0

Bezig met laden.... (Bekijk nu de volledige tekst)

Hele tekst

(1)

knap met 1-3 bij AFC ‘34 en draait gemakkelijk mee in het linker rijtje van de 2e divisie.

Veel sportief succes op het veld en veel leesplezier met deze WedstrijdKrant.

Redactie: wedstrijdkrant@vvdemeern.nl

Instructie onderbouw trainers/coaches

Maandagavond 2 december 20.00 uur houden we in het jeugdhonk in het clubgebouw een instructie over training en coaching bij de onderbouw (O8 t/m O12).

We behandelen welke aandachtspunten we hebben voor trainingen bij de onderbouw selectie teams en hoe we coachen bij wedstrijden. Een ieder die training geeft of wedstrijden coacht, ongeacht het niveau, kan hier zaken uit oppikken om spelers beter te laten spelen en beter te ontwikkelen. Graag aanmelden bij André Bakker via abakker@gmx.net. Zie ook het bericht op de website.

Van de redactie

Zondag 1 had een moeilijke middag bij FC Uitgeest en verloor met 3-0. Daar viel helaas weinig op af te dingen. We zullen wekelijks stappen moeten maken om punten te gaan halen. Dat moet zeker kunnen, maar moet ook niet te lang meer gaan duren. Het zou mooi zijn als na 3 uitwedstrijden deze week thuis tegen Hoofddorp een stap kan worden gezet.

Zaterdag 1 was vrij en kan deze week uit bij Water- wijk hopelijk goed uit de startblokken komen en weer een plek in het linker rijtje innemen.

Bij de jeugd goede resultaten, al verloor JO19-1 jammer genoeg. JO17-1 won met 4-0 van de koploper en liet zien dat het voor het kampioenschap nog niet afgeschreven moet worden. JO15-1 won maar liefst met 11-0 van rode lantaarn drager Huizen en pakte daarmee weer (mede) de koppositie. JO13-1 won

Programma

14:30 De Meern JO19-1 - DOVO JO19-1 14:30 De Meern JO17-1 - Schalkhaar JO17-1 12:30 csv Apeldoorn JO16-1 - De Meern JO16-1 10:15 De Meern JO15-1 - Elinkwijk JO15-1

17:00 Sporting Martinus JO14-1 - De Meern JO14-1 10:15 De Meern JO13-1 - Jonathan JO13-1

11:15 Breukelen JO11-1 - De Meern JO11-1 09:50 Kockengen JO11-1 - De Meern MO11-0 11:50 De Meern JO10-1 - Kampong JO10-1 09:50 De Meern -JO9-1 - WV-HEDW JO9-1 12:30 AS 80 JO8-1 - De Meern -JO8-1

11:45 Nieuw Sloten MO19-1 - De Meern MO19-1 13:00 Spartaan’20 MO17-1 - De Meern MO17-1 11:00 Sporting 70 MO15-1 - De Meern MO15-1

De Meern JO19-1 - Fortuna Wormerveer JO19-1

De Meern start de wedstrijd thuis met het zetten van druk op de tegenstander. Het was echter Fortuna Wormerveer die enkele kansen had op de voorsprong, maar door goed ingrijpen van onze doelman bleef het 0-0. Het spel van beide teams was een tijdje redelijk in evenwicht, maar vlak voor rust was het toch Fortuna die 0-1 op het scorebord kon zetten. Door een tweede gele kaart (dus rood) in de 60e minuut moest De Meern het met 10 man opnemen tegen een op dat moment beter spelend Fortuna dat bloed rook, ook een goed uitge- speelde kans benutte en hiermee de eindstand op 0-2 bracht. Doordat de ploegen aan de onderkant van de poule deze wedstrijdronde punten hebben behaald moet De Meern, om goed te kunnen blijven meedraaien en niet in de problemen te komen, in de aankomende wedstrijden ook de hoognodige punten gaan behalen.

Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen DOVO en met de juiste instelling en 100% inzet moet het mogelijk zijn om een goed resultaat te behalen.

7. Soest SO JO17-1 8 12 +7

8. DVS’33 Ermelo JO17-1 8 12 +5 9. Buitenboys sc. JO17-1 8 9 -7 10. Sparta Nijkerk JO17-1 8 9 -17

11. Schalkhaar JO17-1 8 1 -21

12. Hoevelaken JO17-1 8 1 -23

De Meern JO17-1 - WSV JO17-1

We winnen vandaag thuis met 4-0 van koploper WSV.

Voor het eerst sinds Elinkwijk uit stond er een elftal dat volledig bestond uit JO17-1 spelers. Gelukkig zien we steeds meer spelers terugkeren van blessures en worden we fitter. De eerste helft wonnen we bijna alle duels en kwamen we terecht op voorsprong via Emre.

Nog voor rust hadden we enkele mogelijkheden om op 2-0 te komen, maar helaas werden deze niet benut.

Na rust begonnen we sterk en wisten we goed druk te kriigen op de bal. Dit leidde ertoe dat WSV geen enkel schot op doel heeft kunnen bewerkstelligen (op een vrije bal na). De beloning voor het compact en gedisci- plineerd spelen kregen we 15 minuten voor tijd mid- dels de 2-0 via Emre. Die kort daarna ook nog de 3-0 voor zijn rekening nam. Uiteindelijk beloonde Jahmal zich ook nog voor zijn goede wedstrijd met een goal.

FC Abcoude JO14-1 - De Meern JO14-1

Met de derde competitiezege op rij heeft JO14-1, qua resultaat, een prima 7e speelronde beleefd. Dat het team bij tijd en wijle defensief broos oogde tegen nota bene de hekkensluiter, is met wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst op komst, toch enige reden tot zorg. Tegen FC Abcoude, de club waar Matthijs de Ligt zijn voetballoopbaan begon, kende De Meern een vliegende start. Met flitsend aanvalsspel in een hoog baltempo, veel positiewiselingen en een dynamisch middenveld, namen de Merenezen binnen het kwartier een schitterende 0-3 voorsprong. Jamahl (0-1), na goed doorgaan van Theo, Kaan (0-2), nadat een schot van Jamahl nog was geblokt en Theo (0-3), na een verwoestend hard schot, kregen de handen van pure geestdrift op elkaar. Het was werkelijk genieten geblazen in de snerpende Abcoudse kou. Maar ondanks deze fraaie Merenese voltreffers, kreeg ook Abcoude een paar kansjes. Pas na rust wist de thuisploeg er een te benutten. Maar nadat Sohaib op uiterst fraaie wijze een vrije trap, randje 16, had binnengeschoten (1-4), leek de wedstrijd in de tas. Wellicht dat een te groot deel van de spelers er ook zo over dacht, want in de slotfase kwam Abcoude nog akelig dichtbij dankzij twee makkelijk weggegeven tegentreffers. Het laatste fluitsignaal werd daardoor logischerwijs door de spelers van JO14-1 met een bevrijdend gejuich begroet. Eindstand: 3-4. De Meern heeft nu 12 punten uit 7 wedstrijden verzameld en staat daarmee op de 5e plaats. De komende weken zullen bepalend zijn of JO14-1 top, subtop of middenmoot is met wedstrijden tegen Sporting Martinus en Jonathan voor de boeg.

Twee ploegen die de koppositie delen met 19 uit 7.

De Meern JO15-1 - Huizen JO15-1

We schieten vandaag het scorebord overhoop.

Het werd thuis tegen Huizen maar liefst 11-0.

Ayman mocht na lange tijd in de basis starten en scoorde maar liefst 4x! Andere doelpunten kwamen van de voet van Maurits (3x), Immanuel (2x), Massin en Sebas. Complimenten voor de hele ploeg want ook achterin werd er niets weggegeven. Bij rust was het pas 1-0 en de eerste helft misten we veel kansen.

