Hele tekst

(1)

Van de redactie

Dit weekeinde bij de jeugd een vol programma, maar bij de senioren zijn de meeste teams vrij.

Bij de jeugd kunnen diverse teams kampioen worden, dus als u juichende en vrolijke spelers tegenkomt dan weet u alvast waarom.

Zondag 1 speelde vorige week thuis met 1-1 gelijk tegen Pancratius. Gezien de krachtsverhoudingen in het veld wel een terechte uitslag. Deze week uit naar VVIJ, daar zouden toch 3 punten gehaald moeten kunnen worden, en dan maar weer zien wat de ploegen bovenaan doen.

Zaterdag 1 verloor thuis met 2-3 van Almere en de kans op nacompetitie is nu louter statistisch en niet meer realistisch. Het seizoen gaat zodoende jammer genoeg als een nachtkaars uit.

De B1 verloor uit bij Elinkwijk en kan de titel nu wel vergeten. De B1 heeft echter een periode titel en kan zich dus richten op de nacompetitie om zo toch nog te proberen te promoveren.

De C1 wist thuis niet te winnen van Hellas Sport, het bleef steken op 0-0, ondanks diverse goede kansen. Het is nog niet voorbij, maar handhaving in de 2e divisie wordt steeds moeilijker.

De dames wonnen thuis met 6-2 van Houten. Deze week uit naar koploper Odysseus. Bij winst nemen

de titelkansen enorm toe, bij verlies is de titel zo goed als verloren. Het wordt dus erop of eronder, alles of niets!

Veel sportief succes op het veld en veel leesplezier met deze WedstrijdKrant.

Redactie: wedstrijdkrant@vvdemeern.nl

Cursus junioren trainer

Op de onlangs door de KNVB georganiseerde cursus voor junioren trainers hebben Leo Bart, Marcel Kinnegin en Marco Verkroost hun trainers diploma gehaald. De jeugdcommissie feliciteert hen alle drie. Dit betekent met name voor de meisjesafdeling een stevige kwaliteitsimpuls.

Volgens Marco was het een goede en leerzame cursus die aan iedereen met trainersaspiraties aanbevolen wordt. Welke trainers volgen?

Pasfoto spelerspas inleveren

In 2011 moeten de spelerspassen die in 2006 zijn uitgegeven worden vervangen. Hiervoor moeten de betreffende leden een nieuwe pasfoto inleveren. Iedereen heeft hiervan reeds via zijn/haar leider of leidster bericht gekregen. De pasfoto's hadden voor 31 maart ingeleverd moeten zijn. Meer dan 100 spelers en speelsters hebben dat echter niet gedaan (zie Laatste Nieuws op de website voor namen). Onmiddellijk alsnog doen dus!

(2)

Jeugd afdeling

Programma

14:30 De Meern A1 - Olympia A1 11:55 De Meern B1 - Pancratius B1 12:00 DCG C1 - De Meern C1 08:45 De Meern D1 - Soest SO D1

14:30 Fortuna Wormerv. MA1 - De Meern MA1 De Meern MB1 vrij

11:05 De Meern MC1 - Spakenburg MC1

Stand A1 (4e divisie)

1. De Meern A1 20 51 +42 2. Olympia A1 20 41 +24

3. ARC A1 20 39 +28

4. Soccer Boys A1 20 33 +16 5. Forum Sport A1 20 32 +5 6. Noordwijk A1 20 30 +6 7. Jodan Boys A1 20 26 +2

8. DSO A1 20 23 -2

9. Hoogland A1 20 19 -20 10. Soest SO A1 20 18 -26 11. Quick Boys A2 20 15 -34 12. Geinoord A1 20 11 -41

Elinkwijk B2 - De Meern B1 (2-0)

De Meern is definitief afgehaakt in de titelrace.

In Zuilen werd met 2-0 verloren van Elinkwijk B2, dat zich met wat versterking uit de

In de eerste helft waren de Merenezen licht de bovenliggende partij, al had men veel moeite met het slecht bespeelbare veld. Ondanks de dreiging van met name Ayoub Chetouani leidde dit overwicht tot een groot aantal corners en vrije trappen rond de zestien meter, maar niet tot echte wapenfeiten. Elinkwijk speelde met veel inzet en deed er alles aan om de punten in Utrecht te houden. Een goede tien minuten voor rust leverde die arbeid een doelpunt op. Door matig ingrijpen aan de zijde van De Meern, kon de linksbuiten van Elinkwijk aanleggen voor een schot, dat via een Meerns been onhoudbaar het doel inrolde.

