• No results found

Transcriptie interview Jelle Beuker

In document Keepers eventplan Soccer Camps United (pagina 105-112)

Soccer Camp?

Bijlage 6: Transcriptie interview Jelle Beuker

Jelle Beuker is mijn stagebegeleider en mede-eigenaar/oprichter van het bedrijf Soccer Camps United. Dit interview met Jelle is tot stand gekomen om de missie, visie en kernwaarden van de organisatie te achterhalen, maar ook om inzicht te krijgen hoe de organisatie het eindresultaat van dit onderzoek zouden zien. Hieronder volgt het interview volledig getranscribeerd:

Interviewer: Goedemorgen Jelle, ik wil jou allereerst bedanken voor je tijd en moeite tussen deze

drukken herfstvakantie door. Zoals je weet is dit interview voor mijn onderzoek wat ik voor jullie verricht, vind je her erg als dit interview wordt opgenomen?

Jelle: Nee, dat is prima hoor, geen probleem.

Interviewer: Oké dat is goed om te horen. Dan wil ik het interview beginnen met een aantal

algemene vragen. Zou je jezelf eens kunnen voorstellen.

Jelle: Mijn naam is Jelle Beuker, inmiddels alweer 44 jaar oud met een dochter van 2 jaar, bijna 3 die

al aardig begint te groeien haha. Me werk verleden ligt met name in het betaalde voetbal. Ik heb een MBA-voetbal gedaan in Liverpool in het jaar 2003/2004, teruggegaan naar Nederland en werk gezocht in de voetballerij en uiteindelijk terecht gekomen bij FC Zwolle op de commerciële afdeling voor een half jaar. Na Mijn werk hier heb ik een stap gemaakt naar de Jupiler League, de

overkoepelende organisatie van het tweede niveau in Nederland. Hier heb ik 8,5 jaar gezeten vanuit de rol accountmanager en later als commercieel marketingdirecteur en operationeel directeur, waar ik verantwoordelijk werd voor alle operationele zaken als wedstrijdschema’s etc. Na 8,5 jaar ben ik vertrokken naar Go Ahead Eagles in Deventer waar ik 2,5 jaar heb gewerkt. Hier heb ik 3 grote projecten gedaan. De verbouwing van het stadion, de club een maatschappelijk gezicht gegeven in de regio en zorgen dat de jeugdopleiding weer onderdeel van de club werd.

Interviewer: En wat was in dit geval het belangrijkste project bij Go Ahead Eagles?

Jelle: Belangrijke projecten waren de club een maatschappelijk gezicht geven in de omgeving en

daardoor de jeugd te betrekken bij de club was. Ook omdat het stadion uiteindelijk wat groter is geworden moesten we deze ook voller zien te krijgen. Om deze reden is uiteindelijk Go Ahead Eagles Soccer Camps in het leven geroepen. Mijn huidige zakenpartner Guido kwam met dit idee om sponsor te worden van Go Ahead Eagles, met in ruil daarvoor de mogelijkheid om voetbalkampen te

organiseren. Ik vond dit een goed idee en hebben in maart 2016 een Soccer Camp gedaan bij Go Ahead Eagles. In juni vertrok ik bij de club en dacht ik het idee van de Soccer Camps werkt niet alleen in Deventer, maar kan overal werken aangezien overal kinderen voetballen en fan zijn van een profclub. Eind 2016 hebben Guido en Ik samen Soccer Camps United opgericht en al heel snel zijn we al uitgegroeid naar 8 betaald voetbalcubs in Nederland en twee bedrijven.

Interviewer: Oke, dat is inderdaad snel gegaan. Dus naast Go Ahead Eagles zijn er ook nog andere

clubs verbonden momenteel?

Jelle: Exact, we hebben momenteel naast Go Ahead Eagles ook Cambuur Leeuwarden, Heracles

Almelo, Telstar, Ado Den Haag, Willem II, NAC Breda en VV Alkmaar. Tevens zijn we momenteel bezig om voor het einde van het jaar ook NEC Nijmegen en De Graafschap aan ons te binden. Voor deze profclubs organiseren wij voetbalkampen, maar ook andere voetbalevenementen zoals

voetbalmiddag of een voetbaldag.

