(1)

V.V. De Meern – weekeinde 10 / 11 oktober 2009

Van de redactie

De afgelopen week, ondanks het vochtige weer en de harde wind, toch wel mooie resultaten, de selectie teams haalden veel punten binnen. Deze week zal de wind minder hard zijn, maar hopelijk niet uit een andere hoek waaien.

Zaterdag 1 speelde niet en zakte zodoende wat op de ranglijst. Zondag 1 speelde met 0-0 gelijk bij NVC en staat samen met NVC op een gedeelde 4e plaats.

De A1 won nipt met 3-2 van Hoogland en staat gedeeld bovenaan. De B1 won 4-1 van JSV en houdt daardoor aansluiting met de bovenste regionen van de ranglijst. De C1 won met 0-4 bij GVVV en staat nog steeds knap zonder puntverlies bovenaan. De D1 herstelde zich en won maar liefst met 0-6 bij JSV.

De MA1 won met 2-3 bij DVSA en staat weliswaar gedeeld bovenaan, maar gezien het kleine aantal gespeelde wedstrijden zegt dat nog niet zo veel.

Dames 1 kon het tegen koploper Soest SO niet bolwerken, maar staat goed in de middenmoot.

Deze week maar eens zien hoe diverse wedstrijden uitpakken. Het aantal wedstrijden vordert gestaag en in veel competities begint zich langzaamaan af te tekenen hoe de zaken ervoor staan. Gelukkig kunnen wij bij de meeste selectie teams kijken

naar de bovenste plaatsen, iets waar we de laatste jaren gewend aan zijn geraakt, maar toch niet vanzelfsprekend is.

Veel sportief succes op het veld en veel leesplezier met deze WedstrijdKrant.

Redactie: wedstrijdkrant@vvdemeern.nl

Trainers: geen verkwisting graag

Namens het bestuur en de commissie van beheer het volgende. Het is niet toegestaan om:

- te trainen op het hoofdveld terwijl er op veld 5 of 6 niet getraind wordt

- op de keepershoek te trainen, anders dan met keepers

- verlichting te laten branden als er niet getraind wordt

Het eerste punt is een kwestie van zuinig omgaan met geld: verlichting hoofdveld kost veel meer dan op velden 5 en 6. En als er met een kleine groep op het hoofdveld getraind wordt als velden 5 en 6 bezet zijn, dan maar één helft verlichten.

Het tweede punt voorkomt dat het gras in een modderpoel verandert en we problemen met de gemeente krijgen.

Het derde punt spreekt voor zich.

(2)

Programma

12:30 BFC A1 - De Meern A1

12:00 Blauw Wit Amsterdam B1 - De Meern B1 12:30 De Meern C1 - Geinoord C1

10:30 De Meern D1 - Houten D1 15:00 De Meern MA1 - Aurora MA1 12:30 Odijk MB1 - De Meern MB1 13:00 De Meern MC1 - Hercules MC1

De Meern A1 – Hoogland A1

Voor het eerst dit seizoen waren de weersom- standigheden niet ideaal. De wind stond hard en het was koud op Sportpark De Meern, waar de A1 tegen Hoogland A1 zou spelen.

Hoogland is altijd een lastige opponent voor De Meern en dat zou vandaag niet anders zijn.

We begonnen met de volgende spelers aan de wedstrijd: Taner, Dennis, Hidde, Danny, Jan, Tarik, Max, Jay Jay, Kevin, Hugo en Jeroen.

De openingsfase was duidelijk voor de bezoekers.

Hoogland speelde in een 4-4-2 formatie. Omdat Hoogland met 2 spitsen speelde lagen er voort- durend ruimtes aan de flanken bij De Meern achterin. De bewegelijke backs van Hoogland doken veelvuldig die gaten in en De Meern wist zich daar geen raad mee. Hoogland kwam dan ook verdiend op voorsprong nadat De Meern weer een duel verloor op het middenveld.

