Hele tekst

(1)

Van de redactie

Vorige week was het mooi weer en hadden we mooie resultaten. Deze week wordt het nog iets mooier weer, we zijn benieuwd naar wat de resultaten nu zullen zijn.

- Zondag 1 haalde uit en won met maar liefst 0-7 bij Stormvogels. Samen met VVIJ staat het zonder puntverlies op kop.

- Zaterdag 1 won met 5-0 van Waterwijk en steeg naar de gedeelde tweede plek op de ranglijst.

Deze week volgt de belangrijke wedstrijd tegen koploper 't Vliegdorp.

- De A1 haalde thuis met 1-1 het eerste punt tegen koploper Hercules. Hopelijk is de ban gebroken en volgen er nu meer punten.

- De B1 boekte een knappe 0-1 overwinning bij koploper Hoofddorp. Hopelijk ook een opmaat voor een puntenreeks.

- De C1 won met 0-3 bij concurrent Zeeburgia en staat nu zonder puntverlies alleen op kop met een doelsaldo van maar liefst 15-0.

- De D1 won met 0-4 bij Hoogland en beweegt naar de bovenste plaatsen op de ranglijst.

Hopelijk kan die beweging deze week tegen nummer twee Victoria voortgezet worden.

Veel sportief succes op het veld en veel leesplezier met deze WedstrijdKrant.

Redactie: wedstrijdkrant@vvdemeern.nl

Forza-Tour naar V.V. De Meern

Op woensdag 12 oktober 13.30 uur komt FC Utrecht naar V.V. De Meern om een voetbalclinic te geven voor 100 kinderen uit de D-categorie.

Geef je snel op via betrokken@vvdemeern.nl want vol is vol.

Een jeugdtrainer van FC Utrecht en twee spelers van Jong FC Utrecht geven samen een training.

Er wordt veel aandacht besteed aan techniek en partijvormen. Ook is er een onderdeel dat specifiek over sportiviteit en respect gaat.

Scheidsrechters gezocht

Het is elke week weer een hele toer voor de jeugdcommissie om alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Zeker dit seizoen, nu een aantal scheidsrechters om uiteenlopende redenen niet meer beschikbaar is.

Zo beproeft André Bakker, één van onze trouwe scheidsrechters en die onlangs zijn honderdste wedstrijd voor de jeugd floot, zijn geluk nu als KNVB scheidsrechter en is derhalve op zaterdagen voor ons niet meer beschikbaar. Andere redenen zijn: zoon voetbalt niet meer, redenen in de privé sfeer, blessures, etc.

De hoop is gevestigd op spelers van de senioren teams. Mocht je belangstelling hebben e-mail naar voorzitterjeugd@vvdemeern.nl. Bij voorbaat dank.

(2)

Jeugd afdeling

Programma

14:30 AFC 34 A1 - De Meern A1 13:20 De Meern B1 - Rijnsb.Boys B1 11:35 De Meern C1 - ARC C1 09:55 De Meern D1 - Victoria D1 16:15 De Meern MA1 - Achterveld MA1

Na de verloren partijen tegen ARC A1,

IJsselmeervogels A1 en Zeeburgia A1 moest er vorige week opgetreden worden tegen Hercules A1. Opmerkelijk, het gaat hier wederom om een ploeg uit de top-5. Van de vorige drie ploegen werd verloren, al had er wel meer ingezeten.

Vorige week dan de taak om op het zonnige sportpark eindelijk eens wel de punten uit de strijd te slepen.

Net zoals de voorgaande wedstrijden, was De Meern ook deze keer niet de mindere. Bij ARC werd er weliswaar met duidelijke cijfers verloren (7-1), maar tegen IJsselmeervogels (3-0) en Zeeburgia (3-1) had het ook zomaar de andere kant op kunnen gaan. Telkens leek het toen alsof er eerst een tegendoelpunt gemaakt moest worden om de A1 wakker te schudden. Maar dit keer waren de rollen omgedraaid. In de eerste helft kreeg De Meern, vlak na eerst een grote kans te hebben gemist, een penalty voor hands. Tommie Gentenaar bleef koel en zorgde voor de eerste voorsprong in deze competitie.

Kansen waren er genoeg om de voorsprong te vergroten, maar steeds ontbrak het aan een stukje overtuiging. Hercules wist daarentegen wel heel efficiënt met de kansen om te gaan.

In de tweede helft creëerden de Utrechters pas hun tweede kans van de wedstrijd, welke zorgde voor de gelijkmaker. De scheidsrechter zag een duwfout van een Herculaan over het hoofd, waardoor deze kon scoren: 1-1. In de tijd die volgde was Hercules de bovenliggende partij en zo creëerden ze ineens een paar kansen, waarvan er ééntje op de lat belandde. De Meern wist zich echter al snel te herpakken en kreeg genoeg mogelijkheden voor de overwinning. Wederom was het net dat beetje overtuiging wat ontbrak om te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

En zo won Hercules een punt, en verloor De Meern er twee. Er kan echter wel weer vertrouwen geput worden uit deze wedstrijd.