Jelle: In eerste instantie zijn dit clubs waar ik goed contact mee had met de algemeen directeuren,

dus dit gaat dan ook het snelst. Maar het zijn ook wel clubs, buiten misschien Heracles, waar de achterban best fanatiek is en een beetje vergelijkbaar zijn met Go Ahead Eagles en met name in de omgeving een aanzien hebben. En dan werkt zo’n concept prima.

Interviewer: Dus als ik het goed begrijp hebben jullie ervoor gekozen om clubs aan jullie te binden

die herkenbaar zijn in de omgeving en waar ook echt fans zich in de omgeving van de club bevinden en niet zoals Ajax en Feyenoord die verspreid zitten door het hele land?

Jelle: Ja en nee, voor Ajax zou het bijvoorbeeld prima werken in Amsterdam en door heel het land, we

zijn nu bijvoorbeeld nu ook in gesprek met Anderlecht, voor de Skill Games die we hebben, maar wel met het idee om dat door heel België te organiseren. Dit is dan ook een voorbeeld van een club die groter is dan de omgeving Brussel waar ze ontstaan zijn en dat geld dus ook voor Ajax, Feyenoord en in mindere mate voor PSV ook, alleen deze clubs doen zulk soort initiatieven al zelf. Dit concept is ook echt aantrekkelijk voor clubs die net te klein zijn om het zelf te doen. Ze kunnen het wel zelf wel doen, maar dan wordt het vaak bij de jeugdtrainers neergelegd en die hebben in de vakantietijd zelf ook behoefte aan vakantie en wordt het dus niet geregeld.

Interviewer: Oké, dat begrijp ik inderdaad wel. Maar wat was het moment dat jullie een idee hadden

van “dit zou weleens een gat in de markt kunnen zijn”?

Jelle: Dat is altijd lastig, want daar kom je vaak gaarne weg achter. Maar op het moment dat we dit

concept bij Go Ahead Eagles hadden opgezet en om je heen gaat kijken dat andere clubs dit nog niet doen of half doen, dan kom je er wel achter dat er kansen liggen en dus ook potentie. Aan de hand van een begroting wat dit zou moeten kosten en opleveren en afhankelijk van het aantal clubs dat je dan zou moeten binnenhalen ga je dan kijken of dit een rendabel project is en hoe je dit zal moeten gaan vormgeven en tot nu toe gaat alles nog zoals we van tevoren ongeveer hadden gedacht.

Interviewer: Precies, want ik had zelf nog nooit van een dergelijk concept gehoord dat een

organisatie namens profclubs kampen organiseert. Vandaar dat ik van mening ben dat jullie een gat in de markt hebben ontdekt om dit namens clubs te gaan doen die hier dus eigenlijk geen tijd voor hebben, maar wat wel inkomsten genereerd voor de club.

Jelle: Ja, als je het op die manier bekijkt hebben we een gat in de markt gevonden haha. Interviewer: Bedankt voor de uitleg over het ontstaan van jullie bedrijf en concept, dit is zeker

bruikbaar in het onderzoek wat ik doe. Verder heb ik ook nog een aantal inhoudelijke vragen over de organisatie zelf. Als jij kort zou mogen omschrijven waar jullie als organisatie voor staan, hoe zou jij dat dan omschrijven?

Jelle: Soccer Camps United is een bedrijf dat voetbalevenementen organiseert voor kinderen in de

leeftijdscategorie tussen de zes en vijftien jaar met kwalitatief goede trainers die groepen van maximaal elf kinderen kunnen begeleiden en erop gericht zijn om de kinderen een leuke, professionele ervaring te geven voor een dag of meerdere dagen. De grote doelstelling is dat de kinderen plezier beleven. En het ene kind haalt plezier uit het bezig zijn met het spelletje en een ander kind haalt plezier uit het feit dat hij of zij een betere voetballer is geworden, maar in beide gevallen moeten wij als organisatie kunnen voorzien en moeten we ervoor zorgen dat de kinderen met een glimlach het veld af stappen.

