(1)

V.V. De Meern – weekeinde 4 / 5 april 2009

Van de redactie

Vorige week hadden we op zaterdagochtend veel regen en helaas werden de grasvelden daardoor afgekeurd. 's Middags was het echter droog en af toe zelfs zonnig, jammer dat er toen alleen op de kunstgrasvelden gespeeld kon worden.

Zaterdag 1 verloor met 5-2 bij Eemboys en is praktisch uitgespeeld. Nacompetitie via de 4e plek op de ranglijst lijkt er niet meer in te zitten.

Zondag 1 won, enigszins moeizaam, met 2-1 van Soest SO. Concurrent Pancratius speelde met 1-1 gelijk bij Hoofddorp. De Meern heeft daardoor 6 punten voorsprong met nog 4 wedstrijden te gaan.

De nummers 2 en 5, Pancratius en DCG, spelen tegen elkaar, evenals de nummers 3 en 4, Kon.

HFC en VVIJ. Achter De Meern worden dus punten verspeeld en met wat geluk kan de voorsprong weer wat oplopen. Maar dan moet er wel eerst bij Roda'46 gewonnen worden uiteraard.

De A1 verloor helaas met 2-3 van Soest SO en zakte daardoor van de 1e naar de 4e plek op de ranglijst. Het blijft spannend bovenin.

De B1verloor met 0-2 van DSO, maar blijft goed bovenin de middenmoot meedraaien.

De C1 won met 4-1 van De Bilt en heeft 7 punten voorsprong met nog 6 wedstrijden te gaan.

De MA1 won met 1-5 van Hooglanderveen (pas het 3e tegendoelpunt!) en heeft zonder puntverlies 9 punten voorsprong met nu nog 5 wedstrijden te gaan.

Zondag 2 tenslotte heeft 5 verliespunten voorsprong en nog slechts twee wedstrijden te gaan. Dit weekeinde kan uit bij Soest SO het kampioenschap binnengehaald worden!

Veel sportief succes op het veld en veel leesplezier met deze Wedstrijdkrant.

Redactie: wedstrijdkrant@vvdemeern.nl

Kauwgom

Helaas gooien nog veel mensen kauwgom gewoon op de grond, zowel in het clubgebouw als op het sportpark. Het verwijderen van kauwgom is een vervelend werkje en de schaarse vrijwilligers hebben wel wat beters en leukers te doen. Gedraag je dus sociaal en gooi kauwgom niet op de grond, maar in de afvalbakken!

Mocht je iemand kauwgom de grond zien gooien spreek die persoon er dan even vriendelijk en rustig op aan. Sociale controle kan alleen werken als we dat met zijn allen doen. Het sportcomplex is van ons allemaal, laten we dus ook allemaal ons steentje bijdragen om het sportcomplex mooi en netjes te houden!

(2)

Jeugd afdeling

Programma

15:00 Vriendenschaar A1 - De Meern A1 10:15 GVVV B1 - De Meern B1

12:30 Vreeswijk C1 - De Meern C1 12:00 De Meern D1 - DOVO D1

14:45 De Meern MA1 - Schalkwijk MA1 10:15 De Meern MC1 - Delta Sports MC1 11:00 Houten MD1 - De Meern MD1

C1 kan weer een wedstrijd wegstrepen

Ondanks het slechte weer kon de C1 zaterdag op het kunstgras gewoon aftrappen voor de wedstrijd tegen FC De Bilt. In de heenwedstrijd moesten de Merenezen na een 2-0 achterstand alle zeilen bijzetten om via een prima tweede helft de drie punten mee te nemen (2-4). Nu hadden de

oranjehemden het wat gemakkelijker. Zonder echt vol gas te geven kwam de overwinning nooit echt in gevaar: 4-1. Roda '46 won bij Hercules (1-3) en blijft op zeven punten van de Merenezen.

De Meern startte veelbelovend, met een aantal goede mogelijkheden. Tom van der Linden liep een paar keer zijn man voorbij alsof hij er niet stond, maar telkens kon zijn voortzetting niet worden afgerond door de mensen voor de goal.

