• No results found

98 Onderzoeker: Laten we dat even als uitgangspunt nemen. En het is lichter dan wat jij prettig vindt

Dan kan het systeem dat zien en die geeft daar dan advies over, maak het wat donkerder.

Respondent: Ja, lijkt mij heel interessant.

Onderzoeker: Oke, en sta je er zelf voor open om dit dan te gebruiken op je werkplek?

Respondent: Ja, absoluut. En ja CO2 gehalte, ‘t is ook wat inderdaad en zuurstofgehalte staat er dan niet in. Ik denk dat dat ook erg belangrijk is.

Onderzoeker: Zuurstofgehalte? Respondent: Ja.

Onderzoeker: Ja.

Respondent: Ja, dat als je echt goeie en gezonde lucht hebt, dan werk je ook prettiger.

Onderzoeker: Precies, stel dat jij het advies krijgt vanuit het dashboard, dat het zuurstofgehalte in jouw werkomgeving niet goed is.

Respondent: Nee, dus het CO2 gaat omhoog in dit geval. Onderzoeker: Ja, wat zou je dan doen?

Respondent: Ramen opengooien.

Onderzoeker: Stel dat dat niet voldoende is. Dan?

Respondent: Ramen, deuren en als dat nog niet voldoende is, dan hebben we een heel groot probleem denk ik haha. Dan zou ik inderdaad zeggen van jongens, ik denk dat met het CO2 gehalte als die te hoog wordt dan ga je zitten gapen en dergelijke. Dan heb je gewoon te weinig zuurstof. Ja dan inderdaad zeggen van jongens, het is allemaal even best, maar ik moet even frisse lucht hebben. Dan ga ik dan even naar buiten.

Onderzoeker: Oke, precies.

Respondent: Maar zeker CO2, maar daaraan vasthangend het zuurstofniveau, ik denk dat dat een heel belangrijke is.

Onderzoeker: Oke, dat ga ik meenemen. Dan de volgende, nou ja dat is dus het gepersonaliseerde advies. En nou ja, wat is het? Het is een ICT systeem dat signalen van de sensoren opvangt, slaat data geanonimiseerd op en analyseert het op basis van algoritmes. Zet de data vervolgens om naar

feedback en communiceert de feedback naar de gebruiker via het dashboard. Hierbij de afbeelding. Nou ja, alle sensoren generen data van de werknemer. Dat wordt dan in een systeem opgeslagen, die maakt analyses en die koppelt dat dan vervolgens terug naar de gebruiker. Naar bijvoorbeeld de werkgever en naar een Arboarts bijvoorbeeld of naar een huisarts, indien nodig.

Respondent: Ja.

Onderzoeker: Zodat je met objectieve informatie hebt, of data hebt, waardoor als je een kwaaltje hebt, dat je kan aantonen dat dat waarschijnlijk door factor x komt.

99

Onderzoeker: Oke, dus we hebben nou alle sensoren besproken. Ook al even gehad of je het een waardevolle toevoeging zou vinden. Maar als je naar het totale pakket kijkt. Wat zou er dan voor volgens jou moeten veranderen voordat je echt overweegt om gebruik te gaan maken van de adviezen?

Respondent: Nou als ik steeds hetzelfde te horen krijg. Kijk als een stoel tegen mij zegt van je zit verkeerd, dat kan een keer gebeuren. Maar als hij dat elke dag zegt, dan zou ik toch eens gaan nadenken over goh wat is mijn houding überhaupt. Een toetsenbord die zegt dat mijn concentratie op bepaalde uren te laag is, dan moet ik inderdaad eens nagaan of dat inderdaad klopt en wat daar de achterliggende oorzaak van is. Dus ik denk kijk, na een op twee of drie of misschien wel tien of twintig meldingen zou ik misschien nog niet eens zo veel doen. Daar ben ik te eigenwijs voor. Maar als ik constant dezelfde informatie krijg, van hé dit is niet goed, dat is niet goed. Dat moet anders en dat moet anders. Ik denk dat ik dan toch weleens ga nadenken over hé wacht even, een computer met alle kennis en mogelijkheden geeft mij aan van je doet iets verkeerd, misschien moet ik toch eens gaan nadenken over wat is dat en wat kan ik ermee.

Onderzoeker: En hoe lang zou jij gebruik moeten maken van de sensoren denk je, voordat die realisatie komt?

