Bezig met laden.... (Bekijk nu de volledige tekst)

Hele tekst

(1)

Van de redactie

Deze week een bekerprogramma voor de selectie teams en competitie voor de overige teams. Het is wisselend weer, maar doordat er al weken weinig tot geen regen valt blijven afgelastingen ons ook dit weekeinde waarschijnlijk wel weer bespaard.

Zondag 1 won vorige week met 1-0 van Roda 46.

Hopelijk is dit de ommekeer na een moeilijke periode met slechts één punt uit 5 wedstrijden.

Koploper VVIJ verloor onverwacht bij Stormvogels waardoor bovenaan alles weer redelijk open ligt.

Zaterdag 1 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen het lastige SVM. Gelukkig speelde concurrent Nita tegen het lager geplaatste Cobu Boys ook gelijk zodat zaterdag 1 de koppositie nog alleen in handen heeft.

De A1 speelde niet. Tegenstander Edo hfc kwam verrassend genoeg op het laatste moment niet opdagen wegens een gebrek aan spelers.

De B1won met 1-0 van nummer laatst Elinkwijk B2 en sprokkelt gelukkig steeds meer punten bij elkaar. Volgend seizoen komt er een 4e divisie bij en er is een ingewikkeld schema met de nodige nacompetities om te bepalen of teams in de 3e divisie, 4e divisie of hoofdklasse terecht komen.

De B1 staat nu op een plek waar het degradatie naar de hoofdklasse ontloopt en nog kans heeft

op promotie naar de 3e divisie.

De C1 verloor met 2-0 bij Roda 23 en moet de kop nu echt aan Waterwijk laten. Hopelijk kan de C1 de bekerwedstrijd gebruiken om de goede vorm voor de competitie te hervinden.

De D1 won met 0-6 bij CDW en steeg weer wat op de ranglijst, naar de 5e plek om precies te zijn.

Veel sportief succes op het veld en veel leesplezier met deze WedstrijdKrant.

Redactie: wedstrijdkrant@vvdemeern.nl

Fietsverlichting

Er zijn nog de nodige fietsers die zonder licht slecht zichtbaar zijn en daarmee de veiligheid van zichzelf en anderen in de waagschaal stellen.

Deze fietsers lijken zich onvoldoende te realiseren dat automobilisten hen zonder verlichting niet tijdig zien en dat dit vraagt om ongelukken. Bij deze dus een dringende oproep aan fietsers om te zorgen dat hun licht het doet. Ouders van jeugdleden doen er ook goed aan hier op toe te zien bij hun kinderen. Veiligheid gaat tenslotte boven alles.

(2)

Jeugd afdeling

Programma

14:00 De Meern A1 - IJsselmeervogels A2 (beker) De Meern B1 vrij

12:00 De Meern C1 - Hoofddorp s.v. C1 (beker) 10:15 De Meern D1 - Buitenveldert D1 (beker) De Meern MA1 vrij

De Meern A1 - EDO hfc A1 (bno)

Tot grote teleurstelling van De Meern is EDO hfc niet op komen dagen voor het competitieduel dat vorige week op het programma stond. Een tekort aan spelers, zo meldde de Haarlemse trainer pas een uur voor de wedstrijd.

Voor EDO hfc is de consequentie dat zij waarschijnlijk drie punten in mindering zullen krijgen. De wedstrijd zal echter in een later stadium gewoon gespeeld moeten worden, dit om competitievervalsing te voorkomen, aldus de scheidsrechter, die onverrichter zake weer terug kon keren naar zijn woonplaats Amsterdam.

Vorig weekend was het dus geen voetballen geblazen voor de Merenezen uit de A1, die er toch wel naar uitkeken om de lijn van de week ervoor door te trekken. Dinsdag werd er op eigen veld wel weer een wedstrijd gespeeld, tegen het Reeuwijkse RVC Onder 23. Deze vriendschappelijke wedstrijd werd met 4-0 gewonnen.

