• No results found

Respondent: Ik heb zelf gehoorapparaten, dus ik kan ze wat zachter zetten hahaha. Onderzoeker: Haha

Respondent: Ik heb daar niet zoveel last van. Ik kan me heel goed afsluiten.

Onderzoeker: Oke en als je dan kijkt naar de verlichting die daar heerst, want ik kan me dus voorstellen dat …

Respondent: Is goed, dat zijn daglicht TL-buizen. En rondom ramen.

Onderzoeker: Oke, duidelijk. En hangen er ook blinders, of is het ook mogelijk om de, het verlichtingsniveau aan te passen?

Respondent: Ja ja ja. Ja het was een gebruiksruimte waar laboratorium werkzaamheden. Dus al daar, al dat soort voorzieningen, zit ook een airconditioning, sommige mensen vinden het dan te koud. Ja ik vind het heerlijk als het wat … Static interference … daar is die ruimte wel redelijk voorzien., Onderzoeker: Oke, duidelijk en als je dan kijkt naar de andere faciliteiten die daar aanwezig zijn, zoals het bureau, de bureaustoel en het beeldscherm en dergelijke. Zijn die allemaal apart af te stellen?

Respondent: Ja.

Onderzoeker: De bureaus ook in hoogte? Respondent: Ja.

Onderzoeker: Maak je daar weleens gebruik van?

Respondent: Niet zo, nou ik zet hem op een bepaalde hoogte en daar laat ik hem op staan. Nou ik ben een meter negentig, dus ik zet hem wel vrij hoog. Dus ja ik maak er gebruik van, maar het is niet zo dat ik constant mijn bureau maar in een andere hoogte zet.

Onderzoeker: Nee precies, dus je hebt wel een vaste plaats waar je altijd zit?

Respondent: Ja het zijn in principe flexplekken, zo was het bedoeld. Maar wij zitten gewoon als IV eigenlijk bij elkaar op die plek. Ja.

Onderzoeker: Oke en als je dan kijkt naar de werkplek, waar ben je dan het meest tevreden over? Respondent: De dubbele schermen hahaha.

Onderzoeker: De dubbele schermen haha? Dat is wel echt heel fijn ja. En waar ben je het minst tevreden over?

Respondent: Ja weet je, het zit er überhaupt, dat is inherent aan mijn werkplek, het veel langdurig zitten.

Onderzoeker: Het langdurig zitten. En dat is wel nodig bij jouw werkzaamheden? Het is niet mogelijk om af en toe even van je plaats af te gaan?

128

Onderzoeker: Ja.

Respondent: Ja. Dus ook in lange vergaderingen ga ik weleens staan.

Onderzoeker: Ja precies. Oke. En dus je zegt vooral dat je bezig bent met vergaderingen en het uitwerken van stukken. Kan je dan je eigen taken per dag indelen?

Respondent: Ja.

Onderzoeker: De meetings die je hebt, dat mag je allemaal zelf plannen? Respondent: Ik ben vrij in mijn doen en laten.

Onderzoeker: En denk je dat of merk je aan jezelf dat je een verschillend ritme hebt in de dag? Respondent: Nuancering daarvan? Wat bedoel je daarmee?

Onderzoeker: Bijvoorbeeld in de ochtend, denk je dat je dan het meest concentratievermogen hebt ten opzichte van de middag? Of zit het anders?

Respondent: Nee ik begin en ik ga door en in principe zou ik geen pauzes willen en dan daarna … call terminated …

Onderzoeker: Zo, hij viel even weg. Maar we zijn er weer. Respondent: Je stond stil.

Onderzoeker: Ja het stond even stil, nou ja, het is weer gelukt. Ik, je was gebleven op het antwoord op de vraag of je ’s ochtends meer concentratievermogen hebt of niet. Ik had begrepen dat je in een keer wilde doorwerken en daarna viel die weg.