De Meern mocht van geluk spreken dat ze even later een strafschop toegekend kregen. Alweer de derde strafschop dit seizoen en alle keren maakte Jan Gentenaar daar dankbaar gebruik van. Ook nu schoot de linksback de bal onhoudbaar achter de keeper van Hoogland.

Lang juichen kon de Meern niet, een minuut na de gelijkmaker kwamen de bezoekers alweer op voorsprong nadat hun rechtsback opstormde en een goede voorzet afleverde op de spits. Met een 1-2 stand gingen we de rust in. De tweede helft kwam Thomas in de ploeg voor Danny om meer rust en voetballend vermogen op het middenveld te brengen. Ook de tweede helft werd er bij vlagen erg slordig gevoetbald. Veel passes van de

verdedigers en de middenvelders waren onzuiver en de aanvallers waren vaak onzichtbaar.

De organisatie van De Meern stond de tweede helft wel een stuk beter waardoor De Meern overwicht kreeg. Dit leidde tot een spannende slotfase. Eerst kwam de thuisclub op gelijke hoogte door een goal van Hugo Peters. Na een corner van Thomas en een kluts bij Kevin kon hij de bal intikken.

De Meern bleef loeren op zijn kansen. Vlak voor tijd werd Hugo vlak buiten het strafschopgebied neergehaald waar terecht een vrije trap op volgde.

Hij ging zelf achter de bal staan en liet wederom zien een fantastische trap in de benen te hebben.

Waar De Meern enkele weken geleden tegen DOVO zelf de deksel op de neus kreeg in de laatste minuut deelde Hugo Peters nu de genadeklap uit.

Met een beheerste vrije trap stelde hij de 3 punten veilig. Een feestje bij de cornervlag was op zijn plaats.

De Meern A1 staat nog steeds bovenin de ranglijst en hoopt binnenkort zijn eerste periodetitel te pakken. Zaterdag wacht directe concurrent BFC A1.

Verdiende overwinning op JSV B1

De Meern B1 heeft op eigen veld vrij eenvoudig van JSV Nieuwegein B1 weten te winnen. De oranjehemden waren met 4-1 te sterk, door doelpunten van Beytullah Koçak (2), Tom Gentenaar en Brian Kuus.

De Meernse opstelling was weer eens om disciplinaire redenen gewijzigd. Desondanks stonden de hoofden de goede kant op en begonnen de startende elf goed aan de wedstrijd. Na krap een kwartier vonden de Merenezen voor het eerst het net. Een afgeslagen corner werd door Tom Gentenaar ineens op de pantoffel genomen: 1-0.

De tweede goal zou niet lang op zich laten wachten; enkele minuten later plaatste de thuisploeg een knappe counter. Twan Verweij plukte een vrije trap uit de lucht, gaf mee aan Munzur Karadag en via de snelheid van Mitchell Schuur en goed afleggen van Ramouni Korkmaz belandde de bal bij Beytullah Koçak: 2-0.

Intussen maakte de scheidsrechter al een zeer vreemde indruk met twijfelachtige beslissingen en een schreeuwerige, bijna agressieve houding. Zo kreeg De Meern, dat JSV verdedigend prima onder controle had, een indirecte vrije trap tegen in de zestien meter, omdat Twan de bal langer dan 6 seconden vast gehad zou hebben in zijn handen, terwijl hij juist inventariseerde bij de geblesseerde Sjors Smeulders of hij de bal uit moest schieten

voor een behandeling. Deze enige kans voor JSV in de eerste helft bleef onbenut, maar de arbiter - die bij de blessurebehandeling wederom tekeer ging tegen alles en iedereen en zelfs geel trok voor Bishoy Shehata - had zijn toon voor het duel gezet.

Ramouni Korkmaz had nog een prima kans op de derde treffer, maar na knap wegdraaien liftte de spits de bal in het zijnet.

In de tweede helft was het dan ook zaak te proberen de wedstrijd met een doelpunt te

beslissen en vooral niet in te gaan op de leidsman.

