• No results found

Inhoud van het concept

In document Keepers eventplan Soccer Camps United (pagina 45-50)

KEEPERS EVENTPLAN

1.1 Inhoud van het concept

Tijdens de evenementen van Soccer Camps United waren alleen de voetballende kinderen de doelgroep. Slechts 4% van de deelnemers is keeper, maar deden mee aan een voetbalevent van de desbetreffende BVO. Vanwege het feit dat er geen speciaal deelnemersveld voor keepers is, wordt een potentieel aantal deelnemers misgelopen. Dit zijn misschien wel kinderen die mee willen doen, maar zich niet aangetrokken voelen omdat ze het liefst willen keepen. In dit onderzoek is er gebleken dat er vraag naar kampen zijn. Hoe dat event er vervolgens uit moet komen te zien is vormgegeven door te kijken wat de behoefte is van de oud deelnemers, de invulling van concurrenten en naar de identiteit van Soccer Camps United.

De keeperskampen zullen qua structuur niet erg afwijken van de regulier voetbalkampen. Het kamp blijft namelijk driedaagse professionele beleving die draait om het verbeteren van de

keepersvaardigheden en waarbij plezier een hoofdrol speelt. Zowel de selectie, als breedte keepers moeten mee kunnen doen aan het event en zullen zich op hun eigen tempo moeten ontwikkelen. Middels de eerste dag zullen de basisvaardigheden van de keepers worden getoetst. Om tijdens dag twee en drie de kinderen op basis van niveau te kunnen indelen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de leeftijd van het kind en de wensen die hij/zij heeft. Door in te delen op niveau wordt de mogelijkheid geboden dat ieder kind succesbeleving ervaart op het eigen niveau.

Tijdens het kamp wordt er gedacht aan het ontwikkelen van vaardigheden, en ook aan het aanbieden van andere belevenissen dan de kinderen gewend zijn. Denk aan trainingsvormen, spelvormen waarbij facetten van het keepen worden teruggebracht, maar ook gastbezoekers en demonstraties. De keepende deelnemers kunnen worden meegenomen in de profbeleving van de BVO waar zij meedoen en op die manier het keepen nog leuker gaan vinden.

1.2 De doelgroep(en)

Voor het kamp zijn er twee soorten doelgroepen, namelijk de marketingdoelgroep en de marketingcommunicatiedoelgroep. De marketing doelgroep van Soccer Camps United zijn de keepers tussen de 6 en 15 jaar. De doelgroep waar de marketingcommunicatie meer op gericht is, zijn de ouders/ opvoeders van deze potentiele deelnemers. Deze verrichten in de meeste gevallen de aankoop. De marketingcommunicatiedoelgroep is vaak ook breder, omdat je zoveel mogelijk mensen wilt aanspreken. Ouders schrijven hun kinderen in voor de kampen en evenementen, maar opa’s, oma’s, vrienden en de kinderen zelf kunnen hier natuurlijk ook een stimulans in zijn.

Beide doelgroepen zijn van groot belang voor de deelnemersaantallen van de evenementen van Soccer Camps United. Dus zal er meer aandacht aan beide doelgroepen gegeven moeten worden om zo vanuit meerdere invalshoeken de kinderen, ouders, vrienden, opa’s en oma’s etc. te stimuleren tot een aankoop en dus deelname aan een evenement van Soccer Camps United.

1.3 Doelstellingen

Tijdens events heeft Soccer Camps United altijd de missie om de kinderen die deelnemen een event aan te bieden, waarbij kwalitatief goede trainers kinderen begeleiden en erop gericht zijn om hen een leuke, professionele ervaring te geven voor een of meerdere dagen. Met deze missie als leidraad zijn er ook doelstellingen die worden nagestreefd tijdens en voorafgaand aan de events van Soccer Camps United. Middels het SMART principe (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch,

Tijdsgebonden) zijn er drie doelstellingen opgesteld voor de uitvoering van dit eventplan. De

doelstellingen zijn:

Communicatiedoelstelling:

Door middel van zowel offline- als onlinecommunicatie wordt er geprobeerd om 10.000 van de potentiele doelgroep te bereiken voorafgaand aan de keepers events van Soccer Camps United. Uit deze potentiele doelgroep zal er vervolgens een effectief bereik zijn van 40 deelnemers die zich uiteindelijk zullen inschrijven voor een event.