Na rust benutten wij de ruimtes veel beter en maken we de kansen wel af. Uiteindelijk een gemakkelijk potje tegen een team met veel JO14 spelers.

DVS ‘33 JO16-1 - De Meern JO16-1

Vandaag 1-2 winst bij DVS ‘33 uit Ermelo. De tegen- stander zit er vanaf de start super fel op, wat resulteerde in gestrekte benen waarbij wij het geluk hadden dat niemand naar het ziekenhuis moest. De tegenstander had in de eerste helft zeker twee rode kaarten moeten hebben. Volle snelheid, gestrekt, veel te laat en op het been. Desondanks scoort Jurre de 0-1 na goed voorbe- reidend werk van Younes, wordt de 0-2 niet geteld en weet de grensrechter de momenten van James en Jurre alleen richting de keeper af te vlaggen. DVS ‘33 wist alleen gevaarlijk te worden uit gemakkelijk gegeven vrije trappen. De linksback beschikte over een magisch linkerbeen wat het grootste gevaar was van de tegen- stander. Na rust halen we er 3 spelers af die door moeten naar JO17-1. Zelf krijgen we de bal er niet in bij twee goede kansen een paar meter voor het doel. DVS ‘33 weet wel te scoren en dat werd gevierd als een Cham- pions League doelpunt. Dit schudde ons echter wakker wat resulteerde in de 1-2 van James na goed voorbe- reidend werk van Redouan. De beleving bij de staf van DVS ‘33 was extreem, richting scheids, eigen spelers en tegenstander. Na de 1-2 niet meer in de problemen geweest. Het gevaar van DVS ‘33 kwam alleen uit een magisch linkerbeen bij vrije trappen. Aan de bal speelden wij niet goed en slim genoeg, maar ondanks dat wel voldoende voor de overwinning.

8. Jonathan JO13-1 7 6 -17

9. Foresters (de) JO13-1 8 6 -7 10. Fortuna Wormerveer JO13-1 7 3 -14 11. Bloemendaal JO13-1 7 3 -16

AFC ‘34 JO13-1 - De Meern JO13-1

De Meern was in Alkmaar de eerste helft duidelijk sterker dan AFC ‘34. Veel aanvallend spel waarbij in de 14e minuut ons eerste doelpunt viel. AFC ‘34 miste hiervoor nog een vrije trap, gegeven na een val tussen een van onze spelers en een speler van AFC ‘34.

De eerste helft werd afgesloten met een 0-1 voorsprong voor ons. Net voor rust scoorde De Meern nog een doelpunt, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft probeerde AFC ‘34 terug te komen, maar al snel werd het 0-2. AFC ‘34 bleef wel proberen terug te komen en vanuit een vrije trap werd ook de 1-2 gescoord. De Meern bleef echter rustig en gefocust voetballen. Een derde doelpunt kwam nog voor het einde van de tweede helft. Hier waren veel spelers van De Meern vlakbij het doel bij betrokken, waarbij De Meern doorging totdat er gescoord werd. AFC ‘34 scoorde aan het einde van de tweede helft nog een doelpunt, maar deze werd wegens buitenspel afge- keurd. Vandaag speelden we vol zelfvertrouwen en dat kwam ook tot uiting in de uitslag van de wedstrijd.

Het was ook nog eens een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. Door deze wedstrijd te winnen neemt De Meern voor nu een mooie vierde plaats in.

niet eens over de paniek bij PSV en de asielzoekers op de Meentweg. Je kunt van ergeren een dagtaak maken.

En als je daar tijd voor hebt, doe je dat ook. Ik heb dat zelf niet zo, want druk met van alles. Andere dingen wel te verstaan. Tot vorige week. We spelen en zingen leuke liedjes op de zolder van een oud Herenhuis.