JSV startte echter fel. Toch kwam De Meern goed door de openingsfase heen en langzaamaan trok het de wedstrijd weer naar zich toe. Na een uur spel kwam de 3-0 dan ook. Beytullah speelde zich goed vrij en met een knap schot klopte hij de Nieuwegeinse goalie. Het spel was vandaag ook een stuk verzorgder dan in de afgelopen twee duels. Er moet kan en moet nog heel veel beter, maar de intenties waren in elk geval goed en organisatorisch was er geen vuiltje aan de lucht.

Het was dan ook jammer dat JSV, dat bijzonder weinig creëerde, toch nog even opleefde door een tegendoelpunt tien minuten voor tijd. Een hoekschop werd niet helemaal goed weggewerkt, waarna de bal precies voor de voeten van de nummer tien van de bezoekers viel: 3-1. De Nieuwegeinse hoop vervloog echter al weer snel.

Een fraai uitgespeelde aanval vanaf de rechterkant kwam via een steekbal van Steve Blokland terecht bij invaller Brian Kuus, die zijn vierde competitie- goal van het seizoen aantekende (4-1).

Zo haalde De Meern belangrijke punten binnen (de ploeg haakt aan in de subtop), maar liet het ook beter veldspel zien. Hoewel op het gebied van de discipline nog stappen moeten worden gemaakt geeft de prima teamprestatie - na een goede

trainingsweek - weer vertrouwen voor de komende ontmoetingen. De eerste afspraak is in Amsterdam bij en tegen het hoog aangeslagen Blauw Wit, dat qua verliespunten op de tweede plaats staat.

11. Huizen C1 5 0 -13

Een mindere wedstrijd wordt winnend afgesloten!

Afgelopen zaterdag was De Meern C1, de trotse lijstaanvoerder van de 3e divisie B, op bezoek bij GVVV in Veenendaal. Zonder zelf goed te spelen wisten de Oranjehemden uiteindelijk toch met 0-4 te winnen en wederom 3 punten aan het conto toe te voegen.

Vol goede bedoelingen en met goede afspraken begon de C1 aan de wedstrijd maar al snel werd duidelijk dat het vertoonde spel niet strookte met deze afspraken. Er was weinig beweging zonder bal en hierdoor werd er veel gelopen met de bal. Of werd er veel gelopen met de bal waardoor medespelers zonder bal minder gingen bewegen?

Waarschijnlijk beide, feit was wel dat er veel balverlies werd geleden. Ook het speelveld was klein en er werd niet of nauwelijks een bal verlegd uit de drukte.

Een willekeurige voorbijganger wees ons erop dat juist nu de rust moest worden bewaard, niet alleen door het team maar juist door de begeleiding, zodat deze rust ook weer op het elftal zou overslaan. De eerste grote kans was voor GVVV, maar de lange snelle spits had z'n vizier niet op scherp. Even later wist Bjorn wel het net te vinden.

De eerste helft bleef rommelig, ondanks de inmiddels gekalmeerde begeleiding, en met 0-1 werd de rust bereikt.

De 2e helft liet een iets beter spelend VV De Meern zien, maar het niveau van voorgaande wedstrijden werd niet gehaald. Wel toonde de C1 een paar op

het oog eenvoudige maar o zo knappe aanvallen die ook nog eens doeltreffend werden afgerond.

Roy en even later Thijs zochten de diepgaande Tom die in beide gevallen voorgaf op Bjorn, die hier wel raad mee wist en zo nog tweemaal scoorde. De laatste aanval was een prachtige één- twee tussen Bjorn en Tim die door laatstgenoemde prima werd afgerond en zo de 0-4 op het

scorebord bracht. Ondanks het wat povere spel een mooie uitslag. De teller staat inmiddels op 15 uit 5 en daar mogen we trots op zijn!

Vandaag speelt de C1 om 12.30 uur thuis tegen Geinoord C1, een tegenstander die de Oranje- hemden ook al in het bekertoernooi hebben getroffen. De wedstrijd had toen - wellicht ook door de invloed van de wind - twee gezichten.

Geinoord ging agressief van start en binnen mum van tijd keek de C1 tegen een 0-2 achterstand aan.