Vlak voor rust was het zowaar bijna nog 2-0, toen zwak defensief werk niet werd afgestraft. De slappe inzet werd door Steve Blokland van de lijn gehaald. De Meern moest nog een fikse tegenslag incasseren door het uitvallen van Thijs Griffioen met een knieblessure. Hoewel voor een zwaar kwetsuur werd gevreesd, lijkt de schade gelukkig mee te vallen.

Op zich speelde De Meern niet eens zo slecht in het eerste bedrijf. Het ontbrak echter bij een aantal spelers aan het heilige vuur. In dat geval heeft De Meern altijd een probleem. Zo ook tegen Elinkwijk, dat nét wat gedrevener in het veld stond en zodoende prima kon wedijveren met de nummer vier van de Derde Divisie A. Na de pauze kreeg De Meern al vrij snel de 2-0 om de oren. Het was een wat geflatteerde afspiegeling van de verhoudingen, maar tegelijkertijd ook de beslissing in de wedstrijd. De Meern had niet meer de macht en de absolute overtuiging om de wedstrijd te doen kantelen, ofschoon het nog een aantal keren dicht bij de 2-1 was.

De focus kan nu helemaal worden verlegd naar de nacompetitie play offs in mei. Tegenstander in de 'kwartfinale' is de nummer elf van de Tweede Divisie A. Momenteel delen Quick Boys B1 en De Zouaven B1 die plek.

7. DEM C1 21 32 +6

8. Purmersteijn C1 21 27 -8 9. Hellas Sport C1 22 22 -12 10. Hoofddorp s.v. C1 21 21 -20

7. Nieuwland D1 20 29 +9

8. De Meern D1 20 25 -28 9. Spakenburg D1 20 21 -11 10. Delta Sports D1 20 17 -33

11. CDW D1 20 7 -78

12. Soest SO D1 20 4 -83

De Meern D1 - BFC D1 (0-5)

De eerste helft begonnen wij goed aan de wedstrijd. Even later hadden wij al een goede kans van Djaffa, maar helaas ging die mis. We hadden zon 25 minuten gespeeld en al snel kwam BFC op een 0-1 voorsprong. Zij waren veel feller op de bal dan wij en zij speelden ook veel meer over dan wij.

Zij hadden ook veel meer kansen op de goal dan wij. Wij hadden af en toe een kansje, maar als we een kans hadden dan was het wel een hele goede

kans. Even later floot de scheidsrechter en was de eerste helft gespeeld.

Wij begonnen aan de tweede helft en wij hadden al heel wat kansen. Maar 10 minuten later begonnen we al niet meer zo goed te voetballen, we waren minder fel en zo kan je nog wel een paar dingen noemen. BFC tikte beter en sneller naar elkaar toe. Wij kregen gelijk veel doelpunten om onze oren. Van 0-1 naar 0-5.

Wij waren gewoon niet echt goed aan het voetballen, maar aan het eind had Stephan nog een goede kans op het doel, helaas ging deze bal mis en floot de scheidrechter gelukkig maar af.

Volgende week moeten we beter kunnen voetballen!

Groet Luuk

Pupillen van de week

Afgelopen zaterdag waren Daan Heesakkers en Jeroen de Vaal van de F9 bij zaterdag 1 te gast.

Het was een geweldig leuke middag, Daan en Jeroen hebben ervan genoten.

Programma zaterdag 1 poule

14:00 Weesp 1 - Kockengen 1 14:00 DHSC 1 - TOV 1 14:30 Altius 1 - Meer de 1 14:30 Waterwijk 1 - Argon 1 14:30 WV-HEDW 1 - CDN 1 14:30 Hilversum 1 - De Meern 1 14:30 Almere 1 - Wartburgia 1

10. CDN 1 22 25 -8

11. Hilversum 1 22 24 -19 12. Kockengen 1 22 20 -22 13. Meer de 1 22 12 -33 14. Wartburgia 1 22 10 -30

De Meern 1 - Almere 1 (2-3)

Na het goede gelijkspel tegen TOV de week ervoor waren vorige week alle troeven op een overwinning op Almere gezet om nog een kleine kans op de 3e periodetitel te houden. Net als de week ervoor was het weer mooi weer en trainer

uit want de eerste 10 minuten waren bijzonder slordig met veel foute passes en opvallend veel wegglijders op een wat stroeve kunstgrasmat.

