• No results found

Henk de Jong (transcriptie) Respondent 13: Melvin Jansen (transcriptie)

Bijlage VI Samenvattingen interviews Respondent 1 Edwin

Respondent 12: Henk de Jong (transcriptie) Respondent 13: Melvin Jansen (transcriptie)

Respondent 14: Jim Schutte (transcriptie) Respondent 15: Katerina (transcriptie) Respondent 16: Jen Nova (Verenigde Staten)

Jen Nova is een fotografe die de foto’s uit de beeldbank van Visions gebruikt ter aanvulling van haar eigen beelden. Ze is niet de eigenaar maar beslist wel over de aankopen die worden gedaan bij Visions. Jen Nova heeft weleens alternatieven naar Visions bekeken, maar daar kwam ze al snel tot de conclusie dat ze niet voldeden aan haar eisen dus ze heeft er nooit gebruik van gemaakt. Jen Nova is online zeer actief, ze leest graag

vakbladen, nieuwsbrieven, bezoekt websites en volgt social media. Ze wist niet dat Visions ook actief is op social media en een nieuwsbrief had dus ze volgt beiden niet. Echter is ze hier wel geïnteresseerd in. Ze wordt door Visions het liefst benaderd per mail. Jen Nova vindt de volgende woorden passen bij Visions: professioneel en creatief. Ze ervaart de samenwerking als erg prettig en ze zou best bij Visions willen werken.

Respondent 17: Helen (Engeland)

Helen is een jonge fotografe die sinds twee jaar werkt bij Thompson & Morgan. Ze gaat deels over de aanschaf van foto’s uit de beeldbank van Visions. Ze vind het belangrijk dat het bedrijf waar ze werkt al lang samenwerkt met Visions want ze kennen elkaar goed. Ondanks dat kijkt ze wel nog regelmatig bij concurrenten omdat ze soms erg goedkoper beelden kan krijgen, of uit andere lijnen. Helen verkrijgt het liefst zakelijk informatie via websites. Ze ontvangt persoonlijke mails en de nieuwsbrief van Visions. Helen heeft zelf Facebook, maar was niet op de hoogte dat Visions dit ook heeft dus ze volgt hen nog niet. De nieuwsbrief vind ze erg interessant, omdat ze op die manier op de hoogte blijft van Visions, omdat de afstand tussen de bedrijven best groot is. Ze zou wel wat vaker thema’s willen zien waarbij ook nieuwe foto’s worden gepromoot van bestaande planten en bloemen. Helen vindt de woorden: professioneel en artistiek. Helen vindt de samenwerking met Visions erg prettig en heeft verder geen op- of aanmerkingen.

Respondent 20: David (Duitsland)

Als Duitse respondent is David geïnterviewd die werkzaam is bij Bruno Nebelung. Hij is daad marketingmanager en hij is verantwoordelijk voor print-media. Hij gebruikt alleen de stockfoto’s van Visions en hij is ook degene die over de aankopen gaat. De band tussen Visions en David is erg goed. Hij werkt in volle tevredenheid al ruim vier jaar met Visions. David gebruikt zelf websites, nieuwsbrieven, social media en magazines om up to date te blijven. Bij Visions geeft hij de voorkeur aan persoonlijk contact door middel van e-mail. David leest de nieuwsbrief van Visions graag om zo op de hoogte te blijven van wat er

speelt bij het bedrijf. Hij gebruikt zelf Facebook maar volgt Visions (nog) niet omdat hij niet van het bestaan afwist op Facebook. David komt zelf niet op beurzen dus hij vindt het ook niet belangrijk dat Visions daar is. De volgende woorden vindt hij passen bij Visions: Leider in fotografie van bloembollen, modern en jong. Hij vindt de samenwerking erg prettig ook al zien en spreken ze elkaar niet vaak.

Respondent 19: Chris (Verenigde Staten)

Chris is een klant uit de Verenigde Staten en is al 14 jaar eigenaar van het bedrijf

Euroblooms. Hij gebruikt de beeldbank van Visions regelmatig. Naast Visions bekijkt hij ook alternatieven, omdat sommige plantsoorten ontbreken in de beeldbank. Dit is de enige reden waarom hij gebruik heeft gemaakt van een andere partij. Chris gebruikt qua communicatie het liefst websites en nieuwsbrieven. Dat vindt hij ook het prettigst om te gebruiken voor Visions, en hij mailt ook regelmatig met de accountmanagers. Chris gebruikt zelf Facebook, maar wist niet dat Visions hierop actief is, dus hij volgt ze (nog) niet. Wel leest hij de nieuwsbrief van Visions. Chris vindt de volgende woorden goed passen bij Visions: creatief, flexibel, verantwoord, professioneel en behulpzaam. Chris ervaart de samenwerking met Visions op afstand als zeer positief. Hij heeft geen tips voor verbeteringen.

Respondent 20: Anoniem (Engeland)

Deze respondent wenst anoniem te blijven. Hij is 32 jaar oud en 10 jaar werkzaam als marketing manager. Hij gebruikt regelmatig de stockfoto’s van Visions en hij bepaald ook dat de aankopen bij Visions worden gedaan. Hij werkt nu twee jaar samen met Visions en is daar erg tevreden over. Voorheen werkte hij met andere organisaties, maar Visions bevalt hem veruit het beste. De respondent bezoekt vaak websites en mailt als hij informatie nodig heeft. Voor Visions vindt hij het ook het prettigst om te mailen. Hij heeft wel Facebook maar volgt Visions niet omdat hij daar geen tijd voor heeft. De nieuwsbrief leest hij wel, omdat hij het prettig vindt om via de mail op de hoogte te blijven van Visions. Hij zou wel willen dat er vaker updates kwamen van bepaalde oude foto’s en dat ze dat zouden communiceren in de nieuwsbrief. Het is voor hem niet belangrijk dat Visions op beurzen staat omdat hij daar niet komt. Visions beschrijft hij met de volgende woorden: vriendelijk, professioneel en kwaliteit. Hij vind de samenwerking goed verlopen, ondanks dat hij niemand van Visions ooit in het echt heeft gezien. Contact via de mail verloopt heel goed en dat bevalt hem.