Respondent: Ja, nee, als ik gewoon werk te doen heb maakt het mij niet of ik vannacht tot half vijf aan een stuk doorwerk. Met name vroeger, had ik heel veel last van zo’n after-dinner dip. Ik eet heel regelmatig, dus tien uur, twaalf uur, twee uur en dat werkt daar heel goed tegen en niet te veel. Maar ja als ik dan klaar ben, dan is het ook gebeurt.

Onderzoeker: Oke, dus tijdens je werkdag, acht tot vijf heb je niet echt het gevoel dat je minder fit bent?

Respondent: Nee.

Onderzoeker: Oke. Maak je ook gebruik van ergonomische accessoires of de werkplek? Respondent: De stoel is instelbaar, de tafel is instelbaar en dat is het gewoon.

Onderzoeker: De, het, de toetsenbord, of het toetsenbord en de muis die je gebruikt is gewoon standaard?

Respondent: Nee die zijn normaal.

Onderzoeker: Oke en de beeldschermen die je hebt, je hebt er twee, die heb je ook gewoon op een bepaalde manier afgesteld waarop het voor jou prettig is?

129

Onderzoeker: Oke. Ben je ook bewust bezig met het verbeteren van je gezondheid?

Respondent: Als het werk gerelateerd is nee. Maar ik ben wel bezig met, ik ben iemand die heel veel hoofdpijn heeft. Dus ja ik ben daar mee bezig.

Onderzoeker: Op welke manier?

Respondent: Ik, het is natuurlijk een heel medisch traject wat je daar doorheen loopt. Dus ik ben ook een hoofdpijn dossier aan het aanleggen. Ik ga naar de hoofdpijnpoli toe. Het is iets wat chronisch is. Het is niet van nu, het is ook niet gerelateerd aan, ik kan het niet relateren aan het werk. Dus dat is heel erg lastig te benoemen. Maar daar ben ik heel erg mee bezig.

Onderzoeker: Oke, waar ik dan naartoe wilde gaan, er zijn tegenwoordig steeds meer gezondheid- en fitnessapplicaties bijvoorbeeld op een mobiele telefoon of tablet. Nou mobiele telefoons, maar ook smart watches. Zoals een Fitbit of een Apple watch. Die meten dagelijks activiteiten, zoals uw hart, slaap via sensoren en zetten die verzamelde gegevens om in begrijpbare data. Zodat je er iets mee kan. Maak je je zelf gebruik van een Fitbit of smartwatch?

Respondent: Het enige wat in bijhoudt is mijn gewicht. Onderzoeker: Gewicht?

Respondent: Dat is via de Samsung Health app. Onderzoeker: En…

Respondent: Ja er zit ook een stappenteller op, maar ik heb mijn telefoon niet altijd bij mij. Dus nee, nee. En ik, je kan je hartslag een keer meten, maar ik weet hoe, waar mijn hartslag tussen zit. Die is hartstikke gezond dus.

Onderzoeker: Oke, dus dat vind je niet direct nodig om daar gebruik van te maken, omdat te meten? Respondent: Nee, nee. Kijk als ik hartproblemen zal hebben of ik zal hartslag afwijken, dan zal ik zekers overgaan op zo’n horloge. Maar dat ervaar ik absoluut niet. Het enige wat ik leuk vind is je gewicht bij houden, want daar mag wel wat vanaf en dat motiveert.

Onderzoeker: Precies haha. Respondent: Haha.

Onderzoeker: Oke, duidelijk, dus je houdt je gewicht bij, hartslag is niet zo interessant. Hoe vaak maak je daar gebruik van?

Respondent: Ik hou mijn gewicht elke dag gewoon bij. Onderzoeker: Elke dag bij.

Respondent: Ja.

Onderzoeker: Oke. Dan wil ik graag overgaan naar het introduceren van de sensoren. Ik heb hier een linkje. Ik heb een soort presentatie gemaakt. Die stuur ik in de chat naar je toe. Als je daarop zou willen klikken. Want het interview gaat over HealthySensors. Dat betekent dat er op verschillende plekken op de werkplek sensoren geplaatst kunnen worden. Die, nou ja, u en uw omgeving meten. En op basis van die data kan er gepersonaliseerd advies worden gegeven. Nou ja, via het linkje kunnen

130