Onder ons woont een vrijgezelle hippie. Niks aan

’t handje, zou je zeggen. Maar nee. De hippie begint zich van de een op de andere dag te ergeren aan al die liedjes van ons. Het is altijd hetzelfde en te hard! Hij schreeuwt dat het nu maar eens afgelopen moet zijn.

Tja, hij heeft wel een punt: het is vaak hetzelfde. Maar ja, dat heb je met een studieprogramma. Het zijn de oefeningen die je eindeloos moet herhalen. Maar goed, de hippie is het zat en besluit zich te gaan ergeren.

Jammer.

Ik moet denken aan al die huizen aan de Meerndijk die zich ergerden aan de Kruk en later aan Azotod.

Ik denk aan die ABN-Amro familie die zich ergerde aan de muziek van de Bazuin. Ik moet denken aan mijn eigen Pa die zich ergerde over een voetbal in zijn bloementuin. Wat een ergernissen! Ik zit lekker in mijn luie stoel. Niemand kan me wat. Ik speel dat ik alleen op de wereld ben. Eureca ! Tot ik het nieuws hoor: Morgen regen! Kan het erger ?

Cees Verweij

Irritaties

Wat kun je je soms ergeren. Ergeren is meervoud van erger. Dus beroerder kan het niet, zou je zeggen.

Ergeren. Als je een krant opent, kan het zomaar gebeuren dat je dat overkomt. In het ergste geval ben je net opgestaan. Je neemt een douche, kiest een pas- send uniform en zet een heerlijke bak koffie. Het zon- netje doet een poging en jij trekt de conclusie dat de dag niet beter heeft kunnen beginnen. Dan pak je de krant. Abonnee, dus elke dag iets nieuws. En dan komt het: verlies hier, fraude daar, inbraak, brand en Feije- noord wint net van RKC. Kan de dag beroerder begin- nen? De regering dreigt te vallen door de terugkeer van IS kinderen terwijl de zeespiegel stijgt en de pen- sioenuitkeringen dalen. En dan hebben we het nog niet over de situatie in Rusland. Vervolgens ergeren we ons aan Trump en de verwachte regenbuien vanuit het oosten. Je moet je eerste hap nog nemen van je beschuitje met hagelslag en je zit al tot over je oren in de ergernissen. En dan is het nog maar maandag.

Morgen weer zo’n dag en… Tja, dat heb je met een abonnement.

Maar het kan ook eenvoudiger. Kijk maar om je heen:

die herrie uit het Castellum op zondag. De windmolens in de polder. De laatste plek van vv de Meern, de files op da A12. De tuin van de buren en de herrie van die mensen aan de overkant. En dan hebben we het nog

Column

(5)

Programma

15:00 Waterwijk 1 - De Meern 1 12:30 ZOB 3 - De Meern 2 13:00 Houten 3 - De Meern 3 12:00 De Meern 5 - Sporting 70 2 14:15 De Meern 6 - Odin 3 15:00 Odin 4 - De Meern 7 14:30 JSV 7 - De Meern 9 12:40 De Meern 10 - OSM 75 6 14:30 EDO (U) VR1 - De Meern VR1 14:35 De Meern VR2 - Odin VR2

14. CDW 1 8 3 -6

PS. De spelregel van de week is na te lezen op de website onder Clubinfo > Scheids- rechters > Spelregel van de week.

Spelregel van de week

Scoren na hands

Al dan niet hands levert vaak voer voor discussie op.

Met ingang van dit seizoen wordt het met de arm of hand raken van de bal door een aanvaller als hands gezien als gelijk daarna gescoord wordt. Of de aanvaller de arm langs het lichaam had of de bal redelijkerwijs niet kon ontwijken doet er daarbij niet toe.

