Bezig met laden.... (Bekijk nu de volledige tekst)

Hele tekst

(1)

Van de redactie

Zondag 1 pakte verdiend een belangrijk punt uit bij ADO’20. Als De Meern nog 1 punt haalt uit de laatste 2 wedstrijden tegen Quick (uit) en

Nieuwerkerk (thuis), dan spelen we komend seizoen weer in de Hoofdklasse. Dat is ook het geval wanneer SDO en EDO in hun 2 laatste wedstrijden punten laten liggen. We zijn er dus bijna! Dat geldt ook voor Zaterdag 1 in de 2e klasse. Door een belangrijke 1-2 overwinning op De Vecht is de voorsprong nu 5 punten op TOV.

Bij de reserves won Zondag 2 met 1-4 bij SO SOEST en staat hiermee stevig op de 3e plaats.

Zaterdag 2 verloor teleurstellend met 6-2 bij Odysseus.

De A1 verloor de uitwedstrijd bij Emmen met 4-1 en speelt nacompetitie om degradatie uit de 2e divisie te voorkomen. Gelukkig wisten de B1, C1 en D1 wel te winnen. Zo won de B1 uit bij RKDVC met 0-2 en door deze overwinning mogen zij in de nacompetitie spelen voor promotie naar de 2e divisie. De C1 won met 0-3 van DHC en de D1 verpletterde met 8-0 Vriendenschaar. Zij staan nu nog op de 1e plaats en zijn uitgespeeld.

Concurrent Jonathan moet nog 1 wedstrijd spelen als ze die winnen gaat het kampioenschap naar Jonathan. Er is bij de meiden weer een

kampioenschap te vieren!

De ME3 is kampioen geworden na een 1-7 overwinning op De Bilt. Ook het eerste elftal van de dames heeft een periodetitel binnen en mag nacompetitie spelen voor promotie naar de 2e klasse. Onze felicitaties voor de B1, ME3 en VR 1.

Dit weekend gaat Zondag 1 naar Quick, waarvan we de thuiswedstrijd nipt in de slotfase met 2-3 van verloren. Zoals reeds eerder gezegd is een gelijkspel voldoende. Zaterdag 1 speelt een thuiswedstrijd tegen Valleivogels. Zij staan op de 4e plaats en zijn reeds in het bezit van een periodetitel. Gezien het feit dat concurrent TOV uit speelt bij kampioenskandidaat Aalsmeer is een puntje waarschijnlijk voldoende voor behoud van de 2e klasse.

De A1, B1 en C1 spelen allen hun laatste wedstrijd thuis tegen respectievelijk Hollandia, AFC en Barendrecht. De D1 wacht in spanning af wat Jonathan gaat doen in de uitwedstrijd bij Hercules.

De redactie wenst alle teams veel succes dit

weekend. Dit geldt uiteraard ook voor de teams die vanaf volgende week strijden in de nacompetitie.

Iedereen veel succes en veel leesplezier met de WedstrijdKrant.

Prima resultaat B1

Na het mislopen van de periodetitel is het zaak voor de B1 om de 3e plek te bemachtigen om zodoende alsnog aan de nacompetitie mee te mogen doen. Door de onnodige nederlagen tegen De Dijk (2-1) en OJC Rosmalen (1-5) zakte de B1 zelfs naar plek 4. De afgelopen 2 wedstrijden waren tegen directe concurrenten voor plek 3. De uitwedstrijd tegen Roda ’23 eindigde zoals deze begonnen was. Gelet op de kansen in de slotfase had er nog meer ingezeten maar het punt zorgde er wel voor dat Roda ’23 onder zich werd

gehouden. De wedstrijd van de waarheid was die tegen Hoofddorp B1. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om in de ranglijst weer naar plek 3 te klimmen. De uitwedstrijd eindigde in 3- 3 (rust 0-3, waarin de B1 geweldig voetbal liet zien). Uiteindelijk bleven de 3 punten in eigen huis. De B1 zegevierde terecht met 1-0.

Vandaag de uitwedstrijd tegen RKDVC B1. De thuiswedstrijd werd verloren met 0-1 maar had, gelet op het spel en de kansen, eigenlijk een ruime overwinning voor de B1 moeten opleveren.