Met name Munzur Karadag en Tim Neplenbroek waren bijzonder kansrijk. Onachtzaamheid in de defensie zorgde vervolgens voor een aantal serieuze mogelijkheden voor De Bilt, maar met kunst- en vliegwerk hield De Meern op

wonderbaarlijke wijze de nul. Voor hetzelfde geld had het scenario van de uitwedstrijd zich opnieuw voltrokken. Pas tien minuten voor rust brak de koploper van de hoofdklasse, die lang niet op de top van haar kunnen speelde, eindelijk de ban. Tom vond nu wél de voet van Munzur: 1-0.

Anass el Hafian verdubbelde bijna de score, maar via de keeper en de paal bleef de bal buiten. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de tweede treffer alsnog, toen Tom een actie nu maar zelf afrondde.

Na de pauze deed De Bilt dan toch iets terug. Een vrije trap van een fysiek zeer sterke invaller sloeg via de onderkant van de lat tegen het net. De Meern was gelukkig op tijd bij de les en de

ingebrachte Ayoub Chetouani snoepte even later al de bal af van een Biltse centrale verdediger: 3-1.

Vervolgens was er eigenlijk geen twijfel meer over

de Meernse zege. Het verschil in kwaliteit was duidelijk te zien, al speelde De Meern om eerlijk te zijn niet al te best. Toch kwam de defensie niet meer in de problemen en bleven er voorin kansen gecreëerd worden. Tom had af moeten leggen, maar ging voor het schot en trof de buitenkant van de paal. Ook Anass el Hafian (zijnet) en Lorenzo Grantsaan (naast) mikten net niet goed genoeg.

Dat deed Steve Blokland wel. Op de rand van de zestien meter pikte hij een afgeslagen voorzet van Tom op en met een strak zuiver schot verschalkte hij de doelman: 4-1. De wedstrijd kabbelde naar het einde en de aan de stand zou dan ook niets meer veranderen.

Stiekem is het aftellen nu een beetje begonnen.

Met nog zes wedstrijden te spelen weet De Meern dat het 12 punten moet halen. Vandaag gaat de ploeg op bezoek bij Vreeswijk, dat in het eerste duel moeizaam met 4-2 werd verslagen. Ook nu zal het team voor de volle honderd procent geconcentreerd moeten zijn.

Uitslagen 28 maart en 1 april:

De Meern C1 – FC De Bilt C1 4 – 1 Hercules C1 – Roda ’46 C1 1 – 3 Vreeswijk C1 – Zwaluwen Utr. C1 afg.

OSM ’75 C1 – DSO/Ultraj. C1 1 – 0 Hoogland C1 – CJVV C1 3 – 3 Spakenburg C1 – VVZA C1 2 – 2 CDW C1 – Laren ’99 C1 1 – 3 Vreeswijk C1 – OSM ’75 C1 2 – 5

9. VVZA C1 18 19 -12

10. Vreeswijk C1 18 18 -15 11. Laren 99 C1 19 18 -23 12. Hoogland C1 20 16 -24 13. Zwaluwen Utrecht 11 C1 18 15 -18 14. DSO Ultrajectum C1 18 14 -22

(3)

Jeugd afdeling (vervolg)

Hooglanderveen MA1 – De Meern MA1

In verband met de afwezigheid van Dilan werd ik vrijwillig aangewezen om het verslag van deze wedstrijd te schrijven. Ook het verslag van onze thuiswedstrijd had ik geschreven . Ik verdenk Dilan ervan dat ze niet durft te voetballen tegen Hooglanderveen.

Om 13.15 uur moesten we verzamelen, om 13.30 uur zouden we vertrekken naar Hooglanderveen.

Toch misten we er nog één om 13.15 uur. Een telefoontje later bleek deze speelster nog in een winkel rond te lopen... Had niet helemaal goed op onze site gekeken, kan altijd een keer gebeuren.

