• No results found

Bijlage III Interview Anneke Toorenstra Ganbaroo PR Naam: Anneke Torenstra

In document De behoefte aan content via social media (pagina 108-110)

Functie: PR-manager Food & Lifestyle bij Ganbaroo PR

Persoonlijke benadering

“Wij denken er heel goed over na, we toetsen elke maand wat het beste werkt. Hoe krijgen we de beste interactie? En dat is best lastig. Wij zijn maar een tussenkanaal tussen een leuk merk en de consument. Eigenlijk kunnen we nooit zoveel interactie of leuke dingetjes genereren, maar dat willen we wel. Dus we hebben bedacht dat we toch op een bepaalde manier willen inspireren. Dat doen we minimaal voor onze merken, maar vooral voor wat wij zelf inspirerend vinden. Dit kan van alles zijn, zoals weetjes over eten of inspirerende plekken. Hierdoor willen wij onze doelgroep vergroten en in direct contact staan met de consument. Dat vinden we heel belangrijk, want als we echt heel leuke dingen hebben van een merk dan bereiken we ook een grotere doelgroep.” “Bij Instagram is dat eigenlijk net zo. We merken dat de persoonlijke manier heel goed werkt, vandaar de namen. Als iemand er zelf op staat, dan vinden mensen dat heel leuk.”

Inspiratie

“Mensen geloven dat wij een soort van expert zijn. Wij vinden het gewoon leuk om van alles op te zoeken. Ik zit de hele tijd in tijdschriften of op blogs. Je haalt overal inspiratie vandaan. Dat is natuurlijk het netwerk wat je hebt gecreëerd en dan kijk ik graag de grens over. We zijn hier allemaal mediafanaten. We bekijken elk soort media. Breng dat samen en je hebt een hele berg informatie. Iedereen hier heeft ook een beetje zijn eigen expertise. Mandy is mama en die zit in de kinderhoek, Marjet is heel droog en grappig, dus die maakt de grappige postjes en ze is het beste met taal. Simone is weer heel erg van de Health en food. Ieder heeft zijn eigen kunnen.”

“We hebben ook wel echt een doelstelling. Dat we zoveel mogelijk likes en interactie willen.” Instagram

“Op Instagram meer persoonlijk, mooi beeld en merken. De Instagram van Ganbaroo wordt voornamelijk beheerd door Simone. Zij is hoofd Ganbaroo en hierdoor creëer je ook echt wat persoonlijks.”

Facebook

“Facebook is een heel ander soort social media. We zijn zelf het merk niet. We willen het merk wel neerzetten maar dat is best lastig. “

Tumblr en Pinterest

“We hebben ook een Tumblr en Pinterest. Dit is vooral voor ons om inspiratie op te doen. Je kan ook heel veel delen. Als je mooi beeld van een merk hebt en je zet Ganbaroo eronder dan kan dit al heel ver gaan. Als we echt tof campagnebeeld hebben dan zetten we dit ook op Pinterest.”

Positionering

“We willen ons positioneren qua social media als een expert op het gebied van lifestyle, mode en food.”

Statistieken

“Onze stagiair houdt ook echt bij welke berichten het wel of niet goed doen op social media. We kijken maandelijks aan de hand van grafieken wat werkt en niet werkt. We hebben echt een strakke planning. We weten precies wanneer we wat posten en plannen ook berichten vooruit. “

Tijd om te posten

“Men zegt dat er heel veel mensen toch in het weekend kijken, en op vrijdagmiddag/avond en rond lunch tijd. Daar stoeien we zelf ook nog wel mee, maar daar letten we dus wel op. Een tip voor een recept plaats je bijvoorbeeld niet om 19:00 ’s avonds, dat is te laat. Het is vooral ook veel

“Je moet vooral ook nadenken over wat je lezer leuk zou vinden. Soms hebben we ook maar 1 like, en dan willen we natuurlijk wel meer likes. Maar je moet er ook op letten wat je bereik is, want niet iedereen liket een bericht.”

Direct contact met de consument

“Via social media heb je direct contact met de consument, en dat vinden wij heel belangrijk. Onze merken weten dit ook en hiermee bereiken we toch een grote doelgroep.

Waar moet een PR-bureau actief zijn

“Een PR-bureau moet Facebook, Instagram en Pinterest actief zijn. Pinterest natuurlijk omdat je daar beeld van het merk kwijt kunt en inspiratie op kan doen doen, maar vooral Facebook en Instagram omdat je toch in een wereldje werkt waar beeld heel belangrijk is. Wanneer je een persbericht zonder beeld uitstuurt, dan werkt dit ook niet.”

“Met Twitter doen we niet zo heel veel, het werkt toch minder snel. We hebben vaak nieuws dat niet ‘nu’ gebeurt. Je kan wel zeggen van dit is heel leuk, maar dan wil je er toch een foto van maken en dan zit je snel op Instagram. En dan kan je wel alles samenvoegen, maar daar geloven wij niet in. Dat iemand een foto maakt via Instagram met allemaal hashtags en dit dan deelt op Facebook en Twitter. Dan ken je je socialmediakanalen niet goed.“

Hoeveelheid posts

“Als je kijkt naar het aantal posts zou ik zeggen zeker twee per dag. Maar je moet wel oppassen dat je weer niet teveel posts.”

Tip voor Tinc PR

“Een tip voor Tinc PR: Tinc is weer heel anders qua doelgroep. Als jullie zoveel met gadgets doen, dan kunnen jullie ook daar de kenner in zijn. Leuke weetjes, iets relevants aan gadgets. Dan kan je specialist worden op dat gebied.“

In document De behoefte aan content via social media (pagina 108-110)