Indien er vandaag gewonnen wordt, en de resultaten van de concurrenten gunstig zijn, dan is de 3e plek zeker. Om 14.30 uur de aftrap. De grasmat ligt er op het oog goed bij maar al snel blijkt dat deze zeer hobbelig en glad is. Maar goed, daar hebben beide partijen last van. Het eerste half uur is de B1 de ploeg met het meeste balbezit maar echt gevaarlijk kunnen ze niet worden. Veel balverlies en ‘onze’ spitsen kunnen niet echt bereikt worden. RKDVC speelt op de counter en komt er steeds snel uit waarbij de snelle en handige spitsen dreigend zijn. Een paar echte mogelijkheden krijgt RKDVC wel, maar ze falen in de afronding of worden teruggefloten vanwege buitenspel. Aan de andere kant een grote kans voor De Meern, na een voorzet de bal op de 5 meter voor het intikken, maar helaas

overgeschoten. Voor de rust komt de B1 dan toch op voorsprong, na een gekraakt schot valt de bal voor de voeten van grote Tarik die niet aarzelt en de bal tegendraads raak schiet. 0-1 voor De Meern! In de rust blijkt dat de andere uitslagen gunstig zijn zodat een overwinning vandaag de 3e plek oplevert.

De 2e helft begint, De Meern is weer de ploeg met het meeste balbezit. Het is wachten op de 0-2 en deze komt er uiteindelijk ook. Kleine Tarik stuurt grote Tarik de diepte in en na goed doorzetten weet deze de 0-2 langs de keeper te schieten.

RKDVC probeert nog wel de aansluittreffer te maken, maar zijn lang niet zo dreigend meer als in de 1e helft. De Meern aan de andere kant verzuimt om de score uit te breiden want ze krijgen een aantal zeer grote kansen die helaas gemist worden. Eindstand derhalve 0-2. Mooie overwinning en een plek in de nacompetitie! Het is nog afwachten wie daarin de eerstvolgende tegenstander gaat worden. Eerst nog komende zaterdag, thuis, de laatste competitiewedstrijd tegen AFC B2. Naast de sportieve eer is deze wedstrijd voor De Meern niet meer van belang maar AFC kan bij winst nog kampioen worden (bij verlies van Zeeburgia). Dit lijkt weer een open en spannende wedstrijd te worden.

René Mesu

(3)

Zaterdag afdeling

Programma

14:30De Meern 1 - Valleivogels 1 12:45De Meern 2 - Altius 2 12:00Eemnes 2 - De Meern 3 14:00Vreeswijk 2 - De Meern 4 12:00Brederodes 2 - De Meern 5 12:45De Meern 6 - JSV 6

14:00OSM 75 6 - De Meern 7

14:45De Meern 8 - Vriendenschaar 4

Programma zaterdag 1 poule

14:30De Meern 1 - De Vecht 1 14:30Almere 1 - Aalsmeer 1 14:30Benschop 1 - DHSC 1 14:30Valleivogels 1 - Nieuwland 1 14:30Renswoude 1 - Scherpenzeel 1 14:30Zevenhoven 1 - De Bilt 1 15:00TOV 1 - Delta Sports 1

Stand zaterdag 1 (2e klasse B)

1. Almere 1 24 49 +32 2. FC Aalsmeer 1 24 49 +20 3. De Bilt 1 24 46 +19 4. Valleivogels 1 24 43 +10 5. Delta Sports 1 24 41 +31 6. De Meern 1 24 33 -3 7. Scherpenzeel 1 24 33 -13

8. DHSC 1 24 32 +2

9. Renswoude 1 24 31 -8 10.Nieuwland 1 24 29 -10

11.TOV 1 24 28 -3

12.Benschop 1 24 22 -17 13.Zevenhoven 1 24 19 -30 14.De Vecht 1 24 14 -30

SV De Vecht – VV De Meern 1-2 (rust 0-1)

Voor De Meern is dit een hele belangrijke

wedstrijd omdat bij winst we ons praktisch veilig kunnen spelen van de nacompetitie.

De Vecht is met 8 punten achterstand op Zevenhoven in feite al gedegradeerd. Op het hobbelige grasveld van de dorpsclub in Loenen aan de Vecht begint Zaterdag 1 voortvarend aan de wedstrijd. In de 4e minuut wordt De Meern al een strafschop onthouden als Dennis Boeijen in het strafschopgebied wordt aangetikt, maar scheidsrechter De Waard ziet als enige er helemaal niets in. Er is in deze periode veel druk naar voren van De Meern en De Vecht kan geen fatsoenlijke aanval opzetten. In de 10e minuut onderschept Jerryl een foute pass van de

verdediging en een pass geeft op Tom Gentenaar die op 10 meter links van het doel de bal recht in de handen van de doelman schiet. Even later is er een mooie breedtepass van Jerryl op Dennis die alleen voor de keeper de bal net naast het doelt schuift. Zo blijft De Meern de eerste 20 minuten dominant spelen. Daarna kruipt De Vecht meer uit haar schulp.

