Bezig met laden.... (Bekijk nu de volledige tekst)

Hele tekst

(1)

Van de redactie

Het komende weekend is er een bekerweekend voor de selectieteams. Helaas heeft zaterdag 1 zich niet weten te plaatsen en is derhalve vrij. En een straftraining zal er niet inzitten na het wervelende optreden tegen CDW afgelopen zaterdag. Een zeer fraaie vertoning werd de toeschouwers

voorgeschoteld. Met 8-1 droop CDW af en keerde beteuterd huiswaarts. Bij de voorbeschouwing kon men op de CDW site nog lezen, dat drie punten min of meer vaststonden.

Ik kon niet nalaten om het aantal spelers te tellen dat we vroeger op woensdagmiddag trainden bij de pupillen. Tien van de 18 (er zaten liefst 7 reserves op de bank!) telde ik er.

Dus geen zaterdag 1 in actie. Bij de jeugd zien we een paar krakers die vooral bij de oudere kijkers enige opwinding zal veroorzaken. Zij die de oude rivaliteit tussen Vleuten en De Meern nog altijd in het DNA meedragen. Het is een uitstervende minderheid, maar toch….

De 17-1 krijgt voor de beker de 17-1 op bezoek. Bij mijn weten spelen er nog oud De Meern spelers in dat team. Maar de absolute kraker is de wedstrijd tussen de teams van Jo14-1 De Meern staat bovenaan en

“Peef” op de tweede plaats. Het verschil is 9 punten.

Maar qua doelsaldo ontloopt men elkaar niets. Ook de eerste wedstrijd was een spannende pot. De Meern trok toen met 2-3 aan het langste eind. Een nieuwe nederlaag kan PVCV zich dus niet veroorloven.

Verder nog twee opmerkelijke uitwedstrijden van de Jo16-1 en de Mo17-1. Men kan gezamenlijk in de bus stappen om in Eindhoven te spelen (13.45) om daarna door te gaan naar Helmond waar de 16-1 tegen koploper Helmond Sport aan de bak moet. Het is wel leuk om hoog te spelen, maar men moet wel ver aan de bak. Vorige week Maastricht en nu Helmond voor de 16-1.

Het afgelopen weekend kenmerkte zich verder door verdergaande corona maatregelen. Laten we hopen dat het niet strenger wordt. Zeker is in ieder geval dat sporten goed is voor de volksgezondheid. Dus in lijn met de VSU (Vereniging Sport Utrecht) om het clubs niet moeilijker te maken.

Tenslotte: Belangrijk om verder alle aandacht te richten op de ALV die komende maandag plaatsvindt om 20.00 uur in de kantine. Na twee jaar eindelijk weer de gelegenheid om met het bestuur te discussiëren over het verleden en hoe we samen de toekomst tegemoet treden. Naast de standaardstukken staan er interessante punten op de agenda, zelfs vrij principiële. Wat te denken van een gedifferentieerd lidmaatschap en het belonen van vrijwilligers. Ook ouders van jeugdleden worden expliciet uitgenodigd.

Verjonging is een must.

Fijn sportweekend gewenst met ook hopelijk goede Oranje resultaten.

Jan Vermeulen (oud jeugdvoorzitter)

(2)

Programma

14:15 OSM 75 JO19-1 - De Meern JO19-1 (be) 15:15 Houten JO18-1 - De Meern JO18-1 (be) 12:00 De Meern JO17-1 - PVCV JO17-1 (be) 14:30 Helmond Sport JO16-1 - De Meern JO16-1 14:30 DESTO JO15-1 - De Meern JO15-1 (be) 10:15 De Meern JO14-1 - PVCV JO14-1 13:45 FC Eindhoven AV MO17-1 - De Meern MO17-1

12. VELO JO19-1 6 3 -7

S.V. Den Hoorn JO19-1 - De Meern JO19-1 (3 - 5)

JO19-1 experimenteerde de eerste helft met de opstelling tegen Den Hoorn. Dit liep niet, we verloren de controle op de wedstrijd tegen een gemotiveerde en sterk spelende tegenstander. Hierbij maakten we ook veel fouten, waardoor we de eerste helft 3 goals moeten incasseren en met die achterstand de rust in gaan. In de rust deden we 4 wissels en gingen we over op onze vertrouwde speelwijze. Dit leidde tot een ontzettende overmacht en een 3-4 voorsprong na iets meer dan een kwartier na rust. Daarbij pakt de keeper van Den Hoorn ook nog een aantal goede ballen. Een echte storm op het doel door een gemotiveerd en beter spelend De Meern. De tegenstander kon daar de tweede helft weinig meer tegenin brengen met nul schoten op doel. Wij maken tegen het einde van de wedstrijd nog de 3-5 en daarmee de einduitslag van deze wedstrijd. Ruim op achterstand komen de eerste helft met één van onze slechtste helften tot nu toe. Na rust met veel inzet en beter spel de boel kunnen repareren.

