• No results found

Nachtelijke observatieronde in middelgrote stad

In document Evaluatie Regelgeving Muziekactiviteiten (pagina 111-114)

II. Schriftelijke bevraging

III.5. Observaties handhaving

III.5.1 Verslag observaties handhaving

III.5.1.4 Nachtelijke observatieronde in middelgrote stad

De toezichthouder geluid heeft ongeveer 1x per maand een weekenddienst. Een deel is specifiek toezicht op evenementen en horeca. Dit gedeelte wordt in uniform uitgevoerd. Het

Krogstraat 106, 1860 Meise

© Bureau De Fonseca gebruikte meettoestel is een Svantek 971. Het tweede deel van de nacht zijn algemene toezichten, uitgevoerd in burger. Hiervoor wordt het toestel B&K 2250 Light gebruikt, ze ervaren dit toestel als wat ‘betrouwbaarder’ in de lage niveaus. (De Svantek geeft 13 dB(A) als minimum, je kan je afvragen of deze waarde wel betrouwbaar is).

Bij een klacht over geluidshinder wordt er een score toegekend aan de klacht, afhankelijk van de ernst ervan. Afhankelijk van het behaalde puntenaantal komt de inrichting op een rode, een oranje of een groene lijst. Wanneer er een klacht over geluidshinder binnenkomt wordt eerst gecheckt of en in welke categorie de inrichting staat. Daaraan gekoppeld wordt gepaste actie genomen (bemiddeling interventieploeg of doorgeven aan geluidsploeg en pv).

Alle punten worden samengeteld tot een geluidsbarometer voor de stad. Er is in de laatste twee jaar een duidelijk dalende trend, m.a.w. het aantal klachten en/of het aantal

toegekende punten daalt, het geluidsklimaat wordt dus beter. Men streeft hier vooral naar een misschien streng maar wel consequent beleid: iedereen gelijk voor de regelgeving, geen uitzonderingen. Vanuit politieke hoek komt er stilaan tegenkanting tegen dit beleid omdat exploitanten of organisatoren wel eens durven gaan klagen bij de politici.

De toezichthouder maakt vooraf een lijst aan van inrichtingen waar hij langs zal gaan. In totaal staan er 15 items op de lijst, waarvan 1 een controle op een rookverbod.

In de combi wordt al aan de meldkamer gevraagd om een interventiefiche op te maken voor elke actie. Het is immers belangrijk dat in de statistieken opduikt dat de controles gebeurd zijn en dat de inspanningen vruchten afwerpen.

1. Café in sociale woonwijk: controle op een bestuurlijke maatregel (de exploitant mag geen muziek draaien en enkel een TV, geen muziekzender). Vaststelling: het café is zo goed als leeg, alleen zijn er enkele klanten/buren nog op het terras. De uitbater is niet direct te vinden. In de gelagzaal zijn er drie schermen (te veel dus) die op een muziekzender staan, zonder klank weliswaar. De exploitant overtreedt dus de maatregel. De toezichthouder zal de exploitant op de hoogte brengen en nogmaals controleren

2. Een skatepark mag tot 22 u muziek draaien in open lucht. De toezichthouder gaat langs om na te gaan of ze zich daar aan houden. Dat blijkt zo te zijn deze avond.

3. Openluchtconcerten. Er is een live optreden aan de gang. De toegestane limiet

bedraagt 95 dB(A) LAeq,15min. Dit niveau wordt gecontroleerd met een korte meting ter hoogte van de PA en is in orde (92 dB(A)). De toezichthouder vraagt aan de mixer of hij weet hoe luid hij mag spelen. Het toegestane geluidsniveau staat duidelijk vermeld op de mengtafel.

Het toestel van de mixer wordt naast de Svantek gehouden en blijkt een afwijking van 2 tot 3 dB te vertonen.

In de omgeving is een ziekenhuis. Op weg naar de volgende controle wordt even halt gehouden op de parking van het ziekenhuis om te luisteren of de muziek hoorbaar is. De muziek is enkel licht waarneembaar op de achtergrond, vooral de bassen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de norm realistisch is.

4. Niet aangevraagd evenement in een zaak. De uitbater heeft het evenement pas 3 dagen eerder aangevraagd. Een vergunning kon dus niet meer worden afgeleverd, daarvoor moet de aanvraag 6 weken op voorhand gedaan worden. De deur staat open en er is ook veel volk buiten voor de zaak. Wanneer de combi voorbijrijdt en we uitstappen, gaat het

Krogstraat 106, 1860 Meise

© Bureau De Fonseca geluidsniveau omlaag. In het naastgelegen appartement gaat een gezin naar binnen en we gaan mee binnen. De toezichthouder gaat op zoek naar buren om eventueel een

immissiemeting te doen. Op het gelijkvloers is er niemand thuis. Op de eerste verdieping wordt opengedaan en we gaan in de woonkamer luisteren. De muziek is nauwelijks hoorbaar maar het geluid van de bezoekers wel. De bewoonster heeft geen klachten en slaapt

achteraan. Er wordt haar meegedeeld dat ze bij klachten te allen tijde mag bellen naar de lokale politie.

Via sociale media weet de toezichthouder dat er een afterparty zal zijn. (zie ook nog verder).

Dit informatiekanaal wordt dus gebruikt.

Later in de nacht komt er een vraag van de interventieploeg voor nachtlawaai. Wanneer we ter plekke komen is de interventieploeg al weg. Er zijn geen klagers gekend. We gaan even binnen om te meten. De organisator ziet ons en we gaan buiten verder praten. Hij krijgt de raad om de deur toe te houden en om de evenementen op tijd aan te vragen. Hij belooft beterschap.

