Hele tekst

(1)

V.V. De Meern – weekeinde 17 / 18 november 2007

Van de redactie

Het afgelopen weekeinde waren er door de hevige regen voor het eerst de nodige afgelastingen. Dit weekeinde lijken de weersgoden ons gelukkig weer wat beter gezind. Ondertussen naderen de meeste teams overigens alweer de helft van de competitie.

Zaterdag 1 verloor onverwachts met 3-1 bij Cobu Boys. De opmars op de ranglijst wordt daardoor even verstoord. Dit weekeinde is de kans om thuis revanche te nemen op AFC.

Zondag 1 deklasseerde buurtgenoot PVCV op eigen grond met 0-6. Concurrent DHSC verloor tegelijkertijd punten aan Brederodes, daardoor is zondag 1 koploper DHSC op 1 punt genaderd. Dit weekeinde volgt de mogelijk lastige thuiswedstrijd tegen Hoogland.

De A1 won opnieuw en staat mede daardoor ruim op kop. Wordt dit na de B1, C1, D1 en E1 het volgende jeugdteam dat hoofdklasse gaat spelen?

Ook de dames blijven door een ruime overwinning op koers voor het kampioenschap.

Veel sportief succes en veel leesplezier met deze Wedstrijdkrant!

Redactie: wedstrijdkrant@gmx.net

Algemene Leden Vergadering

A.s. maandag 19 november is er om 19.30 uur een ALV in het clubgebouw. Alle leden, ook ouders van jeugdleden, zijn van harte welkom. Met name de verdere groei van de vereniging is een belangrijk punt: kunnen we investeren in een derde kunstgrasveld, moeten we een ledenstop afkondigen, of is er een tussenweg?

De volledige agenda is als volgt:

1. Opening

2. Verslag van de ALV 20 november 2006 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Jaarverslag verenigingsbestuur 5. a. Verslag penningmeester

De Meern B1 - Huizen B1 afg.

Zwaluwen Utrecht 11 C1 - De Meern C1 3 - 2 De Meern D1 - Zwaluwen Utrecht 11 D1 2 - 0

Programma

15:00 MSV 19 A1 - De Meern A1 15:00 VVIJ B1 - De Meern B1 10:30 De Meern C1 - Geinoord C1

12:30 Quick 1890 AFC D1 - De Meern D1 10:55 De Meern E1 - Elinkwijk E1

09:55 De Meern F1 - JSV F1 De Meern MA1 ? De Meern MB1 vrij

14:30 Zwaluwen Ut 11 MC1 - De Meern MC1 11:15 Quick 1890 AFC MD1 - De Meern MD1 De Meern ME1 vrij

09:55 De Meern MF1 - PVCV F15

De Meern A1 - IJFC A1 (5-1)

Na de goede overwinning op de nummer 2 Montfoort stond deze week IJFC op het programma. John Dunsbergen had van collega trainers al gehoord dat dit een lastige kluif kon gaan worden. Een technische goed voetballende ploeg, zo luidde de waarschuwing van zijn collega's.

Het was niet De Meern dat goed aan de wedstrijd begon maar IJFC. De waarschuwingen bleken niet op lucht gebasseerd. IJFC heeft een goed

middenveld en zeer bewegelijke en gevaarlijke spitsen. Na een half uur spelen waren de beste kansen voor IJFC en moest Jon Gruters met een enkel blessure het veld verlaten. Roel van Wiggen kwam voor hem in het team en hij drukte meteen een stempel op de eerste helft. Na een dubbele één twee zette hij Nick Vermeulen vrij voor de keeper.

Voor onze topscorer een koud kunstje: 1-0.

Vlak voor rust was het qua kansen niet geheel verdiend 2-0 door wederom Nick Vermeulen.

Melvin van Nood zette Nick ook weer vrij voor de keeper.