We mogen echter trots zijn op de veerkracht van het team want na de rust tapte de C1 uit een ander vaatje en werd de wedstrijd met een 3-3 gelijkspel afgesloten. Laat het echter een les zijn vandaag scherp aan de wedstrijd te beginnen!

Wij heten onze gasten uit Nieuwegein-Zuid en scheidsrechter W. de Jager van harte welkom en wensen u een fijne wedstrijd toe.

Edwin Habers

Stand D1 (Hoofdklasse)

1. Argon D1 5 13 +18 2. Diemen D1 5 12 +13 3. Victoria D1 5 12 +10 4. Roda 46 D1 5 11 +10 5. Wasmeer D1 5 8 +5

6. CDW D1 5 8 -2

7. Delta Sports D1 5 7 0 8. De Meern D1 5 7 -2 9. Soest SO D1 5 7 -2 10. Nieuwland D1 5 7 -5 11. Hercules D1 5 4 0 12. Houten D1 5 3 -14 13. DOVO D1 5 0 -14

14. JSV D1 5 0 -17

(5)

Goed herstel D1

De D1 heef zich na de zware thuisnederlaag (0-4) tegen Victoria vorige week prima hersteld. In de uitwedstrijd tegen JSV D1 werd er met 6-0

gewonnen. Na een aarzelend begin nam De Meern de wedstrijd in handen. Voor rust zorgde Kasper Koeleman met een mooie boogbal over de keeper voor de terechte 1-0 voorsprong. JSV kon niet echt gevaarlijk worden en doelman Mounir Ouaj hoefde nauwelijks handelend op te treden. De Meern verzuimde alleen om voor rust de marge al groter te maken.

Na rust ging het team helemaal los en was er geen houden meer aan voor JSV. In korte tijd verhoogde Jesse Schuin, Redouane Ouarghi en Stan de Groot de score naar 0-4. Na deze fase werden er een paar wissels doorgevoerd zodat alle spelers voldoende spelritme konden op doen. Het slotakkoord was weer voor De Meern. De zeer goed spelende Redouane Ouarghi en Nick Braakman zorgden voor de uiterst verdiende einduitslag van 0-6.

Dit betekende het einde van een goede wedstrijd waar op basis van de juiste inzet een terechte overwinning werd behaald. Het is nu aan het team om deze lijn door te zetten in de volgende

thuiswedstrijd. Zaterdag speelt de D1 om 10:30 uur thuis tegen Houten D1.

Ted Mulders

Stand MA1 (1e Klasse)

1. Achterveld MA1 3 7 +6 2. De Meern MA1 3 7 +4 3. Roda 46 MA1 2 6 +5 4. Gooi 't sc MA1 2 6 +4 5. Odijk MA1 3 6 +5

6. DVSA MA1 3 3 -3

7. Aurora MA1 2 0 -5 8. Vliegdorp 't MA1 3 0 -7

9. VVIJ MA1 3 0 -9

De Meern MA1 – Aurora MA1

De Meern MA1 doet nog steeds mee in de top van de competitie. Na drie wedstrijden staan ze op een mooie tweede plaats en nog steeds ongeslagen.

Twee wedstrijden gewonnen en één gelijk en dat in een klasse hoger als verleden seizoen. Verleden

1-2 werd gewonnen. Daar maakten we weer eens mee dat een scheidsrechter vrij bepalend kan zijn hoe een wedstrijd verloopt. Een zuiver buitenspel doelpunt werd goed gekeurd en een kans van ons met een doorgelopen speler werd afgefloten voor buitenspel, waar zelfs hun eigen grensrechter over vertelde na de wedstrijd dat er nog twee speelsters achter onze aanvaller stonden. Maar goed, ook daar moeten we mee om leren gaan en het door onze voetbal kwaliteiten zelf oplossen.

In onze poule zijn op dit moment veel verschui- vingen door het opheffen (Sterrenwijk) van teams en het lager indelen van teams (Sporting ’70, SCH, Victoria en Hoogland). Waar we zien dat het bij ons steeds beter gaat lijkt het wel dat er clubs zijn die in de begin periode van het meisjesvoetbal oppermachtig waren waar het nu niet zo goed gaat.