De eerste kans voor de gastheren is in de 21e minuut wanneer op links op 15 meter vrij kan worden uitgehaald, maar Taner staat op de juiste plek. Een minuut later wordt een vrije trap van De Meern bijna door een De Vecht speler in eigen doel gekopt. De beloning voor het betere spel komt voor De Meern in de 25e minuut als Jerryl Smeenk op de rand van het strafschopgebied de vrijheid krijgt voor een schot dat via de

binnenkant van de paal in het doel van de Vecht verdwijnt. In de 28e minuut maakt De Vecht via een halve omhaal bijna de gelijkmaker, maar de bal gaat gelukkig net naast. Vlak voor de pauze wordt Dennis in de diepte gestuurd maar zijn schot wordt gestopt door doelman Klarenbeek. Na de rust komt Codi Meilink de geblesseerde Tom Gentenaar vervangen.

De Meern heeft in de 2e helft weer een goede start. Een schot van Jerryl op links wordt gestopt door de keeper en Saul de Vegt schiet na een rush op de lat. Dan gaat Erik Breedveld in de fout na een volgens de scheidsrechter trappende beweging en hij kan met rood van het veld. Het lijkt ons wel erg zwaar gestraft, maar we moeten wel de laatste 20 minuten met 10 man verder. De Meern gaat er niet slechter door voetballen. In de 73e minuut krijgt Dennis het op zijn heupen. Na een indrukwekkende rush schiet hij de 0-2 binnen en de buit lijkt binnen.

(4)

Zaterdag afdeling (vervolg)

Even later een mooie voorzet van Denny

Berkouwer op de vrijstaande Codi die helaas het vizier wat te hoog heeft staan. Daarna begint De Vecht in een alles of niets offensief De Meern terug te dringen op eigen helft en er komen mogelijkheden voor de thuisploeg. In de 79e minuut is er Roel van Wiggen die redding brengt op een gevaarlijke voorzet. Even later wordt de moegestreden Dennis vervangen door Sjors Smeulders. In de 82 minuut mag De Vecht een vrije trap nemen nabij de cornervlag en Kevin Hofland geeft een gevaarlijke voorzet die door Melvin vd Schaft in het doel wordt gekopt. In een uiterste poging de bal te stoppen komt Taner met zijn hoofd tegen de paal, maar hij kan gelukkig verder. Door deze 1-2 wordt het in de

slotminuten toch nog erg spannend. We krijgen een aantal gemakkelijk gegeven vrije trappen tegen en hier komt veel dreiging uit, maar de verdediging houdt stand. In de blessure tijd kan Codi in een counter de wedstrijd beslissen, maar zijn inzet wordt nog op het nippertje van de lijn gehaald. Na vijf minuten blessuretijd fluit

scheidsrechter De Waard af en zijn de 3 punten in de tas. Een mooie en verdiende overwinning voor De Meern dat heel hard voor de overwinning heeft geknokt.

Omdat TOV gelijkspeelt en Nieuwland verliest hebben we een ruime marge van 5 punten genomen van de plekken van de nacompetitie.

Dat moet toch met nog 2 wedstrijden te gaan voldoende zijn om volgend jaar weer in de 2e klasse te starten. De Vecht is door dit verlies definitief gedegradeerd.

Opstelling: Taner Memili, Denny Berkouwer, Roel van Wiggen, Jorrit Tromp, Saul de Vegt, Thomas Siepman, Dennis Boeijen, Nick vd Horst, Jerryl Smeenk, Tom Gentenaar, Erik Breedveld.

Wissels: Codi Meilink, Sjors Smeulders en Martijn Smorenburg.

De wedstrijd van vandaag

De Meern – Valleivogels

We staan op de 6e plaats, maar vreemd genoeg zijn we officieel nog niet helemaal veilig. Bij een overwinning is het verblijf in de 2e klasse zeker gesteld en kan TOV ons niet meer inhalen. Omdat TOV een uitwedstrijd speelt bij

kampioenskandidaat Aalsmeer is er zelfs alle kans dat zij geen punten gaan pakken. We hebben in ieder geval alles in eigen hand tegen tegenstander Valleivogels die al een periodetitel op zak hebben.

De uitwedstrijd verloren we overigens vrij

kansloos met 3-1, dus tijd om dit recht te trekken.