In de rust werd erop gehamerd dat we scherp moesten blijven, omdat IJFC een gevaarlijk ploegje was. Na rust had de Meern het duidelijk wat minder moeilijk met IJFC. Leo Wakelkamp speelde een goede tweede helft en was ongelukkig in zijn afronding. De eerste keer stond de paal in de weg voor de 3-0 en later had hij een vlammende schot in gedachten, maar de bal vloog echter hard voorlangs. Melvin Nood maakte de 3-0. Hij ging alleen op de keeper af en ronde dit goed af. Ook al had hij een voetje van de tegenstander nodig. En nadat Chen voor Jorgos in het veld was gekomen en Louis voor Nick. Maakte Jerryl de mooiste goal van de dag. Op een steekpass van Roel omspeelde hij de keeper 'a la Ibrahimovic' en schoot de bal simpel in het lege doel. Met nog een kwartier te spelen legde de goed fluitende scheidsrechter de bal op de stip voor IJFC. Helaas kon Allesandro de bal niet keren en werd het 4-1. Niet veel later kreeg de Meern zelf een penalty en ook Jerryl liet deze niet onbenut: 5-1.

De Meern - IJFC was de enige wedstrijd uit onze klasse die vandaag doorging. Door de overwinning staat de Meern nu 8 punten voor op nummer 2 Fairplay en 10 op nummer 3 Montfoort, met een wedstrijd meer, dat wel. Maar de concurrentie moet die inhaal wedstrijd altijd eerst maar zien te winnen!

Stand A1

1. De Meern A1 10 27 +23 2. SMVC Fair Play A1 9 19 +11 3. Montfoort A1 9 17 +11 4. Maarssen A1 9 16 +1 5. Brederodes A1 9 13 -3

Programma

14:30 De Meern 1 - AFC 1 11:30 De Meern 2 - SVM 3 15:10 De Meern 3 - Lopik 2 14:30 JSV 4 - De Meern 4 13:30 Hercules 3 - De Meern 5 14:30 DOSC 3 - De Meern 6 De Meern 7 vrij 14:30 Dalto 4 - De Meern 8

6. SVL 1 8 11 +3

7. De Meern 1 9 11 -6 8. Cobu Boys 1 9 10 -5 9. SIZO vv 1 9 7 -9 10. Altius 1 8 6 -13 11. Abcoude fc 1 8 4 -20

Programma zaterdag 1 poule

14:30 Altius 1 - Abcoude 1 14:30 FC Breukelen 1 - CSW 1 14:30 De Meern 1 - AFC 1 14:30 SCW 1 - Eemboys 1 14:30 SVL 1 - Cobu Boys 1

Onverwacht verlies tegen Cobu Boys (3-1)

Afgelopen zaterdag kwam een einde aan een ongeslagen reeks van 5 wedstrijden. De Meern kwam zonder punten terug uit Amersfoort, waar het verloor tegen het vooraf zwakker geachte Cobu Boys.

De Meern werd in het eerste half uur door Cobu Boys afgetroefd op agressiviteit. Cobu Boys kwam al snel op voorsprong bij een ongelukkig

weggewerkte voorzet, die precies voor de voeten van een ongedekte middenvelder van Cobu Boys viel. In het tegenspel speelde De Meern te gemakzuchtig en in een traag tempo, waaraan de tegenstander eenvoudig weerstand kon bieden.

Nadat De Meern besefte dat het de mouwen op moest stropen om de achterstand weg te werken, ging het in de 2e helft met strijdlust en risico spelen teneinde de gelijkmaker te forceren. Via Erwin Potters (vlak voor rust vrije trap uit de kruising getikt door de keeper) en Dhiresh

Debipersad (zwak ingeschoten plaatsbal) had De Meern aanvankelijk nog op gelijke hoogte kunnen en moeten komen.

Hierna benutte Cobu Boys met countervoetbal de ontstane ruimte achterin. Weliswaar met enig fortuin, vergrootte het de voorsprong binnen 2 minuten tot 3-0. Tot overmaat van ramp, moest Geoffrey Kuijt in de 65e minuut met 2x geel wegens aanmerkingen op de scheidsrechter, van het veld. Met zijn snelle en diepe acties was het Kuijt die de laatste weken het verschil maakte.