Stand C1 (3e divisie B)

1. Waterwijk C1 10 28 +44 2. De Meern C1 10 25 +29 3. IJsselmeervogels C1 11 24 +6

Roda 23 C1 - De Meern C1 (2-0)

De C1 heeft zaterdag jl. haar eerste nederlaag van dit seizoen geleden. In Amstelveen werd er uiteindelijk terecht met 2-0 verloren van Roda 23 C1. In het eerste deel van de wedstrijd leek een goed resultaat nog gewoon haalbaar. De Meern had een licht overwicht en Roda beperkte zich in deze fase nog tot stevig verdedigen en loeren op een counter. Er waren kansen voor Redoaune en Ilias en laatste man Trevor was dicht bij een doelpunt. Hij kon alleen met een overtreding (net buiten het strafschopgebied) gestopt worden. De toegekende vrije trap leverde helaas niets op.

Langzamerhand nam Roda het initiatief over en viel het spel van De Meern iets terug. Er werd nog wel met veel inzet gespeeld maar het aanvalsspel kwam niet meer uit de verf. Roda ging steeds beter spelen en werd een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de C1. Gelukkig beschikt De Meern over een goede doelman die ook nu weer zijn waarde bewees. Toch viel vlak voor rust nog de 1-0 voor Roda. Vanuit een hoge voorzet van links kon een Roda spits de bal achter Mounir in het doel koppen.

Met Douwe en Stan als wissels werd er aan de tweede helft begonnen. De Meern probeerde wel de aanval te zoeken maar echte gevaarlijke kansen leverde het spel niet op. Aan de andere kant werden de uitvallen van Roda steeds gevaarlijker.

Met lange ballen vanuit de verdediging werd keer op keer de aanval gezocht. Roda beschikt over een aantal zeer snelle en gevaarlijke spitsen.

Vanuit een van deze uitvallen wist Roda dan ook de tweede goal te scoren en was de wedstrijd gespeeld. Het laatste deel speelde De Meern nog één op één, maar ook deze omzetting bracht geen resultaat. De Roda verdediging stond deze middag gewoon erg goed en gaf bijna geen kansen weg.

Uiteindelijk moet geconcludeerd worden dat Roda deze middag beter met de mogelijkheden is omgegaan en dat De Meern niet het normale niveau heeft gehaald.

Een aantal spelers mist momenteel even de juiste vorm en daarnaast zijn een aantal bepalende spelers niet fit genoeg om in dit soort wedstrijden het verschil te maken. Tenslotte hebben ook de gebeurtenissen rond de gestaakte wedstrijd tegen Waterwijk C1 wel enige invloed op het spel van de C1. Op basis van de eerder gespeelde wedstrijden dit seizoen is er nog geen enkele reden voor paniek. Het team beschikt gewoon over prima spelers en het kan niet lang duren voordat ook de resultaten weer zullen komen.

Aankomende zaterdag is daar een mooie gelegenheid voor tijdens de bekerwedstrijd tegen 2e divisionist SV Hoofddorp C1.

Ted Mulders

(4)

Stand D1 (Hoofdklasse C)

1. Roda 46 D1 11 28 +50

2. Victoria D1 11 28 +24

3. AS 80 D1 10 25 +31

4. Delta Sports D1 11 23 +3 5. De Meern D1 11 18 +21 6. Nieuwland D1 11 18 +16 7. Vriendenschaar D1 11 17 +5

CDW D1 - De Meern D1 (0-6)

Vorige week speelden we tegen CDW aan de Lekdijk in Wijk bij Duurstede. De CDW-ers waren er op uit om punten te pakken van De Meern. Al snel bleek dat De Meern te sterk was voor CDW. In de eerste 20 minuten had De Meern een duidelijk veldoverwicht, overigens zonder goede kansen af te dwingen. Dat veranderde toen Bas uit een voorzet net naast kopte. In de 27e minuut voetbalde de keeper goed mee door ver uit te lopen en een steekpass van De Meern onschadelijk te maken. Echter speelt hij de bal in de voeten van Tim. Dat had hij beter niet kunnen doen want Tim plaatst een mooie boogbal waardoor het 1-0 wordt voor De Meern.