Inmiddels is bekend dat maar liefst 7 spelers Zaterdag 1 eind dit seizoen gaan verlaten. Dit zijn Jorrit Tromp, Taner Memili, Nick van de Horst, Tom Gentenaar, Thomas Siepman, Jerryl Smeenk en Jesse Verheul. Dat wordt voor het nieuwe seizoen een hele uitdaging om hiervoor goede vervangers te vinden. Voor de wedstrijd dit weekend wens ik staf en spelers heel veel succes.

Lex van der Woude

(5)

Zondag afdeling

Programma

14:00Quick - De Meern - De Meern 2 vrij

12:00De Meern 3 - Faja Lobi KDS 2 12:00De Meern 4 - Driebergen 2 11:45PVC 3 - De Meern 5 11:00DWSM 2 - De Meern 6 10:00PVCV 7 - De Meern 7

Gelijkspel bij ADO’20

Op een zonovergoten sportpark De Vlotter in Heemskerk heeft De Meern een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen ADO ’20: 1-1. De Meern kwam in de eerste helft op voorspong door een eigen doelpunt van ADO-speler Sem van

Amersfoort. Direct na rust knalde Rick Neele de bal langs de kansloze Mike van Houten. In de absolute slotseconde van de wedstrijd had Gökhan Yasar de winnende nog kunnen maken, maar hij kon zijn voet net niet voldoende onder de bal krijgen, waardoor het lobje vlak naast het doel verdween. Door dit behaalde punt speelt De Meern zo goed als zeker ook volgend jaar in Hoofdklasse.

Zonder Eddy Vorm, Sander Keller, Irak Asad (allen geblesseerd) en Bob Verweij (geschorst) was het even puzzelen voor trainer Rob Zomer.

Hij posteerde Sven van Doorn naast Joris van Rooijen centraal achterin en stuurde Steve Blokland en Erwin van der Klis als

vleugelverdedigers het veld in. Op het middenveld speelden Redouan El Yakoubi, Sjoerd Vlasman, Kesly Den Haag en Dion Gerritsen en voorin Achmed Ahahaoui en Gökhan Yasar. Dat

betekende dat Osmerald Hima en Miquel Ballo op de bank moesten plaatsnemen. Voor

middenmoter ADO ’20 stond er niets meer op het spel.

Direct vanaf de aftrap kon gelijk een enorme kans worden genoteerd. Redouan El Yakoubi’s

vlammende schot van 25 meter spetterde boven de aan de grond genagelde ADO ’20 doelman Jack Laan op de lat uiteen. Dat was meteen het begin van een open eerste helft met kansen over en weer. Binnen het kwartier was Mike van Houten één-op-één de sterkste bij een aanval van ADO ’20 en miste Dion Gerritsen aan de andere kant oog in oog met de keeper van ADO ’20. Halverwege de eerste helft werd Gökhan Yasar op aangeven van Achmed Ahahaoui teruggefloten voor buitenspel, een uiterst dubieuze beslissing, temeer omdat de neutrale assistent-scheidsrechter de vlag beneden liet.

Na een half uur was het opnieuw Gökhan Yasar die gevaarlijk was voor het doel van ADO ’20. Op aangeven van Ahahaoui plaatste de topschutter de bal met binnenkant schoen rakelings naast. Maar ook aan de andere kant volop gevaar, zeker nadat Mike van Houten een rebound moest toestaan.

Het schot van Ugur Kaya miste echter kracht en eindigde met een rolletje in de handen van de geschrokken Mike van Houten.

In de 39ste minuut was het dan toch raak. Uit een vrij trap van Kesly den Haag kopte Sem van Amersfoort onder grote druk de bal achter zijn eigen doelman: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

De Meern kwam buitengewoon matig uit de kleedkamer. Binnen 2 minuten was het Rick Neele die met een geplaatste schuiver de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. Maar het beginoffensief van ADO ’20 doofde snel uit en de tweede helft was meer spannend dan goed.

(6)

Zondag afdeling (vervolg)

Halverwege de tweede helft werd nog een schot van Dion Gerritsen na een afgeslagen corner van de lijn gehaald, maar het venijn zat ‘m in de staart van de wedstrijd. In de laatste minuten miste Ahahaoui nog een kans en schoot Erwin van der Klis hoog over. Maar zoals gezegd, de grootste kans was 30 seconden voor tijd nog voor Gökhan Yasar. Doordat zijn lobje naast ging, bleef het duel onbeslist: 1-1.

Mocht De Meern nog 1 punt halen uit de laatste 2 wedstrijden tegen Quick (uit) en Nieuwerkerk (thuis), dan wordt er ook komend seizoen in de Hoofdklasse gespeeld. Dat is ook het geval wanneer SDO en EDO hun beide 2 laatste wedstrijden punten laten liggen. Kortom, bijna veilig.