Behalve Dilan misten we ook Josje en Eline, de redenen zou ik u maar onthouden, het is tenslotte amateurvoetbal. We gingen dus met negen meiden en een aantal enthousiaste ouders /rijders ietsje later dan gepland naar Hooglanderveen. Ik hoor jullie al denken met negen speelsters, maar onze leider Ted was al naar Huizen waar onze MC1 meiden moesten voetballen. Na afloop zou hij met een aantal van deze meiden naar Hooglanderveen komen zodat we toch nog met genoeg speelsters konden beginnen. Ted, klasse en meiden MC1 (Belle, Linda en Kimberley ) bedankt voor jullie bereidheid om weer mee te doen. Zonder jullie was het seizoen waarschijnlijk heel anders gelopen.

Dan maar iets over de wedstrijd, het is namelijk de bedoeling dat ik een wedstrijdverslag maakt. Nadat Ted de opstelling had gemaakt en de meiden er vooral attent op maakte om gelijk druk te zetten en proberen snel te scoren konden we beginnen.

Ted ’s praatje was goed in de oren geknoopt, want binnen 15 minuten stonden we met 0-3 voor. Eerst en goal van Natascha, toen een van Milou en de derde door Mara. We gingen er eens goed voor zitten en/of staan. Helaas liep de score niet meer op in de eerste helft, hoewel we nog heel wat aardige aanvallen in elkaar flansten. De rust ging dus in met een 0-3 voorsprong.

Wat er precies allemaal in de rust gebeurde is me ontgaan, maar ik begreep dat Milou nadat ze haar moeder had gebeld ook nog het AD, de Telegraaf en zelfs VI heeft gebeld om te zeggen dat ze had gescoord. Zo hoort het, lekker enthousiast.

Toen de tweede helft. Er gebeurde iets na 3 minuten wat al lang niet meer was voorgekomen.

De tegenstander scoorde namelijk. Ik kon het van de overkant niet goed zien, maar volgens mij keken de leider en ouders elkaar verbaasd aan.

Hadden ze het wel goed gezien. Inderdaad ook bij ons achterin kan het wel eens fout gaan. Niet lang getreurd gingen onze meiden gelukkig weer gewoon door met voetballen en probeerden zo snel mogelijk om zelf ook weer te scoren. We hoefden niet lang te wachten want na 5 minuten maakte Natascha de 1-4, volgens mij met rechts, kan dus ook. Hierna werd het toch weer wat rommeliger en een aantal meiden kregen wat last van pijntjes.

Gelukkig maakte Natascha nog een doelpunt en werd het dus uiteindelijk 1-5. Dus ook nu weer 3 punten. Meiden jullie blijven het uitstekend doen.

Nog even volhouden en het seizoen kan heel mooi eindigen.

Nogmaals dank aan Ted, meiden MC1 en ouders voor het rijden.

Leendert

MA1 wedstrijd van vandaag

Vandaag spelen we 1 van de 3 thuiswedstrijden die we krijgen. Dinsdag 7 april volgt JSV Nieuwegein MA1 (19:00 uur ) en zaterdag 18 april hopelijk de kampioenswedstrijd tegen Vriendenschaar MA1.

(14:45 uur).

We staan nog steeds ongeslagen aan kop met 9 punten voorsprong op Vriendenschaar MA1 en 11 punten op Bunnik MA1. Als we het voor elkaar krijgen om de wedstrijden tegen Schalkwijk en JSV met winst af te sluiten is de wedstrijd tegen

Vriendenschaar MA1 beslissend of we dan al kampioen zijn . Dan hebben we genoeg aan een gelijkspel tegen hen en met dan nog twee

wedstrijden te gaan zijn we niet meer in te halen.

Zaterdag spelen we dus tegen Schalkwijk MA1 om 14:45 uur, een wedstrijd die gezien de uitwedstrijd gewonnen moet worden door ons (0-3). Maar goed, we onderschatten niemand en gaan voor een ongeslagen kampioenschap.