De Meern liet zien niet onder te doen voor de ploegen uit de bovenste regionen en kan zich opmaken om deze week in Alkmaar, tegen AFC '34, wel de drie punten binnen te slepen.

Zeeburgia C2 - De Meern C1 (0-3)

De C1 heeft jl. zondag, na een 3-0 uitoverwinning op Zeeburgia C2, de koppositie ingenomen in de 3e divisie B. In een zeer goed gespeelde wedstrijd werd afstand genomen van de directe concurrent uit Amsterdam.

Aangezien de aangestelde KNVB scheidsrechter niet op tijd aanwezig was werd de eerste helft gefloten door een toevallig aanwezige andere KNVB scheidsrechter. Voorafgaand aan het duel moest trainer Jean Louis Mazairac de opstelling nog enigszins aanpassen. Laatste man Trevor bleek nog te ziek om te kunnen spelen. Het verdedigingscentrum werd daarom ingevuld door de net van een blessure herstelde Nick en vaste waarde Niels. Beide verdedigers speelden een prima partij en gaven nauwelijks kansen weg.

Het begin van de wedstrijd was voor Zeeburgia.

Direct vanuit de aftrap werd de bal diep gespeeld op de bijzonder snelle linksbuiten. Voordat de De Meern verdediging het goed en wel in de gaten had stond deze spits alleen voor keeper Mounir, maar schoot gelukkig op de paal. Eigenlijk was dit de ideale “wake up call” voor de C1.

Nadat het team van de schrik bekomen was werd het initiatief overgenomen en werd er met veel inzet en passie gespeeld. Binnen tien minuten waren er kansen voor Stan (op de lat) en Redouane (redding keeper). Zeeburgia bleef wel goed verzorgd spelen maar kon eigenlijk niet echt gevaarlijk worden. Nadat eerst Ilias nog een kans gekeerd zag worden door de keeper was het na ca. 20 minuten toch raak. Na eerst een speler te hebben uitgekapt verzorgde Fouad een prima

voorzet waaruit Redouane prachtig de 0-1 kon binnen koppen.

Spits Redouane speelde een puike partij en kon zich heerlijk uitleven in de duels met de ook zeer fysiek ingestelde sterke verdedigers van Zeeburgia. Keer op keer kwam hij als winnaar uit de strijd en kon zijn medespelers in de gelegenheid stellen om gevaarlijk te worden.

Vlak voor rust nog een opmerkelijke gebeurtenis.

De wederom zeer gevaarlijke linksbuiten van Zeeburgia maakte gebruik van een misverstand in de verdediging van De Meern en schoof de bal in het verlaten doel. Toen iedereen er al vanuit ging dat het 1-1 werd floot de “reserve” scheidsrechter, tot verbazing van alles en iedereen, voor

buitenspel. Zelfs de grensrechter van De Meern wist niet wat er aan de hand was. De Meern maakte wel optimaal gebruik van deze meevaller en scoorde direct vanuit de tegenaanval de 0-2.

Stan werd op rechts diep gestuurd en gaf een goede voorzet die uiteindelijk keurig werd afgerond door Ilias.

Onder leiding van de in eerste instantie

aangestelde scheidsrechter werd er begonnen aan de tweede helft. De trainer van Zeeburgia had een extra aanvaller ingebracht in een poging om de wedstrijd alsnog te keren. Zonder echt in gevaar te komen kon doelman Mounir, in het begin van de tweede helft, twee kleine kansjes onschadelijk maken. Na ca. 10 minuten viel uiteindelijk de definitieve beslissing. Uit een verre uittrap van Mounir liet de goed ingevallen Vinny even zien dat De Meern C1 ook de beschikking heeft over snelheid in de aanval. Op onnavolgbare wijze liet hij de gehele verdediging van Zeeburgia achter zich en schoot de bal als een raket achter de Zeeburgia doelman (0-3).

Ondanks een aantal wissels aan de kant van Zeeburgia werd het team niet meer gevaarlijk. De Meern had de volledige controle over de wedstrijd waarbij met name middenvelder Dennis een zeer sterke wedstrijd speelde. Vlak voor tijd nog een laatste kans voor De Meern. Middenvelder Anass schoot een terecht toegekende vrije trap nog over het doel van Zeeburgia. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Hoogland D1 - De Meern D1 (0-4)

Om 10.30 uur trapte Hoogland af en ging daarbij direct in de aanval. Dankzij de inzet van Twan werd deze afgeslagen. Hij ging lekker fel het duel in en wist de bal te veroveren. In de 2e minuut kwam er een corner voor De Meern, deze ging net over. Was het Tarik of Lars die de bal bijna in het doel wist te koppen? Een paar minuten later kwam er weer een kans voor De Meern. Het was Jesse die de bal kreeg van Jay. Jay ging, zoals hij dat heel goed kan, de sprint aan en wist zijn man en nog een tweede man voorbij te rennen. Via via kwam de bal bij Jesse die net naast schoot. De volgende kans die zich voordeed was wederom voor De Meern. Het was Bas die goed voor zijn man kwam en de bal wist te onderscheppen. Hij gaf een mooie bal op Mauro, die vervolgens Jesse wist te bereiken, maar Jesse kreeg de bal net niet in het doel. De keeper stond zijn mannetje.

