Coupe De Meern senioren toernooi

Doe mee aan het alijd super gezellige Coupe de Meern op zaterdag 27 juni. Voor meer informatie en inschrij- ven zie het betreffende Laatste Nieuws bericht op onze website.

Van de redactie

Zaterdag 1 won thuis met 1-0 van Benschop.

Een moeizame overwinning, maar de 3 punten zijn welkom. Vlak voor rust komen we door Tim Bijl op 1-0. Na rust komen we er eigenlijk niet meer aan te pas. We hebben het nodige geluk dat Benschop enkele goede kansen om zeep helpt en een fraaie vrije trap van Benschop slechts op de paal belandt. Deze week uit naar IJFC, hopelijk kunnen we een stijgende lijn laten zien.

Bij de jeugd hadden JO17-1 en JO15-1 een goede dag.

JO17-1 won zelfs overtuigend met 0-4 bij Buitenboys.

Prettige bijkomstigheid was dat concurrent BFC verloor en we nu 4 punten los staan. Maar we zijn er nog lang niet, we moeten scherp blijven en zoveel mogelijk punten halen.

JO15-1 won ook overtuigend, 1-5 bij DOVO.

Koploper Houten speelde gelijk, waardoor we op 3 punten komen. De druk bij Houten neemt dus toe, maar wij zullen de resterende wedstrijden moeten blijven winnen om kans op het kampioenschap te maken.

JO16-1 moet vandaag naar Hercules. We moeten winnen en dan wordt het kampioenschap vrijwel zeker op doelsaldo beslist.

Iedereen veel plezier en succes dit weekeinde!

Redactie: wedstrijdkrant@vvdemeern.nl

(2)

Stand JO16-1 (4e divisie B)

1. Hercules JO16-1 15 45 +61

2. De Meern JO16-1 15 42 +58 3. csv Apeldoorn JO16-1 15 29 +32 4. Sparta (AV) JO16-1 15 27 +14 5. Oranje Wit JO16-1 15 25 +19 6. DVS’33 Ermelo JO16-1 15 23 +1

7. Jonathan JO16-1 15 18 -9

8. Arnh. Boys Schuytgraaf JO16-1 15 16 -28 9. Nieuwerkerk JO16-1 15 13 -22

10. Hoogland JO16-1 15 9 -43

11. ESA JO16-1 15 9 -49

12. JSV JO16-1 15 7 -34

Programma

11:30 DOVO JO19-1 - De Meern JO19-1 12:00 De Meern JO17-1 - BFC JO17-1 11:30 Hercules JO16-1 - De Meern JO16-1 10:15 De Meern JO15-1 - IJsselmeervogels JO15-1 10:15 De Meern JO13-1 - Foresters de JO13-1 10:30 HDS JO13-1 - De Meern MO13-0 13:10 De Meern JO11-1 - DEV Doorn JO11-1 11:50 De Meern MO11-0 - De Bilt JO11-4 10:05 Maarssen JO10-1 - De Meern JO10-1 09:50 Kon. HFC JO9-1 - De Meern -JO9-1 09:00 Waterwijk JO8-1 - De Meern -JO8-1 11:30 JSV MO19-1 - De Meern MO19-1 14:00 Woezik MO17-1 - De Meern MO17-1 08:45 Jonathan MO15-1 - De Meern MO15-1

De Meern JO19-1 - AFC JO19-1

Wetende dat in deze wedstrijd, tegen koploper AFC, het moeilijk zou worden om de broodnodige punten binnen te halen gingen beide teams vrij matig van start en dat resulteerde in een periode van 20 minuten zonder enige kansen voor zowel De Meern als AFC. In de 25e minuut was het AFC die de stand op 0-1 kon brengen, wat tevens de ruststand was. Door rommelig spel en een aantal fouten in onze achterhoede kon AFC in de tweede helft heel eenvoudig profiteren en dat resulteerde in de eindstand van 0-4. Vandaag was onze tegenstander duidelijk een maatje te groot. Volgende week, uit tegen het lager geplaatste DOVO, moet het mogelijk zijn om punten mee te nemen.

Jeugdafdeling

Buitenboys JO17-1 - De Meern JO17-1

Zonder in de problemen te komen winnen we met 0-4 bij Buitenboys. De eerste helft komen we snel op voorsprong via Zakaria. Daarna spelen we de bal een aantal keer prima vrij, maar is het tempo te laag.

De tweede helft krijgen we meer ruimte en komen we vaker voor de goal en lopen we uit naar 0-4 door doelpunten van Paul en de van een lange blessure terug kerende Dasilva.

De Meern JO16-1 - Jonathan JO16-1

Thuis 4-1 winst tegen Jonathan. De eerste 20 minuten hebben we controle, bereiken we het doel van de tegenstander, maar halen we nog niet ons niveau.

Het laatste kwartier voor rust beginnen we wel een aantal flitsen te zien van het niveau wat we kunnen aantikken. We komen op een 3-0 voorsprong en het rustsignaal komt op dat moment voor de tegenstander goed uit. Na rust weten we deze flow bij lange na niet door te trekken. Slordigheid wat voortkomt uit naïviteit en minder bereidheid. Aan beide kanten valt een doelpunt. Iedereen was het erover eens dat zeker de tweede helft niemand zijn normale niveau haalde.