5. De bars op een bepaalde locatie moeten om 22u stoppen met muziek en doen dit ook.

Afwisselend wordt hen wel een uitzondering toegestaan. Pijnpunt is dat er vlak bij op een terras van een grote inrichting wel muziek gedraaid wordt na 22 u. Het geluidsniveau ervan is niet echt hoog maar de uitbaters van de bars vinden dit niet fair. De toezichthouder denkt na over manieren om dit volgend jaar te vermijden. Men wil duidelijk iedereen op dezelfde manier behandelen.

6. Enkele inrichtingen op de lijst worden dan toch niet gecontroleerd: een café was al duidelijk gesloten, een andere zaak was niet lawaaierig; voor een derde zaak was het al te laat op de nacht.

7. We komen aan een plaats in de uitgaansbuurt waar twee cafés naast elkaar zijn. Het ene café is beduidend stiller dan het andere. De uitbater van het luide café wordt

aangemaand om de muziek stiller te zetten zodat ze allebei even luid zijn en zodat er ook geen opbod ontstaat tussen de twee. De uitbater volgt dit op. Later op de avond komen we daar opnieuw voorbij en is het nog altijd even stil. Een interventieploeg van de lokale politie staat wel vlakbij met een combi.

8. In een café is er al een gesprek met de uitbater geweest. De toezichthouder gaat nu langs om eens poolshoogte te nemen. Het geluidsniveau staat beduidend lager dan vroeger door een begrenzer. Wanneer de volumeknop wordt opengedraaid blijft het niveau gelijk. De begrenzer werkt correct. De exploitant wordt aangemoedigd zo verder te doen.

9. Ingedeelde inrichting klasse 3. De zaak is nog niet lang open en voorlopig gaat het goed. De toezichthouder komt langs en meet het geluid heel kort (88 dB(A)). De DJ wordt aangemaand de bassen wat te beperken. Ook hier krijgt de exploitant de boodschap dat het in orde is. Het bezoek heeft vooral tot doel de exploitant bij de les te houden en het gevoel te geven dat er wel degelijk gecontroleerd wordt.

10. Een club in de kelder van een grote inrichting. We voeren een korte meting uit tussen het publiek, het geluidsniveau blijft onder 95 dB(A). Iemand van de security is ondertussen aan de DJ gaan zeggen dat er gemeten wordt maar het geluidsniveau blijft ongeveer gelijk.

Krogstraat 106, 1860 Meise

© Bureau De Fonseca We gaan ook meten aan de mengtafel. De afwijkingen tussen hun meetsysteem en de

Svantek zijn klein. Weer krijgt de DJ de vraag of hij weet hoe luid de muziek mag.

11. Er staan luidsprekers op het terras van een grote inrichting die voor overlast kunnen zorgen bij de appartementen er tegenover. Een interventieploeg is al twee maal de toegang geweigerd. De verantwoordelijke wordt er bijgehaald en hij werkt onmiddellijk mee om het geluidsniveau enkele dB te verlagen en vooral om de bassen wat stiller te zetten. Hij krijgt de raad om volgend jaar meer maar kleinere luidsprekers te voorzien en aan de gemeente te melden dat er muziek op het terras wordt gedraaid.

12. Controlemeting in een café. Het is geen ingedeelde inrichting en de exploitant had beloofd om een limiter te plaatsen. Het café is redelijk druk. We meten midden in het café.

De omstaanders kijken op en vragen wat er gebeurt maar er is geen heibel. De toezichthouder reageert niet of nauwelijks op het publiek en gaat niet in discussie. De gemeten geluidsniveaus LAS bedragen 95 dB(A). De toezichthouder besluit daarop 15 min te meten. Dit gaat zeer vlot en zonder veel problemen met het publiek. De DJ ziet na verloop van tijd dat er gemeten wordt en het geluidsniveau gaat naar 92 dB(A) met relatief weinig dynamiek. Na de meting gaat de toezichthouder naar de man achter de bar en vraagt waarom er geen limiter is. De man antwoordt dat de PA-firma nog niet heeft gereageerd. Er zal binnen de 5 dagen een pv worden opgemaakt.

13. Wanneer we over straat lopen, spreekt iemand van de interventieploeg ons aan. Er is een klacht over nachtlawaai binnengekomen van een café vlakbij. De toezichthouder besluit om zelf te gaan. Afgaande op het adres zouden we eerst aan het adres van de klager moeten komen. Door een onlogische huisnummering komen we eerst aan het café zelf. We gaan binnen en doen een korte meting, ruim boven de 92 dB(A). De man achter de bar zet de muziek stiller op verzoek. Hij is niet de exploitant maar staat tijdelijk in de bar. De

toezichthouder vraagt het telefoonnummer van de exploitant. Die zal in de komende weken op het politiekantoor uitgenodigd worden voor een gesprek.

14. Afterparty in ingedeelde inrichting klasse2. De zaal heeft een milieuvergunning. Ze is gelegen in de kelder. Er is een limiter met een beperking tot 100 dB(A). We gaan binnen en meten tussen het publiek, het geluidsniveau blijft tegen de 100 dB(A). De toezichthouder gaat kort een praatje maken met de DJ.

Besluit:

Het belangrijkste deel is aanwezigheidspolitiek; exploitanten weten dat ze gecontroleerd kunnen worden en dat er opvolging is van bestuurlijke maatregelen.

Het uitvoeren van emissiemetingen gaat meestal zeer vlot. De korte metingen verlopen zonder veel problemen.

De meting van 15 min verloopt eveneens zonder veel problemen. Vijandige reacties van het publiek komen er niet. Veel hangt duidelijk af van de ingesteldheid van de toezichthouder.

In document Evaluatie Regelgeving Muziekactiviteiten (pagina 111-114)