Vanmiddag begon hij licht geblesseerd aan de wedstrijd en kwam geen moment goed in zijn spel.

Hiermee was een groot deel van de aanvalskracht van De Meern geneutraliseerd. Een kwartier voor tijd redde Wesley de Vries de eer. Hij lepelde vanaf de punt van het strafschopgebied de bal over de keeper in de verre hoek (3-1).

Opstelling De Meern:

Onur Akdeniz, Marcel Geertsema, Dennis

Veldhuizen, Ruud Hazelaar, Richard Wolswijk (70e Sander Langerak), Dhiresh Debispersad , Jesse Verheul (70e Mike de Bie), Erwin Potters (80e Koen Hoveling), Geoffrey Kuijt, Wesley de Vries, Bas Ruitenburg

Wissels:

Sander Langerak, Mike de Bie, Martin Donk, Koen Hoveling, Jeffrey Tromp

Wedstrijd van vandaag

Vandaag wordt de eerste competitiehelft afgesloten met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AFC. Een ploeg die bestaat uit enkele routiniers, aangevuld met jongere spelers. Het staat met 13 punten op een gedeelde 4e plaats. De resultaten zijn wisselend, waarbij de overwinningen tegen Eemboys en SVL opvallen.

Naar verwachting kan trainer Ton Delfgou vandaag weer over een vrijwel complete selectie beschikken. Bij winst kan De Meern de

tegenstander op de ranglijst passeren. Het zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan vorige week tegen Cobu Boys. Bij een goede

wedstrijdinstelling met voldoende inzet en de echte wil om te winnen, moet De Meern in staat zijn de winst naar zich toe te trekken. Halverwege de competitie is dan een middenmootpositie bereikt en dat is keurig!

(4)

Zaterdag afdeling (vervolg)

Worst van de week: Dennis Velthuizen

De verliezende partij op de donderdag training mag latjesschieten. De verliezer daarvan is worst van de week en heeft corvee, waaronder worst snijden en uitdelen ...

Programma

14:00 De Meern 1 - Hoogland 1 11:30 De Meern 2 - Amsvorde 2 11:30 De Meern 3 - VSC 3 11:30 De Meern 4 - Hercules 9

Stand zondag 1

1. DHSC 1 10 26 +14 2. De Meern 1 10 25 +18 3. Hoogland 1 9 16 +9 4. Houten 1 9 16 +6 5. CDW 1 10 16 -3 6. De Bilt FC 1 9 14 +8 7. Victoria 1 10 10 -7 8. Brederodes 1 10 9 -12

9. UVV 1 9 8 +3

10. De Vecht 1 9 8 -1 11. SDO 1 10 7 -14 12. PVCV 1 9 0 -21

Programma zondag 1 poule

14:00 Brederodes 1 - SDO 1 14:00 Houten 1 - De Bilt 1 14:00 De Meern 1 - Hoogland 1 14:00 UVV 1 - CDW 1

14:00 De Vecht 1 - PVCV 1 14:00 Victoria 1 - DHSC 1

PVCV twee maatjes te klein voor buurman De Meern

(door Paul Hillebrand, elftalleider PVCV)

11 november, een dag waar al lang naar

uitgekeken werd. De enige echte derby tegen VV De Meern stond op het programma. Een

wedstrijd waarin eigenlijk niets te verliezen was, gezien de stand op de ranglijst. Zowel het 2e elftal, als de F1 hadden PVCV het goede voorbeeld gegeven, maar uiteindelijk won De Meern afgetekend met 0-6.

Elf jaar na dato stond hij weer op het programma in de derde klasse, PVCV-De Meern. In de loop der tijd heeft de derby op het veld wel wat van zijn charme verloren. Waar de Vleutenaren blijven volharden in het zo goed mogelijk presteren met Vleutense middelen, heeft De Meern de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen met welke middelen dan ook. Zodoende heeft de derby binnen de lijnen wat aan nostalgie ingeleverd.