Dit bracht de overwinning niet in gevaar, maar het voldeed ook niet aan onze doelstelling dat meer inhield dan alleen winnen. Jammer, op naar volgende week.

DOVO JO15-1 - De Meern JO15-1

Vandaag een goed resultaat in Veenendaal. Voor de 3e keer dit seizoen treffen DOVO en De Meern elkaar.

Eén keer in de beker (2-4 winst) en in speelronde 3 thuis (3-2 winst). DOVO een goede ploeg in de 3e divisie met een goede reeks. We waren gewaar- schuwd. Toch start De Meern erg slecht. Het komt na 3 min al op 1-0 achter, maar daarna wordt het snel beter. We spelen goed positiespel en blijven uit de duels. We gaan rusten met een 1-2 voorsprong door 2 doelpunten van Faouzi. In de rust aandacht gegeven aan verdedigen eigen helft. We spelen een betere tweede helft en winnen uiteindelijk met 1-5.

Overige doelpunten kwamen van Immanuel 2x en Ayman. Dinsdag oefenen we uit bij FC Utrecht JO15 en zaterdag dan IJsselmeervogels thuis.

De Meern JO14-1 - HBS JO14-1

Eén vlot lopende aanval in een voetballend zeer povere wedstrijd was uiteindelijk voldoende om met 4-1 te winnen van HBS. Als slecht spelen en tóch winnen een specialiteit is, dan hebben onze Oranje- hemden dát in ieder geval wél voor elkaar. HBS is één van de slechtste ploegen in de 3e Divisie. Jammer dat De Meern in grote delen van de wedstrijd niet veel beter was dan onze Haagse gasten. Trage, voorspel- bare opbouw van achteruit en op het middenveld werd er veel te weinig direct gespeeld en was het

10. Jonathan JO13-1 14 6 -46

11. Bloemendaal JO13-1 14 4 -25 Dat De Meern toch tot een handvol grote kansen kwam, had te maken met de combinatie van een zwakke tegenstander enerzijds en een paar lange Guus Geluk ballen van de thuisploeg anderzijds.

Dat vervolgens de grootste kansen jammerlijk gemist werden, zorgde voor onnodige spanning en een 1-1 ruststand. Kaan zette ons , vanaf 11 meter, op 1-0, waarna HBS niet veel later de 1-1 kon maken.

Duidelijk vanuit buitenspelpositie, maar dat was de arbitrage helaas ontgaan. Na rust was het een kwartier lang opnieuw kommer en kwel, totdat De Meern één soepele en snel lopende aanval op de kunstgrasmat legde. Flint speelde Theo in, die op zijn beurt Jesper aan de linkerkant wegstuurde en vervolgens een haarscherpe voorzet op Kaan gaf. In slechts een handvol seconden kwamen de Merenezen van de ene kant van het veld succesvol naar de andere kant.

Met deze treffer was ook gelijk het povere HBS-verzet gebroken en liep De Meern, via goals van Jari en Jamahl, uit naar 4-1.

BFC JO13-1 - De Meern JO13-1

Vandaag speelden we uit tegen BFC, de nummer 2 uit de poule. De eerste helft ging mooi gelijk op en De Meern hield de druk er goed op. Een vrije trap tegen leidde echter tot het eerste doelpunt voor BFC.

De rest van de eerste helft waren er over en weer kansen. Na rust wisten we helaas niet goed terug te komen. Er was veel balverlies wat tot nog 2 doelpun- ten voor BFC leidde. De Meern hield wel de moed erin en bleef het proberen. Er had meer in gezeten, maar het kwam er vandaag niet uit.

(4)

Zal het niet goed zijn om nou eens te doen als onze voorouders deden: naar de wolken kijken om het weer van morgen te kunnen voorspellen. Ik ga het eens proberen. Een maand lang geen nieuwsberichten luisteren, de krant opzeggen en weer net als vroeger aan mijn buurman vragen wat De Meern heeft gedaan.

Hij zal me dan haarfijn uit de doeken doen dat alles is afgelast vanwege de harde wind. En omdat ik er toch ben, gaat ie meteen vertellen dat De Meern volgend jaar op zaterdag gaat voetballen. En, zal hij zeggen (omdat ie het weet), dat van Bommel is ontslagen en dat het bij Ajax ook geen koek en ei is en voor je het weet zit ik bij Buurman binnen om zijn nieuwe bankstel te zien. En zijn nieuwe vriendin en zijn nieuwe gitaar. Wil je soms wat drinken, zal ie daarna zeggen. Waarop ik gretig ja, zeg. Een leukere middag kun je je toch niet voorstellen? Weet je wat? Ik ga het doen. Morgen zeg ik mijn krant op. Het nieuws kan me voor een tijdje gestolen worden. Ik hou jullie op de hoogte hoe het bevalt.