Eventdoelstelling:

Na afloop van het keeperevent beoordeelt 70% van de deelnemers het event met minimaal een 7,5.

Strategische doelstelling:

Van de deelnemers die hebben meegedaan zal 35% nogmaals deelnemen aan een event van Soccer Camps United.

1.4 Strategie

Uit onderzoek onder oud deelnemers van de keepersevents die zijn georganiseerd, is gebleken dat keepers het leuk vinden als zij ook onderdeel uitmaken van een voetbalkamp. In de promotie van de events zal hiervoor voldoende aandacht nodig zijn, zodat het duidelijk is dat zowel keepers als voetballers kunnen deelnemen. Dit om tegemoet te komen aan een kritiekpunt van ouders op het eerdere event. Aangezien Soccer Camps United kinderen een leuke, maar ook professionele beleving wil geven is het belangrijk dat zowel de locatie als de randvoorwaarden eromheen zorgvuldig zijn uitgekozen om deze professionele ervaring te laten slagen.

De frequentie van events voor keepers moet niet te hoog zijn. De keepers moeten naar een event uit kijken en daarom zullen er tijdens kampen in vakanties keepers kunnen deelnemen, maar zullen keepersdagen/middagen in mindere mate plaatsvinden. Hierdoor zullen de kinderen die deelnemen ook meer een ‘wauw-effect’ hebben en is de kans dat zij opnieuw willen deelnemen aan een event aanzienlijk groter. Zoals eerder aangegeven is de promotie dat de events óók keepers kunnen deelnemen leidend.

Daarnaast worden keepers bij veel verengingen gezien als ‘onderschoven kindjes’. Niet bij elke amateurvereniging is er een aanbod van trainingen voor keepers. Om deze reden zijn ouders meer bereid om hun keepende kinderen op een event te zetten waar zij deze keepertraining wel krijgen. Door middel van de feedback en wensen van keepers en ouders uit de voorgaande events, zal Soccer Camps United ervoor zorgen dat ook keepers een mooie tijd beleven tijdens haar events.

2. Marketingcommunicatie

2.1 Customer Journey

Op dit moment is er geen Customer Journey bekend bij Soccer Camps United voor keepers. In dit hoofdstuk zal worden omschreven hoe deze doelgroep het best bereikt kan worden. Dit zal stap- voor-stap gebeuren met een korte uitleg. De communicatiemiddelen die hierin worden genoemd, zullen naderhand worden toegelicht in het volgende hoofdstuk.

Stap 1: De initiële overweging

Bij de eerste stap is het van groot belang dat de consument op de hoogte is van de keepers events die Soccer Camps United organiseert bij de betreffende BVO’s. Een keeper, ouder of verzorger kan pas getriggerd worden voor deelname aan een event als hij/zij op de hoogte is hiervan. Om deze trigger te geven kan er gebruik worden gemaakt van zowel offline- als onlinemedia. Het inzetten van een persbericht in een lokale krant, Facebookcampagne in het verzorgingsgebied, flyers en posters bij scholen en

voetbalverenigingen zijn communicatiemiddelen die hierin een grote rol spelen. Ook het gebruik maken van de kanalen zoals de social media, ledenbestand en reclame-uitingen tijdens wedstrijden van de aangesloten BVO zijn belangrijk voor de kennisgeving.  Stap 2: Actieve evaluatie

In de tweede stap gaat het met name om het verzamelen van informatie over het event dat georganiseerd wordt. De potentiele consument is getriggerd door iemand in

zijn/haar omgeving of heeft zelf kennisgenomen van het evenement. In deze fase zal er informatie worden gezocht over het event en de inhoud. Om hier inzicht in te bieden moet hier duidelijk over gecommuniceerd worden op de Facebookpagina en de website van de aangesloten BVO. Google Adwords draagt hier tevens aan bij om beter gevonden te worden.

 Stap 3: Aankoopmoment

In deze fase van de Customer Journey wordt daadwerkelijk een aankoop gedaan en besloten om deel te nemen aan een event. Om dit vloeiend te kunnen laten verlopen is het belangrijk dat de inschrijfpagina duidelijk is en snel werkt.

Vervolgens is de bevestigingsmail een pré zodat de consument alle informatie van deelname in een mail heeft.