Uiteraard leeft de derby buiten de lijnen nog wel als in vroegere tijden, en dus was sportpark Fletiomare-Oost rijkelijk gevuld met mensen uit de directe omgeving. In de kantine konden de ontwikkelingen van Super Sunday op de voet gevolgd worden, de mensen die het weer

trotseerden, konden de derby langs de kant volgen.

(5)

Zondag afdeling (vervolg)

Bij PVCV zijn Jesper Ahsmann en Richard Verdaas doorgestroomd naar het eerste elftal. De twee spelers waren afgelopen weken dusdanig prominent bij het uitstekend draaiende reserve- elftal van Erwin Luiten, dat ze het een platform hoger mogen proberen.

De derby leek al snel van al zijn spanning ontvreemd, toen halverwege de eerste helft de stand 0-2 op de borden prijkte. Twee

standaardmomenten leidden een welhaast

onmogelijke opgave in. Al rap in de wedstrijd was het een vlammende kopbal in de winkelhaak die de score opende, na een dikke twintig minuten was het een vrije trap vanaf een metertje of 20, die achter doelman Wesley Blankensteijn plofte.

PVCV probeerde het wel, en had in deze fase van de wedstrijd de hoop nog niet opgegeven, maar De Meern hield makkelijk stand en haalde

ongeschonden de rust.

De goede bedoelingen van de Vleutenaren om de schade in de tweede helft te repareren, kregen een nieuwe deuk, toen De Meern al vroeg de wedstrijd definitief op slot deed. Het verzet was gebroken en De Meern liep in no-time uit naar 0-5. PVCV kon geen greep krijgen op de te machtige voorwaartsen in Meernese dienst. Gelukkig voor de rood-witten nam De Meern gas terug, anders was de nederlaag nog groter uitgevallen. Er kwamen zelfs wat kansjes voor PVCV, maar Ronald van der Horst wilde zijn doel deze middag maar wat graag schoon houden. In de slotfase zorgde een eigen doelpunt nog voor de 0-6 eindstand.

Zodoende zullen de klanken van volkszanger Johny na afloop in de kantine van PVCV beter hebben geklonken voor oranje-zwart dan voor rood-wit. Door de gemakkelijke zege en door het puntverlies van de op het oog enige concurrent DHSC was de zondag voor De Meern toch al meer dan geslaagd. PVCV kon slechts bevestigen dat De Meern de beste ploeg was waartegen ze tot nu toe hadden gespeeld. Of dat een garantie voor succes is, moet nog blijken, feit is dat De Meern op titelkoers is. Voor PVCV wacht volgende week de uitpot tegen SV De Vecht. Een ploeg die meer van het eigen niveau zal zijn.

Hoogmoed komt voor de val

De Meern in derby oppermachtig. Dit was het antwoord op de vraag van vorige week welke kop er na de derby in de krant zou verschijnen. De bovenstaande kop stond in het AD en VV De Meern verplettert PVCV was de kop uit onze lokale weekkrant De Brug. Dat deze koppen helemaal terecht waren blijkt wel uit het verslag dat is geschreven door Paul Hillebrand, elftalleider van PVCV. Een mooie zondag afgelopen weekend, mede gezien het feit dat concurrent DHSC punten liet liggen.

Aanstaande zondag speelt De Meern de

thuiswedstrijd tegen Hoogland en dat kan best eens lastig worden. Want laten we eerlijk zijn PVCV was maar een matige ploeg en Hoogland heeft veel meer kwaliteiten! Laten we deze mooie middag in november een week later nou niet verpesten door een zwakke wedstrijd tegen Hoogland! Nu zeggen we allemaal dat we hebben gewonnen van PVCV maar als je het mij vraagt gaan ze verliezen van Hoogland. Als ik een voorspelling zou moeten doen, zeg ik 0-1 voor Hoogland. Laten we hopen dat mijn voorspelling niet uitkomt en dat we na zondag aan de leiding gaan!