Dan volgt een prachtige actie, niet in het veld maar langs de zijlijn. Er rolt een bal het veld in en Marvin goochelt zoals hij dat alleen kan en houd

de bal 2x hoog en wil de bal terug schieten alleen schiet hij de bal ver over de tribune. Volgens wel ingelichte bronnen zijn ze de bal nog steeds aan het zoeken.

Weer terug naar het veld, na een mooie steekbal van Tim geeft Jesse een mooie strakke voorzet die net niet in het doel gewerkt kan worden door Bas.

In de 28e minuut wisselt Bas met Luuk, die net in het veld de bal goed aflegt op Tim die direct schiet. Met een geplaatste bal laat hij de keeper kansloos, echter ploft de bal op de paal, maar daar staat Luuk op de juiste plek en schiet de 2-0 binnen.

We beginnen de tweede helft met Lars(fijn dat hij er weer bij is) voor Tarik. Lars brengt meteen de rust die we van hem gewend zijn door zich goed op te stellen en zijn ploeggenoten goed te coachen. Erik geeft een mooie steekbal op Jesse die weer eens de achterlijn haalt en een goede voorzet heeft op Luuk die goed afrond (3-0).

De keeper van CDW trapt daarna de bal uit en valt direct in de voeten van Jesse, die de bal goed aanneemt de keeper opzoekt en de 4-0 maakt.

De Meern speelt daarna de wedstrijd uit. Uit een prachtige diepe bal van Ruben op Jesse scoort Luuk de 5-0. De 6-0 wordt gemaakt door Nick die een mooie steekbal van Tim over de keeper heen schiet.

Op naar de volgende bekerwedstrijd tegen SC Buitenveldert.

Frans Pieper

(5)

Zaterdag afdeling

Programma

De Meern 1 vrij

13.00 Spakenburg 2 - De Meern 2 (beker) 14.30 DESTO 5 - De Meern 3

14:30 EDO (U) 3 - De Meern 4 12:30 CSW 7 - De Meern 5 13:00 Roda 46 5 - De Meern 6

De Meern 1 - SVM 1 (1-1)

De spelers waren van te voren door Rob Zomer gewaarschuwd dat SVM een stugge verdedigende ploeg is met weinig tegengoals. De Meern

probeerde vanaf de aftrap gelijk druk te zetten met goed combinatiespel en omdat SVM met twee spitsen begon kon Mark Poorthuis vanaf rechts steeds mee opkomen. In de 3e minuut kon Wim Wakelkamp vanaf links goed voorzetten op Koen Hoveling die de bal naast kopte. Een minuut later kwam Mark Poorthuis vanaf rechts door, maar ook deze kopkans van Koen ging naast. SVM loerde op de counter en probeerde er met snelle tegenstoten uit te komen. In de 10e minuut kreeg SVM haar eerste kansje uit een corner die Sander Reurings niet volledig kon wegwerken. Daarna kwam een sterk half uur van De Meern met een groot veldoverwicht en een aantal aardige kansen.

dit schot ging naast. Ondertussen kreeg SVM ook een mogelijkheid via een vrije trap die maar net naast de paal vloog. In de 30e minuut poeierde Martijn Ruitenburg met een prachtig schot tegen de paal. Daarna kwam er nog een kopkans voor Rory bij de tweede paal en kon de verdediging van SVM, na een gevaarlijke voorzet vanaf links, de bal voor de doellijn wegwerken. Een doelpunt van De Meern hing in de lucht, maar het moest oppassen voor de tegenstoten van SVM. Zo schoot Sander van der Woude bij de cornervlag de bal tegen zijn tegenstander aan die de bal via de stuit terugkreeg en vrij vanaf de achterlijn kon voorzetten. De voorzet werd gelukkig voor De Meern over gekopt. Daarna kon Mark op rechts prima doorkomen op een steekpass van Rory.