Interviewer: Dus als ik het goed begrijp is de missie van de organisatie om de kinderen tussen de zes

en vijftien jaar die, deelnemen aan de evenementen, een mooie dag te geven waarin ze ook dingen leren, maar met name plezier beleven aan het voetballen.

Jelle: Ja inderdaad en dat binnen de omgeving van de betaald voetbalorganisatie, dan wel het bedrijf

voor wie wij deze evenementen organiseren.

Interviewer: Precies, dat is een mooie insteek voor de organisatie. En waarom denk jij dat dit idee

wat Soccer Camps United heeft uniek is?

Jelle: Ik denk niet dat het idee wat we hebben uniek is, want er zijn honderden voetbalkampen en

voetbalscholen etc, maar als we het dan hebben over een uniek ellement, dan zit dat het met name in dat wij instaat zijn om sterke lokale merken, dan wel nationale merken, te koppelen aan de emotie van de individuen. En dat is denk ik wel uniek in de zin van als ik een voetbalschool had opgericht die Jelle Beuker United heet, dan hadden wij nooit 5000 kinderen door onze programma’s kunnen laten gaan. Dus wat we doen is een sterk lokaal merk koppelen aan kwalitatief goede events.

Interviewer: En met lokale en nationale merken bedoel je de betaald voetbalorganisaties en/of

bedrijven?

Jelle: Ja dat klopt, dat kan namelijk zijn een Cambuur Leeuwarden, maar ook een vesteging van Asito

wat de hoofdsponsor in van Heracles Almelo, die veel sterker zijn dan het merk Soccer Camps United. Dus wij gaan niet zo zeer naar buiten met ons eigen merknaam, maar in plaats daarvan met de naam van een nationale of regionale bekende naam.

Interviewer: Ja, dat is inderdaad een unieke factor wat jullie als organisatie bezitten. Nu bestaat

Soccer Camps United al ruim een jaar, de evenementen zijn goed gevuld, maar wat is jullie visie op een verdere ontwikkeling van jullie organisatie?

Jelle: Elke organisatie wilt groeien en wij ook, dus je wilt het aantal deelnemers omhoog krijgen en dit

betekent automatisch dat je het aantal events wat je gaat organiseren gaat uitbreiden. Dat kan verwezenlijkt worden door nieuwe clubs aan je te binden, daar ligt ook de focus van de organisatie om nieuwe betaald voetbalclubs te koppelen aan Soccer Camps United. In de nabije toekomst hoort hier ook bij het opzoek gaan naar nieuwe bedrijven. Binnen de organisatie zijn we ook bezig met verschillende ‘business lines’. Zo is de ‘core business’ van de organisatie het organiseren van voetbalkampen, voetbaldagen en voetbalmiddagen en dit kan weer onderverdeeld worden door events speciaal voor jongens, speciaal voor meisjes, speciaal voor keepers of specifiek op het concept Skill Games. Op deze manier zijn we continu aan het kijken hoe we het aantal deelnemers kunnen verhogen, door middel van het organiseren van meer evenementen en deze events kunnen dan dus ook weer verschillen qua specialisme.

Interviewer: Oke, dus kort samengevat is het in eerste instantie de bedoeling dat jullie willen groeien

qua organisatie en dan met name qua aantal clubs en eventueel bijkomend het aantal bedrijven en vanuit daar is er dan ook nog de wens om jullie ter richten op de internationale markt? En zijn daar voor jullie nog verdere wensen die jullie in de toekomst willen bereiken?