Zaterdag zullen we met een compleet team kunnen verschijnen wat eerder nog al eens moeilijk was door verschillende oorzaken. Kom eens kijken bij ons en moedig het team aan zodat ze er niet alleen voor staan.

Ted

(4)

Zaterdag afdeling

Programma

14:30 De Meern 1 - DHSC 1 11:30 De Meern 2 - Maarssen 2 14:30 RUC 2 - De Meern 3 14:30 De Meern 4 - Argon 7 16:00 Delta Sports 8 - De Meern 5 12:30 Brederodes 3 - De Meern 6 12:00 Maarssen 5 - De Meern 8

14:30 Zuidvogels VE1 - De Meern VE1

Programma zaterdag 1 poule

14:45 AFC 1 - Eemboys 1 14:30 AH '78 1 - Nita 1 14:30 Altius 1 - TOV 1 14:30 De Meern 1 - DHSC 1 14:30 VVJ 1 - CSW 1

14:30 Waterwijk 1 - Cobu Boys 1

Stand zaterdag 1 (3e Klasse)

1. TOV 1 18 45 +38 2. CSW 1 17 39 +31 3. AH '78 1 18 33 +17 4. DHSC 1 18 30 +17 5. De Meern 1 19 28 +9 6. AFC 1 18 27 +9 7. Eemboys 1 19 27 +1 8. Cobu Boys 1 19 22 -2 9. Waterwijk 1 18 19 -11 10. Altius 1 19 18 -29 11. VVJ 1 18 12 -32 12. Nita 1 17 8 -48

Seizoen voorbij na 5-2 verlies tegen Eemboys

Door het eigen verlies tegen Eemboys en de winst van de tegenstander van vandaag, DHSC, zit het seizoen er eigenlijk op. Nacompetitie is helaas niet meer haalbaar en degradatie is niet aan de orde.

De Meern reisde incompleet af naar Baarn; er ontbraken 4 spelers. Toch moest er gewonnen worden tegen Eemboys om uitzicht te houden op deelname aan de nacompetitie. Door de absenties ontbeerde De Meern aanvallend stootkracht en ook het middenveld draaide niet lekker. Toch was het De Meern dat bij aanvang het heft in handen nam en in de 4e minuut op voorsprong kwam.

Steven van de Rijst schoot een niet goed door de Eemboys-verdediging weggewerkte bal keihard in de verste hoek. Na een kwartier spelen nam Eemboys het initiatief over en werd de bovenliggende partij. Goed keeperswerk van

Sander Reurings en de lat voorkwamen

aanvankelijk de gelijkmaker, bij diverse kansen.

Eemboys werd via de rechterspits steeds

gevaarlijker en in de 30e minuut kwam deze speler alleen voor de De Meern-keeper en schoot de bal beheerst binnen (1-1). Aan de andere kant stond de paal de 1-2 via Wesley de Vries in de weg.

Na rust was het De Meern dat op zoek ging naar de voorsprong. Binnen 2 minuten leek het te gaan lukken maar belandden ballen van Fabian Schaken en Wesley de Vries op respectievelijk de vuisten van de Eemboys-keeper en de kruising. In de 60e minuut kwam Eemboys op 2-1 voorsprong uit een penalty. Deze werd toegekend nadat een Eemboys- speler binnen het 16-meter gebied werd aangetikt door Dhiresh Debipersad, toen hij het buitenspel omzeilde en alleen op het De Meern doel afging.

Dit moment was het omslagpunt in de wedstrijd.