André Bakker

15:00 Delta Sports ‘95 1 - JSV 1 15:00 Victoria 1 - BFC 1

(6)

Programma

14:00 De Meern 1 - Hoofddorp s.v. 1 11:00 De Meern 2 - Hooglanderveen 3 12:00 De Meern 3 - Montfoort S.V.’19 3 12:00 De Meern VR1 - AFC VR1

Programma zondag 1 poule

14:00 DSOV 1 - AFC 34 1 14:00 Zouaven (de) 1 - SDZ 1 14:00 De Meern 1 - Hoofddorp s.v. 1 14:00 Zaanlandia 1 - Uitgeest 1 14:00 LSVV 1 - Fortuna Wormerveer 14:30 AGB 1 - Kolping Boys 1

Nieuwe nederlaag vergroot zorgen De Meern

Het is De Meern niet gelukt om de goede wedstrijd tegen Zaanlandia een passend vervolg te geven.

Op de afgetekende 3-0 nederlaag bij Uitgeest was niets af te dingen. Alleen vlak na rust bij een 1-0 achter- stand kwamen de oranjehemden een paar keer voor de doelman van Uitgeest, maar geen moment kwam de ploeg van de gebroeders Oosterhuis echt in de wedstrijd. Het was alweer het zevende duel zonder punten dit seizoen en het wordt langzamerhand tijd om resultaten te gaan behalen.

Over FC Uitgeest

Een kijkje op de clubwebsite leert dat Fusie Club Uitgeest in 2006 is ontstaan bij het samengaan van USVU en VVU. De club is een omnivereniging, maar dat heeft verrassend genoeg niets te maken met de zichtbare andere gebruikers van het enorme sportpark

‘de Koog’: tennis, korfbal, en hockey. Blijkbaar heeft de inmiddels 50-jarige plaatselijke bridgeclub tijdens de fusie onderdak gevonden bij de voetbalvereniging.

Wat bij aankomst op sportpark De Koog opvalt is dat de 12 mannen- en 4 vrouwenteams op zondag een levendige atmosfeer creëren. En dat terwijl het ledenaantal ongeveer de helft is van V.V. De Meern.

Overigens wist ik best wel dat we zelf als vereniging ruim 2000 leden hebben (waarvan 1644 spelende), maar als je ze allemaal als voetbalplaatjes voorbij ziet komen, realiseer je je pas echt hoeveel mensen dat zijn. En na twee weken plakken is mijn boek nog niet eens half gevuld...

Opstelling

Maar goed, in de loop van de week werd duidelijk dat Khalid Khajouli kon worden toegevoegd aan de wedstrijdselectie. De 20-jarige Utrechtse midden- velder speelde in zijn jeugd voor FC Utrecht en vervolgde vorig seizoen zijn carrière bij Jong Dordrecht.

Sinds de zomer was hij ‘transfervrij’ en hij is nu neergestreken bij De Meern. Hij kreeg een basisplaats op het middenveld en stond direct in de schijnwer- pers, maar dan niet op een manier zoals hij gehoopt had. Daarover later meer.

Goed nieuws is er voor Lejon Cats die terug is van een blessure. Ook Raymond Omowologoma is terug, maar hij start net als Michiel Middelhuis van de bank. Said Mousslih kijkt geblesseerd toe en Serkan Yasar is ziek achtergebleven in De Meern. Dat betekent dat Maurits Nijenhof opnieuw als spits mag optreden.

Matige start

Met de in dit seizoen gebruikelijke vertraging (ditmaal 5 minuten) trappen we af en we worden snel gecon- fronteerd met de dadendrang van Uitgeest. Menno Vink moet na 5 minuten al laten zien dat hij over een prima reflex beschikt, na een kopbal van dichtbij.

Als na 10 minuten Giovanny Leibbrand tegen Corsin Vogtlander op schiet mist Uitgeest de uitgelezen kans om vroeg op voorsprong te komen.

Wordt De Meern dan helemaal weggespeeld? Nee, dat zeker niet. Maar het lukt niet om grip op de wedstrijd te krijgen, De Meern is slordig en veel verder dan een afstandschot van Corsin Vogtlander komen de gasten in de eerste helft niet. Uitgeest is daarentegen gevaar- lijker, zeker over de zijkanten waar de scherpe voorzetten meermalen dreigend in de doelmond belanden. Menno Vink kan zijn doel echter lange tijd schoon houden.