Jelle: De focus ligt komend najaar vooral op het binnenhalen van clubs als De Graafschap en FC

Twente, als we die weten te binden dan zijn we ook ‘goed’ winstgevend en dat betekent dat we een vitale thuismarkt hebben in Nederland waarin we voldoende events organiseren. De verdere groei zal moeten komen uit het buitenland en de vraag hoe dat gaat is praktisch gezien om te kijken per land en welk land daar interessant voor is. Nu zijn we per toeval benaderd door TUI om het concept van de Skill Games uit te voeren in Italië. Op deze manier doen we via een Nederlands bedrijf ervaring op in een gedeelte van Europa, in dit geval Noord-Italië, waar voldoende geld zit en waar voldoende voetbalclubs zijn vanuit de Serie A, Serie B en Serie C. Dit is voor ons natuurlijke een hartstikke interessante markt en vanuit het initiatief vanuit TUI om op campings rondom het Gardameer het concept van de Skill Games te kunnen testen en ondertussen de omgeving op voetbalgebied te verkennen is een mooie kans om je te oriënteren op een verdere groei van de organisatie in het buitenland.

Interviewer: Dus als ik het goed begrijp is TUI een bedrijf wat op jullie af is gekomen, net als Asito

zoals je eerder aangaf. Vanuit hun hebben jullie vervolgens de mogelijkheid gekregen om op campings rondom het Gardameer een van jullie concepten verder uit te rollen en aan de hand daarvan zouden jullie gelijk een slag willen slaan in Italië om eventueel een lokale club aan jullie te binden?

Jelle: Ja inderdaad en zo liggen er in de omgeving van het Gardameer verschillende clubs die op een

hoog niveau spelen in Italië, zo heb je Brescia en Hellas Verona die in de Serie B en Serie A uitkomen. Voor ons was het een mooie kans om het voorstel te accepteren van TUI, omdat dit onze ‘core business’ is en wij dat goed kunnen en daarnaast kunnen we de markt in Italië prima verkennen.

Interviewer: Ja, dat is inderdaad een leuk project wat op jullie pad is gekomen en wat ook erg

bruikbaar is voor het groeien in het buitenland. Want was is jullie doelstelling wat dat betreft, hebben jullie al concrete plannen waar jullie over vijf jaar willen zijn?

Jelle: We hebben de visie om over tien jaar voor 100 accounts actief zijn. Interviewer: En wat bedoel je precies met accounts?

Jelle: Met accounts bedoel ik, zowel clubs als bedrijven. En die verdeling kan zijn 100 clubs en 0

bedrijven, maar ook 0 clubs en 100 bedrijven. Dit zal het beide niet zijn, dus dat ergens om het even zijn 50 clubs en 50 bedrijven. Maar dat betekent vanaf nu dat er per jaar ongeveer 10 clubs/ bedrijven

bij moeten komen. Ongetwijfeld zullen het over tien jaar niet precies 100 zijn, maar als er jaarlijkse groei te zien is en we zijn goed op weg naar die 100 accounts, dan zijn we ook zeer tevreden. We hebben wel het idee dat dit kan, omdat er in Europa ongeveer 500 clubs zijn die net zo groot zijn als NAC en Heracles en daarvan hebben er meer dan 100 nog geen serieuze voetbalkampen of dergelijke activiteiten. Op deze manier ligt er dus een groot potentieel qua clubs en bedrijven zijn er in de wereld natuurlijk in overvloed.

Interviewer: Ik vind het mooi om te zien dat jullie een duidelijk streven hebben en hier bereid zijn

naar toe te willen werken. De ambitie is in elk geval groot en dat is natuurlijk belangrijk voor de groei van een organisatie, maar aan de hand van welke kernwaarden willen jullie dit nastreven? Hoe willen jullie dat jullie klanten Soccer Camps United onthoudt?