Kijk bv eens naar Sporting 70, daar wilden ze een paar jaar geleden nooit tegen spelen omdat je wist dat dit hele sterke tegenstanders waren. Dus wat dat betreft gaat het de goede kant op met het meiden voetbal bij De Meern. En laten we er voor zorgen dat we die weg blijven volgen.

Vandaag staat ons een wedstrijd te wachten tegen Aurora MA,1 een team wat twee wedstrijden gespeeld en ook verloren heeft. Op papier moeten we deze wedstrijd ook kunnen winnen maar nu de uitvoering nog. Aurora heeft een speelster in hun team zitten dat geselecteerd is voor de meisjes van de KNVB onder de 16 , dat wordt dus goed oppassen voor haar. Verder weet ik niet veel van dit team behalve dat ze verleden seizoen een MB team waren. En in hun klasse kampioen waren geworden.

Normaal gesproken zijn we compleet, maar wel met Banna die nog niet geheel fit is door een blessure aan haar enkel.

Ook dit seizoen gaat de MA1 voor een plaats hoog in de ranglijst en als het een beetje mee zit gewoon voor het kampioenschap.

Kijk voor meer informatie op de team pagina van de MA1 op de website waar ook leuke foto’s te zien zijn van de meiden.

(6)

Programma

15:00 De Meern 1 - Woudenberg 1 11:30 De Meern 2 - EDO (U) 2 10:00 Odysseus 91 3 - De Meern 3 15:00 De Meern 4 - OSM 75 2 14:00 Geinoord 8 - De Meern 5 15:30 De Meern 6 - DHSC 3 14:30 Maarssen 4 - De Meern 7 14:30 EDO (U) 3 - De Meern 8

12:30 Allen Weerbaar VE1 - De Meern VE1

Programma zaterdag 1 poule

14:30 Benschop 1 - FZO 1 14:30 CJVV 1 - Sterrenwijk 1 15:00 Hercules 1 - Scherpenzeel 1 14:30 Jonathan 1 - Dalto 1

15:00 De Meern 1 - Woudenberg 1 14:30 Valleivogels 1 - Renswoude 1

Stand zaterdag 1 (3e Klasse)

1. Renswoude 1 4 12 +6 2. Jonathan 1 5 12 +11 3. Sterrenwijk 1 4 10 +4 4. Hercules 1 5 10 +1 5. Valleivogels 1 5 9 +13 6. Benschop 1 5 7 +4 7. Scherpenzeel 1 5 6 -4 8. De Meern 1 4 5 0 9. Dalto 1 4 3 -10 10. Cobu Boys 1 5 3 -4

11. CJVV 1 5 3 -6

12. Woudenberg 1 5 2 -3

13. FZO 1 4 0 -12

Thuiswedstrijd tegen Woudenberg

Na een speelvrije zaterdag, pakt De Meern vandaag de draad weer op in een thuiswedstrijd tegen Woudenberg. Veertien dagen geleden in de

wedstrijd tegen Hercules had De Meern het meeste balbezit. Hercules was via de counter echter gevaarlijker en leek met een stand van 1-3 in de 90e minuut de overwinning op zak te hebben. In een tumultueuze blessuretijd kwam De Meern in de allerlaatste minuut alsnog knap op gelijke hoogte (2-2).

Woudenberg valt tot nu toe tegen. Na een verdienstelijk gelijkspel in de eerste competitie wedstrijd tegen Valleivogels, kwam het daarna nog niet tot een overwinning. Uit 5 wedstrijden heeft het slechts 2 punten verzameld. Veel te weinig voor deze ploeg, die vooraf werd ingeschat als een van de betere ploegen. Om achterin de nul te houden, zal het waarschijnlijk behoudend spelen en loeren op de kans. Punten behalen is

broodnodig, dus De Meern is gewaarschuwd.

Veel tegenstanders laten deze competitie De Meern het spel maken, om zelf via de counter toe slaan.