Respondent: Geen idee. Ik weet niet, krijg je dit per dag zo’n zo’n melding? Van hé dit gaat wel of niet goed, of is dat een keer in de week? Of?

Onderzoeker: Wat zou jij het liefste hebben?

Respondent: In principe gewoon na elke dienst. Dan weet je gelijk van waar ben ik aan toe en kan je voor jezelf ook een keer gaan nadenken van hé op de avonddiensten heb ik dit en op de vroege diensten heb ik juist dat. Nee, ik denk dat wat mij betreft per dag gewoon inderdaad, einde dienst en een half uur later, ik bedoel de computer moet ook analyseren, een half uur later krijg je ineens een appje van hé dat en dat zijn de resultaten. En als dat vaak achter elkaar hetzelfde is, dan weet je dat er ergens wat fout zit.

Onderzoeker: Zou je dat dan. Hoe zou je dat dan graag willen ontvangen? Is dat dan bijvoorbeeld via je smartphone of …

Respondent: Ja, smartphone of tablet, maar computer staat thuis niet altijd aan. Ik denk dat het makkelijkste is om te zeggen gewoon een appje of een of andere notificatie

Onderzoeker: Via de telefoon?

Respondent: Via de telefoon ja. Ik bedoel dat is iets wat bijna iedereen toch tegenwoordig dag en nacht bij zich heeft. Dus dan heb je ook het makkelijkste en snelste overzicht.

Onderzoeker: Ja, ja. Mijn volgende vraag zou dan zijn, hebben we het al over gehad, maar hoe vaak zou je het advies willen krijgt? Dat is dus het liefst…

Respondent: Ik denk elke dag of na elke dienst. En als je een dagje vrij bent dan krijg je dus niks, dat is logisch. Maar ja gewoon na elke dienst denk ik.

Onderzoeker: Oke, dus stel je geeft aan, je zit tijdens je dienst verkeerd en krijg je een notificatie om een andere houding aan te nemen. Dus incidenteel kan je dan berichten krijgen als er iets noodzakelijk is om acuut te veranderen, of als dat goed voor je is. Dan het liefst na elke dienst een volledig

100

Respondent: Ja en die notificaties tijdens je dienst, ja als dat appjes zijn op de telefoon. Zodra ik ingelogd ben dan gaat mijn telefoon in een hoekje ergens op mijn bureau en daar kijk ik bijna niet naar. Dus ik denk dat je dat dan gewoon het beste in je beeldscherm kan krijgen.

Onderzoeker: Precies.

Respondent: Dat er ergens, weet ik veel, een dingetje gaat knipperen, van hé er is een melding. Want de telefoon let je op dat moment niet op. Tenminste ik niet.

Onderzoeker: Zou je dan ook notificaties op je smartwatch willen hebben? Respondent: Dat zou ook kunnen ja.

Onderzoeker: Of dan op de Fitbit zeg maar?

Respondent: Ja. Dat zou ook een optie zijn. Kijk, even de tijd kijken dat kan iedereen tussendoor. Onderzoeker: Ja, dus op de telefoon zou niet handig zijn tijdens het werken.

Respondent: Nou ja goed, mijn telefoon is gekoppeld met het horloge, dus er komen alsnog maar, ik denk dat telefoon op dat moment. Kijk je kan beter zeggen zo van hé ik flits even iets in het scherm, want je bent met dat scherm bezig. Zo van hé er is een notificatie. Dat je dan bijvoorbeeld je telefoon pakt en het ziet. Noem even wat.

Onderzoeker: Oke, ja duidelijk. Ja, stel je voor dat je het zou gaan gebruiken. Hoe zou dan het meest ideale advies eruitzien? Wat moet er allemaal op het scherm staan? Bij bijvoorbeeld een einde dienst. Respondent: Ja, nou in ieder geval die zithouding die is wel interessant. Maar ik denk vooral

concentratie en hoe is de omgeving geweest? Want was er voldoende zuurstof, was er genoeg rust in plaats van lawaai om je heen en dat soort dingen. Ik denk dat ik dat de meest interessante vind. Onderzoeker: Oke, hoe diep zou je dat graag willen zien? Zou je dat per uur willen zien of alleen over de dag.

Respondent: Nou gewoon in de loop van de dienst. Ik bedoel je hebt acht uurdienst, dus als je zegt van goh hè, ’s ochtends begin je vroeg, dan is het lekker fris buiten. Het is midden in de zomer en ergens halverwege de dag wordt het bloedje heet. Dus de temperatuur in het kantoor gaat ook omhoog, dan kan je zien hoe dat gerelateerd is aan je concentratie bijvoorbeeld.