8. Jonathan JO16-1 9 1 -26

De Meern JO16-1 - Jonathan JO16-1 (4 - 1)

Een latertje deze keer. Om 17:15 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd, de lichten ontstoken, een straffe wind uit het zuiden. Het was dringen op de bank: door schorsingen en

blessures was een vijftal ingevlogen uit de JO15-1 om het team te versterken. Jonathan is op papier de minste uit de competitie, maar het is altijd spannend of het krachtsverschil er op het veld uit gaat komen.

Onze helden werden geholpen door de keeper van Jonathan. Uit een corner van Jamahl en een zeker niet onhoudbare kopbal van Jari werd het 1-0. Even later was het Noah die van buiten de zestien het net vond.

Vijf minuten voor de rust werd een snelle aanval over links door Kaan kundig afgerond: 3-0. Het mooiste doelpunt werd bewaard als toetje. Door goed drukzetten van Younes kon Jamahl op links de bal oppikken en voorgeven aan Kaan, die vanaf de rand van het strafschop met een boogbal de keeper

verschalkte. Daarna golfde het spel op en neer en wist Jonathan nog een mooie eretreffer te maken.

Eindstand 4-1. Volgende week naar Helmond Sport, de ongeslagen koploper. Eens kijken of we ze de eerste puntjes kunnen aftroggelen.

Huizen JO15-1 - De Meern JO15-1 (1 - 3)

Vandaag een uitwedstrijd tegen Huizen. Ondanks dat De Meern niet scherp aan de wedstrijd begint, krijgt het elftal de eerste 5 minuten drie grote kansen. Eerst ontbreekt het na een uitbraak over rechts aan

afspeelmogelijk-heden voor het doel. Een minuut daarna is de voorhoede te verrast na een

doorschietende bal waardoor de daaruit ontstane 1-op-1 met de keeper niets oplevert. In de 5e minuut is het na een mooie individuele actie toch raak. Nadat enkele verdedigers uitgespeeld worden eindigt een hard afstandsschot in het doel (0-1). Daarna zakt de wedstrijd verder in (of komt eigenlijk niet echt uit de startblokken). Huizen is onmachtig om aan te vallen en De Meern speelt slordig en gaat niet goed met de spaarzame kansen om. Zo gaat de eerste helft langzaam voorbij waarbij De Meern het overwicht heeft, maar dat niet omzet in kansen en doelpunten.

Ook aan het begin van de tweede helft heeft De Meern de inspiratie nog niet gevonden. Het gaat mee in het spel van Huizen dat het gevoel begint te krijgen dat er iets te halen valt. Langzaam weten de Huizen-spelers elkaar wat meer te vinden en melden zij zich steeds meer op de helft van De Meern. Een schot in het zijnet na 11 minuten blijkt de voorbode te zijn voor de gelijkmaker. Balverlies in de opbouw van De Meern wordt afgestraft met een droog schot die de keeper van De Meern niet meer kan keren (1-1). Onnodig, maar De Meern roept het over zichzelf af. Enkele wissels van De Meern brengen uiteindelijk de benodigde rust en inspiratie in het spel. Er wordt iets beter en ‘simpeler’ gevoetbald. Niet snel daarna (22e minuut) valt de 1-2 nadat een voorzet van rechts van richting wordt veranderd en simpel bij de tweede paal kan worden ingetikt. Vanaf dat moment gaat het spel op en neer zonder echt grote kansen. Wellicht exemplarisch voor de wedstrijd is dat de meest mooie aanval in de allerlaatste minuut plaats vindt. Met een mooie combinatie wordt de verdediging van Huizen helemaal uit elkaar gespeeld en kan de 1-3 worden ingetikt. De 3 punten zijn binnen, maar De Meern heeft het zichzelf vandaag onnodig moeilijk gemaakt.

8. Westlandia JO14-1 8 3 -10

Quick Boys JO14-1 - De Meern JO14-1 (1 - 3)

De uitwedstrijd tegen Quick Boys stond op het programma. Ook bij de JO14-1 een aantal

geblesseerden. Gelukkig was de JO13-1 vrij en deden er een viertal spelers mee vandaag. Waarvoor dank!