Toch was de eerste grote kans voor De Meern toen een Almere verdediger weggleed en Stefan Klepper oog in oog met de doelman kwam te staan. Zijn snoeiharde kogel werd door de doelman van Almere goed weggebokst. Even later was slordig balverlies op het middenveld de oorzaak dat Almere zijn eerste kans kreeg, maar de bal werd in het zijnet geschoten. Vervolgens kwam er een goede actie van Stefan Klepper die twee tegenstanders passeerde, maar zijn schot uit een halve draai door de keeper zag gestopt. In de 20e minuut gaf de achterhoede van De Meern door het midden vrije doorgang aan de Almere voorwaartsen en kon door de tegenstander 0-1 worden aangetekend.

Vlak na de aftrap kreeg De Meern een prima kans op de 1-1 toen twee De Meern aanvallers alleen door konden richting de keeper van Almere.

Echter door te lang wachten kon een Almere verdediger nog ingrijpen en in de rebound ging de bal er ook niet in. In de 40e minuut werd Jesper Capiteijns in de ogen van veel supporters in het strafschopgebied onjuist geblokt, maar de overigens prima leidende 18- jarige scheidsrechter zag er geen strafschop in. Even later moest Jesper door deze actie wel geblesseerd het veld verlaten en Mark Poorthuis kwam voor hem in de plaats.

Jorrit Tromp schoof door naar linksback positie en Martijn Ruitenburg naar het middenveld. Vlak voor rust kreeg De Meern via Stefan Klepper nog een goede kans en kon een voorzet vanaf rechts bijna door de nummer 15 van Almere in het De Meern doel worden getikt.

(5)

Zaterdag afdeling (vervolg)

Na de thee was er direct een vliegend schot van Martijn Ruitenburg dat maar net over ging. De Meern begon te drukken op het doel van de tegenstander en er kwamen schietkansen voor Mathijs Klepper, Jorrit Tromp en Dhiresh Debipersad terwijl Stefan Klepper in vrije positie koppend ook niet wist scoren. En als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Slordig bal verlies op links gaf een Almere middenvelder in de counter vrije doorgang en oog en oog met Sander Reurings werd de kans koelbloedig afgerond. De wedstrijd leek beslist maar drie minuten later wist De Meern uit een vrije trap vanaf rechts via de kluts toch 1-2 te maken.

Daarna had Stef Vermeulen, na goed terugleggen van Jesse Verheul, de 2-2 op zijn schoen, maar de doelman van Almere kon de bal net nog voldoende aantikken zodat het schot over het doel ging. En weer kreeg De Meern de kous op de kop toen in een snelle counter door Almere de buitenspelval werd ontweken en er weer vrije doorgang richting Sander Reurings was. En zo was de 1-3 een feit en had iedereen het gevoel dat dit niet meer goed zou komen. De beleving bij De Meern was bij een aantal spelers helemaal weg en alleen een prima individuele actie van Stefan op rechts, afgerond met een mooie schuiver naar de 2-3, zorgde nog voor een beetje opleving. Jeffrey de Kruijf en Gino Schuur kwamen er nog in voor Jorrit Tromp en Mathijs Klepper, maar potten konden we in de aanval niet meer breken en zo

nam Almere de punten terug mee naar huis. Met nog 4 wedstrijden te gaan zijn er jammer genoeg geen prijzen meer voor De Meern te pakken.

Terug kijkend op de afgelopen 4 wedstrijden (slechts 1 punt gehaald) kunnen we constateren dat de 3 verloren wedstrijden allemaal niet nodig waren geweest en dat we met wat meer geluk gewoon nog mee hadden gedaan voor een plek in de nacompetitie.

Opstelling: Sander Reurings, Jorrit Tromp, Robin Capiteijns, Ruud Hazelaar, Martijn Ruitenburg, Jesse Verheul, Dhiresh Debipersad, Mathijs Klepper, Stef Vermeulen, Stefan Klepper, Jesper Capiteijns.

Wissels: Rogier Mantel, Jefrrey de Kruijf, Gino Schuur, Mark Poorthuis.