Binnen 10 minuten werd de wedstrijd door Eemboys beslist met 2 doelpunten. Uit snel combinatiespel volgde de 3-1 en even later stond het in de laatste linie bij De Meern niet goed en volgde de 4-1. Nog gaf De Meern de moed niet op en kwam terug tot 4-2 via Richard Wolswijk. Hij schoot de voorzet van Wesley de Vries onhoudbaar langs de Eemboys-keeper. Even later schoot Richard de kans op de aansluittreffer, alleen voor de keeper gekomen, huizenhoog over. Hierna was het over en uit. Eemboys maakte nog een 5e treffer en had er eigenlijk nog een paar in moeten leggen, maar verzuimde dat. De Meern kan in de laatste 3 wedstrijden het seizoen gaan afronden. Eemboys heeft door deze overwinning goede uitzichten op deelname aan de nacompetitie.

Wedstrijd van vandaag

DHSC is de tegenstander van vandaag. De ploeg doet het goed de laatste weken en is nog in de race voor nacompetitie. Als het zelf vandaag weet te winnen, heeft het misstappen van Eemboys of AH78 nodig om daadwerkelijk richting

nacompetitie te kunnen. Het zal dus alles op alles zetten voor de winst. Eerder dit seizoen speelde De Meern uiterst timide tegen DHSC en verloor afgetekend met 3-0. Voor De Meern is vandaag de druk eraf en het kan vrijuit spelen. Wellicht gaat dat nog een verrassing opleveren. Didier Tijssinger en Dhiresh Debipersad zijn er in ieder geval niet bij vanwege schorsingen.

Jan Hazelaar

(5)

Zondag afdeling

Programma

14:00 Roda 46 1 - De Meern 1 10:30 Soest SO 4 - De Meern 2 11:30 De Meern 3 - Hercules 5 De Meern 4 vrij

10:00 Goy 't 5 - De Meern 5

Programma zondag 1 poule

14:00 Kon. HFC 1 - VVIJ 1 14:00 Pancratius 1 - DCG 1 14:00 Roda 46 1 - De Meern 1

14:00 Soest SO 1 - Quick 1890 AFC 1 14:00 Sporting Martinus 1 - Roda 23 1 14:00 Voorland 1 - Hoofddorp s.v. 1

Stand zondag 1 (2e Klasse)

1. De Meern 1 18 41 +21 2. Pancratius 1 18 35 +24 3. Kon. HFC 1 18 34 +19

4. VVIJ 1 18 34 +15

5. DCG 1 19 31 +4

6. Sporting Martinus 1 17 25 -8 7. Hoofddorp s.v. 1 19 25 0 8. Roda 23 1 19 23 -4

9. Roda 46 1 18 22 0

10. Quick 1890 AFC 1 17 17 -15 11. Soest SO 1 18 11 -27 12. Voorland 1 19 6 -29

De Meern loopt 2 punten uit op concurrent

Vorige week moest De Meern aantreden tegen SO Soest, dat tegen degradatie vecht en eigenlijk speelde voor de laatste kans. Oppassen dus.

Ondergetekende kon er niet bij zijn en had alle tijd om de wedstrijd eens goed te observeren en de vaste verslaggever een vrije dag te bezorgen.

De Meern trad aan in de volgende opstelling:

1) Pascal Florie 2) Kevin Flight 3) Thijs Attevelt 4) Alex Kaya 5) Roland Ausma 6) Jesse Verheul 7) Stefan Klepper 8) Ferdi Vrede 9) Mathijs Klepper 10) Raoul Oostdam 11) Jerryl Smeenk

Na het verlies van de week ervoor was het zaak de voorsprong in de competitie te behouden en dus gewoon de 3 punten te pakken. De Meern begon goed aan de wedstrijd. Via de flanken kon een aantal keer goed worden doorgekomen, maar de kansen werden nog niet benut. Na 10 minuten zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Het baltempo was laag en er werden geen openingen gevonden bij de defensief spelende Soestenaren. In de eerste helft konden weinig hoogtepunten worden genoteerd, 0-0 was dan ook de ruststand.

In de 2e helft ging De Meern nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Onder aanvoering van de jonkies Jesse Verheul en Jerryl Smeenk kwam er wat meer elan in de ploeg. Doordat de

buitenspelers hun tegenstander de baas waren, was het wachten op de voorsprong.