Hij schoot in de korte hoek maar de doelman redde prima. Even later leek toch een doelpunt voor De Meern te vallen toen uit een vrije trap Martijn een volkomen vrije kopkans kreeg, maar de keeper van SVM stond weer goed opgesteld.

Vlak voor rust kon SVM vanaf rechts counteren en de voorzet werd prima ingekopt, maar Sander Reurings tikte de bal net over de lat. En zo bleef de ruststand steken op 0-0.

In de tweede helft begon de wedstrijd zoals deze de eerste helft was geëindigd: De Meern viel aan en SVM loerde op de counter. Wim Wakelkamp passeerde zijn tegenstander links op de achterlijn en legde de bal op de 16 meter panklaar voor Rory die helaas de bal niet goed raakte waardoor ook deze kans verloren ging. In de 60e minuut werd De Meern eindelijk toch voor het aanvallende voetbal beloond. Weer kon Wim Wakelkamp vanaf links prima voorzetten en ditmaal wist Rory schitterend met het hoofd de 1-0 te scoren.

Scheidsrechter Vianen had de wedstrijd goed in handen, maar floot wel onnodig pietluttig aan beide kanten en gaf veel gele kaarten voor kleine overtredingen. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen door de grensrechter van SVM die in de tweede helft bij elke gevaarlijke aanval van De Meern zijn vlag opstak. Het was jammer dat onze aanval uit een aantal kansrijke situaties geen voordeel wist te halen. Nadat eerst een voorzet

(6)

Zaterdag afdeling (vervolg)

afgeven die nog kon worden weggewerkt, zat voor De Meern helaas het venijn in de staart. Uit een vrije trap kwam de bal voor het doel en werd toen doorgekopt voorbij de tweede paal waar één van de SVM voorwaartsen de bal uit een moeilijke hoek ineens op de pantoffel nam en 8 minuten voor tijd schitterend de 1-1 binnenschoot.

De Meern likte zijn wonden en probeerde nog aan te zetten voor een slot offensief terwijl SVM via de counter nog de drie punten wilde binnen smokkelen. Bijna lukte dat nog bij een uitbraak op rechts, maar de voorzet kon net op het nippertje worden weggewerkt. Verder dan een aantal corners en een scrimmage voor het SVM doel kwam De Meern niet meer en zo bleef de eindstand 1-1. Dit zwaarbevochten gelijke spel werd door SVM met veel vreugde gevierd. Jammer voor De Meern dat bij winst verder had kunnen uitlopen op Nita. De nr. 2 kwam tegen Cobu Boys niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel.

Hierdoor blijven we wel alleen koploper met twee punten voorsprong op Nita. Deze week zijn we vrij van competitie en spelen we een zaalvoetbaltoernooi in Nieuwkoop. De week daarna is de uitwedstrijd tegen FC Weesp.

Opstelling: Sander Reurings, Mark Poorthuis, Sander van der Woude, Robin Capiteijns, Martin Donk, Rory Oltshoorn, Stef Vermeulen, Jesse Verheul, Martijn Ruitenberg, Koen Hoveling, Wim Wakelkamp.

Wissels: Jeffrey de Kruijf (75e minuut voor Koen Hoveling), Jorrit Tromp (82e minuut voor Stef Vermeulen), Leo Wakelkamp (85e minuut voor broer Wim), Martijn Smorenburg.