Stap 4: Na aankoop ervaring

Na het evenement zal de consument de aankoop gaan evalueren. Bij de evenementen van Soccer Camps United zijn hierin de keepende kinderen leidend, aangezien zij hebben deelgenomen. Daarnaast hebben ouders natuurlijk ook mening over de invulling,

begeleiding en service van zowel voor als tijdens het evenement. Zij zullen dit proces dan ook evalueren en kijken of ze tevreden zijn. Uiteindelijk is het plezier van het kind

doorslaggevend. Om het event ook achteraf speciaal te maken kan er in de vorm van een klein presentje zoals een foto en korting op een wedstrijd bezoek dit goede gevoel stimuleren.

 Stap 5: Loyaliteit, creëer klantbinding

Uiteindelijk is een van de doelstellingen een herhaalaankoop te realiseren. Om de consument, maar ook oud deelnemers, hierin te triggeren, is het van belang te laten zien hoe fantastisch het evenement was. Middels foto’s en video’s, denk hierbij aan een after movie, worden deelnemers teruggebracht naar het event waar zij aan hebben

deelgenomen. Bij een positieve ervaring is de kans groter dat oud deelnemers, maar ook ouders/ verzorgers, dit door zullen vertellen aan hun omgeving. Hierdoor worden oud deelnemers en consumenten ambassadeur van Soccer Camps United en kan er klantenbinding ontstaan.

2.2 Marketingcommunicatiemiddelen

De marketingcommunicatiemiddelen die tijdens de uitleg van de Customer Journey voorbij zijn gekomen, zullen hier verder worden toegelicht.

Flyers & Posters

De flyers en posters zijn met name voor de promotie bij amateurverenigingen en scholen uit de verzorgingsgebieden. Binnen elke amateurvereniging zijn keepersactief en zal de eerste kennisgeving middels een flyer of poster een trigger kunnen zijn. De posters kunnen worden opgehangen bij voetbalclubs. De flyers daarentegen kunnen worden uitgedeeld op scholen, maar ook neer worden gelegd op tafels bij voetbalclubs.  Facebook

In de marketingcommunicatie van de evenementen van Soccer Camps United is de Facebookpagina extreem belangrijk. De pagina fungeert namelijk in alle onderdelen van de Customer Journey. Middels een campagne dient het als promotie, kan de pagina ook voorzien van de nodige extra informatie, kunnen consumenten worden doorgestuurd naar de inschrijfpagina en zullen consumenten foto’s en video’s terugvinden van het evenement. Op deze manier is de Facebookpagina leidend

marketingcommunicatiemiddel van de evenementen.  BVO-kanalen

Via de website en de social media (Instagram/Facebook/YouTube) van de aangesloten BVO worden de events gepromoot. Aan de hand van foto’s, video’s en persberichten zal dit worden vormgegeven. Daarnaast kan er tijdens thuiswedstrijden reclame worden gemaakt. Het omroepen via de stadionspeaker, flyers op de stoeltjes, reclame-uitingen op beeldschermen die in het stadion hangen en een advertentie in het wedstrijdboekje kan er tijdens wedstrijd gepromoot worden.

Direct marketing

Hierin wordt gebruik gemaakt van de interne gegevens die de aangesloten BVO heeft, maar ook de eventuele gastvereniging waar het event plaats vindt. Mailing naar alle oud deelnemers, maar ook potentiele consumenten worden aan de hand van deze mailing benaderd.

Google Addwords

De juisten zoektermen in Google Adwords zorgen ervoor dat de evenementen van Soccer Camps United gevonden worden. Juiste zoektermen zoals keeperskampen,

keepersevenementen eventueel in combinatie met een BVO die is aangesloten bij Soccer Camps United, kunnen de evenementen naar boven komen in Google. Dit is met name belangrijk in stap twee van de Customer Journey waar de consument informatie gaat inwinnen over de mogelijkheden die er zijn.

Promotie tijdens het event

Om de deelnemers in de sfeer van de professionele beleving te laten komen waar zij naar uit hebben gekeken, wordt er tijdens het event gebruik gemaakt van reclame-uitingen. Vlaggen, reclamedoeken rondom het veld, maar ook een tenue van de club waar zij aan meedoen brengen de kinderen in de sfeer. Een extra toevoeging zou kunnen zijn spandoeken, die zijn gemaakt of die de kinderen zelf kunnen maken.

3. Eventplan

In document Keepers eventplan Soccer Camps United (pagina 45-50)