Nadat eerst de scheidsrechter geen penalty wilde geven toen een voorzet met de hand uit de lucht werd geplukt en met de hand van de lijn werd getikt was het Jerryl Smeenk die de wedstrijd open brak. Eerst stuitte hij na een knappe actie nog op de keeper van Soest, maar de 2e poging was raak.

Van net buiten de zestien schoof Jerryl de bal buiten bereik van de keeper in de hoek. De ban was gebroken en gezocht kon worden naar nog meer doelpunten. Het tweede doelpunt kwam uit een vrije trap van Raoul Oostdam die de bal zorgvuldig over de muur in de korte hoek legde.

De wedstrijd leek binnen. De Meern begon echter te verslappen, waardoor de spits van Soest vanaf de middellijn op kon stomen en vanaf de achterlijn de bal panklaar voor een medespeler kon neerleggen die de 2-1 aantekende.

Gelukkig is De Meern daarna niet meer in de problemen gekomen, al speelde Soest wel met meer druk naar voren en met veel lange ballen op de grote balvaste spitsen.

Het voetbal van De Meern was vandaag niet van buitenaards niveau, maar de strijdlust en passie maakte veel goed. Op deze manier kan het kampioenschap niet lang meer uitblijven. Deze week de cruciale uitwedstrijd naar Roda '46.

Stef Vermeulen

(6)

Dames afdeling

Programma

11:30 De Meern DA1 - Bunnik 73 DA1

Stand dames 1 (4e Klasse)

1. Gooi 't sc DA1 14 37 +44 2. Soest SO DA1 13 32 +27 3. Goy 't DA3 10 27 +41 4. Odysseus 91 DA 1 13 22 +7 5. Roda 46 DA2 11 15 -17 6. VVIJ DA1 12 10 -17 7. De Vecht DA1 9 9 -13 8. De Meern DA1 12 6 -31 9. Bunnik 73 DA1 10 5 -19 10. Graveland 's DA1 12 5 -22

VVIJ DA1 – De Meern DA1

De Meern was gewaarschuwd, VVIJ is een lastige ploeg, maar ook een ploeg waar we punten tegen zouden moeten pakken. Om een plekje hoger op de ranglijst te komen, was winst noodzakelijk.

Echter, de vrouwen van De Meern, hebben net als de mannen van De Meern een week eerder, met 3- 0 verloren van VVIJ.

De wedstrijd werd eigenlijk verloren in de beginfase. Binnen 2 minuten keek De Meern al tegen een achterstand aan. Een schot van VVIJ ketste terug van de paal en in de rebound was VVIJ feller en slimmer. Jammer genoeg was De Meern hierdoor nog niet genoeg wakker geschud en kort daarna kon VVIJ uitlopen naar 2-0.

VVIJ bleef de betere en agressievere ploeg in de beginfase. De Meern werd afgetroefd op inzet en mentaliteit. Een onverwacht schot (met wat geluk) van VVIJ was goed voor de 3-0.

Daarna ging het langzamerhand wat beter bij De Meern. We kregen wat meer grip op de wedstrijd.

De Meern kreeg een paar kleine kansjes. Helaas lukte het niet om een vuist te maken.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld bij De Meern. Voorin zorgde met name Tiffany nog voor wat dreiging, maar het mocht niet helpen. De Meern had het moelijk en kon de wedstrijd niet keren. Desondanks kon VVIJ nauwelijks nog echt gevaarlijk worden voor het doel van De Meern. En die enkele keer dat zij dat wel werden, kon

keepster Annette door goed in te grijpen erger voorkomen. Ook de buitenspelval blijkt een goed wapen te zijn om in de strijd te gooien.

Jammer van het eerste deel van de wedstrijd, daar hebben we dit duel verloren. Volgende wedstrijd, thuis tegen Bunnik, kan nog wel eens een

belangrijke worden, waar zeker punten te verdienen zijn. Meiden, we gaan ervoor.

Annette, Sigrid en Michelle, bedankt voor het meevoetballen...