Jelle: Kernwaarden is altijd een mooi begrip. Ik heb ook een paar studies gedaan en je leert overal dat

een bedrijf moet weten wat zijn kernwaarden zijn. Nou zijn wij typisch zo’n bedrijf die dat niet netjes kan formuleren, zoals een groot percentage van de startende bedrijven dat ook niet kan haha. Maar ik ben van mening dat je gaarne weg je kernwaarden pas goed kan gaan definiëren, omdat in het begin proces van het bedrijf nog vaak veranderingen plaatsvinden. Een kernwaarden van ons bedrijf kan zijn topkwaliteit leveren voor een relatief simpel product wat we hebben, namelijk een

voetbalactiviteit. Topkwaliteit is in dit geval erg vaag, dus noemen wij topkwaliteit een 8 of hoger op een schaal van 0 tot 10. Dit wordt beoordeeld door de klantwaarde. In dit geval is de klant vierledig, namelijk de deelnemer, de locatie waar het plaatsvindt, de club/bedrijf voor wie we het organiseren en de ouder van het kind. Als deze punten bij elkaar minimaal een 8 scoren dan leveren we

topkwaliteit.

Interviewer: Ik begrijp inderdaad wat je zegt, maar ik snap ook als je evenementen organiseert voor

profclubs of grote bedrijven, dat zij enige professionaliteit verwachten. En wellicht is dat nog niet helemaal duidelijk uitgesproken en op papier gezet, maar hoe uiten jullie dat?

Jelle: Ik weet wat je bedoelt, maar zoals ik eerder aangeef, op het moment dat je organisatie al

langer bestaat vormen zich de kernwaarden vanzelf. Soccer Camps United is begonnen vanuit het product dat wij wilde gaan leveren, dit product moest kwalitatief goed zijn en moest in de smaak vallen bij de klant. Op deze manier zijn wij niet bezig geweest met hoe de klant ons als organisatie moest zijn, maar meer op de kwaliteit van het product zelf. Wij zijn dus echt op basis van het

vertrouwen in ons idee begonnen en ik denk als je mij deze vraag over een jaar of drie nogmaals zou stellen dat ik hier een aantal kernwaarden voor je hem klaarliggen haha.

Interviewer: Oké bedankt in elk geval voor deze uitleg en ik snap vanuit welk perspectief jullie

begonnen zijn. Het is natuurlijk ook lastig als je je moet gaan vasthouden aan bepaalde kernwaarden terwijl je organisatie groeit en andere vormen gaat aannemen en weer veranderingen komen het handelen binnen de organisatie.

Jelle: Ja en het neemt niet weg dat we hier als organisatie niet mee bezig moet zijn. Het lijkt mij op

den duur goed om eens een sessie te doen waarin dit bespreekbaar wordt gemaakt om te kijken hoe mensen binnen de organisatie erover denken.

Interviewer: Ik denk inderdaad dat dat nooit kwaad kan en ook om aan de klant te vragen hoe zij

jullie evenementen zouden omschrijven in een x-aantal woorden. Dit is input die natuurlijk altijd kan bijdragen aan het vormgeven van de kernwaarden van Soccer Camps United.

Jelle: Dat is inderdaad een goed advies en een manier om naar verloop van tijd de kernwaarden van

Soccer Camps United vorm te geven. Momenteel zijn we ook al bezig om na afloop van evenementen de klant te vragen naar de mening wat zij ervan vonden. Een belangrijke vraag die wij hierin stellen is de vraag zou je ons aanbevelen en waarom? Het antwoord op de waarom vraag helpt in het vormen van kernwaarden, omdat de klant je hier zal omschrijven en de positieve punten zal benoemen die vervolgens lijdend kunnen worden binnen je bedrijf.

Interviewer: Dat is inderdaad doordachte manier op erachter te komen hoe de gebruiker over je

denkt en waarom zij jou juist goed vinden. Dat is ook wat ik bedoelde met de klant laten omschrijven in een x-aantal woorden wat ze van jullie evenementen vonden.

Jelle: Ja precies en dat is een proces en zijn we sinds kort mee begonnen.

Interviewer: Ja dat begrijp ik, dus dat zal binnen een aantal jaar vorm krijgen. Verder zijn jullie

natuurlijk bezig met het uitbreiden van jullie evenementen en weet ik dat jullie speciale

evenementen voor meiden willen gaan organiseren. Ikzelf ben aan de gang gegaan met een speciale

In document Keepers eventplan Soccer Camps United (pagina 105-112)