Man of the match: Sander van der Woude

Lex van der Woude

Stand zaterdag 2 (2e klasse C)

1. De Meern 2 11 23 +10 2. Nieuwland 2 11 22 +18 3. Zuidvogels 3 11 21 +14 4. Odysseus 91 2 11 20 +12 5. Spakenburg 4 11 19 +11

De Meern 1 - Roda 46 1 (1-0)

Na een reeks van vijf competitieduels zonder zege wist De Meern op eigen veld eindelijk het tij te keren tegen Roda 46. Onder zeer mistige omstandigheden was de ploeg voetballend duidelijk de betere partij en was de uiteindelijke 1-0 overwinning verdiend.

In de eerste helft namen de oranjehemden direct het heft in handen. De Meern speelde geduldig en de Leusdense bezoekers kwamen er totaal niet aan te pas. Dankzij de doelman (goede redding op kopbal Jerryl Smeenk) en de dwarsligger (verwoestende knal Zakaria el Allali) werd het overwicht niet uitbetaald. Ook via enkele standaardsituaties had het net zomaar kunnen bollen, maar het mocht niet zo zijn. De Meernse defensie gaf niets weg, al claimde Roda nog een strafschop bij een handsbal van de puik spelende

Thomas Siepman. De leidsman oordeelde anders.

Na de thee beet Roda 46 wat meer van zich af, echter zonder veel doelkansen te creëren. De Meern ging op dezelfde voet verder en na ruim een uur spelen was het dan eindelijk raak.

Wesley Vaes vond met een geplaatste vrije trap de verre kruising: 1-0. Vervolgens verzuimde de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien.

Enkele doelrijpe situaties konden niet worden omgezet in de bevrijdende 2-0. Daardoor bleef het spannend, want met 1-0 was immers nog alles mogelijk. Roda bleef af en toe dreigend via counters en pogingen van buiten de zestien meter, maar ook niet meer dan dat. In de omschakeling was de grootste kans voor de ingevallen Laurens Uiterwijk en Zakaria El Allali, die samen op de doelman af mochten. Waar het een zeker doelpunt leek, kon de assisterende verdediger de bal nog net voor de voeten van laatstgenoemde tot hoekschop tikken.

Al met al betekende de overwinning een flinke opsteker voor het team. Hopelijk kan de lijn doorgetrokken worden om zo de weg naar boven terug te vinden. Deze week speelt De Meern voor de beker, waarna hekkensluiter De Kennemers de eerstvolgende tegenstander in competitieverband is.

Gooi sc 't DA1 - De Meern DA1 (3-3)

Het was koud, mistig en de shirtjes met lange mouwen komen volgende week pas aan. Na de bespreking gingen we met de mensen die stipt op tijd kwamen, de eerste helft in. De tegenstander, 't Gooi, begon goed aan de wedstrijd, maar wij bleven niet ver achter. Uiteindelijk konden wij betere kansen creëren en schoot ons linkspootje Natasha de bal zo voorbij de keeper: 0-1. Van

allebei de kanten werden nog meer kansen gecreëerd en lange tijd ging het gelijk op. Wij gingen wat beter spelen maar het mocht niet baten. Met deze stand gingen wij de rust in.

Zonder een coach moest er goed naar elkaar geluisterd worden en kwamen we toch met een plan de kleedkamer uit. Na rust viel het eerste tegendoelpunt al in de eerste seconden na het fluitsignaal. Gelukkig kwamen wij snel met een antwoord en Tamara zette ons weer op voorsprong. Vrij snel kwamen zij over onze rechterkant, weer datzelfde meisje, en het was 2-2. Wij pasten ons aan. Het spel werd op onze helft gespeeld, maar wij hielden stand. Na een uitbraak kreeg Miriam een vrije trap die er via de onderkant van de lat in ging. De tegenstanders creëerden meer kansen en het werd gelijk (3-3).

Wij zetten onze wissels erin en het hele team ging in de verdediging. De voorhoede kwam helpen en Natasha ging in een duel door haar enkel. Alweer!

Bedaard en van het veld gedragen, ging het spel nog even door. Al snel luidde het eindsignaal en is het 3-3 gebleven. Natasha veel sterkte!