Cees Verweij

Nieuws

Het zal de leeftijd wel zijn, maar ik begin me steeds meer ongemakkelijk te voelen bij de uitzendingen van Het Nieuws. Kent u dat ? Het is natuurlijk zo dat je een beetje op de hoogte moet zijn van dingen die om je heen gebeuren, maar om me nu wakker te maken voor iets wat aan de andere kant van de wereld gebeurt… Kom nou toch.

Ja maar, klinkt het verwijt dan, ben je niet in de wereld geinteresseerd? Als ik heel eerlijk ben, nee het interesseert me steeds minder. Dat wil zeggen, ik ga me er niet meer druk om maken. Ik verzorg mijn eigen tuintje en dat moet maar eens genoeg zijn.

Ik zou willen dat alle mensen dat eigenlijk zouden moeten doen. Ik bedoel dan niet mijn tuintje, want dat kan ik alleen wel af, maar ieder zijn eigen tuintje.

En dan belangstellend informeren hoe het toch komt dat het gras bij de buurman toch altijd groener is dan bij jou. Voorbeeldje: je kunt de krant niet openslaan of er is altijd wel iets ergs gebeurd. Een brand, een diefstal, een leugen, een ramp of Trump of iets in Afrika. Het is allemaal zo ver van mijn bed.

Column

© KNVB media

(5)

Programma

14:30 IJFC 1 - De Meern 1 12:15 IJFC 2 - De Meern 2 10:00 Odysseus 91 3 - De Meern 3 13:50 De Meern 4 - Vriendenschaar 3 12:00 De Meern 5 - Hercules 2 15:50 De Meern 7 - De Bilt 4 13:15 Vreeswijk 3 - De Meern 8 11:30 Faja Lobi KDS 5 - De Meern 9 15:40 De Meern 11 - UVV 2

15:30 Sporting 70 VR2 - De Meern VR1 14:00 De Meern VR2 - Odysseus 91 VR6

Programma zaterdag 1 poule

14:30 CDW 1 - JSV 1

14:30 Maarssen 1 - Loosdrecht 1 14:30 Nieuwland ASC 1 - Benschop 1 14:30 IJFC 1 - De Meern 1

Nipte overwinning tegen Benschop (1-0)

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd heeft De Meern een belangrijke maar krappe overwinning geboekt op streekgenoot Benschop.

De ploeg uit Benschop heeft dit seizoen veel blessures en de nodige pech. Het heeft de punten hard nodig om weg te komen van de degradatiezone. Na de winterstop lijkt het tij te keren en zijn er weer wat punten gepakt. En ook De Meern heeft met de wisselvallige prestaties de punten hard nodig om weg te blijven van de onderste plekken. De Meern heeft eveneens te maken met een aantal langdurig gebles- seerden. En vanmiddag in de warming-up moest Bart Scholts met een voetblessure het veld verlaten.

Daardoor kwam Stan de Groot in de basis te spelen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en het spel was aardig in evenwicht. In de

pakken te hebben, toen een doorkopbal in het 16-meter gebied in het Meernse doel gekopt werd.

Maar de treffer werd door de scheidsrechter vanwege buitenspel afgekeurd. In de 27e minuut kwam Tom Gentenaar na voorbereidend werk van Trevor Mulders in het Benschops strafschopgebied in balbezit en oog in oog met de keeper. Kennelijk kon Tom geen beslissing nemen en hij verprutste de kans. In de tegenstoot was Benschop weer gevaarlijk aan de andere kant, maar zag een kopbal in handen van De Meern-keeper Martijn Smorenburg belanden. In de 38e minuut werd Stan de Groot via een kopbal van Abel Prins in scoringspositie gebracht, maar hij kon onvoldoende kopkracht op de bal leveren, waardoor de kopbal aan kracht verloor en onderschept kon worden. Vlak voor rust was het dan toch raak voor De Meern. Na balverlies van Benschop op het midden- veld, plaatste De Meern een razendsnelle counter. Een uitstekende steekpass van Stan de Groot werd opge- pikt door de snelle Tim Bijl, die de bal in de verre hoek schoot en de Benschop-keeper kansloos liet (1-0).

In de tweede helft drong Benschop meer aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Al vrij snel was er een grote mogelijkheid voor Verweij, maar zijn kopbal werd goed gepakt door onze keeper Martijn Smoren- burg. De Meern wist weinig gevaar te stichten en probeerde Benschop zo weinig mogelijk ruimte te geven. Bij diverse doelpogingen was Benschop onfortuinlijk en had De Meern over geluk niet te klagen. In het laatste kwartier liet Benschop enkele kansen op de gelijkmaker onbenut. In de 75e minuut stond bij een vrije trap de paal de gelijkmaker in de weg. En even later had Martijn de With het vizier niet op scherp staan en schoot hij bij een open schietkans de bal voor het Meernse doel langs. In de blessuretijd was er nog een gevaarlijk schot van Benschop dat maar net over de kruising over ging. En zo ging De Meern billenknijpend naar het laatste fluitsignaal.

Maar het hield stand en wist na lange tijd (2 nov) weer eens een thuisoverwinning te boeken.