Hotseknotsbegonia voetbal kregen we voorgeschoteld op het winderige veld. Waarbij Quick Boys in het begin het betere van het spel had. Ze hadden geleerd van de uitwedstrijd en zich zichtbaar aangepast op onze speelwijze. Uit het niets valt dan toch de goal.

Aki legt de bal heerlijk op het hoofd van Nawfal, die hem lekker binnen kopt. Na balverlies op het

middenveld schakelt Quick Boys kort daarna snel om.

Ze scoren ook met het hoofd na een afgemeten voorzet. De mannen gaan met 1-1 de rust in.

Gaandeweg de tweede helft zien we een ietwat beter De Meern, zonder overtuigend te zijn. Wel weer met veel inzet en de absolute wil om te winnen. Uit een makkelijk gegeven vrije trap (met een muurtje op een meter of dertien) schiet Amine de bevrijdende 1-2 binnen. We zien een flinke ontlading bij het team.

Daarna wordt de wedstrijd uitgespeeld. Viggo (man van de wedstrijd volgens de Quick Boys aanhang) zweeft twee keer prachtig naar de hoek, waardoor Quick Boys niet meer tot scoren komt. Uit een snelle omschakeling scoort Shaadi de 1-3 op heerlijk aangeven van Levi. Wederom 3 punten in de pocket.

Volgende week thuis de derby tegen PVCV. Met een voorsprong van 9 punten ontvangt De Meern als nummer 1 de nummer 2 uit de competitie

(4)

Senioren selecties

Programma

12:15 Renswoude 2 - De Meern 2

12:45 Sporting 70 VR2 - De Meern VR1 (be)

14. JSV 1 7 0 -15

De Meern overklast CDW met monsterscore (8 - 1)

De Meern startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen het toch wel verrassend hoog geklasseerde CDW uit Wijk bij Duurstede, dat de 3e plek op de ranglijst deelde met De Meern. De Meern was dus

gewaarschuwd. In de eerste helft maakte CDW haar positie op de ranglijst nog waar. Door hoog druk te zetten en er vol voor te gaan, kwam De Meern

7. FC Eindhoven AV MO17-1 5 1 -18 8. Graaf W II VAC MO17-1 6 1 -17

het wedstrijdbeeld totaal anders en overklaste De Meern CDW. Het werd een doelpuntenfestijn met een historisch grote overwinning voor De Meern.

In de aanvangsfase van de wedstrijd verraste De Meern de tegenstander nog met snel aanvalsspel van de rappe aanvallers. Al in de 5e minuut werden Stan de Groot en Genrich Sillé diep gestuurd door Robin Mulder. Zij waren sneller dan hun opponenten, waardoor de keeper moeilijk kon kiezen welke hoek hij moest pakken. Het was Stan de Groot die de CDW- keeper met een beheerst schot verschalkte (1-0). Kort hierna was Stan de Groot dicht bij zijn 2e treffer, maar schoot hij recht op de keeper. CDW leek zich beter ingesteld te hebben op de Meernse aanval en herpakte zich. Er brak een lange fase aan dat CDW het heft in handen nam, hoog druk zette en De Meern vroeg stoorde in de opbouw. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar CDW slaagde er niet in echt

gevaarlijk te worden bij het Meernse doel. Pas in de 40e minuut was het echt gevaarlijk met een vrije trap die rakelings over ging.

Na de rust hernam De Meern het initiatief en was Robin Mulder al snel bij een doelpunt, maar zag zijn kopbal in de rebound van een eigen inzet, over gaan.

In de 55e minuut was het wel raak voor dezelfde Mulder. Na een overtreding in het 16-meter gebied op Genrich Sillé, zette Mulder via een benutte penalty de 2-0 op het scorebord. Dit werd de ommekeer in de wedstrijd. CDW leek deze tegenslag niet te kunnen verwerken en werd daarna compleet weggespeeld door De Meern. Zo ongeveer om de 5 minuten werd er gescoord. Eerst was het Genrich Sillé die een verdediger en de keeper uitspeelde (3-0). Daarna waren het de uitblinkers van deze middag, Stan de Groot en Robin Mulder, die de 4-0 verzorgden.

Mulder rondde een voorzet van de Groot uitstekend af. Vervolgens was Tim Bijl aan de beurt. Hij schoot een voorzet van weer Stan de Groot onberispelijk binnen (5-0). En nog was de koek niet op. Nadat

(5)

Senioren selecties (vervolg)

Column

Taal

Heeft u dat ook? Dat je in de rol van opa een beetje op je taal moet letten. Ik heb in het verleden maar wat aan gepraat. Vooral aan de borreltafel kon ik er nog weleens van langs gaan. Ik zeg het maar eerlijk:

Godverdomme, wat een kutkeeper! Als ik het zo nalees denk ik, nou opa, dat had je ook wel anders kunnen zeggen. En zeker nu de kleinkinderen je staan aan te kijken: wat zegt opa nu dan toch..