Groeten, Patrick

PS. Aanstaande zondag is het de beurt aan de dames om PVCV een pak slaag te geven!

Topscorers zondag/dames afdelingen

Miriam Lit dames 1 4 22

Sander Blijleven zondag 3 0 15 Wouter Blijleven zondag 3 0 15 Jan Willem Broekhuizen zondag 2 0 12 Bram van den Helder zondag 2 6 12 Judith Ogink dames 1 2 11 Raoul Oostdam zondag 1 2 9 Patrick van Zijl zondag 3 0 7 Joep Hansen zondag 3 0 5 Tiffany vd Berg dames 1 0 4

Aziz zondag 4 0 4

Sander Gompers zondag 3 0 4 Jerry van Wijk zondag 3 0 4 Stefan Klepper zondag 1 2 4

Alma Hensen Kinderopvang v.o.f. nieuwe sponsor voor dames De Meern

Afgelopen zondag 11 november verzamelden we wat eerder omdat we met ons nieuwe tenue op de foto gingen. Namens de seniorencommissie en de sponsor hebben Jetske Tromp en Hans Poorthuis vanochtend de nieuwe sponsorkleding en -tassen aan ons overhandigd.

Seniorencommissie voorzitter Georg Potters en sponsor Alma Hensen.

De kleding was keurig opgehangen in de

kleedkamer. Ik was bijzonder verheugd met mijn nieuwe shirt, omdat dit het eerste tenue is waarin ik niet twee keer pas. Nadat iedereen zich in het nieuwe tenue had gestoken gingen we meerdere malen op de foto, ook met onze sponsor Alma Hensen. Zij werd daarna bedankt door voorzitter Georg Potters en kreeg een boeket en een ingelijst shirt. Zij beloofde dat ze ons vaak zou komen aanmoedigen en is van plan om ook mee te trainen. Het sponsorcontract heeft een looptijd van 3 jaar.

De dames in hun nieuwe outfit.

Nadat we enigszins verkleumd aan de warming-up begonnen was het wachten op de tegenstander, VVZA uit Amersfoort. Deze kwam te laat opdagen omdat ze onvoldoende speelsters bij elkaar konden krijgen. Om 11.50u floot de scheids uiteindelijk voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin was De Meern de sterkere ploeg en net als bij de eerdere wedstrijden het geval was, werd de score vroeg geopend. Na goed storend werk van Miriam Lit schoot Judith Ogink de 1-0 binnen. De Meern bleef voetballen, maar het speelde slordig. Passes kwamen niet aan, maar desalniettemin dwong De Meern wel de beste kansen af en had VVZA weinig in te brengen. Achterin werd solide verdedigd en uiteindelijk konden de goals niet uitblijven.

Miriam Lit scoorde 2-0 en snel daarna op aangeven van Anne-Claire de 3-0.

Na de rust kon De Meern het spel niet naar haar hand zetten. Er werd slordig gevoetbald en onnodig balverlies geleden. VVZA profiteerde hiervan en kon terugkomen tot 3-1. Gelukkig wist De Meern de voorsprong al snel weer te vergroten.

Wederom was het Judith die kon scoren: 4-1. De Meern bleef druk uitoefenen op de VVZA

verdediging. Miriam scoorde 5-1, na een goed een- tweetje met Tiffany. Uiteindelijk scoorde Miriam ook nog 6-1, tevens de eindstand van de wedstrijd.

Door deze overwinning blijft De Meern ongeslagen aan kop staan in de competitie. Concurrent

Saestum heeft niet gevoetbald. De komende 2 wedstrijden speelt De Meern eerst uit en dan thuis de derby tegen PVCV. De Meern kan dan haar koppositie verder verstevigen.

Anne-Claire Nuijens (met dank aan Mirjam Klever)