Jammer voor Jesse want hij werkt er hard voor!

Door het goede opjagen van Twan en Sammy stond Hoogland aardig onder druk. Ondanks zijn lengte wist ook Tim in technisch opzicht aardig zijn mannetje uit te spelen. Tim had echter pech dan hij nu net juist de grootste speler van het veld tegenover zich had staan en moest er vandaag hard voor knokken. De eerste echte goede kans voor Hoogland leek er aan te komen toen Twan en Sammy net iets te ver naar voren waren gegaan. Hoogland kon opkomen door het lege middenveld, kwam echter niet ver want door de zeer nuttige en vriendelijke overtreding van Bas kwam het spel tot stilstand. Hierdoor konden de middenvelders weer hun plaats innemen. De

kans voor Hoogland was voorbij. Halverwege de eerste helft werd er gewisseld. Jay, Ruben en Tim gingen even naar de kant en Sven, Luuk en Eric kwamen er in. Toen er een corner werd genomen door De Meern werd deze door de tegenstander uiteindelijk veroverd. Hoogland kwam er even snel uit en leek op het doel van De Meern af te gaan. Het was Jay echter die vanuit de voorhoede was teruggelopen en zijn tegenstander inhaalde en de bal wist te heroveren. Door het druk zetten van Bas en Sven kwamen er uiteindelijk nog wat kansen voor De Meern, maar helaas stuitten die ook op de keeper. Onze eigen keeper Cody had op een enkele goede redding na eigenlijk een makkelijke ochtend. De eerste helft bleef net als vorige week steken op 0-0.

De tweede helft ging goed van start voor De Meern. Direct vanaf de aftrap speelde Mauro Erik aan. Erik wist met wat draaibewegingen zijn tegenstander te verassen en de bal op Luuk te passen. Luuk wist te scoren en de 1-0 was een feit.

Wat een heerlijk begin van de tweede helft. Er zijn ouders die het doelpunt vanwege een plasje op het toilet gemist hebben. Maar goed dat zij alleen daarvoor te laat waren, want het volgende doelpunt hadden zij anders ook nog kunnen missen. Aan de linkerkant van het veld wist Luuk met een sprint langs zijn directe tegenstander te sprinten en vervolgens naar binnen te draaien.

Het schot dat volgde belandde laag in het doel, 2-0. De tweede helft was er één om in te lijsten.

Er werd gewerkt, duels werden gewonnen en het liep als een trein. In deze fase had de tegenstander weinig meer in te brengen. Op een gegeven moment werd de bal ingespeeld op Twan. Ik meen dat het Erik was of Nick, maar de bal werd breed gelegd waarop Twan de bal van een aardige afstand over de keeper wist te lepelen, 3-0.

Halverwege de tweede helft werd er weer gewisseld. Twan, Lars en Tarik hadden hun verdedigende taken goed uitgevoerd en verdienden een rustpauze. Ruben, Tim en Jay kwamen er in. Het was Luuk die uiteindelijk nog een mooie goal maakte en de eindstand 4-0 werd.

Het was vandaag een mooie wedstrijd, een groot compliment voor het hele team en trainers en leider. Ga vooral zo door mannen!

Dennis Spronk

(5)

Zaterdag afdeling

Programma

15:00 Vliegdorp 't 1 - De Meern 1 11:10 De Meern 2 - Zuidvogels 3 De Meern 3 vrij

16:15 De Meern 4 - Eemdijk 7 14:25 De Meern 5 - Cobu Boys 5 15:00 CJVV 8 - De Meern 6 11:55 De Meern 7 - Montfoort 5 15:15 OSM 75 4 - De Meern 8 14:25 De Meern VE1 - Houten VE1

Programma zaterdag 1 poule

14:30 Sterrenwijk 1 - Abcoude 1 14:30 Waterwijk 1 - Weesp 1 14:30 Altius 1 - Posthoorn de 1 14:30 Nita 1 - Driebergen 1 14:30 Almere 1 - SVM 1

De Meern 1 - Waterwijk 1 (5-0)

Het was warm weer zaterdagmiddag. Coach Rob Zomer had voor de opstelling een verrassing is petto. De vorige week goed ingevallen Koen Hoveling mocht op de nummer 9 positie starten in de basis. Verder was Mark Poorthuis weer terug van vakantie en nam zijn oude vertrouwde rechtsback plaats weer in.