Taal is een wonderlijk fenomeen. Maar als je erin verdiept wordt het wel iets heel bijzonders. Je wil zo duidelijk mogelijk zijn en goed uit je woorden komen.

Ik had ook kunnen zeggen: potdikkie, die keeper zat er flink naast! Beide zinnen gaan over het zelfde maar de eerste spreker wordt op slag een nieuw biertje aangeboden, terwijl men van de tweede spreker het idee heeft dat ie voor het eerst op een voetbalveld is.

Taal is mooi. Sommige mensen kunnen woorden in zo’n mooie volgorde zetten dat ze er miljonair mee geworden zijn: Joepie is zo’n voorbeeld. En Hermans.

Ik heb het nu over onze grote cabaretiers.

Raadselachtig hoe dat mogelijk is. En wat te denken van mijn held Finkers. Een virtuoos op taalgebied.

Oef, wat een heerlijke ervaring om te zien hoe er met taal wordt omgesprongen.

De taal in de Tweede Kamer vind ik helemaal niks.

Wat een armoede. Ik haak af als er een minister of staatssecretaris aan het woord gaat. Ik weet hun namen ook niet, moet ik erbij zeggen. Het is zo’n warrig verhaal vaak. Het baart her en der opzien, maar niet bij mij. Ik heb er niets mee.

Nee, dan de voetbaltrainers na een wedstrijd. Dat commentaar; briljant. Meestal komt het erop neer dat als we de kansen hadden benut, we zeker hadden gewonnen, maar ja..

En we kennen Cruijff natuurlijk: als je de bal hep, hebben zij hem niet.. En de verslaggever die hem ernaar vroeg, kijkt hem aan en denkt: gut, daar zit wel wat in!

Eigenlijk zouden we ons wat bewuster moet zijn van de taal. Dat brengt veel moois. Luister, lees en verwonder je.

Iemand wiens taal van bijzondere schoonheid is, heet Tsjechov. Dat wil zeggen; voor mij is zijn taal van bijzondere schoonheid. Hij formuleert prachtig, heeft een heldere blik op wat er gebeurt en onthoudt zich van een eigen mening. Dat laatste… Kom daar eens om.. Geen eigen mening! Tsjechov vindt: vorm jezelf een mening als je mij gelezen hebt..

Eigenlijk zouden commentatoren bij een voetbalwedstrijd daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Onthoud je van mening! Laat mij dat nou eens zelf uitzoeken. Maar zolang dat niet gebeurt, blijf ik toch genieten van die taal:

“Oh, van Basten, alweer drie, wat zeg ik? Dit is zijn derde!!”

Cees Verweij trainer Alain Hijman in de 75e minuut 3 wissels in het

veld bracht, waaronder Bob Prins, was het Bob die een onvergetelijke middag zou beleven. Want binnen een kwartier maakte hij door drie keer te scoren in een recordtijd een hattrick. Eerst liep hij een een voorzet van Robin Mulder het CDW-doel binnen(6-0), daarna werd hij op maat bediend door zijn broer Abel Prins (7-1) en tenslotte rondde hij vlak voor tijd een door hem zelf opgezette counter zelf af (8-1). Tussen deze doelpunten door wist CDW bij een onverhoedse uitbraak nog de eretreffer te maken.

Met deze overwinning nestelde De Meern zich steviger op de 3e plaats van de ranglijst. Door het puntverlies van de nummer 2 BFC liep het zelfs tot op 1 punt in op de nummer 2. Volgende week is De Meern vrij en over 14 dagen wacht de uitwedstrijd tegen

kampioenskandidaat en huidig koploper Maarssen dat tot nu toe weinig punten morste. Dat zal dus een zware kluif worden, maar De Meern in huidige vorm en een steeds leger wordende ziekenboeg moet tot iets moois in staat worden geacht.

Opstelling: Juran Doezeman, Trevor Mulders (82e Lars Bootsma), Remco de Smit, Sven Jansen, Tyrell

Zinhagel (75ee Arne Kalmeijer), Chahid Harouach (75e Ruben Baas) , Tim Bijl (75e Bob Prins), Indy van de Poll, Robin Mulder (89e Abel Prins), Genrich Sillé (82e Abel Prins) , Stan de Groot

Wissels: Abel Prins, Bob Prins, Lars Bootsma, Ruben Baas, Arne Kalmeijer, Christiaan Pompies, Tom Gentenaar