De Meern: Mike van Houten Erwin van der Klis, Sven van Doorn, Joris van Rooijen, Steve Blokland (67, Rick Hauwert), Redouan El Yakoubi, Sjoerd Vlasman, Kesly den Haag, Dion Gerritsen (78, Miquel Ballo), Achmed Ahahaoui en Gökhan Yasar.

Laurens Zandbelt

Column

Identiteit (slot)

Het zit erop. Genoeg verhalen over wie we zijn.

Tot slot het laatste nieuws uit Turkije.

Mee eens, het heeft niets met voetballen te maken, maar je kan er niet omheen.

Jaren geleden was ik voor het eerst in Turkije, en wel in Kusadasi. Een geweldige

vakantie met veel zon, prachtige reisjes met de Dolmus over de bergen naar het

binnenland, een lekker biertje en een aardbevinkje. Onvergetelijk.

Nu is het veel in het nieuws over een

democratisch gekozen president. De pers verbaast zich in alle toonaarden over zijn stijl van regeren.

Terwijl de gemiddelde Nederlander al lang wist dat deze leider alle macht naar zich toe ging trekken, staat heel het land nu tegen hem op omdat hij doet waarvoor hij door de Turken zelf is gekozen.

In enkele weken is het beeld over dat land omgedraaid. Dat is me overkomen. Verdikkie.

Ik had nou juist zo’n postief beeld over dat gigantische land.

Het kan zo maar omslaan.

Er komt een politieke aap uit de mouw waar je nooit aan gedacht had. Zelfs Denk weet er geen raad mee. Ook al weer twee democratisch gekozen politici. Dat Denk. Identiteit is een vreemde fenomeen. Maar.... Eureka!

Nu opeens snap ik het:

Weet u nog, een jaar geleden hebben we

Kirkegaard besproken. Hij vertelde twee eeuwen geleden al de oplossing voor alle problemen. De op 1 na hoogste vorm van intelligentie:

humor.

Ophouden met dat schijnbaar serieuze gezever.

Maar lachen, om jezelf vooral, als het even kan.

Dat veel mensen op onze aardbol dat niveau nooit zullen halen, is evident.

Gelukkig is ons land rijk aan humoristen.

Alleen in de politiek wil het geen wortelschieten.

Volgende zomer gewoon naar Turkije. Ik weet ook al waarnaartoe: Efeze.

Ik heb er al veel over gelezen...

Cees Verweij

(7)

Nacompetitie selectieteams

Strijden voor handhaving of promotie

Het einde van het seizoen nadert, de nacompetitie is weer in zicht. Erop of eronder voor een aantal selectieteams van V.V. De Meern.

Het is de A1 de afgelopen maanden niet gelukt voldoende punten te halen om nacompetitie te ontlopen. De A1 speelt nacompetitie voor behoud van de plek in de 2e divisie. Dat is een lastige opgave: 8 teams spelen 3 afval wedstrijden voor één plaats in de 2e divisie (2 teams uit de 2e divisie en 6 periode kampioenen uit de 3e divisie).

Hopelijk kan de A1 de knop omzetten en deze wedstrijden nog een keer alles geven om een problematisch seizoen toch nog een goed einde te geven.

Door de 0-2 zege op RKDVC afgelopen weekend heeft de B1 een periode titel binnengehaald. Een mooie prestatie van het team. De B1 speelt daardoor nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie. Dat is net zo’n lastige opgave: 8 teams spelen 3 afval wedstrijden voor één plaats in de 2e divisie (2 teams uit de 2e divisie en 6 periode kampioenen uit de 3e divisie spelen). De B1 draait het hele seizoen echter al goed en moet kansrijk geacht worden. Met de juiste scherpte en een beetje geluk moet de B1 ver kunnen komen.

Ook VR1 heeft een periode titel binnengehaald en speelt nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Zij spelen 2 afval rondes van uit- en thuiswedstrijden voor één plek in de 2e klasse.

Wij wensen A1, B1 en VR1 alle sterkte en succes toe.

Spelregel van de Week

Vrije schop binnen doelgebied

Een directe of indirecte vrije schop binnen het eigen doelgebied mag vanaf een willekeurige plaats binnen het doelgebied worden genomen.

Een indirecte vrije schop binnen het doelgebied van de tegenstander moet worden genomen vanaf de lijn van het doelgebied, die evenwijdig loopt aan de achterlijn, vanaf een plek zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.

André Bakker

PS. De spelregel van de week is na te lezen op de website onder Clubinfo > Scheidsrechters >