Vandaag de uitdaging om hier een gepaste tactiek tegenover te zetten. De Meern zal meer diepte in het spel moeten leggen, om naast veel balbezit ook meer kansen te kunnen creëren en de spitsen in scoringspositie te brengen. Om niet weg te zakken op de ranglijst is het ook voor De Meern belangrijk dat het de 3 punten pakt. Met dezelfde inzet als van de laatste weken moet dat kunnen lukken.

Jan Hazelaar

(7)

Zondag afdeling

Programma

14:00 De Meern 1 - KFC 1 11:00 De Meern 2 - Soest SO 2 12:00 Hercules 5 - De Meern 3 11:00 Odijk 2 - De Meern 4 11:30 De Meern 5 - DWSV 4

Verlies zondag 2 en gelijkspel zondag 1

Zondag 2 verloor in de laatste minuut van MSV”19 2 met 2-1. Positief is dat Wim Wakelkamp weer heeft gespeeld na zijn blessure. Jammer, zondag beter thuis om 11.00 uur tegen Soest 2.

Zondag 1 speelde 0-0 uit tegen NCV. Verdiende zeker in de 2e helft meer gezien het vertoonde spel En de bal die van de doellijn werd gehaald.

Jammer dat 5 minuten voor tijd Rob Koppen uitviel met een enkel blessure. Kan voorlopig niet spelen, zijn enkel zit in het gips. Zondag thuis tegen KFC. Belangrijke pot, bij winst gaan we richting 3e plaats. De scheidsrechter is dhr. V.

Qretmen.

Dinsdag 13 oktober om 19.30 Jong FC Utrecht A1 - Jong De Meern onder 23. De wedstrijd wordt gespeeld bij FC Utrecht Zoudenbalch. Team van jong De Meern bestaat uit spelers van de A1, zaterdag en zondag selectie. Onder leiding van Peter van Herpen, Harrold Oosterom en Henry Koppe.

4. KVVA DA1 4 7 +10

5. Bunnik 73 DA1 4 7 +4 6. De Meern DA1 4 7 0 7. Hercules DA1 4 4 -2 8. Schalkwijk DA1 4 4 -5 9. Odysseus 91 DA1 4 3 -10 10. Goy 't DA3 4 2 -6 11. Maarssen DA2 4 1 -16 12. Saestum DA2 3 0 -10

Nederlaag tegen SO Soest

Na 3 goede wedstrijden, gingen we afgelopen zondag met hoge verwachtingen het veld op tegen Soest. Al snel werd duidelijk dat wij niet scherp aan de wedstrijd begonnen. We hadden dan ook geen antwoord op het verzorgde veldspel, de inschuivende speelsters van Soest, verliezen van de duels, de wind zat zwaar tegen. Kortom, allemaal factoren waardoor we de hele eerste helft onder druk stonden.

Jammer is dat we na goede balverovering de bal zo weer bij de tegenstandster in de voeten spelen.

Kortom, we zijn er nog lang niet. De eerste helft willen we dan ook zo snel mogelijk vergeten, we zijn dan ook met 0-5 naar het kleedhok gestuurd.

Na een positieve peptalk van Rob zijn we de tweede helft scherper begonnen en hebben we aantal kansen gecreëerd. Ook werd er nog een goal gemaakt die jammer genoeg werd afgekeurd.

Gelukkig heeft Lara ons van de nul weten te redden. Lara onze complimenten, je hebt ontzettend veel strijd geleverd en dames daar begint het mee!! Terecht heb je dan ook je goal gemaakt. Kort voor tijd werd het nog 1-6.

Laten we Natasha en Annette niet vergeten.

Natasha lekker gespeeld, er kwam veel dreiging bij je vandaan, jammer dat jouw vrije trap er niet inging. Annette heeft een paar goeie reddingen verricht, super dit heeft ons enorm geholpen. En natuurlijk Gerard bedankt voor het vlaggen!

Hopelijk willen jullie ons vaker helpen. Dames, laten we ons focussen op de volgende wedstrijd, waarin we voor de overwinning gaan strijden!!