Wedstrijd van vandaag

De uitwedstrijd tegen Hilversum staat op het programma. Deze ploeg staat met 24 punten nog niet helemaal veilig voor de degradatie nacompetitie. Voor De Meern staat er met 30 punten en nog 4 wedstrijden te gaan helaas niets meer op het spel. De thuiswedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld. De resultaten van Hilversum zijn thuis erg wisselvallig; er werd 5 maal gewonnen, 4 maal verloren en 2 keer gelijk gespeeld. Al met al voldoende kansen voor een goed resultaat.

Lex van der Woude

(6)

Zondag afdeling

Programma

14:00 VVIJ 1 - De Meern 1 De Meern 2 vrij De Meern 4 vrij De Meern 5 vrij De Meern 6 vrij De Meern 7 vrij

12:30 Odysseus 91 DA1 - De Meern DA1

Programma zondag 1 poule

14:00 NVC 1 - Kon. HFC 1 14:00 DWV 1 - Purmersteijn 1 14:00 EDO hfc 1 - Roda 46 1 14:00 VVIJ 1 - De Meern 1

14:00 Pancratius 1 - Almere City 1 14:00 Kennemers 1 - SVW 27 1 14:00 Stormvogels 1 - DEM 1

Stand dames 1 (4e klasse)

1. Odysseus 91 DA1 16 43 +57 2. De Meern DA1 16 40 +36 3. Graveland 's DA1 16 30 +31

De Meern DA1 - Houten DA2 (6-2)

Afgelopen zondag mochten we het opnemen tegen de dames van Houten. Huib was helaas ziek, dus het was erg stil in de bespreekruimte. Totdat we te horen kregen dat Rob McDonald vandaag plaatsvervangend coach zou zijn en de taken van Huib voor één keer zou overnemen. In de bespreking werd ons vooral op het hart gedrukt dat dit nog wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden, aangezien Houten vooral na de winterstop goede resultaten neergezet heeft.

De opstelling was als volgt:

Doel: Patricia

Achterhoede: Marjolein, Mirjam, Femke, Amber Middenveld: Lara, Sarissa, Mara

Voorin: Tamara, Miriam, Josje Wissel: Natasha & Belle

De aftrap werd genomen door Houten en al snel werden er kansen gecreëerd door De Meern. Duels werden gewonnen en we speelden vooral op de helft van Houten. Uit een corner van Miriam kon Sarissa inkoppen en de 1-0 was een feit. Houten weet toch nog een paar keer gevaarlijk te worden.

De spits weet onze verdediging te passeren en brengt de stand op 1-1.

Kort daarop volgde opnieuw een corner en na wat geklungel achterin bij Houten wist Sarissa zich de bal eigen te maken en in te schieten, 2-1. Miriam

werd gewisseld, Natasha kwam op de linksbuiten positie te spelen en Josje nam de plaats in de spits over. Naarmate de wedstrijd vorderde bleven we druk zetten. Dit resulteerde in een aantal kansen voor De Meern en uiteindelijk was het Natasha die de keeper van Houten wist te passeren, 3-1. Na een fantastische solo van Tamara over de linkerkant kon ze de bal mooi voorgeven, waana Josje de bal in kon tikken. Met deze 4-1 tussenstand klonk het rustsignaal.

Na een kopje thee en even uitrusten konden we weer fris en fruitig aan de tweede helft beginnen.

Miriam mocht de tweede helft weer haar plek in de spits innemen i.p.v. Josje. Marjolein werd vervangen door Lara, die schoof een plekje naar achteren en Belle kwam rechtmidden te staan.

In de rust waren we er door Rob nog even op gewezen dat het belangrijk is sterk aan de tweede helft te beginnen, want bij damesvoetbal weet je nooit hoe het kan lopen... Gelukkig werd hier goed aan gehoor gegeven. Al kort na aanvang kon Tamara uit een corner de bal over de keeper heen koppen (5-1). Miriam wist met een doorbraak de zestien van Houten te infiltreren en kon de bal in de verre hoek plaatsen. De 6-1 was een feit.

Op dit moment in de wedstrijd begon de warmte zijn tol te eisen. De vermoeidheid begon toe te slaan. Houten wist toch nog een keer de verdediging van De Meern te verslaan en kon op 6-2 komen. Een 'mislukte' voorzet ging pardoes over Patricia heen, die hier niet op gerekend had.

Met deze stand klonk het laatste fluitsignaal.

Wederom een mooie en verdiende zege voor De Meern, laten we hopen dat we deze winning streak kunnen voortzetten naar de wedstrijd tegen Odysseus aanstaande zondag!