De Meern begon zeer voorvarend aan de wedstrijd en zette de jonge ploeg uit Almere vast op eigen helft. In de 5e minuut ging een prima kopbal van Martijn Ruitenburg net over het doel heen. In de 15e minuut kwam er een voorzet van Mark

Poorthuis naar Martijn Ruitenburg die met zijn chocolade been de bal langs de doelman van Almere wist te schuiven. Deze 1-0 voorsprong was gelijk het begin van een half uur zeer goed voetbal van De Meern, want twee minuten later besloot Wim Wakelkamp tot een solo die hij wist af te ronden met een zeer fraaie treffer.

De toeschouwers op de zonnige tribune werden getrakteerd op veel mooie combinaties. Uit één van die combinaties tussen Rory en Wim wist de laatste de bal in één keer op de pantoffel te nemen en liet zo fraai de 3-0 aantekenen. Daarna kwam Koen drie keer voor de keeper te staan, maar zijn lob en schot werden door de doelman gepareerd, terwijl zijn laatste kans voor buitenspel werd afgefloten. Koen zou Koen niet zijn om de bal toch nog even in het doel te knallen en werd hiervoor door de scheidsrechter getrakteerd op een gele kaart. De 4-0 kwam in de 36e minuut van de voet van Mark Poorthuis na een hakje van Rory. Waterwijk snakte naar adem en Martijn Smorenburg hoefde de gehele eerste helft geen redding te verrichten.

In de tweede helft bleef Ruud Hazelaar met bovenbeenklachten aan de kant. Dhiresh

Debipersad ging op zijn positie spelen en Sander Langerak kwam als linksback binnen de lijnen.

Zo fraai de eerste helft was, zo teleurstellend was de tweede helft. Misschien was het de warmte of sloop de gemakzucht binnen, maar De Meern was een heel stuk minder. De eerste 5 minuten kreeg Waterwijk nota bene zijn eerste twee kansen, maar doelpunten werden door goed keeperswerk van Martijn Smorenburg voorkomen. Daarna mocht Rory na een slimme steekpass dwars door het midden opstomen richting doel. Hij omspeelde de keeper, maar helaas kwam de bal niet verder dan het zijnet. Martijn Ruitenburg probeerde het nog een keer van afstand met zijn rechterbeen maar het dwarrelschot trof net geen doel. Ook Wim had nog een prachtige passeer actie in het strafschopgebied, maar zijn afgemeten voorzet kwam verkeerd op het hoofd van Koen en zo ging de kans verloren. In een tegenaanval kon Waterwijk op rechts doorkomen maar het schot werd prima door Robin Capiteijns geblokt.

Daarna was het tijd voor de wissels: Koen ging er uit en Stef Vermeulen mocht het in de spits proberen. Wim Wakelkamp werd gewisseld voor

(6)

Zaterdag afdeling (vervolg)

Jesper Capiteijns. Stef kwam even later na een mooie pass van Martijn Ruitenburg links van het doel vrij te staan. Hij aarzelde wat, wat meestal niet goed uitpakt, maar deze keer wist hij het geduld goed te bewaren en schoot de bal mooi in de korte hoek naar 5-0. Daarna probeerde Robin Capiteijns het nog met twee mooie geplaatste effect ballen; één doelpoging werd knap door de keeper gered en de ander ging over. De laatste tien minuten sloeg, mede door de warmte, de vermoeidheid toe en snakten de spelers naar het einde van de wedstrijd. En zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en bleef de eindstand op 5-0 steken. Een prima overwinning met één helft zeer goed voetbal.

Deze week gaan we op bezoek bij koploper ’t Vliegdorp uit Soesterberg en dat wordt gelijk een hele belangrijke wedstrijd voor de eerste periode.

Het zal dan zeker niet zo gemakkelijk gaan als tegen Waterwijk.

Opstelling: Martijn Smorenburg, Mark Poorthuis, Sander van der Woude, Ruud Hazelaar, Dhiresh Debipersad, Jesse Verheul, Robin Capiteijns, Martijn Ruitenburg, Rory Oltshoorn, Koen Hoveling, Wim Wakelkamp.

Wissels: Sander Langerak, Stef Vermeulen en

Jesper Capiteijns.

Man of the match Wim Wakelkamp De wedstrijd van vandaag

Vandaag de belangrijke wedstrijd uit tegen koploper ’t Vliegdorp. Als De Meern weet te winnen dan nemen we de koppositie over, maar het zal niet gemakkelijk worden in Soesterberg, want deze club is nog zonder puntverlies. De wedstrijd begint om 15.00 uur.