Onderzoeker: Precies, oke. En zou je ook de optie willen hebben om de frequentie van het aantal meldingen, dus of je het aan het einde van de dag krijgt of einde van de week krijgt of aan het einde van de week, zou je dat prettig vinden om dat zelf te kunnen instellen?

Respondent: Ik denk het wel ja.

Onderzoeker: Waarom? Omdat je daar zelf …

Respondent: Ja als ik kijk naar die resultaten en ja elke dag een appje op den duur heb je zoiets van ik geloof het wel. Dus als je dan zoiets hebt van goh ik zet het nu op twee dagen of drie dagen of op een week of misschien zelfs een maand. Dat je een keer een overzicht krijgt, alleen hoe langer je dat uitstelt, kijk als ik twee weken zeg en het zegt van hé op maandag had je minder concentratie, dan heb je zoiets van oke, maar wat heb ik op maandag in godsnaam gedaan. Ik weet het niet meer. Dus ik denk dat als je dat wat frequenter doet, dat je dan beter kan opletten van hé wat voor dag was dat en wat had ik die dag. Of heb ik misschien wel slecht geslapen en en weet ik veel wat, had ik ruzie met de vrouw en is mijn concentratie lager. Weet ik veel wat, ik noem even wat.

101

Onderzoeker: Ja.

Respondent: Dan kan je het makkelijker terughalen.

Onderzoeker: Denk je dan dat er een maximum aan moet zitten dat je zo’n geaggregeerd advies krijgt?

Respondent: oh, maximaal een week denk ik. Onderzoeker: Maximaal een week.

Respondent: Dat denk ik wel. Onderzoeker: Oke.

Respondent: Anders wordt het heel lastig terughalen.

Onderzoeker: Ja precies. En wat is jouw mening over een optie om te kiezen van welke sensoren je specifiek feedback ontvangt? Zou je iets willen kunnen uitzetten?

Respondent: Nou ja die laatste, die omgevingssensoren, ik denk dat die voor mij persoonlijk de belangrijkste zijn. Nou tuurlijk, even een stoel die zegt of ik wel of niet goed zit is handig. En dat toetsenbord, van hé het is handig, maar dat zou bij mij de kleinere lettertjes zijn.

Onderzoeker: Oke, dus stel, je maakt gebruik van die omgevingssensoren. Zou je dan graag een directe notificatie willen hebben als er iets niet goed is van die omgevingssensoren?

Respondent: Op zich wel. Kijk als het CO2 omhoog gaat en minder gezond en minder zuurstof, is het wel heel prettig om te weten van hé jongen, moet je luisteren. Zuurstofgehalte gaat naar beneden. Pleur even een raam open.

Onderzoeker: Ja en stel bij zithouding, dan zou je die notificatie niet zo interessant vinden? Respondent: Iets minder.

Onderzoeker: Maar dan zou je het wel graag willen terugzien in het gehele overzicht? Respondent: Ja, ja.

Onderzoeker: Oke, oke. Nou ja, we hebben het er net ook al even over gehad, over de

werkzaamheden, dat je niet direct weg kan of dat je met iets dringends bezig bent. Zodat je er niet direct actie op kan ondernemen. Dus nou ja, mijn vraag zou dan zijn. Stel u heeft het heel druk, jij hebt het heel druk, met het schrijven van een stuk bijvoorbeeld of met een deadline of met iets anders dringends, met een noodoproep of je moet acuut iets regelen, omdat er. Nou ja de dienstregeling in gevaar komt. Waardoor je eigenlijk niet achter de computer weg kan, maar je krijgt wel iedere keer, terwijl je daar mee bezig bent, een berichtje, een notificatie van die sensoren. Wat doet u dan? Respondent: Zit er een uitknop op? Op zo’n moment? Ja kijk als ik druk bezig ben en het is niet anders en dat ding blijft maar, tussen aanhalingstekens, zeuren van hé er moet wat gebeuren, dan zou het prettig zijn als je hem even uit kan zetten. Of de notificaties op stil of of van jongens het is even goed, stel het even uit. Dus ik druk hem weg als het ware. Mijn telefoon doet het ook, die zegt om de zoveel tijd van je zit stil en je moet bewegen.

102