Achterstand

Maar na een half uur slaat het noodlot alsnog toe bij een corner voor nota bene De Meern. Deze wordt kort genomen. Khalid Khajouli verspeelt de bal bij een onnauwkeurige breedte-pass door het midden en dan gaat het heel snel. Eén lange sprint en 1 pass verder

(7)

Zondag afdeling (vervolg)

staat plotseling Jordy Duijn alleen voor Menno Vink.

Hij werkt koelbloedig af en brengt de verdiende 1-0 op het scorebord.

Na deze tegenslag krijgt Uitgeest nog een mogelijk- heid om de voorsprong nog voor rust te verdubbelen, maar de voorzet gaat tot grote opluchting van de Meernse verdediging voorlangs. Vlak voor het rustsignaal krijgt De Meern haar grootste kans.

Goed storen levert balbezit op, maar het schot van Khalid Khajouli mist kracht en precisie waardoor doelman Sem Bleeker gemakkelijk redding kan brengen.

Tweede helft

Bij de aftrap na rust staat Raymond Omowologoma in het veld. Dat heeft direct effect en De Meern belandt in de beste fase van de wedstrijd. Na een serie moge- lijkheden van onder andere Maurits Neijenhof (schot geblokt) en Denny Berkouwer (kan net uithalen bij een scrimage), krijgt gelegenheidsspits Neijenhof de grootste kans van de wedstrijd. Een klassieke Bana- nenflanke van Lejon Cats valt precies op zijn hoofd, maar de bal verdwijnt net over het doel.

Beslissing

Veel verder komt De Meern niet en ook Uitgeest blijft kansen krijgen op de 2-0. Die treffer komt er dan ook, wanneer na ruim een uur voetballen een afgeslagen voorzet opnieuw voor het doel komt en Max Dekker met een elegant hakballetje het net vindt.

Dit doelpunt blijkt feitelijk de beslissing. Uitgeest laat het balbezit aan De Meern, dat niet tot grote kansen kan komen tegen de goed gegroepeerde verdediging van Uitgeest. Ook het naar voren meesturen van Berkouwer levert niet veel op. Sterker, uit counters krijgt Uitgeest verreweg de beste kansen en het is

ook niet verrassend als vlak voor tijd Jordy Duijn zijn tweede scoort: 0-3

Wisselvallig

Een nieuwe nederlaag is feit. In tegenstelling tot vorige week zat er vandaag ook niet meer in. Als we de laatste weken beschouwen kun je vaststellen dat het team wisselvallig presteert. Dat heeft waarschijn- lijk te maken met de leeftijdsopbouw van de groep:

In de basis vandaag stonden 7 spelers van 20 jaar of jonger.

Daarnaast is ook het fysieke verschil met tegenstan- ders goed zichtbaar. De verdediging van Uitgeest bestaat uit mannen van 2 meter die het duel niet schuwen. Iets waar onze frivole aanvallers schril bij afsteken.

Aan de andere kant zit er ontegenzeglijk potentie in deze jonge selectie en dat laten de jongens af en toe ook zien. De grote vraag ligt op het mentale vlak:

Hoe lang is het op te brengen om 90 minuten alles te geven, als de nederlagen zich aaneen rijgen? Een goed resultaat kan wonderen doen. Aankomende zondag weer een kans, thuis tegen Hoofddorp.

31’ 1-0 Jordy Duijn 62’ 2-0 Max Dekker 87’ 3-0 Jordy Duijn Laurens Zandbelt

De Meern: Menno Vink, Remco de Smit, Denny Berkouwer, Giovanny Leibbrand, Lejon Cats, Corsin Vogtlander, Ruben Baas, Khalid Khajouli (‘45 Raymond Omowologoma), Nasser El Aissati, Artan Hajdari, Maurits Nijenhof (‘65 Marouan Talbi)