers. Hierbij ook aandacht voor de verschillen tussen gemeentes, zodat geanalyseerd kan worden uit hun verschillen wat voor private kwaliteitsborging goed

toepasbaar is. Daarnaast onderzoek naar hun verwachtingen bij de te implementeren regelgeving en verordeningen, en de ervaringen die zij daarbij al hebben door gelopen pilots.

2. Bronnen voor een vergelijkbaar probleem analyseren.

Dit zal vooral toespitsten op drie zaken, ten eerste de aanwezige kwaliteitsbewaking bij het bedrijf van de opdrachtgever, daarnaast de bedrijven die reeds gespecialiseerd zijn in kwaliteitsbewaking in de bouw en ten derde de gemeenten welke voorheen een bijdrage leverden aan kwaliteitsborging.

3. Probleem en een vraagstelling formuleren.

Reeds geformuleerde probleem en vraagstelling aanpassen aan de hand van verdere onderzoek door samen tot het hoofdprobleem te komen en daaronder voor deelproblemen formuleren.

4. Belangrijkste kenmerken van het probleem bepalen.

Onderzoek doen bij het bedrijf naar waar de kwaliteit tot nu toe niet goed genoeg tot stand is gekomen. Dit door onderzoek te doen naar de aanwezige werkwijzen, procedures en opvattingen binnen het bedrijf aangaande kwaliteit en diens borging en uiteindelijk management.

Dit door te kijken wat de voornaamste elementen zijn van de nieuwe regelgeving; dus wat zijn de grootste nieuwe verantwoordelijkheden van de marktpartijen en waar blijft er een rol voor de overheid. Vervolgens wat de essentiële vraagstukken zijn om dit te integreren in een kwaliteitsmanagementsysteem wat het doel is van dit onderzoek.

Bronnen hierbij zijn de nieuwe regelgeving zelf om duidelijk te bepalen wat wanneer veranderd, regelgeving zoals het bouwbesluit, eerdere onderzoeken naar het privatiseren van kwaliteitsborging en tenslotte is erg belangrijk het onderzoek in het bedrijf naar de huidige situatie (bestaande protocollen, interviews, observaties, etc.). Dit alles in een breder kader van onderzoek naar hoe kwaliteitsmanagement in de bouw er überhaupt uit hoort te zien, zodat de nieuwe regelgeving hier dus eenvoudig in geïntegreerd kan worden.

5. Ontbrekende informatie en ontbrekende kenmerken van het probleem bepalen.

Dit zal voor een groot deel gebeuren middels feedback van medewerkers van de gemeente, externe bureau(‘s) en de opdrachtgever, daarnaast uiteraard ook middels de bijeenkomsten met de begeleiders en de ateliers waar er samen kritisch naar wordt gekeken.

6. Kenmerken voor het succes van de oplossing bepalen.

Dat Van Wijnen daadwerkelijk met ons onderzoek tot betrouwbaar kwaliteitsmanagement kan komen, met daarbij vereiste veranderingen of toevoegingen binnen het bedrijf, en dat de stelselwijziging van 2017 daarin eenvoudig ondervangen kan worden. Zodat het een toekomstbestendig kwaliteitsmanagementsysteem heeft wat leid tot een constante hoge kwaliteit.

7. Oplossingsrichtingen beschrijven.

Door alle relevante eisen, verbeterpunten, regelgeving en verdere informatie te verzamelen, te analyseren en vervolgens te komen tot de vereisten van het kwaliteitsmanagementsysteem gekoppeld aan de specifieke eisen van het bedrijf, om dit vervolgens uit te werken tot een kwaliteitsmanagementsysteem met alle vereiste elementen voor betrouwbaar voor kwaliteitsmanagement.

8. De beste oplossing beschrijven.

De best oplossing is hier een toekomstbestendig kwaliteitsmanagementsysteem met alle vereiste elementen voor betrouwbaar kwaliteitsmanagement voor de opdrachtgever, aan de hand van feedback van

schoolbegeleiders en de opdrachtgever.

9. De bedenkingen en beperkingen van onze oplossing.

De vraag is in hoeverre dit systeem universeel toe te passen is en op welke zaken deze aangepast zou moeten worden in een andere situatie bij een ander bedrijf. Daarnaast is het zaak om de voorbereiding dusdanig voor elkaar te hebben dat deze kan inspelen op nu nog bestaande onzekerheden inzake de regelgeving. Een beperking is nu dus dat deze regelgeving nog niet volledig duidelijk is en getracht moet worden toch hier op in te kunnen spelen. Zoals eerder uit een gezet is dit niet de focus van het onderzoek maar moet het kwaliteitsmanagementsysteem dusdanig zijn dat het de details kan ondervangen doordat het een dusdanig ontwikkeld systeem is en de algemene strekking van de wetgeving duidelijk is. Een vervolgonderzoek wat waarschijnlijk interessant zou kunnen zijn is wat mogelijke verbeterpunten zijn voor dit beleid vanuit de overheid. Het praktisch toepassen hiervan kan door het kwaliteitsmanagementsysteem toe te passen bij een project van de opdrachtgever.

In document Kwaliteitsmanagement (pagina 74-77)