• No results found

Interview Maurice Haak Online Marketeer Haags Uitburo

In document Social media (pagina 61-63)

Deelvraag 6: “ In welke mate zien we de betrokkenheid van bewoners met Den Haag door social media?”

G. Interview Maurice Haak Online Marketeer Haags Uitburo

Den Haag Marketing

Het Haags Uitburo is een onderdeel van Den Haag Marketing. Social media wordt hier gebruikt voor heel de transmediale mix.

De inzet van social media is organisch gegroeid. Het begon met bloggen, middels foto’s op de Flickr website. Tijdens tentoonstellingen, festivals etc. maakte Maurice foto’s en plaatste deze op Flickr met een kleine beschrijving eronder.

In Den Haag is de gemeenschap van Flickr fotograven heel groot. Maurice vind het van belang om eerst te kijken bij de verschillende social media of het van belang is voor het bedrijf, anders moet je het niet inzetten. Op Flickr bestaan er groepen van mensen die bepaalde interesses delen. Over Den Haag bestaan onder andere groepen over de Haagsche cultuur, over Scheveningen en over Kijkduin. In Den Haag zijn er een heel aantal mensen actief onder de naam ‘Haags Bakkie’. Deze mensen drinken nu 1x in de 2 maanden ergens in Den Haag wat met elkaar. Dit organiseren zij zelf. Ze hebben het dan over de laatste nieuwtjes en andere dingen over Den Haag.

Er bestaan ook groepjes die elke woensdagochtend bij elkaar komen, onder de naam ‘Opuh Koffie’. Deze groepjes zijn weer ontstaan door de groep ‘Haags Bakkie’. Deze groepen bestaan voor uit jonge ondernemers en creatievelingen. Dit is een soort borrel, alleen dan in de ochtend. Hier ontstaan onder andere nieuwe samenwerkingen en ideeën.

Vanuit het Uitburo heb je niet echt kortlopende projecten maar meer projecten op de langere termijn. Daar wordt social media ingezet. “Bij langlopende projecten kun je de social media opbouwen en relaties aangaan met mensen, bij korte projecten is dat een stuk lastiger”, aldus Maurice. Er zit daar dus een verschil in qua aanpak.

Het Uitburo gebruikt social media vooral voor branding en het vergroten van het bereik. Ze gebruiken Flickr en Twitter. “Twitter levert veel traffic op naar de website”. Hyves wordt ook gebruikt maar het levert weinig traffic op. Je kunt Hyves niet zomaar uitsluiten omdat de doelgroepen jongeren en ouderen hier nog wel op te vinden zijn. Facebook kan wel zorgen voor veel traffic naar de website. Daarnaast bevindt er zich een grote groep op Facebook, wat voor veel interactie kan zorgen. Ze zijn nu bezig met een Fanpage op Facebook. Maurice is er wel van overtuigd dat Facebook goed geïntegreerd moet worden, wil het werken.

Ze hebben ook een Youtubekanaal, maar op Flickr kun je ook korte filmpjes plaatsen. Met Youtube doen ze niet heel veel.

Met Flickr is het bijvoorbeeld een idee om foto’s van Flickr op een website te plaatsen. Zo creëer je meteen een widget die de mensen door verwijzen naar de Flickr site met alle foto’s. Gemeente Den Haag plaatst bijvoorbeeld ook elke week 12 foto’s, deze foto’s komen onder andere bij Flickr fotograven vandaan. Maurice vindt het zonde wanneer contacten alleen maar via social media lopen en niet in het echt. Een combinatie daarvan is het mooist.

Met Flickr hebben ze bijvoorbeeld wel eens een fotowedstrijd gehouden. Dan moesten de mensen wel echt naar gebouwen of andere dingen toe in Den Haag en vervolgens via social media verliep de wedstrijd. Traditionele media kun je niet helemaal eruit gooien. Je moet je doelgroepen kennen om te weten waar ze zitten. Je gaat natuurlijk geen geld uitgeven aan traditionele media wanneer iedereen alleen maar op social media zit. Het Uitburo heeft social media wel via traditionele media, zoals folders en nieuwsbrieven, bekend gemaakt. Dit door de icoontjes van de verschillende social media overal op te zetten. “Wanneer je actief bent op de social media kanalen, creëer je sowieso veel volgers.”

Er zijn veel bloggers en andere gebruikers van social media die met Den Haag bezig zijn en erg betrokken zijn bij de stad. Deze mensen zijn vaak mensen die met hart en ziel voor de stad gaan. Ze zijn ambitieus maar ook kritisch. Het nadeel van de Gemeente is dan ook dat ze niet goed in kunnen spelen op dit soort mensen. Tijdens maatregelen of besluiten leveren deze mensen maak kritiek via social media of via hun eigen blogs. Je moet, als Gemeente zijnde, goed nadenken of je hier mee ingaat ja of nee.

“Hoe ga je deze fanatieke mensen dichtbij je halen om ze nog beter in te zetten voor de stad?” Om je inwoners inzetten van je stadspromotie? Het Uitburo zet er superpromoters op. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor foto’s tijdens een festival of campagne. Ze worden ingezet om hun positieve gevoel uit te dragen.

SOCIAL MEDIA | Zo betrek je bewoners bij hun stad 61   De mensen die heel actief zijn noem je ook wel “influencers”. Wanneer je bijvoorbeeld een uitnodiging uit doet via Twitter, genereren zij veel publiciteit. “Het is een kleine, maar zeer effectieve doelgroep”.

Betrokkendheid is goed te merken doordat het goed zichtbaarder is via social media. Social media maakt het dus niet per se sterker maar wel zichtbaarder doordat je het nu online kunt delen.

Het gevaar van social media is het alleen maar zenden, maar ook het op niet gelijk niveau aangaan van een discussie of gesprek. Zeker als Gemeente moet je, je ervan bewust zijn dat je mensen niet aanspreekt met ‘burger’ of ‘inwoner’. Ze moeten niet het idee krijgen dat ze gezien worden als voorwerp of product. Daarnaast spreek je mensen ook niet met ‘u’ aan, dat doe je tijdens normale gesprekken ook niet. Maurice kiest er bij Twitter voor om iedereen terug te volgen. Enerzijds vind hij dit netjes, de mensen zijn geïnteresseerd in jou dus moet je ze ook iets terug geven, dus volgt hij ze terug. Daarnaast kan Maurice zo goed monitoren en filteren wat over Den Haag gaat en waar hij goed op in kan spelen.

Maurice: “Social media moeten dagelijks bijgehouden worden, anders kun je het beter niet inzetten”. Naast dat er elke dag één persoon op moet zitten, moet diegene ook zo flexibel zijn om het ’s avonds en in het weekend bij te houden. Iemand anders kan het ook soms overnemen, maar er moet wel gezorgd worden dat er dezelfde gedachte achter zit. Wanneer twee mensen van één bedrijf verschillende dingen gaan roepen, zorgt dit voor grote tegenstrijdigheid.

Daarnaast wordt het bij Den Haag Marketing ook ingezet voor The Hague Festivals en de VVV. De VVV heeft net een Twitteraccount gestart. Maurice heeft hier de doelstellingen voor gesteld en de VVV werkt het uit. Twitter is voor de VVV makkelijk te gebruiken voor algemene vragen over Den Haag. De VVV kan deze vragen monitoren en er op inspelen.

Blogsites in Den Haag:

- Hofstijl.nl (meer leuke artikelen) - DenHaagDirect.nl (meer zakelijk) - Hagazine.nl

SOCIAL MEDIA | Zo betrek je bewoners bij hun stad 62  

In document Social media (pagina 61-63)